|
Odoslaný - 15 september 2009 : 08:41:31
|
miký PCmaniak87 uvedom si jedno. Ak by nebola v Európe už cez 1000 rokov kresťanská viera, tak Tvoja mama by bola niekde v háreme a ty by si bol moslimský fanatik, možno i dobrý terorista.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 157 ~
Člen od: 20 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 05 október 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 08:51:21
|
PavolKukucka: pravda, a možno by umrelo menej čarodejníc a čarodejov, možno by neumrelo tolko ludi kôli náboženským vojnám, a ešte k tomu v mene Boha!! hmm... jednoznačne je viera dôležitá.... |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 09:44:17
|
citácia: PavolKukucka: pravda, a možno by umrelo menej čarodejníc a čarodejov, možno by neumrelo tolko ludi kôli náboženským vojnám, a ešte k tomu v mene Boha!! hmm... jednoznačne je viera dôležitá.... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 15 september 2009 : 08:51:21 Menej filmov a viac kníh ti odporúča vlkodlak.
Možno si počul o sťahovaní národov, ak nie možno si o tom videl film. Možno si počul o páde ríma a o období temna. Vo filme si to iste nevidel, ale ak by si čítal, možno by si veled o tom, kto civilizoval divé národy, ktoré sa usadili v Európe na troskách rímskej ríše, kto bol garantom toho že poznanie nazhynulo so smrťou Antiky, ale že rozkvitalo až do novoveku.
Ale tebe stačia čarodejnice a čarodeji. V poriadku. Každý sme náročný svojím spôsobom. Niekedy ti závidím, že sa dokážeš tak rýžchlo uspokojiť. Svet je krásny, však že ... |
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 10:33:31
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 10:59:15
|
Mne stačí tolko že kôli viere sa bojuje a umiera dodnes... |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 11:27:11
|
citácia: Mne stačí tolko že kôli viere sa bojuje a umiera dodnes... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 15 september 2009 : 10:59:15 Ako som uz na inom mieste napisal, naozaj Vam staci zalostne malo. Zivot je potom taky jednoduchy, ze?
Mimochodom, zomriet kvoli tomu, comu verim uz ludom Vaseho razenie nehovori nic a tak to aj vyzera... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 11:28:23
|
To si teraz myslel kvoli krestanskej viere? Ano, v niektorych castiach sveta bez priciny prenasleduju krestanov, hlavne predstavitelia inych nabozenstiev! Pocul si vsak o tom, ako sa umiera a zabija u moslimov? Ze ak niekto vystupi z islamu tak mu hrozi smrt priamo od rodiny ci inych moslimskych 'priatelov'? |
Krajina: United Kingdom ~
Počet príspevkov: 192 ~
Člen od: 09 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 december 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 11:54:50
|
citácia: Ako som uz na inom mieste napisal, naozaj Vam staci zalostne malo. Zivot je potom taky jednoduchy, ze? Mimochodom, zomriet kvoli tomu, comu verim uz ludom Vaseho razenie nehovori nic a tak to aj vyzera... Pôvodne zaslal Mato - 15 september 2009 : 11:27:11
Dobre, ale vy ako kresťan si teraz protirečíte, lebo život je dar, a samovražda je hriech... a ak by aj nešlo o samovraždu, ale proste nechať sa zabiť, to je plytvanie životom, plytvanie Božím darom, a to je hriech...
Kôli viere by sa ludia nemali zabíjať, vraždiť a bojovať. To Boh určite nechce... alebo áno? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 12:29:00
|
citácia: Dobre, ale vy ako kresťan si teraz protirečíte, lebo život je dar, a samovražda je hriech... a ak by aj nešlo o samovraždu, ale proste nechať sa zabiť, to je plytvanie životom, plytvanie Božím darom, a to je hriech... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 15 september 2009 : 11:54:50 Mate pravdu v tom, ze samovrazda je hriech.
V ostatnom sa Vsak mylite, pretoze vychadzate z mylnej premisy.
Najvyssou hodnotou krestana nie je pozemsky zivot, ale zivot vecny. Co mi osozi, ze si pozemsky zivot zachranim, ked stratim zivot vecny?
Zomriet pre Krista potom nie je plytvanie, ale cnost. Boli casy ked ludia boli ochotni zomriet pre svoju cest, ci cest rodiny. Boli radsej ochotni zomriet za svoju pravdu, akoby ju zapreli.
Dnes sa vsak osobne pohodlie a bezpecnost ceni nadovsetko a pravda a cest uz nic neznamenaju. A ako som uz raz spomenul, tak to s dnesnou spolocnostou aj vyzera. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 12:35:57
|
Obetovať svoj život pre a za niekoho nie je samovraždou.
A celkovo mám dojem, že pán PCmaniak87 sa dnes nudil a náhodou našiel na nete toto fórum, tak začal trochu filozofovať aby sa odreagoval od metálovej hudby.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 12:57:59
|
citácia: Najvyssou hodnotou krestana nie je pozemsky zivot, ale zivot vecny. Co mi osozi, ze si pozemsky zivot zachranim, ked stratim zivot vecny?Pôvodne zaslal Mato - 15 september 2009 : 12:29:00
Aby si to PCmaniak neprehliadol, ak tomu nerozumieš pýtaj sa, ale presne to hovorí prečo zase raz nemáš pravdu. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 13:41:04
|
Mato: žial také myšlienky máte, no nečudujem sa prečo sa vo svete bojuje, takže vojna kôli náboženstvám, viere, presvedčeniu je správna?
Takže nakoniec dá sa povedať že smrť 60 miliónov ľudí v druhej svetovej vojne sú priatelné straty??!! Kôli nejakým chorým mozgom, a chorej ideológii... tak teda moja mienka o viera a o kresťanoch klesla ešte hlbšie, a to som si myslel že hlbšie už klesnúť nemôže. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 14:30:13
|
No, ja zasa musim povedat, ze moja mienka o Vas klesla opat hlbsie, ale stale moze klesnut este hlbsie.
Skuste sa drzat jednej linie argumentov a nepliest tu hrusky z jablkami.
Co je teda presne predmetom Vasej otazky? Ci bola druha svetova vojna zla? Ako to suvisi s tym, co je primarnou hodnotou krestana?
Ci je boj za ochranu svojej viery spravny?
Ci je boj za ochranu svojej vlasti, ci rodiny spravny?
Skuste teda najprv polozit jasnu otazku a nacrtnut, kam smerujete. Inak sa diskusia viest neda. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 14:57:32
|
citácia: Mato: žial také myšlienky máte, no nečudujem sa prečo sa vo svete bojuje, takže vojna kôli náboženstvám, viere, presvedčeniu je správna? Takže nakoniec dá sa povedať že smrť 60 miliónov ľudí v druhej svetovej vojne sú priatelné straty??!! Kôli nejakým chorým mozgom, a chorej ideológii... tak teda moja mienka o viera a o kresťanoch klesla ešte hlbšie, a to som si myslel že hlbšie už klesnúť nemôže. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 15 september 2009 : 13:41:04
A nemáš pocit že už stačilo ? Si intelektuálny mrzák. Nebudem s tebou márniť svoj čas. |
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 15:12:30
|
Mato: ja som to pochopil tak že schvalujete náboženské vojny, a vojny všeobecne.
vid. veta: "Boli casy ked ludia boli ochotni zomriet pre svoju cest, ci cest rodiny. Boli radsej ochotni zomriet za svoju pravdu, akoby ju zapreli."
z toho som teda usudil že podla vás boli teda priatelne straty napríklad v druhej svetovej vojne.
ak som to pochopil zle, tak potom sa pýtam, čo znamená tá veta: "Boli casy ked ludia boli ochotni zomriet pre svoju cest, ci cest rodiny. Boli radsej ochotni zomriet za svoju pravdu, akoby ju zapreli." |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 15:56:40
|
Maniak, čo by si robil ty, keby príde 5 ľudí do tvojho domu, zabijú ti matku a otca, priateľku ti zoberú, znásilnia, a uťahajú k smrti, a teba budú chcieť zabiť len preto, aby získali nezaslúžene tvoj majetok. Necháš to tak? Alebo budeš zastávať seba a svoju rodinu, a budeš bojovať proti nim, aby si po prvé ochránil svoju rodinu, a po druhé zabránil ďalšiemu nespravodlivému plieneniu? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 15:58:55
|
Azuritko: tak pravdepodobne by som ani nestihol zareagovať a mňa by zabili tiež, vieš... niesom vrah. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 16:15:58
|
Ach jo, aby som to po lopate hovoril. Berieme to čiste hypoteticky, že by si mal čas reagovať a možnosť všetkých zachrániť. Alebo by si mohol ujsť, alebo by si mohol čakať, že či ťa zabijú, abo si ťa nechajú ako sluhu. Pričom vieš, že už takto vyplienili polovicu mesta a prišli až k tvojmu domu. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 16:19:08
|
No snažiť by som sa snažil zachrániť, ale myslím že nikoho by som nezabil, a to je asi ten rozdiel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 17:14:47
|
No to si mozno len myslis....clovek v pude sebazachovy dokaze robit veci, ktory by si myslel, ze nikdy neurobi!! |
Krajina: United Kingdom ~
Počet príspevkov: 192 ~
Člen od: 09 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 december 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 17:49:01
|
No ale ževraj pudy sú velmi živočíšne a my sme ludia, tak sa treba ževraj ovládať, či sa mýlim? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 21:54:56
|
citácia: No ale ževraj pudy sú velmi živočíšne a my sme ludia, tak sa treba ževraj ovládať, či sa mýlim? Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 15 september 2009 : 17:49:01
To je úplně pravda, že bychom se měli ovládat.
Ale otázka je, jestli je nebo není spravedlivé chránit život svůj i životy jiných, a třeba i další důležité hodnoty jako je třeba svoboda, přiměřeným způsobem?
Já myslím, že to spravedlivé je. Je že je možné to nazvat morálním dobrem. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 23:38:18
|
hm opat sa vsadim do dialogu hm cele sa to tu toci o vojne ... hm treba si uvedomit o com sa vlastne bavime nabozenska vojna neni vojna nabozenstiev ale hodnuot ty uhry v 15 storoci nebojovali preto lebo alah smrdel ale pretoz e neceli aby ich dcery boli v hareme lebo necely mat zakazane pit alkohol pretoze sa im nepacili ich sposob zivota ich moralka ich hodnoty ect chapes je to obrana hodnuot len malo vojen je skutocne nabozenskych a uprimne men ako militaristovy sa pacia tieto konflikty snad najviac viacej si o tom treba precitat potom mozno clovek pochopi o co sa jedna , v zasade je vojna velmi potrebna sucast civilizacie.... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 23:42:53
|
btw ked s abavime o boji samotnom pude sebazachovi ect clovek ktory sa neni schopny branit nie pre fyzicke ale pre psichycke problemi by nemal byt ani plnohodnotnym obcanom preto mi je simpaticka rimska republika obcan je vojak kazdy by mal byt schopny nasadit zivot pre spolocnost v ktorej zije pokial ma byt plnohodnotny obcan preco by to mal zan delat niekto iny a byt na tej istej spolocenskej urovni ,treba si pozriet cos a stalo statnym celkom kde vo vykonnej vojenskej moci nebolo domace obyvatelstvo do pozornosti kladiem byzanciu napriklad...dalej je rozdiel va zabijani a vrazdou drahy pc maniak s toho co tu citam mam pocit ze si naky ultra pacifista .. keby boli europani ako ty uz davno tu niesme este ze boli aj taky ako karol martel co boli ochotny branit nas so zbranou v ruke.... btw schopnost branit sa je jedna z troch najdolezitejsich... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2009 : 23:56:57
|
citácia: btw Pôvodne zaslal volsung - 15 september 2009 : 23:42:53
Trošku viac odbočím od témy. Čo znamená btw? Myslela som že je to len nejaká tvoja skratka ale stretla som sa s tým aj na iných fórach. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 00:01:15
|