Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Slovenska inteligencia a praca v zahranici |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2009 : 22:30:27
|
citácia: aha no skoda diskusie Pycha , obycajna intelektualna nadutost ... Dnes inteligencia prostituuje Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 : 12:23:52 Intelektualna nadutost? Co nepoviete? To co tu vy prezentujete je vsak typicke komunisticke rovnostarstvo. Ja tu orem rolu, lekar ma lieci. Mne 5000 jemu 5000.
Inteligencia prostituuje? To tvrdite Vy. Ja tvrdim, ze stat inteligenciu znasilnuje a to nie je prostitucia, ale trestny cin.
A ze intelignecia miesta nevytvara? No neviem, aku mate predstavu o fungovani slovenskeho zdravotnictva, ale asi este staru komunisticku, ze zdravotnictvo je "zadarmo". Asi si neuvedomujete specificku a uplne na hlavu postavenu situaciu, ze lekar ma zakonom stanovene sadzby, ktore moze uctovat positovni za svoje vykony, vsetci ostatni zainteresovani, vsak mozu uctovat ceny trhove.
Vznika tu potom situacia, podobna tomu, keby stat povedal, ze pekar moze predavat chlieb za maximalne 20 korun. Ze mu ale mlynar doda muku za trhovu cenu 30 korun, elektraren mu nauctuje cenu za elektrinu pre pec v hodnote 10 korun, mliekar trhovu cenu za mlieko 5 orun. Vysledne naklady pekara su teda 45 korun, predavat vsak moze za 20. Co by urobil takto postihnuty pekar?
Co by som mohol teoreticky urobit ja, aby som vyhovel amerikovemu zvolaniu, ze mam vytvorit pracovne miesta? Isiel by som do plne privatnej praxe, uctoval pacientom trhovu hodnotu svojich vykonov a bral od nich striktne cash. Zamestnal by som pri tom dvoch troch dalsich ludi. Mozem to vsak urobit?
Spravna odpoved znie - NIE. A preco? Lebo mam zo zakona povinnost pod hrozbou vysokej pokuty uzavriet zmluvu s poistovnami. A kruh sa uzatvara.
Cuduje sa teraz este niekto (okrem ameriku samozrejme) , ze lekari hufne odchadzaju? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2009 : 22:37:25
|
Velmi dobre napisane. Vyborne! Nie je k tomu co dodat, vystihuje to krasne podstatu na hlavu padnuteho slovenskeho zdravotnictva. |
Krajina: USA ~
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 05 apríl 2005 ~
Posledná návšteva: 14 marec 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 00:32:25
|
Uplne pokojne tam dajme krestansku optiku:
stat, ktory takto "zreguloval" poistovne a vztahy k lekarom, plne zodpoveda jednemu z tzv. do neba volajucich hriechov
tym padom nejaky patriotizmus nie je namieste, lebo nik nie je povinny mat v ucte a poslusnosti system, ktory mu siaha na existencne moznosti
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 06:04:32
|
A to ma co robit len so statom ? Ozaj a kto tomu statu dava podobu ? Kto ma byt tym urcujucim faktorom ? Stat je neosobny pojem , pan Rararach Stat nema svedomie , rozum ani volu Stat sam o sebe nema ani zodpovednost Suhlasim pod podmienkou plneho hradenia vysokoskolskeho studia A za trhove ceny Uplne jednoducha logika Lekar vystuduje za trhove ceny a tento produkt preda na trhu prace Lenze tu je dalsia zvratenost doby kapitalizovat zisky a socializovat straty Inak vsimli ste si , ze som nehovoril o lekaroch , ale vseobecne .
Inak uz ste niekedy dostali u lekara potvrdenie ake vykony boli urobene a co to vlastne stalo ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 06:09:22
|
citácia: Uplne pokojne tam dajme krestansku optiku: stat, ktory takto "zreguloval" poistovne a vztahy k lekarom, plne zodpoveda jednemu z tzv. do neba volajucich hriechov tym padom nejaky patriotizmus nie je namieste, lebo nik nie je povinny mat v ucte a poslusnosti system, ktory mu siaha na existencne moznosti Pôvodne zaslal Rarach - 08 júl 2009 : 00:32:25
Ale ma pan Rarach , prave ze ma . Tak ako je povinnost ctit si rodicov i vtedy ak je otec a matka nedokonali Vam nic nehovori moralna povinost voci spolocenstvu , z ktoreho ste sa zrodili ? Liberalny individualizmus vam uz uplne poplietol hlavu ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 06:53:53
|
citácia: Uplne pokojne tam dajme krestansku optiku: stat, ktory takto "zreguloval" poistovne a vztahy k lekarom, plne zodpoveda jednemu z tzv. do neba volajucich hriechov tym padom nejaky patriotizmus nie je namieste, lebo nik nie je povinny mat v ucte a poslusnosti system, ktory mu siaha na existencne moznosti Pôvodne zaslal Rarach - 08 júl 2009 : 00:32:25
Dokonca na existencne moznosti ? A tie su ake pan Rarah ? A kto ich urci ? pre niekoho su existencne moznost milion mesacne v starej mene a pre niekoho 5 tisic V ucte ho mat nemusi v poslusnosti to je uz na uvazenie Chapete aka pandorina skrinka, tvrdenim nemat v poslusnosti system , sa otvara ? |
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 09:12:57
|
Ja sa to opytam inak.
Slovensko je specificke tym ze ma velky exodus inteligencie do zahranicia. Mladych co poznam co odisli von mali na to niekolko dovodov, ktore sa daju zosumarizovat asi takto:
1. doma neboli zaplateni 2. doma je bordel na n-tu 3. doma nemali take dobre pracovne podmienky (nie je to vzdy len o plate)
a potom su aj ine dovody, ale vyzera ze tieto tri su hlavne.
Vsetci co odsudzuju tych co zo Slovenska odisli za lepsim zivotom a tvrdite ze treba ostat doma a zmenit to, tak sa pytam, ako si to predstavujete? Ako ma cerstvo skonceny mlady inzinier alebo lekar, ktory chce poctivo zit zmenit ten totalne skorumpovany a stale komunisticky system?
Co presne ma urobit?
Moja osobna skusenost je ze najvacsi Hej Slovaci co vykrikuju aki su vyvrheli ti co odisli do zahranicia neboli schopni sami odist, ostali doma nie preto ze su nacionalisti ale ze su neschopni a potom im neostava nic ine iba vykrikovat... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 10:18:05
|
hej, je pravda čo píšeš. ale myslím si že je to aj problem štátu že nevytvára primerane podmienky(nielen platové) na to aby inteligencia tu zostala.
ale na druhej strane je to problem aj tých ľudí aby tu zabojovali, a nielen za seba, aby sa tie podmienky zlepšili. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 10:19:07
|
citácia: citácia: Uplne pokojne tam dajme krestansku optiku: stat, ktory takto "zreguloval" poistovne a vztahy k lekarom, plne zodpoveda jednemu z tzv. do neba volajucich hriechov tym padom nejaky patriotizmus nie je namieste, lebo nik nie je povinny mat v ucte a poslusnosti system, ktory mu siaha na existencne moznosti Pôvodne zaslal Rarach - 08 júl 2009 : 00:32:25 Dokonca na existencne moznosti ? A tie su ake pan Rarah ? A kto ich urci ? pre niekoho su existencne moznost milion mesacne v starej mene a pre niekoho 5 tisic V ucte ho mat nemusi v poslusnosti to je uz na uvazenie Chapete aka pandorina skrinka, tvrdenim nemat v poslusnosti system , sa otvara ? Pôvodne zaslal amerika1 - 08 júl 2009 : 06:53:53
neposlušnosť je diablov nastroj nielen pandorina skrinka |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 13:46:50
|
citácia: Ja sa to opytam inak. Slovensko je specificke tym ze ma velky exodus inteligencie do zahranicia. Mladych co poznam co odisli von mali na to niekolko dovodov, ktore sa daju zosumarizovat asi takto: 1. doma neboli zaplateni 2. doma je bordel na n-tu 3. doma nemali take dobre pracovne podmienky (nie je to vzdy len o plate) a potom su aj ine dovody, ale vyzera ze tieto tri su hlavne. Vsetci co odsudzuju tych co zo Slovenska odisli za lepsim zivotom a tvrdite ze treba ostat doma a zmenit to, tak sa pytam, ako si to predstavujete? Ako ma cerstvo skonceny mlady inzinier alebo lekar, ktory chce poctivo zit zmenit ten totalne skorumpovany a stale komunisticky system? Co presne ma urobit? Moja osobna skusenost je ze najvacsi Hej Slovaci co vykrikuju aki su vyvrheli ti co odisli do zahranicia neboli schopni sami odist, ostali doma nie preto ze su nacionalisti ale ze su neschopni a potom im neostava nic ine iba vykrikovat... Pôvodne zaslal Tominko - 08 júl 2009 : 09:12:57
1 . Co znamena byt zaplateny ? Skuste to desifrovat ? Kolko je , aby boli zaplateny ? Milion mesacne ? A dokedy by boli spokojny s tym milionom mesacne ? Kolko je dost , aby bola uspokojena ludska nenasytnost ?
2 . Kto ten bordel vytvoril ? Kto ho toleroval ? Koho povinostou je ten bordel zmenit ak nie inteligencie ? Bacu z Hornej Dolnej ? Ten to ma zmenit , aby sa inteligent citil spokojny ?
3 .Dobre pracovne podmienky Slovenska inteligencia len fnuka a fnuka Stale sa stazuje a s natiahnutou rukou vola Este , malo mame , dajte nam . Tolko ako maju na zapade , tak sa chceme mat . Ale odkial na to vziat , uz inteligencia nehovori Teda vlastne hovori . Nam dajte a ostatni nech aj pokapu hladom .
Limitovanie vydavkov vykonostou ekonomiky inteligenciu nezaujima Daj , vezmi odkial chces . Ako soplave deti hadzu plaste pod nohy premiera Republiky .
Nikto nehovori ze su vyvrheli Ja som hovoril o ich povinnosti voci narodnemu spolocenstvu v lone ktoreho sa zrodili Dokazete pochopit rozdiel ?
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 17:25:12
|
citácia: 1 . Co znamena byt zaplateny ? Skuste to desifrovat ? Kolko je , aby boli zaplateny ? Milion mesacne ? A dokedy by boli spokojny s tym milionom mesacne ? Kolko je dost , aby bola uspokojena ludska nenasytnost ?
Odpoved je jednoducha, tolko aby prestali odchadzat. Vobec nehovorime o milionoch, hovorime o plate porovnatelom s civilizovanym svetom, aby ludia neodchadzali smerom na zapad. Na Slovensku je to tak zle, ze ludia chodia pracovat do Ciech. Takze vobec nejde o miliony.
Vobec nejde o nenasytnost, ale o to byt spravne ohodnoteny a v Biblii nikde nieje ze mame pracovat zadarmo alebo sa nechat vykoristovat.
citácia: 2 . Kto ten bordel vytvoril ? Kto ho toleroval ? Koho povinostou je ten bordel zmenit ak nie inteligencie ? Bacu z Hornej Dolnej ? Ten to ma zmenit , aby sa inteligent citil spokojny ?
Vytvorili ho nasi rodicia ktori telerovali komunizmus! A ludia skusali zmenit ten bordel, no nejde to tak odchadzaju. Je to ako so zidovskym narodom na pusti. Cela jedna ak nie dve postihnute generacie musia vymriet a potom mozno bude lepsie. Dokial budu ex komunisti mat firmy, byt v politike a dokonca v cirkvi tak to lepsie nebude a dovtedy budu ludia odchadzat.
citácia: 3 .Dobre pracovne podmienky Slovenska inteligencia len fnuka a fnuka Stale sa stazuje a s natiahnutou rukou vola Este , malo mame , dajte nam . Tolko ako maju na zapade , tak sa chceme mat . Ale odkial na to vziat , uz inteligencia nehovori Teda vlastne hovori . Nam dajte a ostatni nech aj pokapu hladom .
Limitovanie vydavkov vykonostou ekonomiky inteligenciu nezaujima Daj , vezmi odkial chces . Ako soplave deti hadzu plaste pod nohy premiera Republiky.
No to mate riadne domotane mily Amerika, pretoze ak si tento stat a Slovenska spolocnost moze dovolit platit sialene peniaze sportovcom, ludom zo showbiznisu a pod. tak to znamena ze peniaze v spolocnosti su len nezmyselnymi (alebo nezmyselne cielenymi) regulaciami statu sa siria zlym smerom. Takze nikto nepokape hladom. Ak si mozu poslanci odhlasovat take platy ako maju tak mozu schvalit aj zvysenie platu lekarov.
citácia: Nikto nehovori ze su vyvrheli Ja som hovoril o ich povinnosti voci narodnemu spolocenstvu v lone ktoreho sa zrodili Dokazete pochopit rozdiel ?
Preco by mali povinnost? Z coho ta povinnost vyplyva? Uz to bolo povedane viac krat v prech. prispekov, tak ja to iba zopakujem. Ak si ma Slovenska spolocnost ako inzinera, lekara a pod. nevazi a plati ma menej ako rakuska spolocnost plati upratovacku tak co cakate? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 júl 2009 : 18:53:47
|
Ja k tej otazke kolko je to dost dodam len tolko, ze ak sa nebudeme bavit v absolutnych cislach, ktore vzhaldom na HDP slovenska nemozeme dosiahnut porovnatelne s inymi statmi, tak dost znamena pomerne k platu inych profesii tak ako to je v inych vyspelych statoch. V tychto statoch sa totiz ocenuju poziadavky, ktore su na vykon povolania vyzadovane a usilie a schopnosti, ktore na ich splnenie treba vynalozit/mat.
Nikto sa nemoze cudovat mlademu inzinierovi, ci lekarovi ktory odchadza, ak sa jeho plat rovna platu pracovnika v oddeleni cerstvej zeleniny v obchodnom dome. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2009 : 18:07:20
|
citácia: Takze ako rychlo sa z lekara vie stat ucitel a ako rychlo sa vie z ucitela stat lekar Pôvodne zaslal Tominko - 07 júl 2009 : 22:25:18
dobrý odborník(vedec, lekar, ekonom) nemusí hned znamenať aj dobrý pedagog a naopak. to že niekto si spraví ped. minimum a si hned myslí že aký je hned skvelý učiteľ...tak ten si veľmi tvrdo dopadne v školstve. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2009 : 17:58:26
|
Maťo, chápem ťa, sám som riešil podobnú dlemu. Takisto som bol v jednom odbore dovolím si tvrdiť špičkou v rámci Slovenska(vývoj digitálnych plynomerov) a nakoniec som zistil, že murár zarobí viac ako ja.
Takisto som to skúšal riešiť exodom, ale vzhľadom na to že mám 3 štence bol exodus podstatne ťažsí.
Riešil som to tak, že som zanechal profesiu a našiel iné zamestnanie. Žiaľ nie v odbore, v ktorom som sa vyprofiloval ...
Záver : Je prd do toho tento štát a prd aj Ameriku ako si ja zariadim život.
Ak štát nekladie prioritu na podporovanie "rozumu" ale bľabotáme o socialnom štáte, tak je potom naozaj možné že murár zarobíviac ako programátor, predavačka zeleniny viac ako lekár.
Mojím deťom moralizovaním a romantickým nacionalizmom vzdelanie nezaplatím a pohodlnýž život nezabezpečím. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2009 : 18:28:53
|
citácia: Mojím deťom moralizovaním a romantickým nacionalizmom vzdelanie nezaplatím a pohodlnýž život nezabezpečím. Pôvodne zaslal Vlkodlak - 17 júl 2009 : 17:58:26
- asi tak... tiez som to tu naznacil ... len slepy nevidi ...... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2009 : 18:30:06
|
je otazka či ten pohodlný život je vždy plusom pre človeka.
len otáyka vyvstáva, či ak človek nežije s 30 tis. platom tak sa mu žije zle |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2009 : 22:55:49
|
Aleško Ak pre teba nie je pohodlný život plusom, tak sa tak zariaď. Ale potom tu neplač že iní zarábajú viac.
A do druhých platov sa nestaraj. Ak máš malý plat tak je to v prvom rade tvoj problém. Môj problém to nie je a je mi to fuk.
Ak si si ním spokojný tak sa teš. Ak nie tak niečo pre to urob. To že budeš poukazovať na platy iných, to ti ten tvoj nezvýši. |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 07:19:04
|
Vlkodlak,
Dakujem Vam za potrvrdenie ze na Slovensku su este ludia co maju zdravy rozum! Velmi pekne napisany prispevok, ale obavam sa ze komunisticky zadubenci na tomto fore to aj tak nepochopia, takze je to strata casu. Ja sam som uz rezignoval sa hadat s alesom/aleskom, amerikou a pod. Ale znova dakujem ze normalny, inteligentny prispevok.
A gratulujem k trom mladatam. Ja sam mam tri mladata, takze viem o co to je ich uzivit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 08:41:14
|
- netreba tu hned niekomu nadavat do komunistickych zadubencov ...
- vyjadruju len svoj nazor s ktorymi sa vsak mnohi nestotoznujeme ... pretoze je fakt nemyslitelne, aby sme pre svoju neschopnost sa presadit napriklad, obvinovali a kydali na tych co to dokazu ...
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 10:35:49
|
citácia: Aleško Ak pre teba nie je pohodlný život plusom, tak sa tak zariaď. Ale potom tu neplač že iní zarábajú viac. A do druhých platov sa nestaraj. Ak máš malý plat tak je to v prvom rade tvoj problém. Môj problém to nie je a je mi to fuk. Ak si si ním spokojný tak sa teš. Ak nie tak niečo pre to urob. To že budeš poukazovať na platy iných, to ti ten tvoj nezvýši. Pôvodne zaslal Vlkodlak - 17 júl 2009 : 22:55:49
ja neplačem nad tým že niekto ma viac....ja plačem iba nad tým, že su tu ludia nespokojni. ja som svojim platom som spokojný aj ked zarabam polovicu ako lekari. ale v živote som sa na to nesťažoval že som sa mal zle. a viem že pokiaľ budem mať učitelský plat, tak si budem žiť ako prasa v žite. len nechapem prečo to nedokážu aj ľudia ktorí zarabajú dvakrat viac ako ja. a čo sa týka pohodlia, aj pre mna je plusom. ale vidim na detoch v škole aké sú, nemzslim zabezpečené, ale to ako sa spravajú k ostatným, ked žijú doma v pohodlí, alebo v miernom nedostatku. a vidim to aj na sebe, že detstvo som prežil v pohodli a bolo to skor pre mna minusom ako plusom. aj ked netvrdim, že to pohodlie by človek nemal zažiť, či zažívať. ale oveľa viac som vykonal tam, kde som žil v nepohodlí, ako tam kde som žil v pohodlí.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 20:36:13
|
citácia: Vlkodlak, Dakujem Vam za potrvrdenie ze na Slovensku su este ludia co maju zdravy rozum! Velmi pekne napisany prispevok, ale obavam sa ze komunisticky zadubenci na tomto fore to aj tak nepochopia, takze je to strata casu. Ja sam som uz rezignoval sa hadat s alesom/aleskom, amerikou a pod. Ale znova dakujem ze normalny, inteligentny prispevok. A gratulujem k trom mladatam. Ja sam mam tri mladata, takze viem o co to je ich uzivit. Pôvodne zaslal Tominko - 18 júl 2009 : 07:19:04
A ja znovu polozim jednoduchu otazku Preco podla katolickej socialnej nauky je nepripusne v urcitych situaciach ziadat od zamestnavetela neprimerane zvysenie mzdy ? ( neprimerane - v sucastnosti navysenie , ktore nekopiruje zvysene zivotne naklady) Dokonca moze nastat situacia , ze pri nizkom raste zivotnych nakladov , ziadat akekolvek zvysenie mzdy moze byt z moralneho hladiska nepripustne . Podciarkujem , podla katolickej socialnej nauky. Pokial ide o nasu penazenku kaslat aj na katolicku socialnu nauku , ze ? Zdovodnite preco Hned uvidime kto je kto Kto je komunista a kto nevedomec A dokazem , ze liberal a komunista su rodni bratia , a ze ich ideologicka zakladna popiera to , co uci Cirkev To je ucenie Magisteria , vazeni To bude normalny , inteligentny prispevok ,hodny katolickeho fora Problem je , ze katolici zvania liberalne kraviny a nepoznaju ucenie Cirkvi v tejto oblasti . |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 20:41:31
|
Vsadim symbolicke jedno euro , ze sa serioznej odpovede nedockame |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 20:44:25
|
citácia: citácia: 1 . Co znamena byt zaplateny ? Skuste to desifrovat ? Kolko je , aby boli zaplateny ? Milion mesacne ? A dokedy by boli spokojny s tym milionom mesacne ? Kolko je dost , aby bola uspokojena ludska nenasytnost ?
Odpoved je jednoducha, tolko aby prestali odchadzat. Vobec nehovorime o milionoch, hovorime o plate porovnatelom s civilizovanym svetom, aby ludia neodchadzali smerom na zapad. Na Slovensku je to tak zle, ze ludia chodia pracovat do Ciech. Takze vobec nejde o miliony. Vobec nejde o nenasytnost, ale o to byt spravne ohodnoteny a v Biblii nikde nieje ze mame pracovat zadarmo alebo sa nechat vykoristovat. citácia: 2 . Kto ten bordel vytvoril ? Kto ho toleroval ? Koho povinostou je ten bordel zmenit ak nie inteligencie ? Bacu z Hornej Dolnej ? Ten to ma zmenit , aby sa inteligent citil spokojny ?
Vytvorili ho nasi rodicia ktori telerovali komunizmus! A ludia skusali zmenit ten bordel, no nejde to tak odchadzaju. Je to ako so zidovskym narodom na pusti. Cela jedna ak nie dve postihnute generacie musia vymriet a potom mozno bude lepsie. Dokial budu ex komunisti mat firmy, byt v politike a dokonca v cirkvi tak to lepsie nebude a dovtedy budu ludia odchadzat. citácia: 3 .Dobre pracovne podmienky Slovenska inteligencia len fnuka a fnuka Stale sa stazuje a s natiahnutou rukou vola Este , malo mame , dajte nam . Tolko ako maju na zapade , tak sa chceme mat . Ale odkial na to vziat , uz inteligencia nehovori Teda vlastne hovori . Nam dajte a ostatni nech aj pokapu hladom .
Limitovanie vydavkov vykonostou ekonomiky inteligenciu nezaujima Daj , vezmi odkial chces . Ako soplave deti hadzu plaste pod nohy premiera Republiky.
No to mate riadne domotane mily Amerika, pretoze ak si tento stat a Slovenska spolocnost moze dovolit platit sialene peniaze sportovcom, ludom zo showbiznisu a pod. tak to znamena ze peniaze v spolocnosti su len nezmyselnymi (alebo nezmyselne cielenymi) regulaciami statu sa siria zlym smerom. Takze nikto nepokape hladom. Ak si mozu poslanci odhlasovat take platy ako maju tak mozu schvalit aj zvysenie platu lekarov. citácia: Nikto nehovori ze su vyvrheli Ja som hovoril o ich povinnosti voci narodnemu spolocenstvu v lone ktoreho sa zrodili Dokazete pochopit rozdiel ?
Preco by mali povinnost? Z coho ta povinnost vyplyva? Uz to bolo povedane viac krat v prech. prispekov, tak ja to iba zopakujem. Ak si ma Slovenska spolocnost ako inzinera, lekara a pod. nevazi a plati ma menej ako rakuska spolocnost plati upratovacku tak co cakate? Pôvodne zaslal Tominko - 08 júl 2009 : 17:25:12
Ta povinnost vyplyva z ucenia Cirkvi Staci ? katolici nepotrebuju , aby ich socialnej spravodlivosti ucili komunisti , ale ani nepotrebuju , aby im pojem spravodlivost vysvetlovali liberali Ani komunizmus , ani kapitalizmus Ale Evanjelium a socialne ucenie Cirkvi ( cop. JP 2) |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 21:24:32
|
to tominko: ale čo? a medzi lekármi hlupáci neexistujú a úchyláci , tiež nie? Medzi ostatnými povolaniami tiež nie? Máš na to už nejaké hodnoverné podklady? Na adresu učiteľov sa múdro a kompetentne vyjadruje kde kto, ale postaviť sa za katedru a oddreť si to napr. na základnej škole, na to si máloktorý muž trúfa. Zodpovednosť, stiahnuteľnosť/nahraditeľnosť, náročnosť práce pedagóga a lekára je rovnaká, ale v iných rovinách a preto sa dajú ťažko porovnávať tieto povolania. Zvyšovanie platov už učitelia dávno nevideli a to živorenie - hm o tom už sa mi nechce ani rozpisovať. Osobne si myslím, že každá práca vo svojej špecifickosti a vo "vnútornej" hierarchii náročnosti, by mala byť ohodnotená primerane tak, aby sa v nich dalo slušne vyžiť. Špičkoví lekári a špičkoví pedagógovia s najvyššími titulmi sa možno môžu kochať lepšími platmi. Napr. tento týždeň som si ho riadne oddrela a nezvýši sa mi plat, ani odmenu nedostanem, lebo nám bolo oznámené, že je kríza a tak blá blá blá - 20.-ty rok nepôjdem na dovolenku, lebo na ňu nemám, takže budem trčať doma a asi to tak vyzerá, že ani výlety si nebudem môcť veľmi dovoliť. Úprimne: preklínam deň, keď som sa rozhodla toto povolanie študovať! O uznaní spoločnosťopu, čo sa odzrkadľuje aj v správaní sa detí a študentov (česť výnimkám) tiež radšej pomlčím. Koľko krát som počula od mudrlantov, že som parazitom tejto spoločnosti!!! Koľkokrát!! A tá neskutočná závisť prázdnin, to je horor. Mladým adeptom neustále odporúčam toto povolanie NEŠTUDOVAŤ!!! Lebo jediná odmena je chudoba a choroba - na tie totiž dôjde každý učiteľ, lebo sa nemá kedy cez školský rok liečiť! A najviac ma štve, že do takých povolaní, ako lekárčina, učiteľstvo, kňažstvo, kde sú námaha a nasadenie "protagonistu" vlastne nemerateľné, kafre kde kto a presne vie, čo a ako by to títo mali robiť. A najlepšie vie určiť, kde sa premnožili úchyláci |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2009 : 21:29:55
|
Dobre Juja , vratme sa k meritu veci A to je spravodliva mzda v uceni katolickej socialnej nauky Lebo sa to tu zanesie a nedozvieme sa , co nas matka Cirkev uci Ved katolicka socialna nauka uci , kedy je spravodlive mzdu zvysit , kedy je nepripustne zvysenie mzdy ziadat , a kedy je dovolene ziadat zvysenie mzdy aj pod natlakom strajku A dokonca aj do akej miery je ziadat zvysenie mzdy moralne pripustne Treba zodpovedat tieto otazky a cely problem je vyrieseny . Po katolicky vyrieseny |
|
|
|
|
|
|