Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Spravodliva mzda
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Hitler a Darwin Téma Next Topic: nerovny meter
Strana: z 3

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:07:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Neviete objektivne definovat , ale viete urazat

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 :  00:02:30

A Vam to odkedy vadi? Ved to je presne sposob diskusie, ktory vediete Vy sam. Ci Vy mozete urazat do sytosti, Vasho majestatu sa vsak nikto nesmie ani prstekom dotknut?

Pôvodne zaslal Mato - 19 júl 2009 :  00:04:46

Mojho majestatu sa dotykajte kolko chcete
Ta veta vsak znela Musia liecit kopu primitivov Najdite si to Keby napisal , ze mna osobne ako primitiva , ani netuknem do klavesnce
Chapete rozdiel nie ?
Vy mate nastavit druhe lice Ale nikdy nesmiete nastavit lice ineho

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:08:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Zdvihnite svoj lenivy intelektualny zadok , bezte do kniznice a najdite si tam , ci Cirkev uci o spravodlivej mzde

Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 23:53:32

Priznajte, že neviete argumentovať, veď to nie je žiadna hanba. Na vaše reakcie nie len odo mňa reakcie prišli, no akosi naopak to nefunguje. Takže skúste niečo intelektuálne predviesť aj vy a nevšímajte si príliš môj zadok, mohol by sa z vás stať liberál.

Pôvodne zaslal kaifas - 19 júl 2009 :  00:05:40

Predstavte si , ze viem . Ale tu hru na male deti daj nedam Lebo nemas Taku hru ja nehram

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kaifas

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:09:19  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Vy nemusite nic definovat Vy mate prijat odsudenie Cirkvi

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 : 00:05:07

Ja skutočne nemusím nič definovať, dôkazová ťarcha je predsa na vás, podľa vás odmietam definovať blud liberalizmu, teda ako to robím.

Čítate vy vôbec čo vlastne píšem alebo ma len okrádate o čas?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 21 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:10:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nebudem vas okradat o cas Tarate stale to iste

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:12:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Kilometre stran aka je mzda nespravodliva , ale definiciu spravodlivej mzdy nevytlacite z nich Kde nic nie je , ani smrt neberie

kaifas

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:12:43  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Predstavte si , ze viem . Ale tu hru na male deti daj nedam Lebo nemas Taku hru ja nehram

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 : 00:08:35

Omyl priateľu. Vy hráte hru: nič neviem, len sa tak tvárim a keď to vyjde na povrch, tak sa urazím a tvárim sa ďalej.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 21 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:13:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Myslite si , ze neviem Mne neubudne Spite sladko priatelu

Mato

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:14:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Kilometre stran aka je mzda nespravodliva , ale definiciu spravodlivej mzdy nevytlacite z nich Kde nic nie je , ani smrt neberie

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 :  00:12:11

Uz to konecne prestante omielat stale dokola. Skutocne verite tomu, ze ste jediny, kto cital katechizmus?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kaifas

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:14:55  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 : 00:12:11

Poviete mi prosím aká je tá správna definícia spravodlivej mzdy alebo je to vaše tajomstvo? Ja som už svoju predstavu prezentoval.

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:15:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nie nemyslim Len neviem preco je to problem sem prekopirovat

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:16:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Poviete mi prosím aká je tá správna definícia spravodlivej mzdy alebo je to vaše tajomstvo? Ja som už svoju predstavu prezentoval.

Pôvodne zaslal kaifas - 19 júl 2009 :  00:14:55

Ponecham priestor aj inym ci sa toho niekto zhosti Ked nie napisem to nebojte nenecham si to pre seba

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:22:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal kaifas - 19 júl 2009 :  00:14:55

Ale za to slovo prosim , lebo pokora je hodna odmeny vam jeden faktor prezradim

Len pre vas osobne A len jeden bod Potom to zhrniem dokopy Spravodliva mzda je aj taka , ktora berie do uvahy moznosti zamestnavatela
Viete preco je nesmierne dolezite brat do uvahy moznosti zamestnavatela ?

kaifas

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:23:01  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Ponecham priestor aj inym ci sa toho niekto zhosti Ked nie napisem to nebojte nenecham si to pre seba

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 : 00:16:48

Bráni vám v tom niečo teraz. Ja sa pýtam na váš názor. Dúfam, že to nedopadne ako ostatné moje otázky, či ako vaše (ne)dokázanie ako odmietam definovať blud liberalizmu. Majte trochu úctu, nemôžem tu stále sedieť.

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:24:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Brani mi to , ze si nemyslim , ze som jediny kto cital Katechizmus

kaifas

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:28:34  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Ale za to slovo prosim , lebo pokora je hodna odmeny vam jeden faktor prezradim

Len pre vas osobne A len jeden bod Potom to zhrniem dokopy Spravodliva mzda je aj taka , ktora berie do uvahy moznosti zamestnavatela
Viete preco je nesmierne dolezite brat do uvahy moznosti zamestnavatela ?

Pôvodne zaslal amerika1 - 19 júl 2009 : 00:22:10

Zdalo sa mi, že sa hovorí o tom, akoby to malo byť a prečo, nie ako to je.
Tých istôt o spravodlivej mzde asi nemáte veľa, keď ich ponúkate po kvapkách. Nudíte ma. Dobrú noc.

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  00:34:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ja nemam ziadne Nie su moje
A takto to je
Preto existuju dohody o mzde medzi zamestnavatelom a zamestnancom , alebo tymi , ktori ich zastupuju
To Cirkev povazuje za socialne spravodlive , uzatvaranie dohod o mzde
Inak dohody o mzdach ako prvy zaviedol don Bosco pre svojich chovancov

Mato

Odoslaný - 19 júl 2009 :  01:15:38  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Dohoda medzi stránkami nestačí na morálne ospravedlnenie výšky mzdy.

KKC 2434

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 19 júl 2009 :  01:28:03  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Trapne, smiesne, absurdne...

A vy, ze s nim hrate tu jeho hru na slepu babu, vysvetlite preco? Ci tiez neprezradite bez niekolkostranoveho okolkovania?

Asi ze lebo je to aj poucne, kam to vedie, ked...(no dobre, ani ja neprezradim skor, nez bude debata aspon na sedemnastej strane)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tominko

Odoslaný - 19 júl 2009 :  01:50:52  Zobraziť profil  Pridať Tominko do zoznamu priateľov
Ak by ste si Matov citat chceli overit a nemate pristup k tlacenej verzii Katechizmu Kat. Cirkvi:

http://www.katechizmus.sk/

Zadajte paragraf 2434.

Okrem ineho sa tam pise: "Prácu treba odmeniť tak, aby sa človekovi a jeho rodinným príslušníkom poskytli prostriedky na dôstojné rozvíjanie materiálneho, spoločenského, kultúrneho a duchovného života, majúc na zreteli službu a produktivitu každého jednotlivca, ako aj situáciu podniku a spoločné dobro.“

Takze vsetky tie blaboty o tom ako treba byt ticho a byt spokojny s tym co mame samotny Katechizmus Katolickej Cirkvi priamo vyvracia. Pretoze sa jednoznacne neda dostoje rozivjat materialny, spolocensky a kulturny a duchovy zivot za 450 euro ak zivite celu rodinu...

Krajina: USA  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 05 apríl 2005  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  07:50:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
A ked vam poviem , ze sa tym mysli napriklad minimalna mzda ? A ta pokial viem nie je 450 euro
Vy blabotete a dokazujete , ze ani nerozumiete , o com to vlatne je
Ten katechizmus je pisany aj pre katolikov v Afrike
Aby tamojsim zamestnavatelom povedali , ze podla Boha pravdy su povinny zamestnancom dat aspon minimum , a co ma to minimum pokryvat
Rozumiete ?
Bolo by od vas cestne priznat , ze o tejte problematike neviete zhola nic To by bolo aspon cestne
Lenze to vy nie ste schopny , chyba vam pokora .

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  08:30:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Trapne, smiesne, absurdne...

A vy, ze s nim hrate tu jeho hru na slepu babu, vysvetlite preco? Ci tiez neprezradite bez niekolkostranoveho okolkovania?

Asi ze lebo je to aj poucne, kam to vedie, ked...(no dobre, ani ja neprezradim skor, nez bude debata aspon na sedemnastej strane)

Pôvodne zaslal Rarach - 19 júl 2009 :  01:28:03

kontra

Okrem ineho sa tam pise: "Prácu treba odmeniť tak, aby sa človekovi a jeho rodinným príslušníkom poskytli prostriedky na dôstojné rozvíjanie materiálneho, spoločenského, kultúrneho a duchovného života, majúc na zreteli službu a produktivitu každého jednotlivca, ako aj situáciu podniku a spoločné dobro.“

Podciarknime

ako aj situáciu podniku a spoločné dobro.“

Definujte preco pan Rarach Aby to nebolo ani trapne , ani smiesne , ani absurdne
Nevsimol som si , ze by ste vy vo svojich prispekvkoch spomenuli ohladom na situaciu podniku a spolocne dobro Ak sa mylim uvedte lin , kde ste tieto faktor brali do uvahy

Ked si povieme o nasledkoch ignorovania spolocneho dobra prestane to byt hned smiesne
Uvidime , kam to vedie , ale az ked budeme na sedemnastej strane

amerika1

Odoslaný - 19 júl 2009 :  08:44:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Prácu treba odmeniť tak, aby sa človekovi a jeho rodinným príslušníkom poskytli prostriedky na dôstojné rozvíjanie materiálneho, spoločenského, kultúrneho a duchovného života, majúc na zreteli službu a produktivitu každého jednotlivca, ako aj situáciu podniku a spoločné dobro.“

A ked ma niekto desat deti bude mat prostriedky na rozvijanie materiálneho, spoločenského, kultúrneho a duchovného života ... ?

lila

Odoslaný - 19 júl 2009 :  15:10:53  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
citácia:
No skuste ten problem vysvetlit v uceni katolickej socialnej nauky Budem konkretny Kedy je poziadavka na zvysenie mzdy moralne neprijatelna

Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 :  23:26:30

Skúsim ja. Dúfam, že nenapíšem blud a nebudem od veci. Ak sú na svete ľudia, ktorí sú chudobnejší alebo lepšie povedané hladujú. Bohatí by mali dať chudobným. Ak by lekár zarábal najmenej alebo menej než ostatní, vtedy by mal nárok na žiadanie vyššieho platu. Ak som odpovedala správne, to by znamenalo, že by sme mali mať všetci rovnako. Majetok by sme nemali chápať ako niečo čo je moje, ale ako niečo čo je nás všetkých. Čiže bohatí vlastne vracajú čosi čo pôvodne malo patriť chudobným. Ak je toto to čo chceš amerika1 počuť, tak som v podstate v mojich odpovediach nebola k tomu ďaleko.
No aby to takto mohlo fungovať, muselo by sa veľa toho v ľuďoch zmeniť. (hlavne nehľadieť na svoje pohodlie, ale sa o to pohodlie rozdeliť ) Muselo by sa začať inak myslieť, ale myslím si, že by to nebolo v neprospech, ale práve naopak v prospech ľudí. V podstate nikto z nás čo sme tu na fóre nemáme nárok na to aby sme požadovali vyšší plat pokiaľ je hlad napr. v Afrike.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 19 júl 2009 :  16:19:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- wau !

- ako vysite s komunistickeho manifestu ...

- a ze nemate s nimi nic spolocne ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 19 júl 2009 :  21:19:40  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
citácia:
- wau !

- ako vysite s komunistickeho manifestu ...

- a ze nemate s nimi nic spolocne ...

Pôvodne zaslal Milan - 19 júl 2009 :  16:19:51

Nie z komunistického manifestu to vyšité nie je. Takto nejako som to pochopila z Amerikových1 slov, ale možno, že som to pochopila zle neviem. Za komunizmu to tak nebolo. Nemal každý rovnako. Tak isto boli vyššie a nižšie platy a niekto býval v rodinnom dome a niekto v paneláku. Niekto mal auto niekto nie. Niekto mal 5 detí a príjem rodiny bol nižší ako u rodiny s 1 dieťaťom. Jeden štát nevlastnil majetok druhého štátu a nemal z toho výhody.
Teraz nechcem zastávať komunizmus! Samozrejme že krivdy komunizmu su horšie ako to čo bolo na komunizme dobré. No myslím si, že demokracia je v niektorých prípadoch horšia ako bol komunizmus. Tým samozrejme nechcem aby sa komunizmus vrátil.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: Hitler a Darwin Téma Next Topic: nerovny meter  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06