|
Odoslaný - 09 jún 2009 : 15:08:30
|
No a v podstate ste obaja ( zrno, juja) vystihli prečo je tá veta nezmyselná.
Môžem byť neveriaci preto lebo som poznal a odmietol JK = nespoznal, nemal tú lásku v srdci = nemôžem byť spasený.
A môžem byť neveriaci preto lebo som nemal v živote možnosť poznať vieru, poznať JK ( neviem kto to je ), ale žijem podľa môjho svedomia, mám tú lásku v srdci. Lenže tá by mi asi ťažko dovolila zabiť. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 jún 2009 : 15:16:48
|
No a ešte mi napadla taká vec, že čo bude s ľuďmi, ktorí nevedia kto je JK a nemajú ani tú lásku v srdci? Myslíte že svedomie to uhrá?
Ale to už by asi bolo aj na novú tému |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 jún 2009 : 18:13:14
|
Toto je podľa mňa téma, o ktorej môžeme polemizovať donekonečna. Ono je ohromne veľa okolností, ktoré môžu vplývať na to kto bude ako Bohom súdený a sami nevieme, ako bude Boh jednotlivé možnosti odsudzovať. Jednoducho sa môže povedať iba to, čo je naozaj všeobecné, že napríklad človek ktorý zabije a neľutuje, spáchal ťažký hriech. A ďalej je to v moci Boha. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 jún 2009 : 20:33:15
|
Tu netreba polemizovať, hoci už sa tu o tomto niekoľkokrát diskutovalo, ak sa nemýlim. Ak niekto nepozná JK, lebo Ho nemá ako spoznať, nepočul o ňom, tak ťažko mu to vyčítať. Ale jestvuje tzv. prirodzený zákon, t.j. človek, ak na to dobré v sebe dá a dbá, čo je vlastne to svedomie - cezeň ku nám v podstate prehovára sám Boh, pretože Boh človeka povoláva a teda inšpiruje a toto je v celej kauze podstatné, tak to spomínané svedomie to uhrá - taký človek určite automaticky nebude podporovať usmrtenie nechceného dieťaťa, nebude zabíjať, nebude kradnúť a pod. Toto ale neplatí pre človeka, ktorý má možnosť niečo o JK počuť, ale nedá na ten nutkavý a zvedavý hlas svedomia, nehľadá, nezaujíma sa a/alebo odmieta JK, dokonca kradne, vraždí a iné väčšie menšie hriechy pácha bez štipky výčitiek a to až do konca svojho života, čiže nijako sa uňho neprejaví ľútosť nad vykonanými zlými skutkami, ľútosť, že nespoznal JK, lebo si nedal tú námahu, hoci o Ňom počul, nuž tak... Na tom nie je nič nezmyselného... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|