Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Je dávanie úplatku hriechom. |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 08 január 2009 : 18:06:05
|
Marcelllooo: To by ale najprv muselo byt hriechom. Nie je hriech dat niekomu peniaze, kto ta pyta, hoci je to vydierac. |
|
|
|
Odoslaný - 08 január 2009 : 18:36:06
|
citácia: Marcelllooo: To by ale najprv muselo byt hriechom. Nie je hriech dat niekomu peniaze, kto ta pyta, hoci je to vydierac. Pôvodne zaslal Pierre - 08 január 2009 : 18:06:05 Iste. Nie dat peniaze je hriechom, pristat na jeho vydieranie je hriechom. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 január 2009 : 18:36:16
|
no pierre to hriech možno nie je...ale dôvod pre ktorý ho dávaš, či to čo tým spôsobuješ, už hriechom môže byť.
pretože, ty toho druhého len podporuješ v tom zlom. a to je ťažký hriech ked v ťažkej veci podporuješ toho druheho veodme a dobrovoľne. lebo dopúšťaš aby sa konalo zlo, a tým pádom ideš aj tz proti Bohu. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 január 2009 : 18:49:17
|
citácia: citácia: Marcelllooo: To by ale najprv muselo byt hriechom. Nie je hriech dat niekomu peniaze, kto ta pyta, hoci je to vydierac. Pôvodne zaslal Pierre - 08 január 2009 : 18:06:05 Iste. Nie dat peniaze je hriechom, pristat na jeho vydieranie je hriechom. Pôvodne zaslal Marcelllooo - 08 január 2009 : 18:36:06
Toto hriechom nie je. Ak ta vydiera o peniaze, a Ty mu ich das, hriech si nespravil. Hriech ma iba ak on. |
|
|
|
Odoslaný - 08 január 2009 : 19:06:17
|
citácia: Mám jdnu otázku: Keď ma Ďábel zvedie, on má hriech to je istá páka. Ale mám aj ja? Pôvodne zaslal Marcelllooo - 08 január 2009 : 17:00:19
Vychádzajúc z príkladu, máš. Tak to bolo od samého začiatku, už počnúc našimi prarodičmi v raji, teda vznikom dedičného hriechu. Diabol, je hriechom, to je fakt. Jeho snahou je odviesť človeka od Boha a teda i zviesť a na svoju stranu. Toto je súčasť hriechu a jeho podstatou je naša odpoveď na túto diablovu činnosť. Vzhľadom na to, že Boh nám dal slobodnú vôľu. Ak teda človek človeka "zvádza"/ navádza na zaplatenie úplatku, tak je to hriech a v prvom rade pre neho a aj pre toho druhého. Pre mňa by predsa len bolo najlepším, akonáhle "žiadateľ" odomňa bude žiadať peniaze, idem na políciu. A to by som fakt odporúčala, pretože práve tým zaplatením vlastne upevňujem v dotyčnom ten víťazoslávny pocit, že takto môže fungovať stále. Ale uznávam, že je to ťažké. A ak sa nemýlim, ide o trestný čin, dokonca nie len na strane žiadajúceho, ale aj na strane platiaceho, ak sa nespojí s políciou, najlepšie hneď po vznesení takejto požiadavky. Takže odporúčam si to riadne rozmyslieť, lebo je to vážne pre obe strany. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2009 : 18:47:12
|
V pondelok po obedňajšej svätej omši som ihneď išiel na STK zo svojim autom v našom meste. Ale išiel som do závodu SAD kde začali robiť od decembra aj osobné autá. Bol som príjemne prekvapený ako kľudne prebehla kontrola a dostal som nálepku aj bez toho aby som dal čo i len 1 cent navyše. Technik my povedal čo treba dať nastaviť na ručnej brzde a povedal :“ spravil som vám to tak aby ste prešli“. Sľúbil som mu, že si to dám do poriadku. Pochopil som akú silu má účasť na svätej omši a ako Náš Pán dokáže pomôcť aj pri bežných starostiach života.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|