Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Slovenska inteligencia a praca v zahranici |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 21:46:19
|
ami, iste, súhlasím - ibaže spoločnosť nie je nastavená na katolícky spôsob riešenia problémov a v tejto chvíli, si myslím - zdrapila ma pesimistická nechuť tak sa ospravedlňujem, že som "zahorela" - ale myslím si, že ani nebude. Ale je to iba moje videnie, keď mi povieš, že pokrivené a neveriace v silu Božieho vplyvu tak máš pravdu. Ale je fakt pravdou, že jediné ohodnotenie je to božie, ktoré sa v bežných problémoch javí tak vzdialené. A riešiť tento problém trebárs aj štrajkom - no, kto si na to trúfne, keď sa vlastne všetci bojíme o tie miesta, ktoré nás existenčne aspoň ako tak istia. A mimochodom, mnohí "vzbúrenci" z mojej generácie sú už unavení, napr. za seba si už ani neviem predstaviť, že by som sa začala búriť a pod. |
Judith |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 21:56:11
|
Vies preco nie je spolocnost nastavena na katolicke riesenie problemov ? Lebo samotni katolici rezignovali na socialnu nauku Cirkvi . A ani ju nepoznaju . Toto forum je dostatocnym prikladom V celej teme kopec liberalnych zvastov , ale ani jeden odkaz , vlastne ani myslienka , co o tom probleme uci Cirkev Aj katolicki politici , alebo politici - katolici prijali v ekonomike neoliberalny monetarizmus Treba priznat , ze katolici boli totalne nepripraveny na transformaciu spolocnosti Nemali ziadny alternativny ekonomicky model , rezignovali na jeho hladanie a prebrali neoliberalizmus . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:00:30
|
súhlasím a našla som, tak sa mi zdá, celkom zaujímavú prednášku, http://www.uski.sk/frames_files/ran/2006/ran-2006-1-05.pdf - je to taký stručný prierez vzniku a vývoja katolíckej sociálnej náuky a tá nepripravenosť, ktorú spomínaš, ja, ako laik, by som videla v akejsi naivnej živelnosti celej zmeny a vedenou ani nie katolíckymi lídrami. Prerazila sa náboženská sloboda, ale v tejto rovine to aj zostalo. Záujem o zmeny sa niesli iným smerom. Aj dnes sú v popredí iné záujmy, než kresťanské, resp. katolícke riešenie problémov - práve naopak, takáto snaha sa opätovne vníma ako akési "spiatočníctvo" - len také otázky eutanázie, interrupcie, smerovania celej Európy, ktorá vlastné kresťanské korene neuznáva... |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:10:59
|
Myslis , ze to tym zvanilom , co nadavaju niekomu do komunistov pomoze ? Dokonale ukazali ake su ich vedomosti a orientacia v tejto problematike . Tym neprestrielnym nic nepomoze |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:15:58
|
citácia: súhlasím a našla som, tak sa mi zdá, celkom zaujímavú prednášku, http://www.uski.sk/frames_files/ran/2006/ran-2006-1-05.pdf - je to taký stručný prierez vzniku a vývoja katolíckej sociálnej náuky a tá nepripravenosť, ktorú spomínaš, ja, ako laik, by som videla v akejsi naivnej živelnosti celej zmeny a vedenou ani nie katolíckymi lídrami. Prerazila sa náboženská sloboda, ale v tejto rovine to aj zostalo. Záujem o zmeny sa niesli iným smerom. Aj dnes sú v popredí iné záujmy, než kresťanské, resp. katolícke riešenie problémov - práve naopak, takáto snaha sa opätovne vníma ako akési "spiatočníctvo" - len také otázky eutanázie, interrupcie, smerovania celej Európy, ktorá vlastné kresťanské korene neuznáva... Pôvodne zaslal juja - 18 júl 2009 : 22:00:30
Katolicki lidri mali po novembri neopakovatelnu moznost uplatnit v spolocnosti katolicke zasady aj v socialnej aj v ekonomickej sfere Ze to nevyuzili , za to si ponesu zodpovednost .
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:22:19
|
ešte jednu zaujímavú som našla http://ksn.frcth.uniba.sk/dejiny.html možnosť mali, ale, tak sa mi vidí, neboli na to zrelí. Takže teraz sa budeme musieť - najmä mladé generácie, prepracovať opätovne k tej možnosti, hm...no...bude to tvrdé ale opätovne asi základom bude práve poznanie Katolíckej sociálnej náuky a taký "výcuc" len pre zaujímavosť sem dám z toho druhého linku:
" Základom a cieľom sociálnej náuky je dôstojnosť človeka a jeho práva. Katolícke sociálne učenie usiľuje o sociálne dobro človeka, stvoreného na Boží obraz a vykúpeného Kristom. Cirkev hľadí takto na sociálne učenie spod zorného uhla spásy. Prameňom sociálnej náuky sú prirodzený rozum a nadprirodzené Zjavenie. Toto učenie sa teda opiera o prirodzený mravný zákon a o Kristovo evanjelium. V duchu Kristovho evanjelia a prostredníctvom rozumovej analýzy sa formulujú základné etické princípy, ktoré majú usmerňovať ľudské konanie v sociálnej, politickej, hospodárskej a kultúrnej oblasti života. Sociálne učenie Cirkvi si všíma, pozoruje javy hospodárskeho a spoločenského života, vo svetle evanjelia ich posúdi z hľadiska prirodzeného i Božieho zákona a určí, čo treba urobiť. Katolícke sociálne učenie je v prvom rade učením sociálnych princípov. Úlohou Cirkvi je propagovať základné mravné zásady a pranierovať ich porušovanie. Na tejto báze Cirkev pomáha budovať sociálny poriadok, v ktorom sa rešpektuje dôstojnosť človeka a jeho práva (právo na život, na rodinu, na prácu, na vzdelanie, na súkromné vlastníctvo, atď.). Bez etických zásad a princípov by spolužitie ľudí bolo nemožné." |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:33:54
|
Pokial nevznikne nejaka vlekla kriza porovnatelna s katastrofou , tak sa k tomu neprepracujeme nikdy Z jednoducheho dovodu . Katolicke elity si osvojili ( okrem moralnych otazok) liberalne videnie sveta. Oni ani nepripustaju , ze ten model je Magisteriom odsudeny . A nemaju volu a ani schopnosti rozmyslat nas spolocenskymi otazkami Ak v predchadzajucej katolickej inteligencii tridsiatich rokov bola primarna otazka usporiadanie spolocnosti podla katolickych zasad , tak dnes je to osobny prospech , kariera , pohodlie atd atd Princip spolocneho prospechu nahradil princip osobneho prospechu Tato diskusia je najvacsim dokazom ze je to tak Nejtragickejsie je , ze katolicke elity uz ani nepremyslaju nad tym , ze by to malo byt inak Tato kriza je dalsim dokazom Katolici nemaju riesenie
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:50:45
|
no ja len tak laicky môžem povedať, že asi presne problém interrupcií, eutanázie, morálna kríza v ekonomike, krízy vo všetkých smeroch, ktoré sa tu nie len rysujú, ale už prebiehajú, budú asi tými, ktoré možno prinútia všetkých sa nad tým zamyslieť - bude podstatné, ku akým výsledkom myslenia sa dopracujú - teda, že sa treba zaoberať problémami z uhlu pohľadu Božieho, teda aj cirkevného. Inak asi sa prepadneme a potom už fakt už asi len ten druhý príchod JK by sme mohli čakať - ktohovie... Faktom je, že málokto by veril, že to liberálne zmýšľanie je tak deštruktívne, hoci poslední pápeži na to poukazovali, a hoci riešenie katolíkom predostreli, oni tomu neverili - neverili, pretože pochybovali o schopnosti tieto veci vidieť v správnom svetle - mnohí ľudia sa spreneverili Bohu a preto si myslia, že si vystačia sami v riešení týchto problémom - preto dôraz na liberalizmus. Je lákavý, nekladie morálne nároky na človeka, nezodpovedá sa vraj Bohu, ale iným ľudom a aj to iba ohraničene - je to priam až diabolské, tak je to šikovné... |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:53:29
|
citácia: Princip spolocneho prospechu nahradil princip osobneho prospechu Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 22:33:54
no šak na osmzch stranach v inej teme plus na nejakých inzch stranach v inych temach poukazujem tiež stale na to iste. že prvorade je kolko zaraba človek a či je to v sulade s Božími prikazaniami to domahanie sa zvýšenia mzdy, tak to som hned komunistický zadubenec, ked mi ide o katolicku nauku.
mal som vačšiu mienku o lekaroch, ale od tohto momentu su pre mna všetci lekari len nahanači eur, aj vratane Maťa. česť výnimkam. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:55:41
|
juja, ale knazi aj ostatní na to poukazuju, že nezažívame ekonomickú krízu, ale krízu vzťahov, ludských hodnot a pod. škoda že aj ludia ktorí v jednom smere obhajovali nauku cirkvi v iných smeroch na nu pluju. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 22:59:05
|
Problem liberalizmu je v tom , ze kladie do popredia jednotlivca ako absolutne dominantny princip Na rozdiel od komunizmu , ktory za dominantny princip urcil triedu Oba principy su bludne v tom , ze za dobre povazuju to , co je dobre pre triedu , repektive pre jednotlivca To znamena ze dobro neexistuje ako cosi objektivne dane Bohom , ktorym sa je povinny kazdy riadit a ktore urcuje , co je dovolene a co nie pre vsetkych , ale kazdy si urci vlastne chapanie dobra a spravodlivosti
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:01:58
|
citácia: juja, ale knazi aj ostatní na to poukazuju, že nezažívame ekonomickú krízu, ale krízu vzťahov, ludských hodnot a pod. škoda že aj ludia ktorí v jednom smere obhajovali nauku cirkvi v iných smeroch na nu pluju. Pôvodne zaslal Ales - 18 júl 2009 : 22:55:41
Pojem ekonomicka kriza je totalny blud . Ziadna ekonomicka kriza neexistuje Existuje len moralna kriza To , co sa nazyva ekonomickou krizou je nasledok moralnej krizy Alebo este inak . Vsetky ostatne krizy su odvodene od moralnej krizy A kedze sa neriesi moralna kriza , akekolvek riesenie ekonomickej krizy je vopred odsudene na neuspech Ta kriza bude permanentna Skutocnoym spustacom " ekonomickej" krizy je Peniaze su BOHOM |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:07:30
|
no, napísala som "morálna kríza v ekonomike,..." ale v podstate je to tak, ako aj ami upozorňuje, alebo Ty. A keď sa pozrieme na históriu človečenstva, povedala by som, že v istom zmysle aj je permanentná, so svojimi vrcholmi v sínusoide vlastne ešte sme ju nezastavili...a ani sme sa veľmi doteraz o to nepokúsili... |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:22:14
|
citácia: to tominko: ale čo? a medzi lekármi hlupáci neexistujú a úchyláci , tiež nie? Medzi ostatnými povolaniami tiež nie? Máš na to už nejaké hodnoverné podklady? Na adresu učiteľov sa múdro a kompetentne vyjadruje kde kto, ale postaviť sa za katedru a oddreť si to napr. na základnej škole, na to si máloktorý muž trúfa. Zodpovednosť, stiahnuteľnosť/nahraditeľnosť, náročnosť práce pedagóga a lekára je rovnaká, ale v iných rovinách a preto sa dajú ťažko porovnávať tieto povolania. Zvyšovanie platov už učitelia dávno nevideli a to živorenie - hm o tom už sa mi nechce ani rozpisovať. Osobne si myslím, že každá práca vo svojej špecifickosti a vo "vnútornej" hierarchii náročnosti, by mala byť ohodnotená primerane tak, aby sa v nich dalo slušne vyžiť. Špičkoví lekári a špičkoví pedagógovia s najvyššími titulmi sa možno môžu kochať lepšími platmi. Napr. tento týždeň som si ho riadne oddrela a nezvýši sa mi plat, ani odmenu nedostanem, lebo nám bolo oznámené, že je kríza a tak blá blá blá - 20.-ty rok nepôjdem na dovolenku, lebo na ňu nemám, takže budem trčať doma a asi to tak vyzerá, že ani výlety si nebudem môcť veľmi dovoliť. Úprimne: preklínam deň, keď som sa rozhodla toto povolanie študovať! O uznaní spoločnosťopu, čo sa odzrkadľuje aj v správaní sa detí a študentov (česť výnimkám) tiež radšej pomlčím. Koľko krát som počula od mudrlantov, že som parazitom tejto spoločnosti!!! Koľkokrát!! A tá neskutočná závisť prázdnin, to je horor. Mladým adeptom neustále odporúčam toto povolanie NEŠTUDOVAŤ!!! Lebo jediná odmena je chudoba a choroba - na tie totiž dôjde každý učiteľ, lebo sa nemá kedy cez školský rok liečiť! A najviac ma štve, že do takých povolaní, ako lekárčina, učiteľstvo, kňažstvo, kde sú námaha a nasadenie "protagonistu" vlastne nemerateľné, kafre kde kto a presne vie, čo a ako by to títo mali robiť. A najlepšie vie určiť, kde sa premnožili úchyláci Pôvodne zaslal juja - 18 júl 2009 : 21:24:32
Juja,
a Vy ste odkial zobrali ze ja som povedal ze medi lekarmi a inymi povolaniami nie su hlupaci? Ako ste na to prisli? Keby ste pozorneli citali co som napisal, tak Vase rakcia bude k veci a nie len aby bola..
Ucit vobec nie je take tazke. Viem to z osobnej skusenosti, kedze prednasam...
Ziadny muz (to tvrdite vy, je to skor ze velmi malo muzov) sa za katedru nepostavi nie preto ze je to tazke alebo ze si netrufa, ale preto ze to nie je docenene...
Podla mna su muzi ucitelia daleko efektivnejsi ako zeny, ale cele skolstvo pre prefeminizovane, pretoze muz to za tie peniaze robit nebude.
A ak ste tak nespokojna so svojim povolanim, tak chodte robit nieco ine. Napr. lekara.... |
Krajina: USA ~
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 05 apríl 2005 ~
Posledná návšteva: 14 marec 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:23:20
|
Problem je omnoho hlbsi V kazdej dobe bola do urcitej miery moralna kriza Darmo je . Sme hriesni . Avsak je tu jeden podstatny rozdiel V minulosti sa zlo pachalo , ale stale to bolo zlo Ked bol Alexander VI . smilnik , tak smilstvo neprestalo byt zlom Hlavnym problemom dneska je to , ze zlo prestalo sa objektivne povazovat za zlo a presadil sa nazor , ze to co clovek pocituje ako prijemne a prospesne pre neho sameho je dobro
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:24:59
|
citácia: citácia: to tominko: ale čo? a medzi lekármi hlupáci neexistujú a úchyláci , tiež nie? Medzi ostatnými povolaniami tiež nie? Máš na to už nejaké hodnoverné podklady? Na adresu učiteľov sa múdro a kompetentne vyjadruje kde kto, ale postaviť sa za katedru a oddreť si to napr. na základnej škole, na to si máloktorý muž trúfa. Zodpovednosť, stiahnuteľnosť/nahraditeľnosť, náročnosť práce pedagóga a lekára je rovnaká, ale v iných rovinách a preto sa dajú ťažko porovnávať tieto povolania. Zvyšovanie platov už učitelia dávno nevideli a to živorenie - hm o tom už sa mi nechce ani rozpisovať. Osobne si myslím, že každá práca vo svojej špecifickosti a vo "vnútornej" hierarchii náročnosti, by mala byť ohodnotená primerane tak, aby sa v nich dalo slušne vyžiť. Špičkoví lekári a špičkoví pedagógovia s najvyššími titulmi sa možno môžu kochať lepšími platmi. Napr. tento týždeň som si ho riadne oddrela a nezvýši sa mi plat, ani odmenu nedostanem, lebo nám bolo oznámené, že je kríza a tak blá blá blá - 20.-ty rok nepôjdem na dovolenku, lebo na ňu nemám, takže budem trčať doma a asi to tak vyzerá, že ani výlety si nebudem môcť veľmi dovoliť. Úprimne: preklínam deň, keď som sa rozhodla toto povolanie študovať! O uznaní spoločnosťopu, čo sa odzrkadľuje aj v správaní sa detí a študentov (česť výnimkám) tiež radšej pomlčím. Koľko krát som počula od mudrlantov, že som parazitom tejto spoločnosti!!! Koľkokrát!! A tá neskutočná závisť prázdnin, to je horor. Mladým adeptom neustále odporúčam toto povolanie NEŠTUDOVAŤ!!! Lebo jediná odmena je chudoba a choroba - na tie totiž dôjde každý učiteľ, lebo sa nemá kedy cez školský rok liečiť! A najviac ma štve, že do takých povolaní, ako lekárčina, učiteľstvo, kňažstvo, kde sú námaha a nasadenie "protagonistu" vlastne nemerateľné, kafre kde kto a presne vie, čo a ako by to títo mali robiť. A najlepšie vie určiť, kde sa premnožili úchyláci Pôvodne zaslal juja - 18 júl 2009 : 21:24:32 Juja, a Vy ste odkial zobrali ze ja som povedal ze medi lekarmi a inymi povolaniami nie su hlupaci? Ako ste na to prisli? Keby ste pozorneli citali co som napisal, tak Vase rakcia bude k veci a nie len aby bola.. Ucit vobec nie je take tazke. Viem to z osobnej skusenosti, kedze prednasam... Ziadny muz (to tvrdite vy, je to skor ze velmi malo muzov) sa za katedru nepostavi nie preto ze je to tazke alebo ze si netrufa, ale preto ze to nie je docenene... Podla mna su muzi ucitelia daleko efektivnejsi ako zeny, ale cele skolstvo pre prefeminizovane, pretoze muz to za tie peniaze robit nebude. A ak ste tak nespokojna so svojim povolanim, tak chodte robit nieco ine. Napr. lekara.... Pôvodne zaslal Tominko - 18 júl 2009 : 23:22:14
Opat cisty liberalizmus |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:31:16
|
citácia: Opat cisty liberalizmus Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 23:24:59
Amerika, skuste mi napisat strucne, nie na 5 stran ako zvyknete v com bola moja odpoved cisty liberalizmus? Alebo len strielate pojmy do vetru lebo mozete? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:40:25
|
Pre vas staci par vetami Nepotrebujem pat stran Liberalny princip je princip , ktory za spravodlive nepovazuje to , co je za spravodlive dane objektivne , najakou autoritou zvonku ( napriklad Cirkev) , ktora stanovi , kedy je mzda spravodliva , kedy ju mozno zvysit a za akych podmienok . Liberal si stanovi vlastny princip spravodlivosti Prima len argumenty , ktore potvrdzuju jeho tvrdenie , ze napriklad jeho mzda je nespravodliva ( vzdelanie , zodpovednost , narocnost atd atd) To su vsetko nepopieratelne znaky ,ktore dopomozu posudit ci mzda je spravodliva To nikto nepopiera Problem je vsak v tom , ze okrem tychto znakov existuje mnoho dalsich , bez ktorych nie je mozne objektivne posudit , ci mzda je , alebo nie je spravodliva A tie liberal nikdy neberie do uvahy Prijma len tie , ktore potvrdzuju jeho pravdu Takze zhrnute Odmieta pripustit principy , ktore posudzuju problem v komplexnosti , a odmieta vonkajsiu autoritu , ktora tie principy stanovila Preto vas vyzyvam Ak nie ste liberal , povedzte , kedy Cirkev hovori o spravodlivej mzde Ako autorita , ktora ma pravo tento problem objektivne posudit |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:52:33
|
citácia: Preto vas vyzyvam Ak nie ste liberal , povedzte , kedy Cirkev hovori o spravodlivej mzde Ako autorita , ktora ma pravo tento problem objektivne posudit Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 23:40:25 Vazeny pan amerika, to co ste popisali je sice pekne a spravne, Vy ste vsak oznacili konkretny tominkov prispevok za cisty liberalizmus. Ziadne vyzvy na odpovedanie na Vase otazky vsak tomuto vasmu tvrdeniu nedodaju legitimitu. Bud ukazete na tom konkretnom prispevku, ze to je cisty liberalizmus aj s odovodnenim preco, alebo len potvrdite, ze ste s prepacenim "tlchuba", ktoreho pracovnou metodou je bezrozmyslu osocovat ludi z liberalizmu. Opakovanie vaseho oblubene slovicka vsak nastastie z nikoho liberala neurobi, len odhali Vas skutocny charakter. (tim, ktory ho este nepoznaju). |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:56:00
|
Posluzte si kolko vam hrdlo raci Ale definiciu spravodlivej mzdy ako ju definuje Cirkev od vas nevytlacim ani heverom |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 23:59:14
|
citácia: Posluzte si kolko vam hrdlo raci Ale definiciu spravodlivej mzdy ako ju definuje Cirkev od vas nevytlacim ani heverom Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 23:56:00 Neodvadzajte opat od temy. To ci ja Vam dam, alebo nedam definiciu sprvodlivej mzdy nic nemeni na fakte, ze ste oznacili konkretny tominkov prispevok za cisty liberalizmus a ze to neviete dolozit. Vo svetle tejto Vasej metody ja mozem s kludom oznacit Vas prispevok za primitivizmus a ako obhajou Vas vyzvat, aby ste mi priniesli definiciu napr. smrtelneho hriechu. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2009 : 00:00:10
|
Ale pre vas osobne
A ak ste tak nespokojna so svojim povolanim, tak chodte robit nieco ine. Napr. lekara....
Toto je liberalne riesenie problemu A viete preco ? Lebo neberie do uvahy princip spolocneho dobra Ak zmeni profesiu , co skutocne moze , urobi zadost principu osobneho prospechu na ukor spolocneho dobra vychovy deti Preto som vam nikdy nenapisal , aby ste vy zmenili profesiu Lebo spolocnost lekarov potrebuje |
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2009 : 00:35:31
|
Presne tak pan Amerika, prestane tu hadzat nezmyselne definicie a pojmy z encyklopedii a odpovedzte mi na moju priamu otazku este raz. Cim bol moj prispevok liberalny?
To ze hovorim ze ak sa jej napaci ma ist robit nieco ine je liberalne? A to na zakladej ktorej definicie liberalizmu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2009 : 00:38:25
|
Ved som vam to napisal Mate problem s citanim ? Ale pre istotu este raz Lebo v nich neberiete do uvahy princip spolocneho dobra , ktory zamienate principom osobneho prospechu |
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2009 : 00:40:02
|
citácia: Pre vas staci par vetami Nepotrebujem pat stran Liberalny princip je princip , ktory za spravodlive nepovazuje to , co je za spravodlive dane objektivne , najakou autoritou zvonku ( napriklad Cirkev) , ktora stanovi , kedy je mzda spravodliva , kedy ju mozno zvysit a za akych podmienok . Liberal si stanovi vlastny princip spravodlivosti Prima len argumenty , ktore potvrdzuju jeho tvrdenie , ze napriklad jeho mzda je nespravodliva ( vzdelanie , zodpovednost , narocnost atd atd) To su vsetko nepopieratelne znaky ,ktore dopomozu posudit ci mzda je spravodliva To nikto nepopiera Problem je vsak v tom , ze okrem tychto znakov existuje mnoho dalsich , bez ktorych nie je mozne objektivne posudit , ci mzda je , alebo nie je spravodliva A tie liberal nikdy neberie do uvahy Prijma len tie , ktore potvrdzuju jeho pravdu Takze zhrnute Odmieta pripustit principy , ktore posudzuju problem v komplexnosti , a odmieta vonkajsiu autoritu , ktora tie principy stanovila Preto vas vyzyvam Ak nie ste liberal , povedzte , kedy Cirkev hovori o spravodlivej mzde Ako autorita , ktora ma pravo tento problem objektivne posudit Pôvodne zaslal amerika1 - 18 júl 2009 : 23:40:25
A este mi prosim odpovedzte odkail ste zobrali tuto definiciu liberalizmu? Pretoze nech hladam ako hladam v encyklopediach tak to nijako nesedi s tymi hlupostami co ste tu popisali. Vy piste ze liberal si sam stanovy co je spravne a vy ste zjavne liberalny enckylopedik, lebo si pisete svoje vlastne definicie... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|