Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Slovenska inteligencia a praca v zahranici
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Uctievanie Marie Téma Next Topic: nova socialna encyklika papeza Benedikta XVI.
Strana: z 5

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 06 júl 2009 :  19:28:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Konecne sa vrati do rozpoctu Slovenskej repubiky nieco z nakladov na vzdelanie

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora 

Rafael

Odoslaný - 06 júl 2009 :  20:10:58  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Konecne sa vrati do rozpoctu Slovenskej repubiky nieco z nakladov na vzdelanie

Pôvodne zaslal amerika1 - 06 júl 2009 :  19:28:56

Toto moze byt prilis generalizovane tvrdenie. Najprv by sa muselo dokazat, ze Mato vobec nieco tomuto statu dlzi. Ci to nie je skor naopak. Ci vobec o Mata (nepisem: o Matove peniaze, co je rozdiel) tento stat stoji. Pretoze Mato prinasa pridanu hodnotu a ta je pre tento stat plusom v kazdom pripade a neda sa merat kompenzaciou za vydavky vynalozene na jeho vystudovanie. Pokial jeho rodicia odvadzali tomuto statu dane, Matove vzdelanie je v tom momente nezavisle na vykone tohto vzdelania, pretoze stat dostal (dane) a dal (vzdelanie) - zmluvna spravodlivost je naplnena. Stat uz nema narok znova dostavat z titulu vzdelania (Matova praca). Stat nech naopak mlci, lebo vdaka Matovi pribudne dalsi danovy poplatnik, cim sa naplni dalsia spavodlivost: Matove dane pre stat z prace, za Matovu pracu v state.

Neviem ci ste stihali vnimat. Beztak by to nemalo byt v tejto teme.

A propos, Mato vitajte a zelam vela sil k radosti zit a pracovat na Slovensku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 06 júl 2009 :  20:56:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Model dnesneho sveta , ked unikom mozgov chudobne staty dotuju bohate Spravodlivost dnesneho sveta Ak nepatri do tejto temy naco ste pan Rarach reagovali ? A pravdu nemate ! Studium lekara stoji stat 1 milion eur Bohate Irsko nemuselo vynalozit ani cent Chudobne Slovensko to zadotovalo O chudobnejsich statoch Afriky a inych ani nehovoriac . Spinavost liberalneho sveta!

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 06 júl 2009 :  21:59:49  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
A pravdu nemate !

Pôvodne zaslal amerika1 - 06 júl 2009 :  20:56:47

Predlozil som iba zopar viet, kazda z nich predstavuje samostatne argumentacne tvrdenie. Ak viete, ako sa diskutuje/hlada pravda/vylucuje omyl, Vase nesuhlasne zvolanie by bolo treba zdovodnit vyvratenim mojich tvrdeni.

Toto sa mi dnes podarilo - zasvinit tuto relax temu nerelaxovymi vecami, na ktore mnohi maju nazory, ale nie podlozne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 júl 2009 :  23:34:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pan amerika1,

aj keby moji rodicia neplatili dane a nezaplatili moje studium a studoval som teda uplne zadarmo, svoje dlzoby voci tomuto statu som si uz davno odrobil. Iste uznate, ze za pracu patri pracovnikovi primerana odmena, nazyvana aj placa ci plat a ta je (mala by byt) primerana odbornosti vykonavanej prace. V pripade ak vysokokvalifikovana pracovna sila zaraba menej ako pracovnik v oddeleni cerstvej zeleniny v Carrefoure, ktoreho zodpovednost spociva v dbani o to, aby zelenina nebola prilis nahnita a staci mu k tomu vediet citat nazvy zeleniny, moze s pokojnym svedomim rozdiel mzdy povazovat za splatku statu za svoje studium.

Co sa tyka dotovania, je celkom zjavne, ze neviete o com hovorite. Ono mi totiz "bohate" Irsko zaplatilo vysoko kvalitne postgradualne vzdelanie, ktore by som na Slovensku nikdy ziskat nemohol uz len preto, ze knihy, ktore su k tomu potrebne stoja viac ako dva ci tri slovenske mesacne platy, pristup k casopisom a kongresom a nakoniec ku skuskam, ktorych cena rovnako vysoko prekracuje moznosti slovneskeho lekara.

Milion euro za studium lekara je akurat tak na zasmiatie. Na harvardskej univerzite stoji studium lekara okolo 360 000 dolarov (vratne nakladov na byvanie) a to maju ti studenti neporovnatelne lepsie moznosti vyucby ako slovenski. Za milion euro by som mohol vystudovat Harvard aj Oxford a este by mi zostalo na dom a luxusnu limuzinu.

Ostatnym sa ospravedlnujem za dlhsi prispevok, ale taketo "zasvatene" komentare od uplne nezorientovanych ludi ma vedia vyhodit z rovnovahy.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  07:53:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tych milion eur je oficialne cislo Overte si to u rektora lekarskej fakulty On ho zverejnil Zas take vysoke cislo to nie je . To ze bohate staty skrze zelene karty a podobne produkty vysavaju mozgovy potencial z chudobnych je proste skutocnostou Zbytocna debata .

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  07:57:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
cele to funguje nasledujucim sposobom Zapadny svet si uziva hedonizmu a deti su pritazou . V chudubnych sa deti este rodia . A ked sa deti deti nerodia mnozia sa problemy . Svetova banka poskytne chudobnym uver na zvysenie vzdelania chudobnym statom . Tie nechaju za tie peniaze vystudovat talenty , z ktorych mnohi cez statnu politiku bohatych statov jednoducho ostanu na zapade Chudobnym zostanu dlhy a bohatym ludsky kapital Takto to funguje .

Mato

Odoslaný - 07 júl 2009 :  11:02:42  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Tych milion eur je oficialne cislo Overte si to u rektora lekarskej fakulty On ho zverejnil

Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  07:53:03

Ukazte mi zdroj.

Co sa tyka zvysku o teorii vysavania mozgov tak, stat ktory si svoje mozgy nevazi si ich nezasluzi. A nejde o absolutne cislo na vyplatnej paske...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 07 júl 2009 :  12:04:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Co sa tyka zvysku o teorii vysavania mozgov tak, stat ktory si svoje mozgy nevazi si ich nezasluzi. A nejde o absolutne cislo na vyplatnej paske...

Pôvodne zaslal Mato - 07 júl 2009 :  11:02:42

- myslim, ze tato dokonala pravda vystihuje vsetko...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  12:23:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
aha no skoda diskusie Pycha , obycajna intelektualna nadutost Inak aj Hitler argumentoval na konci vojny , ze ho nemecky narod nebol hodny Podobnost cisto nenahodna

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  13:00:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
amerika, ale si zober že je tu veľa nezamestnaných. a čo preto robí štát? nič! beriem, že za mňa platí zdravotné, po určitú dobu dostanem podporu, ale v podstate celý UPSVaR je na nič, najmä evidencia na tomto úrade.
suhlasim s maťom, veľa toho tu na Slovensku nie je docenene, nielen lekari. a ide ja o výplatnu pásku. Som zistil že au-pairka v Rakusku zarobí viac, ako ja učiteľ tu na Slovensku. Nehovoriac, že umzvač aut v NR zarobi tiež o nejaku stovku viac. Ja som kvoli tomu musel študovať, ostatným profesiam, netreba ani základné vzdelanie. nehovoriac že určitá skupina poberá rodinne prídavkz, či príspevkz atd. v hodnote mojho platu a pritom ja celý mesiac makam a oni to dostanu len tak pre nič-za nič. Na jednej strane sa potom stale debatuje o dochodkoch, že niet deti a podobne. ale na druhej strane štát podoruje tú nezamestnanosť, a potom je jasne, že ked to pojde dalej tak sa na dochodk nedostanem pred oslavou 100-ých narodenín. Len kvôli tomu, že štát si pomíňa všetky financie na ľudí ktorí by mohli pracovať a nepracujú. a v tomto vidím ja tú krízu - nie v nedostatku prac. miest, ale v neochote pracovať.

maťo, amerika ma pravdu. vyspele štáty lákajú intleigenciu/talenty k sebe, len na úkor penazi, a životného štýlu. Keby sme šli do detailov tak ľudia radšej hladia na seba, ako na štát. Aj ked treba si priznať, že človek tu pracujuci a snažiaci sa o zveľadenie Slovenska je podozrivý a mnoho ráz považovaný za pacienta psych. odd. ako za niečo normalne, ptráve kvôli ohodnoteniu, tak fin. ako aj spoločenskemu.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 07 júl 2009 :  13:24:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
amerika, ale si zober že je tu veľa nezamestnaných. a čo preto robí štát? nič! beriem, že za mňa platí zdravotné, po určitú dobu dostanem podporu, ale v podstate celý UPSVaR je na nič, najmä evidencia na tomto úrade.
suhlasim s maťom, veľa toho tu na Slovensku nie je docenene, nielen lekari. a ide ja o výplatnu pásku. Som zistil že au-pairka v Rakusku zarobí viac, ako ja učiteľ tu na Slovensku. Nehovoriac, že umzvač aut v NR zarobi tiež o nejaku stovku viac. Ja som kvoli tomu musel študovať, ostatným profesiam, netreba ani základné vzdelanie. nehovoriac že určitá skupina poberá rodinne prídavkz, či príspevkz atd. v hodnote mojho platu a pritom ja celý mesiac makam a oni to dostanu len tak pre nič-za nič. Na jednej strane sa potom stale debatuje o dochodkoch, že niet deti a podobne. ale na druhej strane štát podoruje tú nezamestnanosť, a potom je jasne, že ked to pojde dalej tak sa na dochodk nedostanem pred oslavou 100-ých narodenín. Len kvôli tomu, že štát si pomíňa všetky financie na ľudí ktorí by mohli pracovať a nepracujú. a v tomto vidím ja tú krízu - nie v nedostatku prac. miest, ale v neochote pracovať.

maťo, amerika ma pravdu. vyspele štáty lákajú intleigenciu/talenty k sebe, len na úkor penazi, a životného štýlu. Keby sme šli do detailov tak ľudia radšej hladia na seba, ako na štát. Aj ked treba si priznať, že človek tu pracujuci a snažiaci sa o zveľadenie Slovenska je podozrivý a mnoho ráz považovaný za pacienta psych. odd. ako za niečo normalne, ptráve kvôli ohodnoteniu, tak fin. ako aj spoločenskemu.

Pôvodne zaslal Ales - 07 júl 2009 :  13:00:46

- na ukor penazi ... ano
- vsade sa to toci okolo penazi Alesko... aj okolo cirkvi... miliarda pre cirkev to ti je tiez dost... dnesny svet je o tom Alesko... to tak okrajom

- s prvou tvojou castou odpovede plne suhlasim, z druhou ciastocne

- RKC je tu 2000 rokov a co zmenila ?
- kde je to spravne povedomie ludi

- v slobodnej voli cloveka si vybrat ?

- tak co tu ideme zas riesit ???

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  13:45:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:

Naco je taka inteligencia , ktora pracovne miesta ziada , ale nevytvara ?

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  13:46:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

- na ukor penazi ... ano
- vsade sa to toci okolo penazi Alesko... aj okolo cirkvi... miliarda pre cirkev to ti je tiez dost... dnesny svet je o tom Alesko... to tak okrajom

- s prvou tvojou castou odpovede plne suhlasim, z druhou ciastocne

- RKC je tu 2000 rokov a co zmenila ?
- kde je to spravne povedomie ludi

- v slobodnej voli cloveka si vybrat ?

- tak co tu ideme zas riesit ???

Pôvodne zaslal Milan - 07 júl 2009 :  13:24:27

Cirkev za 2000 rokov zmenila vsetko . Slepy nevidi , lebo vidiet nechce Vdaka Bohu za nu .

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  13:48:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Mato - 07 júl 2009 :  11:02:42

- myslim, ze tato dokonala pravda vystihuje vsetko...

Pôvodne zaslal Milan - 07 júl 2009 :  12:04:08

Cim sa narody previnili , ze si ich nevazi ? Cim ?
Slovenska inteligencia tridsiatich rokov skoncila v gulagoch , v emigracii , bola opluvana a spinena kazdodenne . Ale mala este volu nepodriadit sa Vzdorovala Dnes inteligencia prostituuje
Ak nemam pravdu , tak skuste povedat jediny intelektualny zapas inteligencie za posledne roky

Milan

Odoslaný - 07 júl 2009 :  14:43:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Cim sa narody previnili , ze si ich nevazi ? Cim ?
Slovenska inteligencia tridsiatich rokov skoncila v gulagoch , v emigracii , bola opluvana a spinena kazdodenne . Ale mala este volu nepodriadit sa Vzdorovala Dnes inteligencia prostituuje
Ak nemam pravdu , tak skuste povedat jediny intelektualny zapas inteligencie za posledne roky

Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  13:48:11

- nuz svet sa predsa len zmenil a meni... a i teraz prebiehaju nejake tie intelektualne zapasy ... a mnohe prave taky ludia ako ty tvrdo potlacaju ...

amerika1

Odoslaný - 07 júl 2009 :  17:48:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nepotlacaju Oponuju Velky rozdiel K potlaceniu nie je dost moznosti A oponuju , lebo tie intelektualne zapasy sa odohravaju o to , co je nemene

Milan

Odoslaný - 07 júl 2009 :  20:59:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
...... K potlaceniu nie je dost moznosti ....
Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  17:48:07

-

- zatial.... chvalabohu

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  21:49:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Naco je taka inteligencia , ktora pracovne miesta ziada , ale nevytvara ?
Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  13:45:18

problem je asi ten, že v dnešných časoch je aj podnikanie viac než rizikové. a navyše, aj na rozbehnutie podnikania treba nejaké, a nie malé peniaze, ktoré ti dnes nikto len tak pre nič-za nič nedá.

a možno by stačilo určité zákony limitujuci počet dochodcov, ktoré držia miesto ludom v produktivnom veku, živitelom rodin a pod. verím, že ľudia dochodci dostanu tretinu z toho ako bežne dostávali, ale myslím si že dochodca nutne nepotrebuje zhanať peniaze na pôžičku na byt, lebo ma už kde bývať, takisto nepotrebuje starať sa o deti, lebo deti ma odrastene atd.
Lenže ked štát si utvorí zákon, že pre podnikateľa je výhodnejšie zamestnať dvoch dochodcov na polovičný uväzok, ako jedneho na celý v produktívnom veku, tak je potom otázka kde sme? Dochodci maju výhodnejšie podmienky, nehovoriac, že ak ma dochodca spravnu prax a spravne vedomosti tak bude mať potom aj v tom výhodu.
Vieš, ja som gymnazista(aj ked nechapem ako niektorí tzv. personalisti vedia podla životopisu bez osobneho stretnutia vyzistiť všetko o mne), lebo naši si mysleli že ked budem mať výšku tak mi bude sveta žiť. a pravda je takaá, že ma odmietajú, lebo im(zamestnavatelom) vadi že som VŠ(vraj by som si moc žiadal, hoci by mi stačilo aj to čo ponukali(. Ked som chcel ísť robiť skladníka, či rozvozcu, apson dočasne, kym niečo nenajdem, tak ma poslai preč. akedže som gymnazista, tak nemam žiadne remeslo v rukách. Takže všeho všudy, tí "sprostejší" a "hlupejší"(vo význame že menej študovaní, či s menším "všeobecným rozhľadom) majú teraz viac výhody, aj ked maju len strednú, či základné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tominko

Odoslaný - 07 júl 2009 :  21:54:56  Zobraziť profil  Pridať Tominko do zoznamu priateľov
citácia:
Tych milion eur je oficialne cislo Overte si to u rektora lekarskej fakulty On ho zverejnil Zas take vysoke cislo to nie je . To ze bohate staty skrze zelene karty a podobne produkty vysavaju mozgovy potencial z chudobnych je proste skutocnostou Zbytocna debata .

Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  07:53:03

Mily Amerika1. Naozaj neviem kde ste zobrali cislo milion EUR, pretoze studium slovenskeho lekara na lekarskej fakulte stoji cca. 30 000 EUR za cele studium, teda priblizne 6000 EUR za rok.

To su cisla, ktore su zverejnene na oficialnej stranke Slovenskej komory zubnych lekarov, kde sa venuju studiu stomatologov na Slovensku a porovnavaju ho so studiom vseobecnych lekarov.

Priama linka je tu: http://www.skzl.sk/sk/read/monitoring/monit523.html

Mozete si pozriet aj skolne priamo na stranke LF UK:

http://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/user_upload/editors/studijne/oznamy/poplatky_2009_2010.pdf

Pre porovnanie studium na lekarskej fakulte na Harvarde stoji priblizne 66 600 USD za rok vratane ubytovania, poistenia, kniziek a pod. Cize za 5 rocne studium cca. 333 000 americkych dolarov, co v dnesnom kurze predstavuje cca. 237 800 euro za 5 rokov na Harvarde vratane ubytovania.

Mozete si to overit priamo na stranke Harvardskej univerzity:

http://hms.harvard.edu/admissions/default.asp?page=costs

Len tak pre zaujimavost, vyskolenie pilota americkeho letectva stoji 1.4 miliona dolarov...

Takze ak chcete mily amerika argumetnovat, tak najprv pracujte s presnymi cislami.

Co sa tyka dalsej casti vaseho prispevku kde nadavate na lekarov lebo odchadzaju, tak suhlasim s tym co Vam odpisala drviva vacsina ucastnikov fora - t.j. ak nie su podmienky v danej krajine a dana krajina si inteligenciu nevazi, neviem preco by mala inteligencia nasilu zostavat.

Cely civilizovany svet je postaveny na trhovom mechanizme a kto lepsie plati si moze vyberat a tak je to aj so slovenskou inteligenciou vo svete.

Na Slovensku to plati zvlast pri lekaroch, nakolko ich platy nie su regulovane normalnym trhovym mechanizmom ale zasahom statu, takze je jasne co stat robi, necha ich vystudovat za 30 000 EUR a potom im ponukne rocny plat 12 000 EUR a divi sa ze vsetci odchadzaju do zahranicia, kde aj ako zametaci v hotely budu zarabat viac ako lekar na Slovensku.

Predpokladam ze aj Vy si vyberiete lepsiu pracovnu ponuku na zaklade ponukaneho platu a moznosti a nie na zaklade nejakeho divneho pocitu puta.

Krajina: USA  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 05 apríl 2005  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:02:54  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Dnes inteligencia prostituuje

Pôvodne zaslal amerika1 - 07 júl 2009 :  13:48:11

ked som sa stal krestanom, tak som prišiel s idealmi, že si dam od penazi bacha, a že budem si držať od nich odstup.
situácia je taká, že ako otec a živiteľ musím zhánať peniaze. a je to niekedy ťažký boj aby sa peniaze nedostali na uplne prve miesto. zatiaľ viem tým tlakom odolávať, ale neviem koľko vydržím. a pritom nejde ani o nadštandard, alebo o luxus, za taký mesiac, dva mi pojde o prežitie. a ak neziskam robotu, tak nebeude ani najom na byt a .... budem si môcť môcť s Ražom spievať "aj ked bez penazi mame sedem dni v týždni". to ma štve. že chcem byť na jednej strane slobodný od penazi(alebo od ich zhanania silou-mocou), ale na druhej strane ma život stale viac a viac nuti ich zhanať a dufam, že nepridem do stavu že budem kvoli nim aj kradnuť či vraždiť....

takže v tomto by som skor videl problem toho "prostituovania". že proste neda sa žiť tak, aby som nebol v stave, že nepotrebujem peniaze. vždy proste bude dovod, aby som ich zhanal, a ked nič ine tak sa niečo stane, či nehoda, či kradež, či zdravotne problemy. proste take na just, aby človek pre niečo zhanal tie peniaze.

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:04:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Mily Amerika1. Naozaj neviem kde ste zobrali cislo milion EUR, pretoze studium slovenskeho lekara na lekarskej fakulte stoji cca. 30 000 EUR za cele studium, teda priblizne 6000 EUR za rok.

Pôvodne zaslal Tominko - 07 júl 2009 :  21:54:56

1. 30000 Eur je približne milion SKK. Takže amerika sa asi sekol len v mene.

2, lekárske štúdium nie je 5-ročné

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:11:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Predpokladam ze aj Vy si vyberiete lepsiu pracovnu ponuku na zaklade ponukaneho platu a moznosti a nie na zaklade nejakeho divneho pocitu puta.

Pôvodne zaslal Tominko - 07 júl 2009 :  21:54:56

na zaklade mojich pracovných skusenosti viem, že väčší plat nemusí znamenať lepšie miesto.

k tzm lekarskzm platom, učitelský je približne polovica na rok, a pritom učitel ako aj lekar ma tiež na zodpovednosti životy ludi, musi tiež časom absolvovať skúšky. beriem že lekari maju toho viac na programe, ale aj ked je lekarske štúdium o rok dlhšie(ta ofiko časť), mzslim si že uroven platov by mohla byť v podstate rovnaka.

a čoi sa týka platov lekarov na Slocvensku, tak čo poznam lekarov v nmnv tak skoro každý ma postavený rodinný dom, a potomkovia maju super auta(či od otecka, mamičky kupený byt), tak neviem či sa maju až tak zle. a pritom nmnv je velmo velmi male mesto. nehovoriac, že každý schopnejší lekar ma privatnu ambulanciu, tak nie je nejako moc limitovaný štátom, ale skor trhovou politikou, ked si sami určuju ceny za svoje "výkony". či už su adekvatne, alebo nie, to už rozoberať nebudem. stretol som sa aj s výkonmi, kde som očakaval že budem platiť viac, a samozrejme, bolo o mna dobre postarane - to len aby to nevyznelo že lekari odvadzaju zlu pracu za vysoku cenu. Len som chcel ukazať, že niekedy "chudatenka" lekari sa nemaju až tak zle ako sa to zvykne prezentovať.

Milan

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:18:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- Alesko rozumiem ti a chapem ta ... tu sa neda namietat ... ako som tiez naznacil, dnes je to o peniazoch... o preziti

- tato kriza zasiahla tiez do mojej rodiny ... rakuska firma zrusila podnik a 600 zien prislo o pracu, medzi nimi i moja zena ... a teraz si najst pracu v regione, kde ju hlada dalsich 599 zien len z jedneho podniku ??? ...

- byt patriot je pekna vec, ale kto to oceni ... ? ... kto ta za to nakrmi ?

- no, keby tak ta kazdorocne vydavana (a stale sa zdvihajuca) miliarda investovala niekde inde, mozno by to pomohlo znacnej casti ludi ...

Ales

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:23:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
milan, možno ma amerika pravdu v jednej veci. keby to nebolo o par ludi, nadšencoch, ktorí chcu zveladovať nielen svoje penaženky, ale aj rodný kraj, ale bolo by to o celom povedomí ludi daneho regionu, tak by sa dalo.

a prave to je problem. keby to ludia robili pre väčšiu slávu Božiu, robili by to s láskou a v kresťanskom duchu, tak by sa dalo.

Lenže ako hovoríš, je to aj o prežití, ked malokto dokáže pozerať inde ako na seba a svoje potreby. ale problem je nie v tom, že by to nevedel, ale neda sa až tak pozerať pomimo.

Tominko

Odoslaný - 07 júl 2009 :  22:25:18  Zobraziť profil  Pridať Tominko do zoznamu priateľov
S tym teda nesuhlasim, aby ucitelia a lekary mali rovnake platy. Alebo priblizne rovnake platy.

Zodpovednost lekara je o niecom uplne inom ako u ucitelov. Suhlasim ze ucitelia maju zodpovednost za vychovu buducej generacie ale ake je okamzite riziko ze ak je ucitel hlupak a system je nastaveny tak ze ho odfiltruje ze ten ucitel nejako velmi ublizi (ak neberieme extremy typu ze ucitel je uchylak a obtazuje deti, coz je o niecom uplne inom) v porovnani s okamzitouo zodpovednostou lekara - ak vam da zly liek, alebo da zle diagnostikuje uz moze byt neskoro a bude po Vas.

Ako my to raz vysvetloval niekto mudrejsi ako ja -- je to jednoduchy system. Kto vie koho nahradit a ako rychlo.

Takze ako rychlo sa z lekara vie stat ucitel a ako rychlo sa vie z ucitela stat lekar a to ide spat k tomu ako rychlo sa z traktoristu stane lekar, ze ma plat vyssi ako lekar???

Co sa tyka toho vseobecneho sydromu na Slovensku, ze lekary maju drahe byty, domy, drahe auta a pod.? Kde na to ludia chodite?

Mate nejake oficialne statistiky kolko lekarov ma "drahe" domy a "drahe" auto a ako sa to mera. Co je to drahe auto a drahy dom? Co ked ten "Drahy dom" a "Drahe auto" zarobila manzelka/manzel nelekar - pondikatel? To Vas nenapadlo?

To ze niektori beru uplatky, podvadzaju, maju podporu farmaceutickych firiem nemeni nic na tom ze su slabo oficialne plateni a preto sa uchylyju k podvodom a uplatokom a to iba znova potvrdzuje ze system je chory.

A co sa tyka privatnych ambulancii to Vam tiez moc nepomoze, pretoze ako ste pisali body zasa urcuje statna alebo statom riadena zdravotna poistovna, takze okrem nejakych danovych ulav a "Firemneho" auta Vam sukr. ambulancia az tolko nezarobi...

Krajina: USA  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 05 apríl 2005  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Uctievanie Marie Téma Next Topic: nova socialna encyklika papeza Benedikta XVI.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06