Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Platy lekarov (a inej inteligencie)
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Satan z Illfurtu Téma Next Topic: Bezák u Hríba
Strana: z 10

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 17 júl 2009 :  07:09:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
No ked si budem musiet lahnut na operacny stol, budem Bohu dakovat, ak si nado mna stane anesteziolog (ako) Mato a zoberie zodpovednost za to, ci sa este zobudim na tomto svete.

Tato jeho zodpovednost je na dennej baze a aj preto ziadnymi peniazmi nevycislitelna. Pokial takych ako on zo zdravotnictva vystveme len preto, ze objektivne nie su doceneni smiesnymi euracmi, v prd vo vetre sa premenia vsetky "katolicke sentimentalne nariekania, ako bolo kedysi a ako ma byt dnes".

Pôvodne zaslal Rarach - 16 júl 2009 :  16:15:39

Ved uz napiste , co rozumiete pod pojmom docenenie smiesnymi euracmi .
Podla akych parametrov chcete docielit docenenie
Pripustme , ze su nedoceneni
Takze budem rad , ak navrhnete riesenie docenenia , ale vo svetle katolickej socialnej nauky
Aby sme vedeli , co Cirkev rozumie pod pojmom spravodliva mzda
Inak proti vami chapanemu sentimentalnemu katolickemu nariekaniu staviate liberalny pragmatizmus
Pokial ide o nas osobny zaujem , mozeme byt aj trosku liberali ?
Napriklad niekoho osklbat , ze pan Rarach ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 17 júl 2009 :  07:33:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Každý sa na niečo sťažuje a kto má veľa chce ešte viac to bolo vždy a tak to aj zostane kým bude tento svet.
Pán hovorí buď spokojný s tým čo máš a nežiadaj viac ako môžeš dostať.
Tak aj lekár dostáva toľko koľko môže dostať v tomto štáte ak chce viac alebo menej nech skúsi vo svete.
V bohatom svete to bude viac, v chudobnom to bude menej.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 júl 2009 :  12:05:06  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ja vam do bezbrehych liberalov nenadavam , aj ked je jasne , sko velmi milujete peniaze .

Neklamte pan amerika. Do liberalov ste tu uz vynadali skoro kazdemu okrem seba, mna nevynimajuc.
Takisto si pletiete pojmy milovat peniaze a ziadat rovnake moznosti pre kazdu profesiu a ziadat pre nu adekvatne ohodnotenie. Darmo sa ohanate socialnym ucenim Cirkvi, ta nikdy nehovorila o tom, ze vsetci maju zarabat presne rovnako. To je ciste ucenie komunizmu.

citácia:

Ako je zabezpecene vysluhovanie posledneho pomazania pre tkz. darcu ?

Clovek, ktory sa stava darcom organov je uz mrtvy, nie umierajuci. To je zasadny rozdiel. Ak by tomu tak nebolo, odberom organov by doslo k jeho usmrteniu a to by bola vrazda.
A teraz mi vysvetlite, ako chcete zabezpecit posledne pomazanie mrtvemu cloveku...

citácia:

Mozete nam pan katolicky lekar , alebo lekar - katolik povedat ?
Prezradte nam to , sme na katolickom fore

Ale samozrejme ze mozem. Ak pride k nahlemu zhorseniu stavu, ktory vyzaduje resuscitaciu, k pacientovi je okrem lekarskeho timu volany aj knaz, ktory rovnako ako ja nosi pager a teda sa pri pacientovi prakticky stretneme. Zatial co ja bojujem o zivot pacienta, knaz mu vysluzi posledne pomazanie. Ak sa nam podari zivot udrzat vynikajuco, ak nie, pacient zomiera zaopatreny.

V kazodm pripade je uzasne, kam az dokazete odviest diskusiu od temy nedostatocneho ohodnotenia lekarov, cez antikoncepciu, nedovolene stimulancia, trnasplantacie az po zaopatrovanie zomierajucich. A to vzdy potom, co bol Vas argument vyvrateny. Co ste boli na skoleni u protestantov, ako odvadzat od podstaty veci?

citácia:

Takych , ako moj spoludiskutujuci Solzenicyn nazval neprestrelnymi
Nic sa ich nedotkne . Nikdy sa nezamyslia nad tym , ci im je dovolene konat ako konaju , a ci konaju tak , ako maju konat

Takych ako moj spoludiskutujucich zasa nazyvaju samospasitelia sveta. Do kazdeho vidia a kazdeho s prehladom odsudia. Nic nevedia o skutocnych moralnych problemoch mediciny (ako sa uz ukazalo v inych diskusiach), ale vystupuju akoby s nimi denne zili a denne ich riesili. Problemy v medicine maju velim daleko od Vaseho ciernobieleho pohladfu na svet a niektore problemy doteraz nie su Cirkovou rozrieesene. Ja sa vsak rozhodovat musim.

Ked taki ludia ako moj oponent nemaju co povedat na predlozeny argument, posunu temu do uplne inej roviny, drziac sa hesla, ze najlepsia obrana je utok.

A s takymito ludmi nie je mozne normalne diskutovat...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 júl 2009 :  14:11:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Viete , ze v Holandsku sa uz starsi ludia boja ist do nemocnice ? Viete preco ?

To by ma skutocne zaujimalo preco. Pretoze hoci je tam eutanazia povolena, jej vykonanie je pomerne komplikovany pravny proces a neda sa zrealizovat len tak.
Keby ste spomenuli svajciarkse domy smrti, kde pridete, zaplatite a spachate asistovanu samovrazdu, povedal by som si, ze aspon viete o com hovorite. Lenze tam sa zasa niet coho bat. Kazdy tam prichadza sam a z vlastnej vole.
Takto to znie ako lacne bulvarne manipulovanie emociami...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tominko

Odoslaný - 17 júl 2009 :  16:34:44  Zobraziť profil  Pridať Tominko do zoznamu priateľov
citácia:

Mozete nam pan katolicky lekar , alebo lekar - katolik povedat ?
Prezradte nam to , sme na katolickom fore

Napr. v USA pan Amerika je standardna prax ze po prichode do nemocnice ale aj beznej lekarskej abulancie vyplnite formular, ktory okrem Vasich zakaldnych udajov, zdraovtnej poistky, zdravotnej historie sa dotazuje na Vasu nabozensku afiliaciu a ci v pripade nahleho zhorsenia stavu si zelate privolat knaza (je to samozrejme na Vas, ci to vyplnite).

Je to bezna prax po celych Spojenych statoch hadam s vynimkou potratovych klinik...

Tak isto vacsina knazov ma tak ako Mato napisal pager alebo 24/7 mobilny telefon a nemocnice maju na neho priamy kontakt. Vo vela nemocniciach ma knaz dokonca vstupnu kartu ako by bol zamestnancom nemocnice a moze parkovat pri vchode aby nestracal drahocenne minuty....

Krajina: USA  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 05 apríl 2005  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tominko

Odoslaný - 17 júl 2009 :  16:45:16  Zobraziť profil  Pridať Tominko do zoznamu priateľov
citácia:

Ved uz napiste , co rozumiete pod pojmom docenenie smiesnymi euracmi.

Napr. to aby lekari zarabali primerane inym VS povolaniam, aby nemusli brat uplatky prip. mat bocne prijmy a mohli sa tak sustredit iba na medicinu, alebo aby boli porovnatelne ich prijmy so zvyskom zapdnej europy prip. USA aby nemuseli emigrovat... Staci?

citácia:

Podla akych parametrov chcete docielit docenenie

Podla narocnosti ich povolanie a toho ako su oceneni vsade inde v civilizovanom svete.

citácia:

Takze budem rad , ak navrhnete riesenie docenenia , ale vo svetle katolickej socialnej nauky

Pan Amerika, o akej katolickej socialnej nauke hovorite. Ukazte mi citat z Biblie alebo katechizmu katolickej cirkvi alebo ineho oficialneho dokumentu katolickej cirkvi, ktory by hovoril ze lekari maju zarabat menej ako ine intelektualne povolania, ze by nesmeli bojovat za zvysenie platu a pod.?

A niekolko rieseni sme tu uz x krat prezentovali keby ste citali poriadne a neragovali hned 10timi 5 stranovymi prispevkami na vsetko. Napr. zrusenie bodoveho systemu a zavedenie 100% trhoveho mechanizmu, alebo preradenie statnych lekarov do vyssich tabuliek...

citácia:

Aby sme vedeli , co Cirkev rozumie pod pojmom spravodliva mzda
Inak proti vami chapanemu sentimentalnemu katolickemu nariekaniu staviate liberalny pragmatizmus

Ako som Vas poziadal vyssie. Tak nam napiste s konkretnou citaciou co Cirkev rozumiem pod pojmom spravodliva mzda, lebo stale sa tu tym ohanate ale nikdy nam nenapisete co to teda je a odkial tu informaciu cerpate?

Krajina: USA  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 05 apríl 2005  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kaifas

Odoslaný - 17 júl 2009 :  19:36:15  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:
Normalni , nezavislivi ludia vidia problemy spolocnosti ako celku a nevytrhavaju ich z kontextu a nesnazia sa ich atomizovat a riesit oddelene. Dokazete pochopit , ze kazdy problem ma hlbsie priciny a bez riesenia celkovej situacie je akekolvek riesenie odsudene na neuspech ?
Normalne je predsa problem zasadit do celospolocenskeho ramca a hladat riesenie , ktore je priesecnikom vsetych faktorov , ktore na dany problem maju vplyv.

Pôvodne zaslal amerika1 - 16 júl 2009 : 07:53:39

Vo svojom príspevku som nehovoril o riešení daného problému. Téma znie totiž inak. Len som ponúkol iný pohľad - už štúdium lekárov je náročnejšie ako iných povolaní, ich práca je zodpovednejšia ako iných, nevidím dôvod, prečo by nemali mať najvyššie platy.. nepovedal som nič viac. Tieto skutočnosti nie sú vytrhnuté z kontextu, sú faktom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 21 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kaifas

Odoslaný - 17 júl 2009 :  20:40:04  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:
kaifas, ale ja nemam problem s ucitelskym s platom. eby si pozorne cital, tak by si si precital že z učitelskeho platu sa da slušne vyžiť, ked sa chce. ale ako vidim, ked chce niekto niečo ine vidieť tak tam vidi niečo ine....

Pôvodne zaslal Ales - 16 júl 2009 : 15:12:26

Ales, ale ani ja nemám problém s tvojím platom. Keby si pozorne čítal, tak by si ... (a už ťa nebudem parafrázovať, pretože si myslím, že keď sa dá, tak je dobré nepoužívať rovnaký kmeň slova za sebou) ... tak by si zistil, že som písal o niečom úplne inom. Vidím, že vidíš dosť zle a nevidíš skutočnosti.

Nemôžem nereagovať na niektoré tvoje ďalšie názory.
Napr.:

pre mna su privatni lekari len nahanačí Eur, ktorí človeka neošetria tak, aby mal raz navždy pokoj, ale tak, aby mali aj pacientov nabuduce.

Čo je prosím ťa pekne toto za hlúposť. Lekár je podľa teba nenažraná sviňa lebo ty si mal znovu chrípku, alebo snáď preto, že ťa zavolal na kontrolu? Či ako to je. Lekár je nenažraná sviňa lebo ty máš vysoký tlak. Vieš ty vôbec ničo o biológii a patofyziológii, pán učiteľ. Čo je to za populistický škrek, že "človeka neošetria tak, aby mal raz navždy pokoj". Môže toto myslieť vážne pedagóg, VŠ vzdelaný človek?

Ďalej,

tak je na mieste otázka: je lekár lekárom preto že chce zarábať, alebo pretože chce robiť medicinu?

Koľko 45 minútových hodín si odučil zadarmo. Si učiteľom preto, že chceš zarábať, či chceš učiť (keď ťa tak čítam, je mi jasné prečo úroveň školstva u nás upadá. Nebude to len v deťoch.).

Posledné.

a toto si myslím je podstata celej debaty o ktorej sa tu reč začala. nie o to, či su alebo nie su lekari doceneni. ale či dokážu zo svojho platu normálne vyžiť.

Túto podstatu chceš z tejto debaty urobiť len ty. Ostatní sa snažia diskutovať o tom, či si lekári zaslúžia vyššie platy a nie, čo si za ne kúpia. To zaujíma iba teba.

Keďže na ostatné "výroky" už reagovali iní a ja s nimi principiálne súhlasím a nemyslím si, že by opakovanie malo u teba nejaký efekt, budem preto ak dovolíš končiť.

PS: Len mi prosím ťa prezraď, či si v minulosti na tomto fóre vystupoval pod prezývkou Alesko. Ďakujem.
(Keby niekto nevedel ktoré názory sú moje, a ktoré Alesove, ja používam diakritiku na správnych miestach.)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 21 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kaifas

Odoslaný - 17 júl 2009 :  20:46:22  Zobraziť profil  Pridať kaifas do zoznamu priateľov
citácia:

Ako si dovolujete nazyvat niekoho primitivom ?
Pôvodne zaslal amerika1 - 16 júl 2009 : 07:56:25

Ako si dovoľujete nazývať niekoho liberálom?
Budem hádať. Považujete názory toho dotyčného za názory liberála? Lebo takto som postupoval aj ja.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  10:47:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

a toto si myslím je podstata celej debaty o ktorej sa tu reč začala. nie o to, či su alebo nie su lekari doceneni. ale či dokážu zo svojho platu normálne vyžiť.

Túto podstatu chceš z tejto debaty urobiť len ty. Ostatní sa snažia diskutovať o tom, či si lekári zaslúžia vyššie platy a nie, čo si za ne kúpia. To zaujíma iba teba.

Keďže na ostatné "výroky" už reagovali iní a ja s nimi principiálne súhlasím a nemyslím si, že by opakovanie malo u teba nejaký efekt, budem preto ak dovolíš končiť.

Pôvodne zaslal kaifas - 17 júl 2009 :  20:40:04

ano som alesko.

vieš, lenže cvelá tato debata vznikla na zaklade toho, že som reagoval na vetu, že lekari sa maju zle - a že som oponoval, že zle sa nemaju(z pohľadu životnej úrovne ktorú si môžu dovoliť pri svojom plate. a hned všetci začali vyskakovať ako su lekari nedocenení. keby si pozorne čítal, viackrat som uznal že lekari su nedoceneni. takže ja reagujem len na výrok "lekári sa majú zle" nie na to či sú docenení. to len vy všetci robíte zo mňa niekoho kto závidí lekárom. ja lekárom nezávidim, viem koľko sa nadrú, hlavne tí štátní. ti s praxou si odrobia 4-5 hodín a idú domov(ak nebývajú v tom dome, kde majú ordináciu). ale to ako žijú lekari(myslim tých s privatnou praxou, kedže v nmnv len len zopár štátnych vramci nemocnice), dedukujem z toho ako ich vidim a stretam, nie z nejakých štatistik. takže to či sa majú zle, resp. čo všetko si môžu dovoliť zo svojho platu vidim. aj ked uznavam že možno nie všetkým sa žije ako vo vatičke.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  10:54:20  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Nemôžem nereagovať na niektoré tvoje ďalšie názory.
Napr.:

pre mna su privatni lekari len nahanačí Eur, ktorí človeka neošetria tak, aby mal raz navždy pokoj, ale tak, aby mali aj pacientov nabuduce.

Čo je prosím ťa pekne toto za hlúposť. Lekár je podľa teba nenažraná sviňa lebo ty si mal znovu chrípku, alebo snáď preto, že ťa zavolal na kontrolu? Či ako to je. Lekár je nenažraná sviňa lebo ty máš vysoký tlak. Vieš ty vôbec ničo o biológii a patofyziológii, pán učiteľ. Čo je to za populistický škrek, že "človeka neošetria tak, aby mal raz navždy pokoj". Môže toto myslieť vážne pedagóg, VŠ vzdelaný človek?

ja k lekárovi nechodím, už zo zasády - ked mi na chripku povie že si mam uvariť čaj, tak to k nemu ani nemusim vôbec chodiť, alebo ked mi povie že na nadchu si mam kupiť v lekarni kvapky...tak načo potom je tam ten lekar? lebo ked niekde dojdem, tak už si ma hned dalej objednvaju(to zubári veľmi radi robia), alebo posielajú po XY vyšetreniach , najme s odporúčaním k privatným lekárom. kedže v nmnv ani iní neexistujú tak mi potom hovor o tom, že si nenadbiehajú jeden druhému kšefty. osobne ani preto nechodim k lekarovi, lebo ked mi niekto povie že mam ísť na vzšetrenie tak hned počítam kolko ma to bude stáť. lebo hoci si platím zdravotné od začiatku svojej aktívnej praxe, tak mam dojem akoby som z toho nič nemal a musel si aj tak všetko platiť sám.
mam svoje skusenosti s lekarmi. a nie vždy boli ružove. ale samozejme, aby zas nepovedali že len kydám, poznam aj lekarov, ktorí boli ochotní pomôcť aj radou bez toho aby si vypýtali čo i len jeden cent.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  10:56:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Vo svojom príspevku som nehovoril o riešení daného problému. Téma znie totiž inak. Len som ponúkol iný pohľad - už štúdium lekárov je náročnejšie ako iných povolaní, ich práca je zodpovednejšia ako iných, nevidím dôvod, prečo by nemali mať najvyššie platy.. nepovedal som nič viac. Tieto skutočnosti nie sú vytrhnuté z kontextu, sú faktom.

Pôvodne zaslal kaifas - 17 júl 2009 :  19:36:15

zaujínave, ked som otvoril temu, kde som sa pýtal na zaklade čoho sa stanovuje cena práce...tak nikto, anui ty ani tomino, ani mato ani čiarku nenapisali. tak mi to pripada as tak, že cena prace sa určuje mojim subjektívnym pohľadom, aka suma sa mi zapáči v mojich očiach.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:01:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:

Pan Amerika, o akej katolickej socialnej nauke hovorite. Ukazte mi citat z Biblie alebo katechizmu katolickej cirkvi alebo ineho oficialneho dokumentu katolickej cirkvi, ktory by hovoril ze lekari maju zarabat menej ako ine intelektualne povolania, ze by nesmeli bojovat za zvysenie platu a pod.?

Pôvodne zaslal Tominko - 17 júl 2009 :  16:45:16

možno tam nenajdeme citat že maju zarabat menej, to amerika ani netvrdí.
ale myslim si že sa tam da najsť citát o tom, že človek ma byť Bohu vďačný za všetko. a citát aj o tom, že sa Boh stará, alebo citat o tom, maem mať na prvom mieste Boha a nie mamonu, a že obom naraz sa slúžiť nedá.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:05:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:

Prečo ked maju lekari možnosť robiť privatne, tak sa stažuju ako je im v štátnom sektore zle?

Uz sme to to prebrali x-krat a zda sa ze vacsina navstevnikou tejto temy su dislexici, tak skusme este raz.

Pretoze odchod do privatnej praxe neznamena primerany zarobok a limituje Vas v tom aky odbor medicny budete vykonavat. Aj ked sa to honosne nazyva sukromna prax tak su lekari nuteni uzavriet povinnu zmluvu so zdravotnymi poistovnami a riadit sa ich bodovym systemom, ktory nie je trhovy. Ak by si mali vsetci sukormni lekari moznost uctovat trhove ceny, tak by pol Slovenska umrelo na nemoznost sa liecit... Precitajte si starsie prispevky kde to uz bolo x-krat vysvetlene...

Pôvodne zaslal Tominko - 16 júl 2009 :  20:54:50

no ale vidim že čoraz viac lekarov odchadza na sukromnu prax. takže až take nevynosne to nie je. dokonca pre lekara je vyhodnejšie v nmnv si zobrať pôžičku, opraviť starší dom a zriadiť si v nom ordinaciu.
Ked sa na to pozriem z ekonomickeho hladiska, keby z toho mali stratu, či malý zisk, tak by určite do toho len tak nešli. a to že z nmnv vymyzli štátne ambulancie, a podobne sa to začína diať v trenčíne, tak mi je skôr ukážkou toho, že až také problemové odisť na prax nei je. aj ked verim, že spočiatku to stačí sotva na prežitie.

ale s tým súhlas, že ludia by sa nedoplatili, prave preto nechodim k lekarom. lebo keby som mal chodiť tak často k zubarovi ako ma objednavaju tak polovicu vyplaty necham zakaždým tam. a boli mesiace ked som tam skoro celu výplatu nechal.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:07:16  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Lekári môžu byť radi, že vlastne majú, kde pracovať.. zatiaľ.

Pôvodne zaslal kaifas - 15 júl 2009 :  21:30:39

lekar bude mať vždy robotu. najme ked niektorí poodchádzaju tak potom aj tí čo nemali ju budu mať.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:12:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Medicína je drahá služba a to nie len finančne. Do samotného štúdia je investované množstvo času a úsilia, viac ako na iných fakultách. V zamestnaní je väčšia zodpovednosť ako inde, je to rizikové povolanie, nehovoriac o sociálnych aspektoch, viď tu prítomné názory, či najväčšia rozvodovosť (lekár asi nie je so svojou rodinou tak hojne ako učiteľ, hlavne v lete). Nevidím dôvod prečo by lekári nemali mať najvyššie platy.

a myslíš si že tie peniaze nahradia lekarovi rodinu? či rodine otca/matku?
mam znameho, otec pracuje nonstop v nemecku, chlapec je sice ako vo vatičke,a le vidieť že otec chýba. ja sam som mal vždy všetkeho dostatopk, ale žiadne peniaze, knižkz, či ... mi otca ani matku nenahradili.

citácia:

To čo tu Ales píše o 1000 euro, tak si musí uvedomiť, že to je priemerný plat. Lekári sa majú nad priemer po atestácií, ktorá pri väčšine odborov trvá 5 rokov, no dovtedy zarábajú ako brigádnici. V nemenovanej okresnej nemocnici má na pediatrii primár 1000 eur, no to je jediný. Mladé doktorky, čo tam pracujú majú 17000Sk (564eur) a to aj so službami.

Tak sa zamyslite, či je to dôvod k sťažnostiam.

Pôvodne zaslal kaifas - 15 júl 2009 :  21:30:39

ok beriem že nie všetci maju 1000 eur. ale aj z tých 17000 sa dá vyžiť. nehovorím že nejako nadštandard, ale tak aby to bolo v poho určite hej. ale určite ako brigadnici 4-6 tisic nezarabaju.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:22:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Tu sa krasne daju pouzit fakty a potvrdit, ze fantazirujete. Ak ma niekto mesacny plat v hrubom povedzme 450 EURO, tak mi povedzte ako sa z takehoto platu da naserit na auto, dovolenku a to popri plateni za potraviny, elektriku a ine energie a dalsie bezne vydavky?

Pôvodne zaslal Tominko - 17 júl 2009 :  02:08:31

moji starí rodičia maju dvaja tolko dokopz dochodok, a staraju sa o rodinny dom, nieeln o garsonku, a na dovolenku chodia každý rok k moru do zahraničia, a žiadne také že chorvatsko. plus samozrejme potraviny, plus bežné vydavky. a ešte dokým som žil tak aj mna stravovať(s tym že nejake peniaze som im prispieval

ja sam som si pri plate do 500 eur dokazal splacať auto, zaplatiť svadbu, potraviny, bežné výdavky, benzín, cestovné, nájom, a našetriť nejaké peniaze pre babatko - s tým že som nejaké peniaze minul na kúpu potrebných veci pre neho , aby som sa nemusel po proode nahanať. a to nehovorím, že u man je jedlo na prvom mieste tak som si najviac doprial jedla. a kedže som chcel byť mesiac enzamestnaný tak som si ešte stihol našetriť aj na výplatu za tento mesiac.

takže ešte tvrdíš že sa nedá zo 450 Eur vyžiť , normálne a mať sa fajn? určite v BA v okolí je toto strašne malý plat, tam sú výdavky väčšie, ale predpokladam že aj platy sú tam väčšie.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:26:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:

p.s. ja keby som bol na operačnom stole, tak by som bol rád keby som sa už z operácie nezobudil.

Nebavi Vas zivot? Zaujimava teoria, co ked Vam bude trebat vybrat iba slepe crevo a inak ste uplne zdravi? Aj tak sa nebudete chciet prebrat z operacie? Ci pre Vas nutnost operacie iba automaticky znamena ze uz ste smrtelne chori a je po Vas? No to teraz potvrdzuje Vasu nainvu predstavu o medicine.

Pôvodne zaslal Tominko - 17 júl 2009 :  02:08:31

no na operáciu nedostaneš ani keby čo..... už len zo zásady.

a to že sa teším domov, je moja vec. to že domov sa dostanem iba ppo smrti, je už iný problem. život ma baví. ale viem kde bude ešte viac super ako tu na Zemi.

Milan

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:30:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- jednoducho Alesko povedz ze ludia by mali zit v sulade s Jezisovim ucenim a hlasanim a jeho spravanim ohladom chudoby ... a mozno to pochopi i ten co v tom vidi komunisticku ideologiu ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  11:59:29  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vieš milan. ale Ježiš hlasal predovšetkým chudobu srdca, a to hned neznamena chudoba v majetku. to si ty zas zle vysvetluješ.

lebo v tomto sa citim teraz nepochopený, lebo ma trapi uplne ina vec. aj ked si zvykam, že všetci vidia v mojich slovach zavisť, hoci ma trapi nie lekarsky majetok, ale to že sa majú zle. teda akosi nechapem ani ja to "lekari sa maju zle". alebo prečo na to idu cey porovnavanie sa s inými profesiami, či s tou istou profesiou v iných krajinach.

keby jednoducho napisal niekto:
ako lekar sa mam zle, lebo nemam čas na rodinu, ta sa mi potom rozpada
ako lekar sa mam zle, lebo kolkoraz mi nie je preplatena šichta, ktorú som odrobil
ako lekar sa mam zle lebo mam nočné šichty.
ako lekár sa mam zle lebo ľudia odo mna žiadajú neomylnosť
ako lekar sa mam zle lebo mam maximalnu zodpovednosť.
ako lekar sa mam zle, lebo musim neustale študovať
ako lekár sa mam zle, lebo som neustále pod tlakom a stresom.
ako lekár sa mám zle, lebo hoci vykonávam pre štát dôležitú robotu, tak mi za äu platí málo, a ja som príliš vzčerpaný povinnosťami(či ako chirurg si musí dávať pozor na ruky), aby som si našiel niečo iné.
ako lekár sa mám zle, lebo sa nedokážem sa postarať o rodinu, a to ma natolko stresuje že urobím chybu.

a podobne. určite takto by sme mohli veľa formulovať dalej.

tak to beriem. len problem je to, že najviac tých lekarov, ktorí sa maju perfekt(prerobený dom, dobré auto, ...) tak tí najviac kričia ako sa majú zle. Dufam, že Maťo medzi takýchto lekárov nepatrí. a potom takí "chudáci lekári" ukazujú to, že lekári akoby "vodu kázali, víno pili".
a osobne si myslím, že je to aj ťah rozných Medi firiem, aby lekarov tak lahšie presvedčili, pre svoje manipuláciu.

ale potom reakcia tzpu:
"chcem zarábať veľa, lebo aj inde zarabajú lekari veľa, a preto sa mam zle lebo nezarabam ako oni"
"nezarabam ako pravnik, architekt(tam je ta zodpovednosť porovnateľna s lekarskou, s nulovou neomylnosťou), a preto sa mam zle"
"či nezarabam ako boss, resp. lekarčina nezaraba najviac) a preto s amam zle"

su skor znammkou pýchy a nie spravodlivého nárokovania vyššej odmeny ako to bolo v tých vyšších zdovôdneniach.

a o toto mi ide celú dobu to vysvetliť - že dôležitý je dôvod prečo si nárokujem vyšší plat. Lebo ak si ho nárokujem z dobrých dôvodov tak je to niečo iné ako ked si to nároukjem z pýchy -lebo lekár ma zodpovednosť pred Bohom aj za svoju dušu. čiže celý môj problem "s lekaárskymi platmi" spočíva len upozorniť na toto.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  13:09:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
milan a další problem prečo sa hadame je v tej definici "mam sa zle"
pre mna to zdaleka niečo ine znamena, ako pre Maťa(tomina, vlčka,...) a rozdielne máme aj ine hodnotove rebričky (najme v tom smere ako mam žiť, aby som bol so životom spokojný). a potom z toho vzplývajúci pojem "mám sa zle" - teda pre mna to, čo ja vnímam ako že si uživam, tak niekto tú látku si nasadil trochen vyššie a je náročnejší na to "užívať si". a v tomto zas amerika dobre pripomenul, že či je tá latka na správnej výške, a či lekári(teda niektorí aby som negeneralizoval) sa nesťažujú preto lebo u nich je zle je daleko nad štandardom, či oveľa vyššie ako by mala byť, a teda ich nespokojnsť so životom spočíva v neustálom zvyšovaní tej látky náročnosti od života.

samozrejme, aby ma zas niektorí neoskalpovali, každý tú látku môže mať inde, lebo sme ľudia rôzny. pre mna je skor nahrada ticho za učiteľovanie, pre lekára to môže byť dovolenka na Hawai, ale je to limitovane skor tým čo kto robí. pre mna je ta dovolenka už luxus(z pohľadu spravodlivosti) pre lekara niečo akurat.
v tomto každý kto hlása "rovnosť" je ozaj mimo.

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  13:20:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Ďalej,

tak je na mieste otázka: je lekár lekárom preto že chce zarábať, alebo pretože chce robiť medicinu?

Koľko 45 minútových hodín si odučil zadarmo. Si učiteľom preto, že chceš zarábať, či chceš učiť (keď ťa tak čítam, je mi jasné prečo úroveň školstva u nás upadá. Nebude to len v deťoch.).

ja som išiel za učiteľa študovať lebo som chcel byť učiteľom. a nem boj...tiež som robil učiteľa azdara, aj ked nie v takej miere ako možno v iných profesiach.
a úroven školstva by upadala aj keby som tam ja nebol. takže tu poznamku povinne prehliadam kedže sa ma netyka.

Milan

Odoslaný - 18 júl 2009 :  13:34:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
alesko:

citácia:
...milan a další problem prečo sa hadame je v tej definici "mam sa zle"
pre mna to zdaleka niečo ine znamena, ako pre Maťa(tomina, vlčka,...) a rozdielne máme aj ine hodnotove rebričky

- ja som to tak myslel ako si mi to vysvetlil ohladom Jezisa a tej chudoby srdca , len som to v blbo v tej vete napisal ... som v praci a pisem rychlo a uchytkom nakuknem ...

- ty k tomuto problemu pristupujes z celkom ineho uhla pohladu, pohladu veriaceho katolika ... je akurat zarazajuce ze ti tu niekto (katolicky veriaci ?) preto nadava do komunistickych zadubencov ...

- ja tiez nesuhlasim zo vsetkym co tu obhajujes, ale s celkom ineho dovodu ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  13:44:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a môžeš mi to napísať, aspon cez PM? teda ak ten problem nespočíva priamo vo viere a v katolickosti :D

p.s. ale radšej sa venuj poriadne robote!!!!

Ales

Odoslaný - 18 júl 2009 :  13:51:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

- ty k tomuto problemu pristupujes z celkom ineho uhla pohladu, pohladu veriaceho katolika ... je akurat zarazajuce ze ti tu niekto (katolicky veriaci ?) preto nadava do komunistickych zadubencov ...

Pôvodne zaslal Milan - 18 júl 2009 :  13:34:45

tomino ma vnima tiež z ineho pohľadu, ale ja mu to nemam za zle. navyše ma nepozna, a nevie ako som čo myslel. takže radšej nech nesuhlasi so mnou, ma to motivuje rozmýšlať(a objasnili mi, aj ked len troška, situaciu z druheo brehu. Mrzí ma len to, že stale som sa nedozvedel, ako postupovať pri určení ceny za nejaký ľudský výkon.
myslim si že debata s nim, aj s ostatnými na túto tému mi pomohla(aj ked tiež si myslím že bez tých emocii by bola debata kratšia a jasnejšia, ale to sa časom spraví) tak je to v pohode. ako učiteľ som si zvykol na nadavky aj oveľa drsnejšieho charakteru.
a keby sme len suhlasili so sebou, tak by nebola žiadna debata iba potľapkavanie po pleci aq to si nem myslim že je dobre.

Takže Boh žehnaj všetkým čo sa zapojili do diskusie, aj ked sme sa nerozumerli, nerozumieme, a možno sa ani neporozumieme.

Strana: z 10 Previous Topic: Satan z Illfurtu Téma Next Topic: Bezák u Hríba  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06