|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 08:02:42
|
citácia: ... Ak sa KDH alebo niekto iny prijatelny skonsoliduje (a to je uloha vsetkych zodpovednych krestanov na Slovensku) moze v dalsom volebnom obdobi postavit kvalitnejseho kandidata ak to neurobili teraz ... Pôvodne zaslal Guliver - 16 marec 2009 : 20:43:00 Ja mám skôr obavu, že ak toto hnutie nezmení marketing tak čo chvíľa sa rozplynie ako sneh v jari ...
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 08:14:57
|
citácia: ... Povedzme si otvorene, ze Miklosko v pocte hlasov na Gasparovica nema. Hlasy odovzdane Mikloskovi automaticky oslabuju Radicovu a otvaraju dvere ujovi . Ina situacia by bola keby viedli Miklosko a Radicova. No a ze by mala Radicova "kupene" vsetky predvolebne odhady tak tomu ani sam neveris ... Pôvodne zaslal Guliver - 16 marec 2009 : 22:08:52 A nie je to ani tak vina preferencii ani ľudí ale v prvom rade kandidáta a jeho diletantskej kampane. Ja som sa už prestal rozčuľovať na neschopnosťou kresťanských politikov predať svoj produkt. Spomínam ako v 90-tom malo KDH pred voľbami preferencie 42%-tne. A ako to skončilo ... Ak chcú presadzovať kresťanské myšlienky a reálne meniť charakter spoločnosti tak si musia uvedomiť, že to sa reálne nedá iba cez blogy, akademické stretnutia, či v úzkom okruhu intelektuálov. Ako presadiť myšlienky názorne ukázal Mečiar, potom Dzurinda a teraz Fico. Pokiaľ nezískajú relevantnú politickú silu, budú tak ako doteraz - iba na smiech. Prezidentská kampaň Mikloška - detto. Trapošina. Aj keď ako som vyššie uviedol, Mikloško týmto cirkusom nesleduje boj o hrad, ale prípravu na Európske a potom parlamentne voľby. Povedzme si na rovinu, ak by KDS získalo vo voľbách 7 percent, čo sú zhruba Mikloškové preferencie,v centrále tejto ministrany(ak nejakú majú) by hrala muzika do rána ... |
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 12:15:59
|
Voliť nepôjdem budem mimo a kandidáti mi nestoja za vybavovanie voličského preukazu. Radičovú by som aj tak nevolil, nie preto, že ako ostatní politici sa úlisne uchádza o podporu veriacich. Znepáčila sa mi preto, že o 180 stup. zmenila svoj postoj k dôchodkovej reforme. Pred tým ako ju zvolili za ministerku mala plné ústa sociálnej solidarity a po zvolení bez hanby otočila a začala papagájovať po politikoch, ktorí chcú požiar hasiť benzínom. Tvrdia, že demografický vývoj na Slovenskú spôsobí, že nebude na dôchodky. Chcú to vyriešiť tak, že bohatí si budú odkladať peniaze určené na dôchodky na svoje kontá!!! Zrušenie princípu solidarity v dôchodkovom systéme bude mať za následok, že v budúcnosti oklamaná väčšina prinúti vlády zmeniť aj retroaktívne zákony, a bohatí aj tak zo švajčiarskych dôchodkov nebudú mať nič a budú si prilepšovať so svojich kont v bankách mnohokrát nepoctivých. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 12:26:36
|
citácia: ......Spomínam ako v 90-tom malo KDH pred voľbami preferencie 42%-tne. A ako to skončilo ... Ak chcú presadzovať kresťanské myšlienky a reálne meniť charakter spoločnosti tak si musia uvedomiť, že to sa reálne nedá iba cez blogy, akademické stretnutia, či v úzkom okruhu intelektuálov. Pôvodne zaslal Vlkodlak - 17 marec 2009 : 08:14:57
- dopsuli to, nastastie ... a to nechcem rypat, len konstatovat, ze i to by malo byt k niecomu dobre v konecnom dosledku ... ci uz pre znovuvybudovanie a prefiltrovanie krestanskeho charakteru tejto spolocnosti...
- ludia sa zlakli, bolo toho naraz privela ...
- ale tato spolocnost si istotne zasluzi zmenit spominany charakter, len nech to ma ozaj hlavu i patu, ako sa hovori ...
- moje percenta zucastnit sa volieb stupli na 50 % vdaka tejto diskusii |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 12:28:48
|
|
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 12:34:25
|
Milan - super - tie %. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 12:47:07
|
citácia: - to co sa nam ponuka je o nicom, kto by sa z nasho verejneho zivota hodil, zdal sa vam vhodnym a tuto funkciu ? Pôvodne zaslal Milan - 17 marec 2009 : 00:32:31 Sice verejny zivot na Slovensku nesledujem, ale kym som sledoval, tak vzdy bola najvacsou osobnostou nejaka pipka z ulica, co prave hlasila pocasie, alebo nejaky fetak co prave vystupoval v reality show. Nikto z nich nekandiduje? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 13:24:33
|
citácia: Voliť nepôjdem budem mimo a kandidáti mi nestoja za vybavovanie voličského preukazu. Radičovú by som aj tak nevolil, nie preto, že ako ostatní politici sa úlisne uchádza o podporu veriacich. Znepáčila sa mi preto, že o 180 stup. zmenila svoj postoj k dôchodkovej reforme. Pred tým ako ju zvolili za ministerku mala plné ústa sociálnej solidarity a po zvolení bez hanby otočila a začala papagájovať po politikoch, ktorí chcú požiar hasiť benzínom. Tvrdia, že demografický vývoj na Slovenskú spôsobí, že nebude na dôchodky. Chcú to vyriešiť tak, že bohatí si budú odkladať peniaze určené na dôchodky na svoje kontá!!! Zrušenie princípu solidarity v dôchodkovom systéme bude mať za následok, že v budúcnosti oklamaná väčšina prinúti vlády zmeniť aj retroaktívne zákony, a bohatí aj tak zo švajčiarskych dôchodkov nebudú mať nič a budú si prilepšovať so svojich kont v bankách mnohokrát nepoctivých. Pôvodne zaslal yyyno - 17 marec 2009 : 12:15:59
No ano, takto nejako sa dostal Hranol k moci. Tiez nie som nadseny sucasnymi kandidatmi, ale ono je to tak, ze iba odzrkadluju aktualnu uroven spolocnosti. A kedze ujo Gasparovic nema ani stipku hanby a opat kandiduje myslim ze je potrebne sa trochu premoct a ist volit a byt pri tom aspon trochu realisticky. Najpr musia ist komunisti od valova az potom sa da nieco hodnotne budovat. Mne tam bude Radicova vyhovovat hlavne ako opozicia komunistom. |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 13:32:25
|
ja som silne znechuteny ale ako radicovu urcite volit nepojdem a ani gasparovica... hm mozno tak ten miklosko jja ale je to zle ...skoda toho ratafaka... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 13:57:29
|
Ešte môže byť kritériom - kto dokáže narobiť menej škody - a za aké časové obdobie.
Nie som zástancom voľby "menšieho zla" - iba "menšej škody" - keď už to inak nejde. (V týchto 2 spojeniach vidím významový rozdiel - aj keď sa určitým spôsobom podobajú.) |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 14:14:40
|
citácia: Ešte môže byť kritériom - kto dokáže narobiť menej škody - a za aké časové obdobie. Nie som zástancom voľby "menšieho zla" - iba "menšej škody" - keď už to inak nejde. (V týchto 2 spojeniach vidím významový rozdiel - aj keď sa určitým spôsobom podobajú.) Pôvodne zaslal zmurka - 17 marec 2009 : 13:57:29
OK, ktorá z pravomocí prezidenta je podla teba ta o "mensej skode"? Resp. kde ma prezident (-ka) moznost skodit v ramci jeho (jej) pravomoci?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 14:48:44
|
no ešte sa môžme tým chlácholiť, že funkcia prezidenta je v tejto republike tak bezvýznamnou, že je to takmer fuk, kto tam bude trilkovať. Vetá našich prezidentov majú silu malého prdnutia (sorry), takže nič, okrem predĺženia riešenia problému, doteraz nedosiahli...žeby sa preto KDH na túto funkciu nehrnulo?!? |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 16:45:39
|
A viete - že som sa dozvedela - že to ide aj inak?
Keď totiž niekto, kto nesúhlasí so žiadnym kandidátom - označí komplet všetkých (a odovzdá takýto hlasovací lístok) - jeho hlas sa stáva neplatným - a zároveň NEBUDE pridaný do počtu hlasov pre ostatných kandidátov.
Tak aj to je riešenie - pre mnohých voličov. Však? Zúčastní sa, neignoruje, nedaruje svoj hlas a ešte aj vyjadrí svoj názor. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 17:03:45
|
citácia: A viete - že som sa dozvedela - že to ide aj inak? Keď totiž niekto, kto nesúhlasí so žiadnym kandidátom - označí komplet všetkých (a odovzdá takýto hlasovací lístok) - jeho hlas sa stáva neplatným - a zároveň NEBUDE pridaný do počtu hlasov pre ostatných kandidátov. Tak aj to je riešenie - pre mnohých voličov. Však? Zúčastní sa, neignoruje, nedaruje svoj hlas a ešte aj vyjadrí svoj názor. Pôvodne zaslal zmurka - 17 marec 2009 : 16:45:39
A moze rovno gratulovat sucasnemu ujovi:
- podľa Ústavy SR (článok 101), ak v 1. kole volieb nezíska ani jeden kandidát za prezidenta nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, koná sa do 14 dní druhé kolo volieb (4. apríla)
- do 2. kola volieb postúpia dvaja kandidáti, ktorí získali najväčší počet platných hlasov
- v 2. kole bude za prezidenta zvolený ten kandidát, ktorý získa najväčší počet platných hlasov voličov, ktorí sa zúčastnia volieb
Momentalne preferencie su cca: G 52,6%, R 30,4 % a M 7,1%
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 17:19:34
|
citácia: A viete - že som sa dozvedela - že to ide aj inak? Keď totiž niekto, kto nesúhlasí so žiadnym kandidátom - označí komplet všetkých (a odovzdá takýto hlasovací lístok) - jeho hlas sa stáva neplatným - a zároveň NEBUDE pridaný do počtu hlasov pre ostatných kandidátov. Tak aj to je riešenie - pre mnohých voličov. Však? Zúčastní sa, neignoruje, nedaruje svoj hlas a ešte aj vyjadrí svoj názor. Pôvodne zaslal zmurka - 17 marec 2009 : 16:45:39
- no a vdaka tomuto je to na 95 % ze idem |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 17:23:11
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 17:27:57
|
prevzate z netu
Schéma volieb a zodpovednosti voliča: NEVOLIŤ menšie zlo JE ZODPOVEDNÉ.
Teraz to prevediem do roviny hypotetickej, aby som sa výnimočne nikoho nedotkol: -- 1. PREDPOKLADY Kandidujú Kandidát A Kandidát B Kandidát C 2. MOJA VOĽBA Ja by som volil kandidáta F, ale ten nekandiduje. Kedže som človek premýšľajúci, rozmýšľajúci, zodpovedný, tak nemôžem voliť žiadneho kandidáta z dôvodu, že môj kandidát nekandiduje. TOTO predsa nemôže byť zdôvodnenie voľby niekoho iného. 3. MOJA ZODPOVEDNOSŤ Volieb sa samozrejme zúčastním, pretože mi nie je osud Slovenska ľahostajný a odovzdám neplatný hlasovací lístok (zaškrknutí všetci kandidáti). 4. VÝSLEDOK hypotetický Volebná komisia skonštatuje, že bolo odovzdaných 30% hlasov voliteľov, z toho bolo hlasov neplatných 15% a z platných hlasov získal víťaz 51%. 5. GRATULÁCIA hypotetická Gratulujem víťazovi k jeho víťazstvu s 8% hlasov voliteľov a s úsmevom mu pripomeniem, že má mandát 8%. 6. SCENÁR NEZODPOVEDNOSTI Voliči ako dôvod voľby kandidáta C uviedli, že a) kandidát F sa volieb nezúčastnil a kandidát C je menšie zlo z toho veľmi zlého výberu, b) kandidát F sa volieb nezúčastnil a kandidát C je to malinkaté dobro z toho zlého výberu. Po voľbách budú híkať od údivu a opíjať sa z veľkého víťazstva kandidáta C, pretože aj oni ho volili a zabránili zvoleniu: a) kandidáta B-pretože to by bolo väčšie zlo ako kandidát C, b) kandidáta A-pretože to by bolo menšie dobro ako kandidát C.
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 17:37:29
|
citácia: prevzate z netuSchéma volieb a zodpovednosti voliča: NEVOLIŤ menšie zlo JE ZODPOVEDNÉ. Teraz to prevediem do roviny hypotetickej, aby som sa výnimočne nikoho nedotkol: -- 1. PREDPOKLADY Kandidujú Kandidát A Kandidát B Kandidát C 2. MOJA VOĽBA Ja by som volil kandidáta F, ale ten nekandiduje. Kedže som človek premýšľajúci, rozmýšľajúci, zodpovedný, tak nemôžem voliť žiadneho kandidáta z dôvodu, že môj kandidát nekandiduje. TOTO predsa nemôže byť zdôvodnenie voľby niekoho iného. 3. MOJA ZODPOVEDNOSŤ Volieb sa samozrejme zúčastním, pretože mi nie je osud Slovenska ľahostajný a odovzdám neplatný hlasovací lístok (zaškrknutí všetci kandidáti). 4. VÝSLEDOK hypotetický Volebná komisia skonštatuje, že bolo odovzdaných 30% hlasov voliteľov, z toho bolo hlasov neplatných 15% a z platných hlasov získal víťaz 51%. 5. GRATULÁCIA hypotetická Gratulujem víťazovi k jeho víťazstvu s 8% hlasov voliteľov a s úsmevom mu pripomeniem, že má mandát 8%. 6. SCENÁR NEZODPOVEDNOSTI Voliči ako dôvod voľby kandidáta C uviedli, že a) kandidát F sa volieb nezúčastnil a kandidát C je menšie zlo z toho veľmi zlého výberu, b) kandidát F sa volieb nezúčastnil a kandidát C je to malinkaté dobro z toho zlého výberu. Po voľbách budú híkať od údivu a opíjať sa z veľkého víťazstva kandidáta C, pretože aj oni ho volili a zabránili zvoleniu: a) kandidáta B-pretože to by bolo väčšie zlo ako kandidát C, b) kandidáta A-pretože to by bolo menšie dobro ako kandidát C. Pôvodne zaslal Milan - 17 marec 2009 : 17:27:57
Tu je kazda dalsia diskusia zbytocna... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 18:58:26
|
no a teraz je už nám to jasné, t.j. voliť zneplatnením, teda zaškrtaním všetkých, tým pádom nebude zvýhodnený nik a potom uvidíme, kto vyhrá... a budeme zodpovední... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 19:14:50
|
zachvilocku ma TV Markiza v priamom prenose na telo kandidati |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2009 : 21:26:34
|
Teraz už neviem ktorý prezident sa volil ako menšie zlo? či Gašparovič abo Shuster. Ale pýtam sa dokedy treba voliť menšie zlo? Buď budem voliť slobodne abo vôbec. Čo ak je menšie zlo vytvárané umelo a takto nás štát ovláda s tým koho voliť? |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 14:18:43
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 20:55:35
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2009 : 00:24:43
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2009 : 12:27:26
|
citácia:
V tejto súvislosti sa redaktorka z denníka Sme premiéra spýtala, čo spôsobilo takú zmenu v jeho postoji k súčasnému prezidentovi, keď pred prezidentskými voľbami spred piatich rokov vyhlásil, že osoba Ivana Gašparoviča je pre neho neprijateľná. "Denník Sme píše každý deň hlúposti," reagoval bez odpovede.
SITA | 13. marca 2009 18:16 Premiér Robert Fico má strach o víťazstvo prezidenta Ivana Gašparoviča vo voľbách, a preto arogantne útočí voči opozičnej kandidátke Ivete Radičovej, myslí si politológ Samuel Abrahám. Podľa neho Radičovej vyjadrenie, že ak vyhrá, chce spolupracovať so Smerom-SD, bolo veľkorysou a prirodzenou reakciou, pretože funkcia prezidenta má byť nadstranícka.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|