|
Odoslaný - 25 január 2013 : 04:26:55
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 09:07:25
|
Otázka znie, či to čo schválil Pius IX sa rovná tomu, čo tu ponúka nejaká modernistická stránka. Tí majú kadejaké "výkuchy" veľmi radi.(alebo aj určité "zmeny") |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 16:32:19
|
Mino, stretli ste sa uz s touto novenou na strankach, ktore pokladate za doveryhodne alebo dozvedeli ste sa o nej z ineho zdroja ? ( Vami uznavaneho, samozrejme) |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 16:42:48
|
Ja som položil len otázku, každý nech si zistí. Dá sa povedať, že nemám nejakú uznávanú stránku, ale skôr uznávam skeny z pôvodných verzií. Na nete okrem tejto stránky nenavštevujem nijakú pravidelne. Ja som si skôr myslel, že vy to máte overené. (nechce sa mi to kontrolovať, ale ak by to napr. malo podozrivý ekumenický a tzv "tolerantný" rozmer a pod. známky jasného zásahu do textu tak samozrejme je jasné koľká bije...v knihách cca 1918- 1948 si to kontrolujem, na neskoršie (na možno pár výnimiek)už hľadím veľmi podozrievavým okom)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 17:12:48
|
...velmi ma prekvapuje, ze Vam taketo prislubenia nasho Pana nestoja za namahu zkontrolovania a modlenia sa ....hlavne, ze kritizovat sa Vam chcelo...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 17:18:53
|
Lucia, ja som nekritizoval, prečo to tak beriete, len som upozornil na opatrnosť. Samozrejme nie sú mi v žiadnom prípade ľahostajné nijaké prisľúbenia nášho Pána. Jednoducho viem ako sa narába dnes s niektorými vecami. Na tom nie je nič zlé, upozorniť aby si to niekto skontroloval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 17:34:37
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 18:43:20
|
Tak zrejme niekto to zvládne 1 rok a možno aj 12 rokov... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 19:12:51
|
Tu je skratena verzia modlitby:
citácia:
Boh nechce aby sme pocitali ruzence, ale On chce, aby sme vsetky modlitby brali ako 1 celok a pri modleni aby sme nemysleli na koniec ale aby sme sa sustredili na pritomny okamih a aby nas nic v tom momente netrapilo - bez Bozej pomoci sa to neda, prave preto Ho treba prosit o sustredenost a o pokoru pred tym, ako sa zacneme modlit.
A toto vsetko treba robit z lasky a mame Bohu prinasat obete - mame kazdodenne umierat a aj ked sa nam nechce modlit dlhe texty, tak je to idealna prilezitost, aby sme Bohu predniesli obetu, ze sa premozeme a pomodlime sa tu dlhsiu verziu na nejaky umysel - na 1 stranke som cital, ze v dnesnych casoch sa malo ludi modli za ludi a preto ide tolko vela ludi do zatratenia, v minulosi bolo kazdou chvilou prepustenych z ocistca miliony dusi a v dnesnych casoch my ludia na nich zabudame.
Su aj pripady, kedy sa niekto dostal do pekla, jeho dusa sa oddelila od tela a tam putovala, a uveril v Boha a Boh mu dal druhu sancu. Mali by sme sa modlit za mnohych, lebo Jezis nezomrel za vsetkych, On zomrel na krizi a 3. dna vstal zmrtvych za mnohych - za demonov nezomrel.
Ked Jezis vyhanal diablov, tak ked sa zastavil pri 1 cloveku, tak ti demoni prehovorili v tom clovekua povedali Jezisovi, aby ich neposielal tam dole, on ukazal rukou na prasce a vosli do nich a v Biblii sa popisuje, ze "nieco" do tych divych svin voslo a rozutekali sa. To je dokaz, ze aj ked sa niekto od Boha oddelil, tak Jezis ich neposlal z pomsty do pekla, ale poslal ich do prasiat, lebo aj oni su Jeho stvorenia a demoni hresia a navadzaju ludi na hriech preto, aby nemuseli trpiet, lebo ked by odmietli poslusnost Satanovi, tak on by ich tyral a takto ked mu sluzia, tak nemusia az tak velmi trpiet a v tych bajkach a eposoch sa pise o nejakych "bohoch", ktorych vodcom bol Zeus, a to je pomenovanie Lucifera, a ze udajne niektori odmietli poslusnost Zlemu a 1 z nich bol odsudeny naveky gulat velky balvan hore kopcom a ked ho tam vyniesol tak spadol spolu s nim a dokola to tak musi gulat... Takto by sa mali zachovat vsetci demoni, to je prejav pokania, aj ked uz je vsetko stratene, tak robia pokanie a udajne su v pekle aj taki ludia, ktori kazali evanjelium ale potom svoje ucenie otocili o 180° a zacali kazat proti Bohu a od toho okamihu sa zacalo ich odsudenie a udajne tam niektori teraz robia pokanie v tom pekle aj ked uz je vsetko stratene, takto by to mal robit kazdy, to je priklad, ked niekto pocuvne hlas svedomia.
V tazkych casoch a nielen v nich treba prosit Boha v pokore o pomoc, lebo bez Jeho pomoci clovek nedokaze nic a ak uz niekto nahodou nieco stratil, to neznamena, ze by sme sa mu mali posmievat, lebo Boh sa demonom neposmieva, Jemu je luto, ze odmietli poslusnost Jemu-Bohu, a kedze Boh je Bohom milujucim, ktory miluje, tak ked je Boh spravodlivy, je to vzdy z lasky k tym spravodlivym-svätym, lebo ked bola vzbura v nebi, tak Boh zvrhol tych, ktori sa mu vzburili do pekla zo svojej spravodlivosti, aby neboli 2 tabory na 1 mieste, lebo to uz by potom nebolo nebo, ale nebo-peklo v jednom a vzhladom k tomu, ze Boh ma rad poriadok, tak On spravodlivo rozdelil kazdy tabor na svoje miesto - ti, ktori Bohu sluzia a ti, ktori Mu odmietli poslusnost. Ti, ktori Mu sluzia, tak takym ide o lasku a ti, ktori Ho odmietli, tak takym ide o moc. Lucifer ked spadol, tak sa mu nepacilo, ze vsetci sa klanali Bohu a jemu nie, chcel obsadit Bozi tron a tron patri iba Bohu a potom v tom boji zavolal Archanjel Michael, ze kto je ako Boh? A bol povyseny a stal sa vodcom anjelov.
To, co padli anjeli stratili, tak to ziskaju novi sväti a netreba mysliet na majetky ale na lasku, lebo ten, kto mysli na lasku, je mu jedno, aky velky ma majetok, hlavne je, ze miluje Boha a takym ludom potom Boh zveri statky, aby sa o ne starali, ale ked sa prilis zahladia do statkov, potom zabudnu na Boha a Boh im podhodi "polienko" pod nohy, aby sa spamätali - z lasky, aby zmenili svoj postoj a ked ho nezmenia, skusi to zas, odoberie im vsetko az sa takyto bohac stane chudobnym a ked sa uz ani vtedy nezmeni, tak potom v takom cloveku uz nie je laska, iba tuzba po majetku a to Boh nechce.
Boh chce, aby v nas bola tuzba po laske a nie po majetku a ked zverime svoj majetok Bohu, aby ho spravoval Boh a nie my, potom urobime dobre, lebo Boh je mudrym spravcom nasho vsetkeho, On nas stvoril a On vie najlepsie, co je pre nas dobre. Ak clovek ziska majetky, lahko zabudne na Boha a prave preto Boh viac miluje chudobnych-malickych, lebo oni na Boha nezabudaju, prosia Ho o pomoc, a ked im pomoze, potom na Neho zabudnu a Boh zo svojej spravodlivosti im tie majetky odoberie, aby si zas spomenuli na Neho a keby mysleli na Boha stale a keby sa za to modlili, aby mysleli na Neho a nie na majetky, nic by sa im nemuselo stat, a aj keby sa im nieco stalo, nezakolisali by sa, keby zverili svoje majetky a seba samych do starostlivosti Bozej a nie svojej. Jezis zveleboval Otca za to, ze evanjelium zjavil malickym-chudobnym. Chudobnym daval a bohatych prepustal naprazdno. Bohati toho maju dost a vedia sa postarat o seba, ale chudobni nemaju nic a Boh chce, aby nikto nemusel trpiet.
Boh si velmi ceni ludi, ktori pomahaju druhym, lebo v kazdom cloveku je pritomny Jezis. V Biblii je napisane, ze je blahoslaveny ten, kto pamäta na malickych-chudobnych, v den nestastia ich vyslobodi Pan Boh. - To je ukazka toho, ako velmi Boh chce, aby bola dopriata pomoc tym, ktori ju najviac potrebuju. Ak niekto pomoze tomu, ktory potrebuje pomoc, takyto skutok lasky sa Bohu paci a v Bozich ociach je Bohu mily clovek, ktory pomohol biednym a v trpiacich ludoch je pritomny Pan Jezis najviac. Ak je niekto bez starosti, Jezis kraca vedla neho a ak je niekto v problemoch, odrazu pociti, ze vedla neho neciti Jezisa a ked sa skonci suzenie, potom opät zacne citit, ze vedla neho je Jezis. Je to preto, lebo v case suzenia sa Jezis naozaj nenachadzal vedla toho cloveka, on toho cloveka v skutocnosti drzal v naruci a bol mu oporou, ale ten clovek to vnimal tak, ze Boh ho opustil, ale v skutocnosti bol Boh stale s tym clovekom.
Peklo je pred Bohom a svätymi nahe, ale ti v pekle nepocituju Boziu pritomnost, lebo tam, kde nie je laska, nie je Boh pritomny, aj ked Boh je vsade a tam, kde je laska medzi min. 2 ludmi, tam, kde su min. 2 zhromazdeni v mene Jezis - tak v ich spravani a medzi nimi je pritomny Pan Boh, v opacnom pripade - tam, kde je nenavist, je Boh len divakom.
Iba vdaka Bohu mame to, co mame a iba Jeho mocou je kazdy 1 z nas tym, cim je a ak je nahodou niekto niecim inym, Boh mu ponuka moznost zmenit svoje zmyslanie a svoj zivot k lepsiemu.
citácia: Zasej myšlienku, zožni čin, zasej čin, zožni návyk, zasej návyk, zožni charakter, zasej charakter, zožni osud. (ľudová múdrosť) Pri vykonávaní čností máme dať prednosť tej, ktorá je viac v súlade s našou povinnosťou, pred tou, ktorá je nám viac po chuti. Čítajte viac: http://cerven.blog.sme.sk/c/22574/nadpis.html#ixzz2J0hRiDIl
|
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 január 2013 : 03:50:32
|
Hladala som na internete nejake clanky ohladom sv. Brigity a nasla som toto:
Najvyššia Svätá Kongregácia Svätej kancelárie v r. 1954 vydala varovanie ohladom tychto modlidieb. http://zachraneni.szm.com
Tu sa vravi, ze niektore casti modlidby sa nezhoduju s ucenim Cirkvi: http://www.dailycatholic.org/oct8sos.htm
...takze Mino mal pravdu.
Mino,prosim prijmite moje ospravedlnenie.
....a dakujem za upozornenie |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 január 2013 : 08:29:07
|
Teraz nerozumiem, hovorime o tej verzii publikovanej na predmetnych strankach, co o tom prislubeni ako takom? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 január 2013 : 13:57:58
|
...o prislubeni ako takom.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 január 2013 : 23:01:09
|
Tak Lucia, treba byť obozretný.
Tam nehrá viac vecí. Nakoniec o Piovi IX tam tvrdia, že schválil modlitby (o prisľúbení nič) a aj o tých čo vykonali pobožnosť: Mnohým osobám, ktoré túto pobožnosť vykonali, sa ich prosby splnili. (nie že prísľuby sa vyplnili)
Ktovie čo potom Pius IX schválil (ak schválil) a kto tam vpašoval tie prisľúbenia.(ak bolo niečo schválené) Potrebovalo by to pôvodný zdroj. (kedysi kolovala táto modlitba, a ten úvod bol trošku obšírnejší, tam sa písalo aj o počte kvapiek, sĺz atď... )
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|