Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Zobrazenie vierovyznania v profile
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Našiel som chybu Téma Next Topic: Bad words
Strana: z 4

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 30 september 2009 :  21:34:01  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
K bodu a.) je v pravidlách bod "4. V uvedených intenciách je nesené aj apologeticko – informačné zameranie fóra, ktoré má byť pre hľadajúcich vysvetlením, pre pýtajúcich sa miestom odpovedí a pre úprimných záujemcov o veci viery i zdieľaním poznania o živote viery, a to aj formou diskusie." A ak teda dobre rozumiem, tak hľadajúci sa môže rozumieť aj nekatolík. Jedine, že by som to zle pochopil, tak potom beriem späť.
K bodu b.) tak je to pravda, ale povedzme, že by som bol niekde na nejakom fóre, v ktorom by som videl v pravidlách jednoznačnú chybu, ktorú by som mohol priamo dokázať. Myslím že iba to neakceptovať by nebolo správne a považoval by som za vhodné minimálne na to upozorniť. Aj keď myslím, že tu sú pravidlá správne, aj keď vlastne je zase pravda, že asi veľmi k pravidlám nemám čo povedať, skôr sa môžem pýtať
A k poslednej vete, pokiaľ dávam otázku, tak s tým, že ju pokladám za zmyselnú a pre mňa podstatnú. Ak sa ale aj tak ukáže opak, je to naozaj už len na moju škodu. Ale jednoducho ak dám nezmyselnú otázku, nieje v tom úmysel. Ale stále v tom môže mať prsty malá snaha, takže stále to môže byť moja ľahostajná chyba. Ale aj toho sa snažím vyvarovať.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 30 september 2009 :  21:38:54  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
rarach podla toho co tu pisete som teda ja ako ateista co sem pomerne casto prispievam schyzofrenik___?podla vas je vary nemozne aby sem prispieval aj nekatolik_? napriklad ateista ako ja?

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 30 september 2009 :  22:08:08  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Volsung vy nie ste ateista (viem ze sa s oblubou za neho vydavate), kazdopadne Vase prispevky su v sulade s kazdym pravidlom fora. Vas pripad je vybornym prikladom, aky nezmysel je nechat si uvadzat prispievatelov, za co sa povazuju. Spravi to za nich system pravidiel fora, to len spravcovia tuna chrapu a nekontroluju co za desy im tu behaju po reviri. Ich vlastnom reviri, podotykam.

Azuritko prezradim vam statne tajomstvo: Vas priklad s pravidlom c. 4 nijako nevylucuje, ze toto forum ma zadefinovanu urcitu konkretnu exkluzivnu cast prispievatelskej obce.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 30 september 2009 :  23:29:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Neviem či má zmysel sa tu dohadovať o tom či bude alebo nebude vierovyznania v profile členov fóra.
Vždy tu budú zástancovia aj odporcovia, lebo inak by to nebolo diskusné fórum, že áno.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 01 október 2009 :  00:15:05  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Pred hlbkou Vasho prispievania pravidelne padam na zadok.
Clovece ako to robite, ze hovorite a nic nepoviete?

P.S. Viete preco je lepsie radsej si ziadne vierovyznanie neprofilovat? Eliminujete riziko, ze sa dostanete do situacie typu trepem blbosti "som katolik"

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 01 október 2009 :  00:35:26  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Zrno, väčšina Tvojich príspevkov hovorí o veľkosti Tvojho ducha a teším sa, že sú tu ľudia ako Ty.
Možno by fakt bolo dobré nezobrazovať vierovyznanie, lebo ľudia typu Rarach eliminujú riziko, že vyznejú ako: "Som plný zloby, uštipačnosti a pýchy a som katolík."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 01 október 2009 :  08:58:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
Pred hlbkou Vasho prispievania pravidelne padam na zadok.

Tak sa posadte aby ste nemali modrý zadok.

citácia:
Clovece ako to robite, ze hovorite a nic nepoviete?

Zato vy nehovoríte a všetko poviete, len väčšina vás nechápe.
Ja sa o to aspoň snažím, no nie vždy sa mi to darí.
Prepáčte moju nedokonalosť.

citácia:
P.S. Viete preco je lepsie radsej si ziadne vierovyznanie neprofilovat? Eliminujete riziko, ze sa dostanete do situacie typu trepem blbosti "som katolik"

Ja som tu už raz uviedol, že nie som ani za a ani proti, je to vecou vedenia tohto fóra.
Bol tu podnet na jeho vytvorenie a tak sa tu o tom diskutuje, nič viac nič menej.
Mne osobne je jedno čo si kto tam uvedie, ja nerozdeľujem ľudí na katolíkov a iných, ako to s obľubou robíte Vy.
Nikto vás nenúti sa do tejto diskusie sa zapájať a rozčuľovať sa.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 01 október 2009 :  10:13:33  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Zrno, väčšina Tvojich príspevkov hovorí o veľkosti Tvojho ducha a teším sa, že sú tu ľudia ako Ty.
Možno by fakt bolo dobré nezobrazovať vierovyznanie, lebo ľudia typu Rarach eliminujú riziko, že vyznejú ako: "Som plný zloby, uštipačnosti a pýchy a som katolík."

Pôvodne zaslal Evelinka - 01 október 2009 :  00:35:26

S Vasim nazorom na prispievatela s neonickom zrno bude suhlasit kazdy, pre koho je diskusia pre diskusiu (chat) hlbokym naplnenim zmyslu fora. Prispieva to k znizovaniu uz i tak dost nizkeho standardu a vseobecnej debilizacii, vystupom je nuda a odpor. Kto z tupritomnych skalnych este tento fenomen Kreda nezbadal?

S Vasim nazorom na nezobrazovanie v. v profile konecne mozno shlasit. Riziko, ze sa o Rarachovi vyjadria ako pisete, je ziaduce: od nezmysly tarajuceho "katolika" by to bolo prave vyznamenania a motivacia pokracovat v rigoroznom pisani aj nadalej. Komu z vas tupritomnych by bolo prijemne, keby vas chvalil tarajuci katolik?

zrno

Odoslaný - 01 október 2009 :  12:00:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
Komu z vas tupritomnych by bolo prijemne, keby vas chvalil tarajuci katolik

Ja nestojím o nejaké chvály za svoje príspevky. Ak dotyčná osoba to tak chcela vyjadriť tak to rešpektujem a v žiadnom prípade nebudem posudzovať či je tárajúcim katolíkom a neviem čím ešte.
Prepáčte ale neviem pochopiť prečo neustále posudzujete ľudí.

Azuritko

Odoslaný - 01 október 2009 :  13:26:38  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Takže chápem to dobre tak, že každý prispievateľ tohto fóra sa vlastne dodržiavaním pravidiel bez ohľadu na to akého je vierovyznania chová ako katolík, alebo minimálne má úctu ku katolíckej viere a všetkému čo z tejto viery vyplýva?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 01 október 2009 :  13:31:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
citácia:
... Prispieva to k znizovaniu uz i tak dost nizkeho standardu a vseobecnej debilizacii, vystupom je nuda a odpor. Kto z tupritomnych skalnych este tento fenomen Kreda nezbadal?
Pôvodne zaslal Rarach - 01 október 2009 :  10:13:33

Pan Rarach, snaha o zvysenie standardu tohto fora sa azda da aj bez urazania a ponizovania ostatnych prispievatelov. Mozno ste si vedomy svojich teoretickych znalosti, ale nemyslim si, zeby Vas to opravnovalo na vyrazy,ktore pouzivate voci ostatnym i voci foru samotnemu.
Cenim si, ak mate dobry umysel "rozvirit hladinu", ale verim, ze to dokazete aj bez osobnych invektiv. Kazdy z nas je iny, mame sa vsak spolu snazit byt jednym celkom (ako udy jedneho tela) a prave o to Vas chcem poprosit. Dakujem.

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 01 október 2009 :  14:46:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Mirecnr, dobrá odpoveď.
Ak je pán Rarach obdarený veľkým Duchom múdrosti, ktorú dostal od Boha, mal by sa o svoje vedomosti podeliť bez toho aby tým kohokoľvek urážal.

Evelinka

Odoslaný - 01 október 2009 :  14:59:46  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Počiatok všetkej múdrosti je bázeň pred Pánom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 01 október 2009 :  19:23:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
... Prispieva to k znizovaniu uz i tak dost nizkeho standardu a vseobecnej debilizacii, vystupom je nuda a odpor. Kto z tupritomnych skalnych este tento fenomen Kreda nezbadal?
Pôvodne zaslal Rarach - 01 október 2009 :  10:13:33

Pan Rarach, snaha o zvysenie standardu tohto fora sa azda da aj bez urazania a ponizovania ostatnych prispievatelov. Mozno ste si vedomy svojich teoretickych znalosti, ale nemyslim si, zeby Vas to opravnovalo na vyrazy,ktore pouzivate voci ostatnym i voci foru samotnemu.
Cenim si, ak mate dobry umysel "rozvirit hladinu", ale verim, ze to dokazete aj bez osobnych invektiv. Kazdy z nas je iny, mame sa vsak spolu snazit byt jednym celkom (ako udy jedneho tela) a prave o to Vas chcem poprosit. Dakujem.

Pôvodne zaslal mirecnr - 01 október 2009 :  13:31:21

Prepáč mirecnr - ale nevšimla som si, že by napríklad toto "Prispieva to k znizovaniu uz i tak dost nizkeho standardu a vseobecnej debilizacii" bolo nejakou konkrétnou osobnou invektívou... Mne to vychádza ako konštatovanie či upozornenie - aby sa toto fórum nerútilo do priepasti...

A ak by mne Rarach napísal nech netáram a neblábolím - nepovažovala by som to ani za urážanie ani ponižovanie - skôr by som si pýtala vysvetlenie, kde som tárala. Keď vidím, že on vie, to čo ja neviem - rada sa nechám poučiť. Ty nie?

"Kazdy z nas je iny, mame sa vsak spolu snazit byt jednym celkom..." Hmm - čo myslíš mirecnr - na čom sa buduje tá snaha byť jedným celkom?
Na potľapkávaní sa - veď každý má pravdu, všetko je OK, klídek pohodička a tabáček? Nebojíš sa takéhoto "zjednocovania"???
Alebo sa buduje na vzájomnom poučení sa - lepšie - poučení sa od tých, ktorí vedia a nenechajú si vedomosť len pre seba? A vieme, že sú ďaleko od tárajstva či blábolenia... pretože majú poznanie, ktoré ich stálo možno stovky a tisíce hodín štúdia v hľadaní pravdy v "guľáši" dnešnej doby...

Pre úplnosť k tvojmu príspevku:
Ako ty chápeš niektoré poznámky voči Rarachovi v príspevkoch - o "nadupanosti" vedomosťami či o teoretizovaní... - nie je to osobná urážka voči tomu, kto povie pravdu - veď on je "iba" teoretik ergo - nežije to čo píše... ? Ako to vie dotyčný posúdiť, pokiaľ pisateľa osobne nepozná???

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 01 október 2009 :  20:14:03  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Evelinka - 01 október 2009 :  14:59:46

len jedna fakticka:
na druhom nam vadi to, čo sme neprijali na sebe. Možno to čo sa ti na Rarachovi nepáči je presne to isté aká si ty. A tiež tvoj výrok vnímam ako rýpanie naspäť voči Rarachovi, takže na druhého neukazuj prstom ak niečo robíš ty sama.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 01 október 2009 :  20:57:06  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
źmurka, o tej "nadupanosti" som písala ja, ale skutočne som to myslela tak, že naozaj má prehľad, nič iné som tým nechcela povedať.

Aleš, nepochybujem o tom, že aj ja mám sklony vŕtať a podrývať, dokonca občas rada používam aj iróniu. Áno, stane sa mi to a teraz sa tu z toho všetkého vyznávam. Uvedomila som si to a v žiadnom prípade v tom nechcem pokračovať, aj preto som chcela ukončiť diskusiu s Rarachom, aby ma to zas nenútilo byť taká. OK, priznala som si svoju vinu, ospravedlnila som sa (už dávno) - čo ešte mám urobiť?

Evelinka

Odoslaný - 01 október 2009 :  21:35:23  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Evelinka - 01 október 2009 :  14:59:46

Ozaj, zabudla som vysvetliť, kam som týmto výrokom mierila. Iba som chcela dať najavo, že existuje rozdiel medzi múdrosťou získanou štúdiom a múdrosťou ako Duchom múdrosti. Napríklad niečo v tom zmysle ako vraví Kempenský: "Čo ti osoží učene sa hádať o trojici, keď nemáš pokoru, bez ktorej sa ani trojici nepáčiš?" Teda je rozdiel "učene sa hádať" - jeden typ múdrosti a "mať pokoru" - druhý typ múdrosti. Začínam mať dojem, že mnohým na fóre ide viac o ten prvý typ múdrosti. Fakt nič v zlom, je to každého osobná vec. Ani si nemyslím, že by ja som tú pokoru mala, ale chcem sa aspoň o to snažiť, dosiahnuť ju. Myslím, že ste mi tu na tomto fóre v tom aj trochu pomohli, pokorili ste ma a ďakujem vám za to.

zmurka

Odoslaný - 01 október 2009 :  21:49:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Nehnevaj sa Evelinenka - ale svojimi príspevkami teraz pôsobíš tak "urazeno"...
Prepáč - ak ti niekto pripomína, že si nemusíme veľa namýšľať o sebe, ak sme aj niečo naštudovali... Len dúfam, že ťa to neodradí, a budeš sa viac prehrýzať tou pravou múdrosťou - veľa čítať, pýtať sa, počúvať a potom ešte i múdro spájať do súvisov...

Neboj, ani ja nie som najmúdrejšia - spokojne si priznám, že ešte toho straaašne veľa neviem - a vôbec sa preto nebudem "pätiť", ak ma niekto bude chcieť poučiť.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 01 október 2009 :  21:57:38  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Nehnevám sa. Rarach ma urazil, to je fakt, takže asi je normálne, že pôsobím tak ako pôsobím. Ale nie tým ma urazil, že tvrdil, že táram atď... Skôr sa ma dotklo to, že hrubo odmietol môj pokus o zmierenie. To len tak na vysvetlenie.

Azuritko

Odoslaný - 01 október 2009 :  22:07:53  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Rarach vystúpil ostrejšie ako je u neho zvykom. Evalinka nevedela, tak sa rýchlo ohradila, ale nie úplne najlepšie, lebo to bolo protiútokom. Každopádne priznala to. Ale čo treba vytknúť je, že nech je akokoľvek správne, ale ostré vystúpenie, zvolené nevhodne, tak má za následok toto, že sa aj tak ide mimo hlavnej témy a ešte len sa kecá o ničom a znižuje sa úroveň diskusie. Ostrosť treba kontrolovať a použiť ak je to naozaj potrebné.

Rímskokatolík

rad.ek

Odoslaný - 01 október 2009 :  22:09:32  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
takže v principu je jedno, jestli o křesťanství natočí film žid nebo muslim nebo křesťan nebo ateista - vždycky to bude člověk, který není nestranný.

To vobec nie je v prinicipe jedno, lebo iba krestan ma plnost poznania o krestanstve /mysli sa tym vzdelany, praktizujuci krestan/, co sa neda povedat o vzdelanom a praktizujucom moslimovi alebo zidovi.Pretoze oni mozu byt vzdelani, ale plnost darov Ducha Svateho mame iba my a vieme tak rozoznat, kde je Bozia pravda.

Pôvodne zaslal radar - 28 september 2009 :  18:33:56

Ohledně nestrannosti je to jedno, protože ohledně křesťanství není nestranný nikdo - křesťané dostali nezasloužený dar víry, která ovšem není rozumem dokazatelná v celém rozsahu zjevení, a proto věříme, že je naše víra pravdivá (a rozumem si můžeme ověřit, že to není nerozumná víra). Ohledně jiných světonázorů to opěř není nestranné, protože oni dar víry nedostali, a rozumem si opět mohou pouze ověřit, že křesťanství není nerozumné.

Takže neexistuje světonázor, který zaručí nestrannost (ani volsungem zmíněný ateismus).

Jediné, co zaručí možnost pravdivého poznání (a tím i objektivitu) je rozum, do té míry, kam až jeho schopnosti sahají.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 02 október 2009 :  00:12:16  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Po prečítaní najnovších príspevkov na fóre začínam o sebe pochybovať. Mám vo všetkom mišung. Dokonca už nerozumiem ani pravidlám prispievania. Neviem či sem patrím a či tu mám čo robiť. Len jedno viem, že som rímskokatolíčka
Zas som len zistla, že - Viem, že nič neviem.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 02 október 2009 :  00:27:47  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
lila nenechaj sa lahko uviest do pochyb , urcite je vela veci v ktorych si si ista ,nenechaj sa vykolajit skrz niekolko ktore su pre teba neiste... v zivote sa drz istuot a potom ta neistoty nezvedu ...

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 02 október 2009 :  07:29:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
volsung, na svete je jedina istota - že umrieme.

ale vážne, jedinou istotou ktorá trvá a je najstabilnejšou je jedine Boh.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 02 október 2009 :  09:40:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
..., ale nemyslim si, zeby Vas to opravnovalo na vyrazy,ktore pouzivate voci ostatnym i voci foru samotnemu.

Pôvodne zaslal mirecnr - 01 október 2009 :  13:31:21

Prepáč mirecnr - ale nevšimla som si, že by napríklad toto "Prispieva to k znizovaniu uz i tak dost nizkeho standardu a vseobecnej debilizacii" bolo nejakou konkrétnou osobnou invektívou... Mne to vychádza ako konštatovanie či upozornenie - aby sa toto fórum nerútilo do priepasti...
Pôvodne zaslal zmurka - 01 október 2009 : 19:23:37

vies, zmurka, viem, kolko prace a casu stalo a stoji napriklad Mata prevadzka tohto fora, viem, s akym umyslom ho zalozil, a stale vedie. Preto povazujem vyraz, kam toto forum podla Raracha cloveka vedie za invektivu. To, ze mam svoj nazor a som presvedceny ze pravdivy ma predsa este neopravnuje na to, aby som ho presadzoval ponizovanim, urazanim inych. toto nie je o nejakej jesitnosti, kto ma pozna osobne vie, aky som. je to o jednoduchom a slusnom spravani, ucte jedneho voci druhemu. len o toto som poziadal raracha, ako moderator. urobil som zle?
citácia:

A ak by mne Rarach napísal nech netáram a neblábolím - nepovažovala by som to ani za urážanie ani ponižovanie - skôr by som si pýtala vysvetlenie, kde som tárala. Keď vidím, že on vie, to čo ja neviem - rada sa nechám poučiť. Ty nie?

iste, aj ja sa necham a rad poucit.ale spomen si na svoje skolske roky...boli ucitelia, co si ziakov ziskali milym pristupom a putavostou vykladu, a boli aj taki, co ziakom vynadali aki su hlupi... co myslis, kto naucil viac? a najma, mame priklad nasho Ucitela...
citácia:

"Kazdy z nas je iny, mame sa vsak spolu snazit byt jednym celkom..." Hmm - čo myslíš mirecnr - na čom sa buduje tá snaha byť jedným celkom?
Na potľapkávaní sa - veď každý má pravdu, všetko je OK, klídek pohodička a tabáček? Nebojíš sa takéhoto "zjednocovania"???
Alebo sa buduje na vzájomnom poučení sa - lepšie - poučení sa od tých, ktorí vedia a nenechajú si vedomosť len pre seba? A vieme, že sú ďaleko od tárajstva či blábolenia... pretože majú poznanie, ktoré ich stálo možno stovky a tisíce hodín štúdia v hľadaní pravdy v "guľáši" dnešnej doby...

nie, nejde mi o potlapkavanie. ide mi o to, zeby sme mali hladat to, co nas spaja, nie rozdeluje. Jezis nam kaze byt ako deti, kaze nam byt malickymi, sluzit... mne vsak Vasa diskusia pripada ako hasterenie apostolov za Jezisovym chrbtom, ze kto z Vas je vacsi..a pred tymto chcem vystrihat

citácia:

Pre úplnosť k tvojmu príspevku:
Ako ty chápeš niektoré poznámky voči Rarachovi v príspevkoch - o "nadupanosti" vedomosťami či o teoretizovaní... - nie je to osobná urážka voči tomu, kto povie pravdu - veď on je "iba" teoretik ergo - nežije to čo píše... ? Ako to vie dotyčný posúdiť, pokiaľ pisateľa osobne nepozná???

Pôvodne zaslal zmurka - 01 október 2009 :  19:23:37

mnoho sa da posudit z prejavu, akym clovek pristupuje. Zober si Jana Pavla II, urcite nepochybujes o jeho vedomostiach, a predsa si dokazal ziskat ludi svojim pristupom a pokorou..robim zle, ak ho mam za vzor spravania voci inym?

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: Našiel som chybu Téma Next Topic: Bad words  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06