|
Odoslaný - 06 september 2009 : 15:15:32
|
citácia: Už sa to tu niekde spomínalo ale čo môžme pomenovať ako fanatizmus v rámci viery v Boha??? Akože čím viac je človek lepší a podobný Ježišovi, tým viac je fanatik? Veď podľa mňa je fanatik ten, kto verí ale nie správne, niečo si zle vykladá a fanaticky tomu verí. Takže pokiaľ sa niekto striktne pridŕža pravej viery, nemôže byť fanatikom. Proste je niekto fanatik len preto, ak dodržiava v práci všetky ustanovené pravidlá a nikto iný okrem neho to nedodržiava? Pôvodne zaslal Azuritko - 06 september 2009 : 12:48:38
citácia: dolezite je na com je zalozeny tento "fanatizmus"...ak na Bohu, tak taky nemoze sposobit nestastie
- islam ma tiez svojho boha
- takze mnohokrat ten terorizmus je podla tohto ok?
- tiez sa strikne drzia len svojej viery, ci nie ????
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4 ~
Člen od: 05 september 2009 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 16:45:36
|
Preto som napísal "pravej viery" |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 16:50:04
|
* ani ta akoze "prava" nie je na tom historicky lepsie |
Počet príspevkov: 119 ~
Člen od: 03 august 2009 ~
Posledná návšteva: 10 máj 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 16:57:08
|
citácia: citácia: pokiaľ viem tvorcovia seriálu čerpajú zo skutočných udalosti. Tým vari nechceš tvrdiť, že naboženský fanatizmus a z neho vyplyvajúce puritánstvo nezapričinili mnohé nešťastia v rodinách. Je ich nespočet. Pôvodne zaslal yyyno - 06 september 2009 : 09:58:58 Že sa vôbec zaoberáš takým brakom vypovedá o tvojom intelekte. Tých chcem tvrdiť, že na základe primitivizmu vyvodzujete nejaké závery. Trestné konanie vyzerá úplne ináč. Je obludnejšie, nie je tam teatro, je pre silné nervy. Príbehy su málokedy pikantné, ale často veľmi smutné. Toto v telke je niečo ako "nealkoholický rum". Pôvodne zaslal Vlkodlak - 06 september 2009 : 13:58:07
* silne prehnane vlkodlak
* nikto tu neprebera tv strukturu vysielania, ide o pribeh
* rovnako mohol byt spracovany i na TV NOe a mohol sa volat trebars Slovo pre Teba alebo nejak inak
* nakoniec ako vysvitlo uz podla jedneho nazoru, nemuselo sa to stat, keby - staci si precitat
* podobnych smutnych pribehov sa urcite docitame i v knikach vydavanych nakladatelstvom sv. Vojtecha a spochybnuje ich niekto ?
* zabudni ze je za tym TV JOJ, ide o pointu pribehu
* tu by mali asi viaceri zvazit co napisu, nemozno sa potom cudovat reakciam
* ono je najjednoduchsie asi to ale vyriesit silou, vsak ?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 17:17:03
|
Milan_2: Znovuregistraciou a dalsim prispievanim si len potvrdil spravnost nasho rozhodnutia. Nie si ochotny respektovat pravidla. Podobne aj yyynnno ci ako ma tie pismenka. Musime sa rozlucit aj s nim. Pravidla tu nie su pre zabavu a uz prilis dlho sme tolerovali ich porusovanie. Kvalita fora nasledne vyrazne poklesla a je nacase s tym nieco urobit.
K teme: Pomiesala sa tu katolicka moralka a jej odovzdavanie na skolach a vseobecne pristup Cirkvi k vzdelanosti s konkretnym ludskycm zlyhanim ci uz na strane ucitela, alebo ziaka. Bud z nevedomosti, alebo (co si myslim, ze je skor pravda) cielene.
Osobne zlyhanie nijako nedokazuje, ze zivot podla ucenia Kristovej Cirkvi ma na cloveka iny ako maximalne ziaduci a priaznivy vplyv.
Bud bude diskusia pokracovat vecnym dokazovanim, co konkretne v katolickom uceni moze sposobovat neziaduce vplyvy aj s odkazovanim na relevatne dokumenty, alebo diskusiu ukoncime. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 17:42:05
|
* wow !
* tak sa tu pekne majte, zabetonujte sa a ukajajte sa sami v tej vasej "pravej" viere bez moznosti protinazorovej diskusie
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 18:25:55
|
citácia: Osobne zlyhanie nijako nedokazuje, ze zivot podla ucenia Kristovej Cirkvi ma na cloveka iny ako maximalne ziaduci a priaznivy vplyv. Pôvodne zaslal Mato - 06 september 2009 : 17:17:03
Code, tieto Matove slova presne definuju to čo som sa tu aj ja snažil povedať, aj iný. Myslíš že ty sa nebetónuješ do seba, keď ignoruješ argumenty tohto typu a stále omielaš dokola to isté, pričom toto odpovedá na tvoju argumentáciu jednoznačne? A o to ide, že to tu už inými slovami bolo povedané. A aj tak zase píšeš o pravdivosti príbehov v tej nejakej relácii. Či sú pravdivé či nie, je jasné, že také niečo sa mohlo stať, a že sa také niečo stáva. A odpoveď prečo sa to stáva, a kto môže mať na tom vinu tu je. Tak čo sa ti ešte nepáči. To že ak tu niektorý účelne podrypavajú s tým, že často iba vyťahujú z kontextu a chytajú za slovíčka, a potom sú vyhodení z fóra? Tak poďme premýšľať kto je vinou, že niekto nedodržuje stanovené pravidlá. Môžu za to tie pravidlá?? A ten čo ich vytvoril?? Alebo za to môže ten človek, ktorý ich porušoval vedome a po mnohých (naozaj mnohých) upozorneniach?? A to že odídeš, myslíš že tým sa uspokojíš? Povieš si nedávajú nikomu priestor, tak ma utvrdili, že mám pravdu, pričom ozajstnú pravdu prehliadaš? Lebo priestor tu má každý, dokonca na tvoje argumenty odpovedal admin. Tak buď ži v klamstve samého seba, alebo prestaň trucovať a skús komunikáciu na tomto fóre znovu. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2009 : 21:41:25
|
citácia: * wow ! * tak sa tu pekne majte, zabetonujte sa a ukajajte sa sami v tej vasej "pravej" viere bez moznosti protinazorovej diskusie Pôvodne zaslal Code - 06 september 2009 : 17:42:05 Pomerne ocakavana reakcia. Kazdy prispievael tohoto typu po vyzve na konkretnu a vecnu argumentaciu "urazeny" odchadza, snaziac sa vyvolat dojem, ze nedostal priestor prezentovat svoje argumenty.
Nastastie vsak sudny citatel sam vidi, kolko takychto vecnych argumentov bolo prezentovanych a kolko su len emocne prejavy, zalozene na bulvarnom vymyvani mozgov... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 september 2009 : 00:30:21
|
citácia: citácia: dolezite je na com je zalozeny tento "fanatizmus"...ak na Bohu, tak taky nemoze sposobit nestastie Však nemusíš čítať iné, samotná Biblia dostatočné svetčí čo viera v Boha môže zapričiniť. Nasleduje len malá časť citátov z nej dúfam, že Maťo to nevymaže. citácia: A ak uviedol Hospodin mor na Izrael... a zomrelo ľudu .... sedemdesiattisíc... a ľutoval Hospodin toho zlého.. 24:15, 106.) citácia: Veseliť sa budem pri skaze svojho národa .... rozpáli sa zúrivosť jeho proti takému človeku. ... je tvorcom zla.. ! Neprijíma osoby bez darov. 5. Moj. 28:63, 29:20. 10:17. Izaiáš 45:7. Hebrejský, Izraelský, silný, udatný bojovník, väčší nad všetkých bohov, najhroznejší zo všetkých bohov, boh bohov, veľký, mocný, hrozný, horlivý pomstiteľ, zúrivý, zúrivá tvár, Lebo ty Hospodine si najvyšší s celej zeme a veľmi si vyvýšený nad ostatných bohov. 1. Moj. 14:17, 34:14, 2. Moj. 15:3, 18:11, Par. 16:25, 5. Moj. 10:17, Nah. 1:2, Žalm 94:4, 97:9! 3, Moj. 26:17. V tu noc pôjdem po zemi Egyptskej a pobijem všetko prvorodené... od človeka až po hoväda a nad všetkými Egyptskými bohmi učiním súd... 2:Moj.12: 12 A stane sa, že keď pôjdete zo zeme Egyptskej, neodídete naprázdno. Ale „vypožičia“ si žena od susedky a od hospodine domu, klenotov strieborných a zlatých a rúcha a naložíte na synov a dcéry svoje a tak olúpite Egypt. 2. Moj. 3.:21- 22. ... mečom pobiješ všetkých pohlavia mužského. Ženy, deti a hoväda a čokoľvek nájdeš v meste ako korisť rozdelíš sebe a užívať budeš... 5. Moj. 20:13-14. A hovoril Hospodin k Mojžišovi: Nepriateľský zaobchoďte s tými Madianskými a zabite ich!4. Moj. 25:16-17 Pôvodne zaslal yyyno - 06 september 2009 : 15:04:06
Já jen k těm citátům - to co píšeš vypovídá o Bohu, ne o tom co víra v něho může způsobit. Někde ses asi seknul. Ano Bůh je svrchovaný vládce a má zcela jistě podle naší víry právo naložit podle svého s těmi, kteří kazí to, co stvořil. (jinak řečeno s mnoha z nás a možná s námi se všemi by mohl naložit tak, jak cituješ ze starého zákona). Ale jak už necituješ, také je v desateru napsáno pro nás - stvořené: nezabiješ. A také už necituješ o odpuštění.
Jinak řečeno chceš klamat sám sebe vytrháváním z kontextu. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 september 2009 : 00:35:26
|
citácia: citácia: Už sa to tu niekde spomínalo ale čo môžme pomenovať ako fanatizmus v rámci viery v Boha??? Akože čím viac je človek lepší a podobný Ježišovi, tým viac je fanatik? Veď podľa mňa je fanatik ten, kto verí ale nie správne, niečo si zle vykladá a fanaticky tomu verí. Takže pokiaľ sa niekto striktne pridŕža pravej viery, nemôže byť fanatikom. Proste je niekto fanatik len preto, ak dodržiava v práci všetky ustanovené pravidlá a nikto iný okrem neho to nedodržiava? Pôvodne zaslal Azuritko - 06 september 2009 : 12:48:38 citácia: dolezite je na com je zalozeny tento "fanatizmus"...ak na Bohu, tak taky nemoze sposobit nestastie - islam ma tiez svojho boha - takze mnohokrat ten terorizmus je podla tohto ok? - tiez sa strikne drzia len svojej viery, ci nie ???? Pôvodne zaslal Milan_2 - 06 september 2009 : 15:15:32
Podobně jako ateisté se drží často jen své víry (ti se drží své víry, že Bůh není a co je spravedlivé si budou určovat sami třeba tak, že spravedlivé je to, co je zákonné, nebo podobná uzákoněná dogmata).
Je třeba se držet takové víry, která není v rozporu s rozumem.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 september 2009 : 00:38:40
|
citácia: * ani ta akoze "prava" nie je na tom historicky lepsie Pôvodne zaslal Code - 06 september 2009 : 16:50:04
Pokud také myslíš katolickou víru, tak tam máš zřejmě sek - to co je v katolické víře důležité, je od počátku nezměněné.
Jen ti katolíci se toho často nedrží a jednají nekřesťansky - v rozporu s křesťanstvím (stejně jakoo nekatolíci) |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 september 2009 : 00:43:28
|
citácia: Milan_2: Znovuregistraciou a dalsim prispievanim si len potvrdil spravnost nasho rozhodnutia. Nie si ochotny respektovat pravidla. Podobne aj yyynnno ci ako ma tie pismenka. Musime sa rozlucit aj s nim. Pravidla tu nie su pre zabavu a uz prilis dlho sme tolerovali ich porusovanie. Kvalita fora nasledne vyrazne poklesla a je nacase s tym nieco urobit. Pôvodne zaslal Mato - 06 september 2009 : 17:17:03
Tak jsem to dočetl až sem, a zjistil jsem, že mi v diskusi už zřejmě nikdo neodpoví. Ale mazat už to nebudu.
Pokud někdo chce alespoň mimo fórum: rad.ek@atlas.cz
Ahoj. |
rad.ek |
|
|
|
|
|
|