Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Čo je dovolene?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Moja pochybnost Téma Next Topic: Bol Ježiš mesiášom a prečo áno, prečo nie?
Strana: z 3

Allis

Stav: offline

Odoslaný - 27 október 2004 :  13:19:29  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
no.. moje tema zanikla pre inu temu. nevadi... mam vsak otazku, co je v suvislosti s pravidlami Bozimi a zaroven vo vztahu k muzovi dovolene? bozk, dotyk, pohladenie, nahota, kedze telesny kontakt nie? alebo je nepristojne kazde vzrusenie? akehokolvek typu?

pytam sa radsej priamo, snad nerobim nic zle, pretoze z mojho prveho prispevku to jasne nebolo, chapem...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora 

Lajos

Odoslaný - 27 október 2004 :  19:47:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Pre niekoho je uz dotyk "elektrizujuci", pre ineho to nic neznamena. Ak mas s Bohom osobny vztah a zalezi ti na tom, aby si robila Jeho volu (Duch svaty) tak ten vnutorny hlas ti uz povie, ej ale toto uz nie, to uz je daleko. Ono tazko povedat ci objatie ano, alebo nie... skus neobjat milovanu osobu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 október 2004 :  20:08:06  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Suhlasim s Lajosom, je velmi tazke povedat, co este ano a co uz nie. Ak chces plnit Boziu volu, mala by si sa vyhybat pokuseniu a to je pre kazdeho ine. Sama musis vediet, kde to bolo, ked ste sa neovladli a prekrocili hranicu a nieco v bezpecnej vzdialenosti od toho, by mohla byt Tvoja hranica toho, co je dovolene Ale toto je len moj sukromny nazor.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 27 október 2004 :  21:46:13  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Mila Aliis,
pokial si slobodna, odporucila by som Ti radsej menej telesnych dotykov alebo postupne - pomaly - konkretne dovolene:drzanie za ruky, snubenecky bozk na privitanie, na rozlucku, objatie. Nic ine.
Dalej ako chlapci uviedli, kazdy ma inu "vzrusivost", takze treba vediet kde prekracujete hranicu.
Pokial by prichdzalo k vzruseniam, je lepsie nedotykat sa.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

urbi

Odoslaný - 27 október 2004 :  23:38:55  Zobraziť profil  Pridať urbi do zoznamu priateľov
Mila Allis!
Konkretna otazka, na ktoru sa neda konkretne odpovedat. Moj pohlad: Predmanzelsky sex nie. Preco, o tom sa kludne mozme porozpravat. Vonkajsie prejavy...su v prvom rade prejavy...otazka, ze coho? vtahu? Lasky? Pre mna by mali byt zvnutornene, nie velmi zamerane na vlastne uspokojenie...aj ked to lahko rozlisitelne nie je...
Je to oblast, kde sa lahko sklza do extremov...nic, vsetko... Vsetko nechceme...nic alebo malo..tam tkvie minimalne jedno nebezpecenstvo, ked sa krasne veci stanu "zlymi", nedovolenymi, v spojeni s pocitom viny...a trva to dlhsie, v manzelstve napr moze nastat problem, ze je tato oblast stale v tomto zajati...
Hranice su jemne a dost individualne... niekto ju ma az v pohlavnom styku, niekto vo vzruseni... Ale nie je elektrina ako elektrina...na zaciatku zalubenosti to v cloveku vrie len pri pomysleni na cloveka..ale to je vzrusenie celej osoby, nielen sexualne... Ide asi o vyvarovanie sa stavom a situaciam, kedy sa tazko zabrani prekroceniu hranice, tej pevne stanovenej...
Asi je dolezite, ze to chce postupny pomaly vyvoj...ak vztah ma smerovat do manzelstva a a nechysta sa to byt zanedlho...a zacne sa velmi zostra...hm...vyvoj spravi svoje... Mozno je fajn zacat opatrnejsie, menej...a postupovat pomalicky... Co to znamena konkretne? Individualne.
Co sa vsak da...zamienat vasen za nehu...hladat rozne ine formy prejavov lasky...
A nie je odveci poznat dobre svoju emocionalitu i sexualitu, neutekat pred nou...nepotlacat...
"Sexualnu zrelost nedosiahneme tak, ze budeme pred problemami utekat alebo sa im budeme snazit vyhnut tak, ze sa budeme chranit pred roznymi sexualnymi podnetmi zvonka. Skor ziskat akusi zrucnost, zbehlost, ako si s tym poradit..." (Jozef Augustyn)

Počet príspevkov: 27  ~  Člen od: 25 október 2004  ~  Posledná návšteva: 18 jún 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  06:04:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
hm, predchadzajuce odpovede su v podstate vycerpavajuce:), zvacsa pltai, ze by si mladi ludia mali stanovit sami hranicu (odkial-pokial), aby nepodlahli pokuseniu. Objatie, drzanie za ruky, bozk... co je na tom zle, ak sa ti dvaja naozaj velmi miluju? Nic, proste davaju najavo svoju lasku. Skor treba davat vacsi pozor, ked su niekde osamote, aby ruky nezacali bludit:)))

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  07:09:07  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
takze to mozem definovat sposobom, ze kym este normalne uvazujem, zvazujem, rozmyslam, tak to nie je vzrusivost, alebo aspon nie taka, ktora by bola "nebezpecna"?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 28 október 2004 :  07:10:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ono sa to vsetko krasne pise, ale skuste byt s milovanou osobou a nepritulit sa k nej

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  07:12:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
malo by Ti to povedat Tvoje vnutro, Tvoje srdce, co mozes, a co uz nie:) Pre porovnanie, Boh je s nami stale. Predstav si Ho ako realneho cloveka vedla vas, co by si sa pri tretom cloveku vedla Vas "nehanbila robit", to kludne rob:))))

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  07:13:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Lajos, k mojej milovanej sa pritulim aj v plnom autobuse:)

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  09:43:05  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
krasne sa to cita uz len preto, ze ste chlapi

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 28 október 2004 :  09:54:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

Objatie, drzanie za ruky, bozk... co je na tom zle, ak sa ti dvaja naozaj velmi miluju? Nic, proste davaju najavo svoju lasku. Skor treba davat vacsi pozor, ked su niekde osamote, aby ruky nezacali bludit:)))

A rozsirim svoju otazku, co je na tom zle, ze ked sa ti dvaja ozaj miluju, ze zacnu ruky aj bludit? Ved je to ludska prirodzenost tuzit byt s milovanou osobou a ked je tato osoba viac nez priatel, tak je prirodzeny aj blizky telesny kontakt.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  09:59:17  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ved je to ludska prirodzenost tuzit byt s milovanou osobou a ked je tato osoba viac nez priatel, tak je prirodzeny aj blizky telesny kontakt.

Lenze ja citim, ze aj ked je to velmi krasne a prijemne, nie je to ta najspravnejsia cesta, ktorou idem... to je problem, ktory sa pokusam riesit.

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:02:26  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov

Marcelllooo

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:09:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis
Lenze ja citim, ze aj ked je to velmi krasne a prijemne, nie je to ta najspravnejsia cesta, ktorou idem... to je problem, ktory sa pokusam riesit.

Aky mas potom problem? Vies, ze to neni najspravnejsia cesta a hladas dovody na to, aby bola? Alebo chces, aby to bola spravna cesta?

Alebo si len smutna z toho, ze toto krasne moze byt nespravne?

Alebo si kladies podobne otazky o zmysle tohto vsetkeho ako GMK?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:12:24  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
o zmysle ani nie...

dovody, aby moja cesta nespravna, spravnou sa stala, nehladam. nenajdem ich...

skor tvoj dotaz,ze "som smutna z toho, ze to krasne, je nespravne" ma asi zasahuje najviac. ale cim dalej, a cim viac nad tym uvazujem, tak prichadzam na to, ze je vela inych a krasnych veci, ktore obmedzovat nemusim a to ma hreje pri srdci

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:15:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Allis, nesmut, vzdy je mozna aj spravna cesta a ked hladas, najdes ju. Vsetko v zivote cloveka ma svoj cas a o nic neprides, nezmeskas, ak pojdes po tej spravnej ceste.

GMK, v Pisme je to definovane ako pokusenie :).
Kazdy clovek ma v sebe zadefinovany prah, co moze, a co nie. U Allis prislo zvnutra upozornenie...

EDIT.

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:17:44  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr
[U Allis prislo zvnutra upozornenie...

ako uz davno nie... co je na moju skodu...

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:31:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Preco na Tvoju skodu? Horsie by bolo, keby neprislo..., nemyslis?

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:35:59  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
ano, ale myslim, ze na to aky som mala kedysi vztah k Nemu, som na to prisla dost neskoro. a myslim, ze iba Jeho zasahom som si začala uvedomovať, že asi niečo predsa len nebude take dobre, ako si sama myslim. hlupa nahoda, Bozia vola, ze mi dal prisnit sen? skor Bozia vola, ze?

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:41:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Ziadna hlupa nahoda, neboj sa. Niekedy potrebujeme urobit chybu, aby sme pochopili, kde je spravne riesenie. Neobzeraj sa dozadu, cestu mas pred sebou...

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  10:45:56  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr
Neobzeraj sa dozadu, cestu mas pred sebou...

niekedy je dobre obzriet sa a porovnat, co sa zmenilo. ci uz k lepsiemu (to sa moze potom clovek len potesit), alebo k horsiemu (mal by sa zamysliet, preco sa stala taka negativna zmena)...

mirecnr

Odoslaný - 28 október 2004 :  11:38:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Suhlasim, no ak sa budes viac obzerat dozadu, smutit nad tym, co si "vyviedla", odputa sa Tvoja pozornost od cesty, po ktorej kracas, a tych podknuti, ci padov moze byt ovela viac...v tejto suvislosti som mal na mysli obzeranie sa...

Allis

Odoslaný - 28 október 2004 :  11:46:41  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
musim s tebou suhlasit aj keby som nechcela

Lajos

Odoslaný - 28 október 2004 :  20:47:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
"som smutna z toho, ze to krasne, je nespravne"

To krasne vobec nie je nespravne a clovek si toho moze dopriat (vies asi o com hovorim), len je dolezite aby to prislo v ten pravy cas. Pan sa nevyziva v tom, ze nam v niecom brani, ale chce nas uchranit od mnohych neprijemnosti, ktore si svojim konanim mozeme zapricinit.

mirecnr

Odoslaný - 29 október 2004 :  05:29:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Lajos, ako to robis, dnes Ti musim len prikyvovat, pekne slova, vdaka.

Strana: z 3 Previous Topic: Moja pochybnost Téma Next Topic: Bol Ježiš mesiášom a prečo áno, prečo nie?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06