|
Odoslaný - 11 november 2004 : 10:29:48
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Clovek ktory dava na jednu uroven pocit po dobrom obede a lasku, asi skutocnu lasku nezazil
Aj Ty mas ten pocit? Pripada mi to, ako keby si niekto precital vyvesku cestovneho poriadku elektricky a potom tvrdil, ze ovlada celu infrastrukturu hromadnej dopravy |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 10:45:36
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Clovek ktory dava na jednu uroven pocit po dobrom obede a lasku, asi skutocnu lasku nezazil
Asi? Mozno zazil a mozno nie
quote: Pripada mi to, ako keby si niekto precital vyvesku cestovneho poriadku elektricky a potom tvrdil, ze ovlada celu infrastrukturu hromadnej dopravy
Nespravna paralela. Ak by som odvodzoval z jedalneho listka fungovanie metabolizmu, vtedy by som, sa takehoto niecoho dopustal. Avsak ja viem, ako je realizovany metabolzmus, metabolicke drahy, ja viem, ako funguje prenasanike pocitov hladu, sytosti, spokojnosti s najedenia. Ja poznam infrastrukturu aj realizaciu tohto procesu.
Pocit hladu sposobuje prazdnota v zaludku, kedy je scvknuty a produkcia zaludocnych stiav posobi na nervove receptory prenasajuce tento signal do mozgu. Vtedy ti zapne, chcme jest a na zaklade nedostatku toho, ci onoho ta napadne ze, chces sladke, slane, ci mastne. Zaroven je to vysledok preferencii ziskanych ako najvacsi pozitok pri konzumacii nejakeho jedla, ktory chces opakovat. Teda konzumujes a vychutnvas si pozitok z jedla - strava na jazyku iniciuje chutove receptory a tie prenasaju signal do mozgu, kde si uvedomujes, toto je ale dobrulinka sladkost. Zaroven sa plni zaludok, az je uplne plny a receptory o tom vyslu spravu do mozgu.
Ako je to pri sexe? Nuz pri stimulacii erotogennych zon (co je len ina forma hmatu) pri stimulacii sa aktivuju receptory, ktore vysielaju do mozgu signal sexualneho vzrusenia a v mozgu sa to vyhodnocuje. Tento pocit je velmi slastny a navyse je prioritny pred ostatnymi procesmi - zabezpecuje udrzanie a reprodukciu robota. Sexualny pud vsak nie je viazany len hmat, ale aj na zak a sluch, chut a cuch. Vnimanie objektu je vyhodnotene ako sexualne pritazlive a su zapojene sexualne procesy a dostavaju nielen zelenu ale aj prioritu 1.
Pri sporte sa telo namaha o okrem jehoi poosilovania a udrziavania sa vylucuju hormony, ktore su dopravene do centier mozgu a vytvaraju pocit stastia.
Zivy objekt v cloveku iniciuje iste procesy a pocity, ktore my nazyvame slovom laska. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 11:00:03
|
GMK, Ty vies, Ty poznas, Ty si zazil, Ty ovladas.... skoda, ze neveris, ze uz nie si "dietatom" Si az privelmi mudry, az tak, ze to neguje Tvoju podstatu. Boh sa nehra s percentami, nezalezi mu na IQ, miluje cloveka ako takeho. Moje dcery maju Tvoju uroven IQ a ja zacinam trpnut, aby nedopadli ako Ty. Snazim sa, aby neprestali byt Bozimi detmi vo svojej podstate. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 11:12:17
|
quote: GMK, Ty vies, Ty poznas, Ty si zazil, Ty ovladas....
Bohuzial ano.
quote: skoda, ze neveris, ze uz nie si "dietatom"
Ja verim, ze som dietatom, ba nim aj vo svojej podstate som. Ale "to se neslusi, hulakat lidem do usi, kto tento zakon netusi, tak nema pravo zit..." A ja chcem zit.
quote: Si az privelmi mudry, az tak, ze to neguje Tvoju podstatu.
Ano. Si uvedomujem, ze mi je moja vedomost viac na skodu ako na uzitok. Niekedy si tak vravim:"sladka nevedomost..."
A mozem si za to aj sam. Ale sa sam z toho nevyhrabem.
quote: Boh sa nehra s percentami, nezalezi mu na IQ, miluje cloveka ako takeho
Toto nespochybnujem. Ba i suhlasim.
quote: Moje dcery maju Tvoju uroven IQ a ja zacinam trpnut, aby nedopadli ako Ty.
Viem o com hovoris. Ja sam si uvedomujem svoju dekadenciu.
quote: Snazim sa, aby neprestali byt Bozimi detmi vo svojej podstate.
To musis nechat na nich a byt stale na ich strane za akychkolvek okolnosti ci sa ti to paci alebo nie, ci s tym suhlasis alebo nie. Mna zlomilo prave okolie a suhra okolnosti (a verim, ze za tym moze stat aj Satan) tym, ze mi brani byt tym, co ma robi stastnym. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 11:30:50
|
snazim sa o to, ako vravis..., verim, ze to zvladnem. Prajem aj Tebe vela sily. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 11:39:48
|
quote: snazim sa o to, ako vravis...
Nezabudaj vsak, ze otec je autorita a teda zaroven aj predstavitel mocenskeho systemu, v ktorom sa obe dievcata (nedobrovolne) nachadzaju. To ta zavazuje k zodpovednosti. Moze prist situacia, kedy sa tvoj nazor a nazor dievcat dostane do rozporu, konfliktu a vtedy budes musiet volit: dievcata alebo tvoj nazor.
A na zaklade tvojho rozhodnuti aprijmes opatrenia; v pripade vyhry dievcat si poupravis nazor alebo vyhra nazor a budes sa snazit poupravit dievcata a ich nazor. Obe nebezpecna a velmi zodpovedna uloha s nedoziernymi nasledkami.
quote: verim, ze to zvladnem.
Je mozne ze to zvladnes a je mozne ze nie. Je mozna aj taka situacia, ze si myslis, ze to zvladas a mas veci pod kontrolou ale v skutocnosti si ich uz davno zpod kontroly stratil.
quote: Prajem aj Tebe vela sily.
Dakujem a budem ju potrebovat, lebo nadchadzaju okamihy, ked bude GMK musiet velmi bojovat so sebou, s ostatnymi, hadam aj s diablom (a to je zlejsie nez cokolvek ine). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:05:29
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: GMK, Ty vies, Ty poznas, Ty si zazil, Ty ovladas....
Bohuzial ano.
Bohuzial nie vsetko a nie tak do hlbky, ako si snad namyslas. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:07:18
|
quote: Pôvodne poslal Mato Bohuzial nie vsetko a nie tak do hlbky, ako si snad namyslas.
GMK nepozna vsetko a nie vsetko pozna do hlbky. Pozna vsak princip a zaroven vie aj kde sa da chybajuca informacia vyhladat.
Zda sa mi vsak, ze Mato potrebuje GMKa, lebo jeho prispevky sa v poslednej dobe obmedzuju na to, ze ho v prihodnej dobe, ako vnutorneho nepriatela systemu, nařkne... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:11:45
|
GMK, vies, mas pravdu v tom, ze to moze byt tazke (vychovavat), ale takisto mam overene, ze prave vdaka Viere alaske dokazem to, co by som sam kedysi nepovedal, ze dokazem... ber to ako povzbudenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:24:18
|
quote: Pôvodne poslal GMK Zda sa mi vsak, ze Mato potrebuje GMKa, lebo jeho prispevky sa v poslednej dobe obmedzuju na to, ze ho v prihodnej dobe, ako vnutorneho nepriatela systemu, nařkne...
Prva polovica vety sa Ti zda dobre, som rad ze som spoznal GMK ako odstrasujuci priklad toho, co sa stane, ked clovek zacne zneuzivat dar poznania. Druha polovica sa Ti zda dobre iba ciastocne, snazim sa ovladat, ale obcas, ked narazim na zvlast seba obdivujuci a seba chvaliaci prispevok, tak sa proste neudrzim Ale pokusim sa polepsit. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:24:29
|
quote: GMK, vies, mas pravdu v tom, ze to moze byt tazke (vychovavat), ale takisto mam overene, ze prave vdaka Viere alaske dokazem to, co by som sam kedysi nepovedal, ze dokazem...
Ano. GMK vie co rozprava aj preco rozprava. GMK zazil.
quote: ber to ako povzbudenie.
Vzhladom na iste okolnosti je to povzbudenim i ranou zaroven. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2004 : 12:32:23
|
quote: Prva polovica vety sa Ti zda dobre, som rad ze som spoznal GMK ako odstrasujuci priklad toho, co sa stane, ked clovek zacne zneuzivat dar poznania.
Suhlasim s tym ze nezvladam situaciu, do ktorej som sa pred rokom dostal a ze ma udalosti dost vykolajili a doteraz som sa nespamatal.
Suhlasim aj s tym, ze znalosti, ktore mi boli dane, som nie ze zneuzil, ale su mi v tomto obdobi na skodu.
quote: Druha polovica sa Ti zda dobre iba ciastocne, snazim sa ovladat, ale obcas, ked narazim na zvlast seba obdivujuci a seba chvalicai prispevok, tak sa proste neudrzim
Mata vytaca nadneseny patos, ktory GMK sebaisto pouziva na svoju osobu... Hehehe. GMK je totiz myticky a bajny.
quote: Ale pokusim sa polepsit.
Nemal by si vsetko brat tak vazne a oficialne a vztahovacne. Viac humoru, uvolnenosti, spontanosti a lasky...
GMK sa na Mata nehneva, GMK obcas zabava, ako sa Mato nastvava... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|