Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 Modlitba rozjímavého ruženca.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: SME ZACHRÁNENÍ Téma Next Topic: Prosba Panny Marie
Strana: z 4

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 05 júl 2012 :  16:59:16  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Niekto nam tu neovlada zaklady. Kolko mame v dejinach prikladov, ze sa pod rozne nezmysly ba herezy popodpisovali cele kvanta biskupov?

Tak aku vahu maju take schvalenia od biskupov?

Velmi slabo je na tom skutocny autor fatimskeho padelku, ked sa moze opriet iba o take slabe dovody svojej pravdivosti.

Ved co to nedomyslis trochu doslednejsie, amerika?
Neries mojich jezkov ci co, a hned ti zostane viac casu a energie na zapojenie rozumu, ktory uz dlhsie nechavas na dovolenke.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 05 júl 2012 :  17:09:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tie schvalenia nemaju autoritu v momente , ze nadriadena cirkevna autorita o tom rozhodne a zrusi to nariadenie
Stalo sa tak v pripade fatimskeho schvalenia ?
Ak ano , kedy a kym ?
Takouto logikou mozete spochybnit cokolvek
Od roku 1930 nebolo dost casu , aby papez na pripadne schvalenie mistneho biskupa adekvatne zareagoval ?
A ako zareagoval papez ?
Neodobril schvalenie miestneho biskupa a nepotvrdil pravost zjevenia pre celu Cirkev?
Co je na tom nelogicke?
Akym pravom vy nieco vyhlasujete priamo , alebo nepriamo za omyl biskupa?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 05 júl 2012 :  17:11:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Kolko mame v dejinach prikladov, ze sa pod rozne nezmysly ba herezy popodpisovali cele kvanta biskupov?

Dajte dokaz , ze biskup tymto schvalovacim aktom sa podpisal pod nezmysel a herezu ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 05 júl 2012 :  17:48:14  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Tie schvalenia nemaju autoritu v momente , ze nadriadena cirkevna autorita o tom rozhodne a zrusi to nariadenie
Stalo sa tak v pripade fatimskeho schvalenia ?
Takouto logikou mozete spochybnit cokolvek
Ak ano , kedy a kym ?
Pôvodne zaslal amerika1 - 05 júl 2012 :  17:09:13

Absolute netusim, o com akoze je rec. Este raz a pomaly.

citácia:
Od roku 1930 nebolo dost casu , aby papez na pripadne schvalenie mistneho biskupa adekvatne zareagoval ?
A ako zareagoval papez ?

Zareagoval tak, ze to nepotvrdil.

citácia:
Neodobril schvalenie miestneho biskupa a nepotvrdil pravost zjevenia pre celu Cirkev?

Nie.

citácia:
Co je na tom nelogicke?

Vsetko je az prilis logicke. Dodatok je paskvil bez schvalenia.

citácia:
Akym pravom vy nieco vyhlasujete priamo , alebo nepriamo za omyl biskupa?

Kde som sa takeho dopustil? Zase fabulujes ako v inych temach?

Iba hovorim, ze ziadny katolik nie je povinny riadit sa nejakym dobrozdanim od biskupa vo veci, ktoru nemusi prijimat ani keby ju schvalil sam papez. Kdezto tunak to papez neschvalil. Ohanat sa miestnym biskupom, to je este slabsie ako lopuch vo vetre. CVhudatko PM, ta teda dopadla, ak by ozaj ona bola autorom. Prava Lucia to nikdy nepotvrdila.

citácia:
Kolko mame v dejinach prikladov, ze sa pod rozne nezmysly ba herezy popodpisovali cele kvanta biskupov?

Dajte dokaz , ze biskup tymto schvalovacim aktom sa podpisal pod nezmysel a herezu ?

Pôvodne zaslal amerika1 - 05 júl 2012 :  17:11:33

Toto nie je treba. Staci ze podpisal iba miestny biskup. Ale to by bolo treba ovladat zaklady. A nebyt chrapunom, ktoremu je ajtak zbytocne nieco dokazovat. Proste posral si to na celej ciare, amerika.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Greta

Odoslaný - 10 september 2012 :  05:08:18  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
ja som neni dobrá veriaca, malo, skoro vobec sa nemodlím a samozrejme tak to aj vypadá so stavom duse. Ale Boh je velmi najviac dobrý, milujem ho.

ruzenec je silná modlitba, skoda ze sa neviem prinutiť a modlím sa ju iba vo vyhrotených vážnych situáciách.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 373  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 24 október 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 10 september 2012 :  12:00:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ked su vyhrotene vazne situacie , vtedy je dobry aj ruzenec, ked je zivot tralala , kaslat nan , neviem sa prinutit
Proste Pana o dar modlidby
Kto sa nemodli, nemoze byt spaseny, tvrdia svatci , nie amerika
Prajem vam pozehnany den

Greta

Odoslaný - 10 september 2012 :  16:45:20  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
ano ďakujem.
budem prosiť.
modlitba je dýchanie duše.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 373  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 24 október 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 14 september 2012 :  15:07:35  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja osobne mám rád ničím neprikrášľované modlitby. Ruženec je preto pekný, lebo obsahuje tie najzákladnejšie- Verím, Otče náš, Zdravas, Sláva. Pridávam iba prosby v preddesiatkoch. Nič iné. A potom je to pre mňa ešte zaujímavejšie. Téma pontifikátu Pia XII by bola naozaj veľmi zaujímavá. jeho liturgické zmeny nepokladám za správne. Preto beriem iba to čo platilo do roku 1945. Žiadny nový preklad Žaltára...a tobôž nie to čo nasledovalo (skrátenie eucharistického pôstu, zmena Tridua). Myslím si, že v týchto zmenách nenačúval Duchu Svätému... ale všelijakým "duchom" okolo seba.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 27 september 2012 :  13:01:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Vidím, že sa tu len mudruje a špekuluje ale málokto sa pravidelne modlí.
Preto nebudem na toto fórum dávať žiadne modlitby.

Chvála Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 27 september 2012 :  13:23:05  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Niekto by mohol povedat, ze diabol nad Vami prave vyhral.

Mato

Odoslaný - 27 september 2012 :  13:52:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Vidím, že sa tu len mudruje a špekuluje ale málokto sa pravidelne modlí.

Pôvodne zaslal zrno - 27 september 2012 :  13:01:37

Smiem sa opytat, ako ste na to prisli?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 27 september 2012 :  14:03:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
Niekto by mohol povedat, ze diabol nad Vami prave vyhral.

Tých čo sa modlia sv. ruženec diabol obchádza lebo slová tejto modlitby mu spôsobujú bolesť.

A čo sa týka modlitieb tie nájdete na mojej stránke http://zrno.meu.zoznam.sk/modlitby/

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 27 september 2012 :  14:08:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:

Stačí pozorne čítať príspevky členov ktorí sa priznávajú, že pravidelná modlitba sv. ruženca im robí problém.
Ale majú dostatok času na špekulovanie a mudrovanie o tejto modlitbe.

radar

Odoslaný - 27 september 2012 :  18:38:01  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Pán vypočuje modlitbu spravodlivého,
ale nie modlitbu hriešnika.

Zrno, toto mate na svojej stranke
Takze by som chcela podotknut,ze.Pan vypocuje modlitby nielen spravodliveho,ale aj hriesnika.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 september 2012 :  20:57:36  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja by som len doplnil, že v modlitebnej knižke z cca 1979, mám návod na ruženec asi taký, že napr. Zdravas sa modlí len biblická časť a celé až v poslednom desiatom Zdravas... pripomenulo mi to návrhy na zmenu ruženca od Bugniniho, "precitlivený" Pavol VI to vtedy odmietol s tým, že pre ľudí by to malo zlý dopad, takéto mätenie... ktovie kde mal Pavol VI svoju "precitlivenosť" keď schvaľoval tzv NOM... ale pri ňom boli tie zmeny asi tak "malé", priam zanedbateľné, že nijaký dopad nemali...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 28 september 2012 :  12:56:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
Takze by som chcela podotknut,ze.Pan vypocuje modlitby nielen spravodliveho,ale aj hriesnika.
Prečo ste neuviedli aj druhú vetu. Spravodlivým sa stanem v tom okamihu, keď si pokorne uvedomím a vyznám, že som hriešnik.
Tá je podstatná.

Pán Boh vypočuje aj modlitbu hriešnika, ale ak si neprizná svoju vinu a nezmení svoj život, tak jeho modlitba je márna.

radar

Odoslaný - 28 september 2012 :  14:01:24  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

citácia:
Pán Boh vypočuje aj modlitbu hriešnika, ale ak si neprizná svoju vinu a nezmení svoj život, tak jeho modlitba je márna.

To uz hovorite o konci hriesnika.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Greta

Odoslaný - 28 september 2012 :  20:07:36  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Stačí pozorne čítať príspevky členov ktorí sa priznávajú, že pravidelná modlitba sv. ruženca im robí problém.
Ale majú dostatok času na špekulovanie a mudrovanie o tejto modlitbe.

Pôvodne zaslal zrno - 27 september 2012 :  14:08:16

Prepacte, to som povedala iba ja čo viem, že s tým mám problém, žiaľ, netreba zovšeobecňovať.

Mato

Odoslaný - 01 január 2013 :  19:00:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Este k tomu dodatku - citam prave knihu Fatima odkaz Panny Marie od p. Jozefa Webera S.J. r.v. 1943, ma aj nihil obstat aj imprimatur (ano ziskanu v drazbe) a tam sa pri opise tretieho zjavenia pise

"O chvvilu este povedala: "Ke+d sa modl9te ru6enec, dodajte na konci ka6d0ho desiatku "O Jezisu, odpust nam nase hriechy, chran nas od pekelneho ohna....."

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 01 január 2013 :  20:42:13  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Vás zaujíma Imprimatur na to ako sa niečo stalo, alebo to ako Cirkev sv. povolila modlitbu ruženca?

mino

Odoslaný - 05 január 2013 :  11:44:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Tu by som len dopísal, i keď zo skenu z NV to je jasné- podstatnou časťou ruženca je 15 Otčenášov a 150 Zdravasov a ROZJÍMANIE o tajomstvách. A na toto sú udelené odpustky.
Takže nesmie sa len odriekavať Otčenáše a Zdravasy, ale i ROZJÍMAŤ o tajomstvách a vzbudzovať úkony viery, nádeje a lásky, ľútosti atď
Modlitba ruženca je predovšetkým rozjímavá, hlavná vec je úvaha o tajomstvách, odriekavanie Otčenášov a Zdravasov je len podkladom a doprovodom. Obe sa k sebe majú ako sólový spev a klavírny doprovod, oboje je nutné, ale hlavná vec je predsa len spev. O konkrétnych odpustkoch potom v inej téme, ktorá beži, ak teda bude treba.

Greta

Odoslaný - 15 január 2013 :  13:35:55  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
a viete mi tu pritomní, odporucit konkretne rozjmania k ruzencu? vdaka.

sinceretly

Odoslaný - 15 január 2013 :  14:21:44  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Som pozeral take video, kde sa ludia modlili k Bohu a ta voda sa potom stala svätenou a ked tuto vodu zmrazili vedci a pozreli sa na to mikroskopom, mala nadherne krystaly, pred pomodlenim tie krystaly nemali ziadne tvary...

a potom 1 z nich povedal, ze to neurobili len tie slova, lebo tie slova su len prostriedkom a prostrednitcvom tych slov sa ti ludia prihovarali k Bohu. Modlitba = rozhovor s Bohom. Pocas modlitby to vsetko mame rozpravat tak, akokeby sme to hovorili Bohu, lebo to Bohu hovorime a On je vsadepritomny a pocuje vsetko, aj to, co si myslime, ze nepocuje, On cita nase myslienky a vie dopredu, co povieme, lebo ako hovori 1 citat: priatel je niekto, pred kym mozno nahlas mysliet. Piratel je priatel a Boh je Boh, On by mal byt nasim vsetkym, Jemu by se mali venovat vsetko - vsetky svoje myslienky, cele svoje srdce, ducha, dusu, telo, cele svoje "ja", lebo nas miluje a stvoril nas z lasky, boli sme povolani kazdy 1 zit v laske k Bohu a bliznym. Cudzi ludia su priatelia, ktorych sme este nestretli, aj oni su nasimi bliznymi, netreba robit medzi ludmi rozdiely a netreba sa vyvysovat ani nad 1 cloveka, treba sa pokorovat - to osozi nasej pokore a nie ponizovanie, ohovaranie a dalsie zle veci...

V Biblii je napisane, ze sa kazdy 1 krestan musi znovuzrodit z vody a z Ducha Svateho, aby mohol vstupit do nebeskeho kralovstva. Nase telo sa sklada hlavne z vody, az 80% alebo tak nejako.

Ked vyslovime nejake dobre slovo, tak je to iba prazdne slovo a v zavislosti od toho, ako to ta druha strana pochopi, ci to bolo myslene ironicky alebo nie - tak podla toho na to zareaguje. 1 exorcista povedal, ze ked pouzivame tie frazy ako napr. vsetko najlepsie alebo ak niekoho pozehname - tak sa odvolavame na sily Bozie a ak niekomu poprajeme napr. smutny den, tak zas - su to len obycajne slova a tie slova su prostriedkom - prostrednictvom tychto slov sa potom dana osoba odvolava na sily Zleho a ten potom kona.

Ak niekto veri v existenciu Zleho a Boha, tak potom tomu, co som napisal, veri, co ale neznamena, ze sa boji Zleho, lebo v Biblii je napisany zalm, ze keby som mal ist tmavou dolinou, nebudem sa bat Zleho, lebo Ty-Boh si so mnou. My sme slabsi ako muchy oproti ostatnym bytostiam, sme uplne krehky ako taky papier, este aj ten papier je "silnejsi" alebo silnejsi ako sme my. Boh sa stara o nas a ochranuje nas, to vdaka Jeho ochrane sa nebojime zla a Zleho.

Raz som mal taku situaciu - ze niekto rozpraval nieco strasidelneho a ja som si povedal, ze by som sa bal... ale potom zas niekto nieco hovoril nieco strasidelneho a potom som si povedal, ze by som sa nebal a ked prislo na vec - bola noc obycajna a z nicoho nic som zacal citit strach - Boh to dopustil, aby som si prestal mysliet, ze som silny a ze sa nicoho nebojim, ukazal mi, ze som krehky ako take pierko, ze este aj to pierko je krehkejsie ako ja a preto som sa vtedy nebal zla, lebo bol so mnou Boh. A aj vy ostatni - niektori si mozno myslite, ze vy by ste sa nebali, ale v skutocnosti keby ste sa ocitli v tej situacii, mozno ze by ste sa bali este viac, ako ludia, ktori si odzili tie situacie.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: SME ZACHRÁNENÍ Téma Next Topic: Prosba Panny Marie  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06