Všetky fóra
Duchovná časť
Modlitba
Modlitby k sv. Rity |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2009 : 14:44:40
|
MODLITBA K PATRÓNKE NEMOŽNÝCH VECÍ
Sv.Rita Z Cascie.
Vznešená divotvorkyňa svätá Rita, zo svojej svätyne v Cascii (čítaj kaši), kde v celej kráse odpočívaš spánkom pokoja, obráť svoje oči na mňa trpiaceho a plačúceho!... Ty vidíš moje úbohé srdce obklopené tŕňmi a krvácajúce od bolesti... Drahá svätica, ty vidíš, že moje oči už nemajú sĺz, pretože ich už mnoho vytieklo! Unavený a skleslý cítim, že i samotná modlitba mi umiera na perách... Mám si snáď zúfať v podobných ťažkostiach života? Príď, sv. Rita, príď mi na pomoc. Veď teba kresťanský ľud vzýva ako patrónku neriešiteľných situácií, orodovnicu v beznádejných prípadoch. A tak, vypros mi milosť, o ktorú prosím Boha (vysloviť prosbu...) Ľudia ospevujú tvoju slávu, rozprávajú o veľkých divoch, ktoré skrze teba koná Boh. A či azda len ja zostanem sklamaný a bez vypočutia? Oroduj teda za mňa u milého Ježiša, aby bol milosrdný nad mojim súžením, a nech skrze teba, sv.Rita, obsiahnem to, po čom dychtivo túži moje srdce.
Trikrát Otčenáš.., Zdravas.. a Sláva..
Ak sa niekto chce modliť novénu, nech túto modlitbu opakuje po 9 dní.
RUŽENEC SVATEJ RITY
Pozostáva z medailónu svätej Rity, a z trikrát 1 veľkého a 7 malých zrniek. Na medailón sa modlí Verím Boha ..., Sláva Otcu ...
1. Otčenáš ... Sedemkrát: Zdravas ... Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity odpustí naše hriechy, Svätá Mária ... Sláva Otcu ...
2.Otčenáš ... Sedemkrát: Zdravas ... Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity od duševného a telesného zla ochraňuje, Svätá Mária ... Sláva Otcu ...
3.Otčenáš ... Sedemkrát: Zdravas ... Ježiš, ktorý na príhovor sv. Rity z každého nebezpečenstva nás vyslobodí, Svätá Mária ... Sláva Otcu ...
Žiaľ nepodarilo sa mi zohnať obrázok ruženca svätej Rity ktorý pozostáva z medailónu sv.Rity a trikrát veľké zrnko a sedemkrát malé zrnká. Ja osobne som ho dostal od milosrdných sestier, je talianskej výroby a u nás som ho zatiaľ nevydel a nemám skener aby som ho naskenoval a poslal.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 marec 2009 : 07:21:34
|
- kapanek som si kratil chvilu na nocnej ... ... podoba sa nieco s tohto ? :
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 marec 2009 : 21:03:03
|
Milan, ten posledný má rovnaký medailón aj keď sa jedná len o 1x sedem zrniek, ten ktorý mám ja má 3x sedem zrniek a medzi nimi po jednom zrnku. Ďakujem za obrázky aby aj ostatný mali lepšiu predstavu ako vlastne vyzerá tento ruženec.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2009 : 23:44:40
|
Prikladám obrázky k modlitbám k sv. Rity.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 14:07:56
|
citácia: Prikladám obrázky k modlitbám k sv. Rity. Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. Pôvodne zaslal zrno - 17 november 2009 : 23:44:40 Som ctiteľka sv.Rity,o modlitbe mi povedal náš kaplán.Viete mi prosím poradiť,kde sa dá zohnať tento ruženec sv.Rity? Som rada,že ma Duch sv.zavial na túto stránku. |
Počet príspevkov: 1 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 07 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2010 : 21:06:30
|
Jarka8, ja som tento ruženec dostal od rehoľných sestier, ak máte vážny záujem môžem sa ich opýtať a požiadať o jeden aj pre Vás.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 február 2010 : 22:50:21
|
Ahojte, mozem prispiet svedectvom, ako sa na prihovor sv. Rity mozu skutocne diat nemozne veci? No.. deju sa. Studujem medicinu a ked som mala tazku skusku z patologie, tak som mala aj osobne problemy a vobec som sa nedokazala ucit.. tri dni pred skuskou som este nemala prejdenych 150 otazok z 220! vzdy sa modlim k Duchu Svatemu, Panne Marii a mojmu anjelovi straznemu, ale tentokrat som mala pocit, ze este nieco treba.. a moja dobra priatelka mala statnice, uz dlhsie sa ku sv. Rite modlila, ja som o sv. Rite pocula od nej vtedy prvykrat, tri dni pre mojou skuskou a teda sme sa zacali modlit spolu, len tu uvodnu modlitbu ku sv.Rite.. a vtedy som zacala citit nieco neskutocne.. pokoj, ale taky pokoj, ze hoci som sa predtym psychicky zrutila a uz vobec som sa nedokazala ucit - vedela som, ze sa stane zazrak.. a pocas skusky som to chcela zlozit, povedat ze pridem nabuduce, no NIEKTO mi stale sepkal, ze nie, ze to nemam robit, ze ved nemozne veci sa mozu stat moznymi, ak sa nespolieham na seba.. tak som to skusila, nebolo to ktovie co - ta moja odpoved, ale skusajuci profesor mi tu skusku vyslovene chcel dat, vela sa pytal a povedal mi ze i ked to moc neviem, paci sa mu ze logicky rozmyslam, mal dobru naladu, a nechapala som cely cas co sa deje.. len ked som vysla po skuske z budovy a pozrela do indexu kde bolo zapisane pismenko - stale som tomu nemohla uverit.... a podobne zazraky sa deju neustale.. toto povazujem za jeden z najvacsich zazrakov v mojom zivote ktore sa stali na prihovor sv.Rity a odvtedy aj ju vzdy pri uceni a ked idem na skusku prosim o pomoc.. pomaha a skutocne je jej prihovor velmi mocny.. Chvala Panovi za sv.Ritu! Sv. Rita oroduj za nas! + |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 00:22:45
|
Pekné svedectvo, no netreba zabúdať na trojjediného Boha, ktorý je hlavnou a prvotnou príčinou všetkého |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 16:45:14
|
No ved hovorim ze sa vsetko stalo na prihovor sv. Rity, teda vsetko aj tak kona BOH a to som este nepisala o zazrakoch ktore kona BOH priamo, ked HO clovek vzyva a za vsetko chvali.. je to sila..! no samozrejme ze nie na zazraky sa mame zameriavat ale na BOHA samotneho, ved o neho ide a o nom to cele je |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 17:15:35
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 18:28:23
|
citácia: Ahojte, mozem prispiet svedectvom....... Pôvodne zaslal Angelika - 05 február 2010 : 22:50:21 chvala ti Pane! |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 máj 2010 : 15:51:49
|
Ahojte, chcem sa s Vami podeliť o radosť, ktorú zažívam zásluhou sv. Rity. Vypočula ma v mojich modlitbách a je to skutočne až zázračná pomoc, v ktorú som ani nedúfala. Samozrejme zotrvávam aj nadalej v modlitbách a všetkým vrelo odporúčam utiekať sa k tejto svätej. Ešte raz......sv. Rita, ďakujem za pomoc :)) |
Člen od: 05 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 05 máj 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2012 : 13:39:22
|
Zakladatel tejto temy si pletie dativ s genitivom
a potom mu vylezie smiesny vysledok, ktory v kontexte zamerania tohto fora je sucasne blasfemicky idiotsky.
No bodaj by nebol tak citany, ze.
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2012 : 01:48:01
|
No ešte že si na konci toho mena nesplietol aj i/y
Na druhej strane, kto chce zaujať, to urobí niekedy práve takto, a o úspech - vyššiu návštevnosť, má postarané. |
Som Katolík |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 29 november 2011 ~
Posledná návšteva: 07 máj 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2014 : 15:16:20
|
Pozdravujem vsetkych, mozem podat osobne svedectvo, ze niekolkomesacne modlenie sa k patronke nemoznych veci sv. Rite je neucinne!!! Zufam si, placem cele mesiace a bolest na dusi nieje mensia, iba horsia. Nebol vynechany ani jeden den bez modlitby k sv. Rite! Vztah a utrpenie vo vztahu za ktory boli tie modlitby iba urcene sa este zhorsilo aj napriek tomu, ze bolo odsluzenych 40 sv. omsi, aby sa to zlepsilo! Vztah sa skoncil “dykou do chrba odzadu” po 7 rokoch, kedy som bola oznacena za staru, neperspektivnu, neschopnu pracovat – zarabat peniaze s 2 malymi detmi “na krku” a vymenena za mladu nadhernu krasavicu-top modelku z Ruska!Vsetko sa dialo poza moj chrbat, ked som sa modlila, dala som odsluzit prvych 10 sv omsi za neho a potom mi to bolo oznamene priamo “do oci”! Bolo mi povedane, ze ak by bola znovu takato prilezitost, tak by to urobil znova! Za 3 mesiace som schudla 35kg a psychicky aj fyzicky som na tom velmi zle. Dala som odsluzit dalsich 30 sv.omsi-nadarmo!Zbytocne vyhodene peniaze za sv. omse, zbytocne vsetko modlenie!! Ak nabuduce bude niekto z Vas recitovat “nikdy nebolo pocut…” tak tomu neverte! Takato dovera tu uz bola no takto dopadla…Skor plati to nase stare slovenske “sluby sa slubuju, blazni sa raduju”! Neverte, ze sv. Rita naozaj pomaha-NEPOMAHA!!! Modlila som sa cele dni deviatniky k sv. Rite, modlitby a vyskusala som aj sv.ruzenec k nej. No ani ona, ani nikto iny v nebi nepomohol! Dala som este naposledy odsluzit 10 sv. omsi , aby dotycny co najskor uprimne spoznal,olutoval a co najskor napravil to co urobil, aby jedna cela rodina netrpela no zatial je to tak akurat beznadejne 100000000 x ZBYTOCNE ,tak zbytocne ako vsetko niekolkomesacne modlenie a sv.omse dokopy doteraz…Uz neverim v nikoho a nic! Zelam vsetko dobre.
|
Člen od: 19 marec 2014 ~
Posledná návšteva: 20 marec 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 22:24:13
|
Alžbeta,
viem, že je to veľmi ťažké, ale nikdy sa nesmieme modliť tak, že nech sa stane moja vôľa a keď sa nestane, tak - koniec sveta. Sv. Monika sa modlila za svojho syna 18 rokov. Žiadna modlitba nie je zbytočná, chce to čas. Boh všetko vidí. On ti nezoberie kríž, ale pomôže ti napriek všetkému ísť ďalej. Skús si v ťažkých chvíľach otvoriť náhodne knihu " O nasledovaní Krista" od Kempenského. |
Počet príspevkov: 54 ~
Člen od: 18 november 2013 ~
Posledná návšteva: 20 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2015 : 11:21:02
|
Ahojte, modlím sa k svatej Rite približne mesiac a pol, viem že to nieje veľa ale už som zúfalá, stále plačem, som nespokojná...Pár krát to už vyzeralo že sa už už podarí to za čo sa modlím no nikdy to nevyšlo aj ked to už bolo na dosah, modlím sa každý deň, stále prosím..neviem či to mám brať ako znamenie že raz sa to naozaj podarí len treba vytrvalosť alebo sa mám vzdať, lebo už naozaj nevládzem.. |
Člen od: 07 júl 2015 ~
Posledná návšteva: 22 august 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2015 : 14:36:19
|
citácia: Ahojte, modlím sa k svatej Rite približne mesiac a pol, viem že to nieje veľa ale už som zúfalá, stále plačem, som nespokojná...Pár krát to už vyzeralo že sa už už podarí to za čo sa modlím no nikdy to nevyšlo aj ked to už bolo na dosah, modlím sa každý deň, stále prosím..neviem či to mám brať ako znamenie že raz sa to naozaj podarí len treba vytrvalosť alebo sa mám vzdať, lebo už naozaj nevládzem.. Pôvodne zaslal Lujza - 07 júl 2015 : 11:21:02
Ja mam so sv. Ritou iba dobre skusenosti. Nevravim, ze to je moja zasluha ,ale po siedmych rokoch modlitby sa po cca 45 rokoch vyspovedal jeden zatvrdilec a druhy zatvrdilec po 30 rokoch. Neviem sice za co prosis, kazdopadne slzy ocistuju takze plac pokojne dalej, jeden mesiac to je nic sv. Monika si poplakala tiez hojne a vysledok je sv. Agustin. S tou nespokojnostou to nevidim tiez az tak cierne. Takze sup sup - ak sa ti zda, ze sa modlis vela, tak sa modli raz tolko:) Nech ti pan Boh pomaha /a mne este viac:))))/ Drz sa a ziadna panika. |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 06 február 2010 ~
Posledná návšteva: 07 november 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|