Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Treba sa bat, ci ani nestihneme ?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Motlidba Téma Next Topic: Zoznam farností  

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 10 september 2008 :  15:42:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
experiment zacal

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora 

juja

Odoslaný - 10 september 2008 :  18:29:01  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
No časticového hadrónového urýchlovača (v tomto prípade kruhového), tak hádam nie. Pokiaľ sa nezačne niekto snažiť vytvoriť čiernu dieru, to by bol riadny prepad!
práve som si pozrela správy STV1, tam to spomínali a tiež poukázali, že poniekktorí vedci majú práve obavy zo vzniku viacerých malých čiernych dier. Oponent tvrdil, že zrážka dvoch atómov je asi takej sily, ako zrážka dvoch komárov. Takže, my nešťastníci, ktorí sa s tým asi budeme musieť zmieriť, že si niekto niečo urobí, keď čo bude, sa môžeme len prizerať a dúfať, že pravdu bude mať ten raťafák s komármi
http://www.velkaepocha.sk/content/view/5394/61/ - našla som eše toto, trocha dávnejší dútum, alebo http://www.sme.sk/c/3958375/Cierne-diery-na-Zemi-No-problem.html
a dnes:
http://www.sme.sk/c/4069946/novy-urychlovac-castic-presiel-uspesne-skuskami.html

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 10 september 2008 :  19:21:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
NEMAM Z TOHO DOBRY POCIT AKO FYZIK.... a v najhoršom sa staner len to čo už jae napisane v biblii....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 10 september 2008 :  20:41:50  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
našla som aj na telke dačo, hádam to pôjde:
http://noviny.joj.sk/zo-zahranicia-europa/10-9-2008/clanok/nedaleko-zenevy-dnes-zacali-simulovat-velky-tresk.html
http://noviny.joj.sk/zo-zahranicia-europa/10-9-2008/clanok/nedaleko-zenevy-dnes-zacali-simulovat-velky-tresk.html#tab=video v angline

http://noviny.joj.sk/zo-zahranicia-europa/10-9-2008/clanok/urychlovac-castic-presiel-dvomi-uspesnymi-testami.html
http://dnes.atlas.sk/svet/eu-a-europa/230040/novy-urychlovac-castic-zvladol-prvu-skusku-(video)
http://hnonline.sk/c1-26548560-lov-na-boziu-casticu-sa-zacina
http://www.vesmir.sk/?all=on&id=1827&mod=comment - tu je veľa info aj o inom...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 10 september 2008 :  21:26:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
akosi vidim že novinari zas ekačicu vyrabali.... to je tak ked sa k niečomu takemu vyjadruju laici ktorí o tom nemaju ani paru... ale z vedeckeho hladiska by ma to zaujimalo podrobnejšie ako je na tych linkach

tam na vesmir.sk sa mi páčila jedna reakcia...s tou gravitaciou maju pravdu, ale bolo by to čosi zaujimave

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 11 september 2008 :  08:53:43  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
No, ibaže "ten trestík" sa má vlastne udiať až niekde na budúci týždeň, či tak dajako. Takže ešte sa môžeme nastrachovať. Asi radšej kašlem na to a bude ako bude. Ako veriaca verím, že Boh nedopustí, aby človek zničil Jeho dielo, o čo Ho aj prosím.
Na druhej strane tá naivná "túžba" po "odhalení" Boha, môže/nemusí byť naozaj aj fatálna. Keď sa nič nestane, tak sa "múdry" budú smiať a poukazovať, že čo sme sa to báli a keď sa stane, už čokoľvek, tak buď možno budeme ťažko, alebo nebudeme vôbec - žiť...
To bude ten "pedagogický preplesk", čo sme s Milanom spomínali v inej téme... a nielen, že sme si ho zaslúžili, ešte sme si ho aj sami vyrobili, nuž tak nám treba! Ešteže existuje Božie milosrdenstvo a láska, pretože pri tom "vystrájaní", čoho je ľudstvo schopné, by som ho už dávno zatratila

Judith

juja

Odoslaný - 11 september 2008 :  14:22:22  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
A toto je ešte pre aleška: http://www.ta3.sk/

Judith

Mato

Odoslaný - 11 september 2008 :  15:47:18  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mna ani tak neznepokojuju vsetky tie teorie o ciernych dierach a konci sveta, ci stroji casu, ako skor jeden jednoduchy fakt.

Ten stroj stal 4.5 miliardy libier (podla ineho zdroja 5 miliard dolarov), co je v kazdom pripade strasne vela. A zasadna otazka znie, kto to financoval a akym sposobom ocakava navrat svojej investicie?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 12 september 2008 :  07:00:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
doplnim: čo sleduje vybudovanim takeho komplexu - resp. ta fyzika ktora sa tam skuma, na čo ju planuje použiť?

juja

Odoslaný - 12 september 2008 :  08:18:38  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Aj ja ešte doplním, keď si na tie peniažteky pomyslím a na toľké hladné krky a vojnové konflikty, fakt sa nenájde/už nenašlo núdznejšie a dôležitejšie použitie tých peňazí? - toto je asi tiež otázka, ktorá mnohým automaticky sedí na jazyku.

Judith

Ales

Odoslaný - 12 september 2008 :  10:14:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
to hej, juja, len o tom to je. každý vyčíta: "Keby bol Boh, tak prečo je hlad v afrike, či zomieraju ludia na choroby" ale druhá strana mince je tá ,že peniaze sú tu aj prostriedky aj spôsoby ako pomôcť, len akosi nemá kto pomôcť, či každý myslí len na svoj úžitok a tým pádom 1/3 ľudstva ma peniaze a prostreidky ostatných 2/3 ľudstva. Každý síce poukáže, že asi Boh neexistuje alebo nie je spravodlivý, ale pritom sú to ľudia, ktorí vyrábajú tu nespravodlivosť, a nie Boh, ktorý je spravodlivý a má záujem aby sa tu diala spravodlivosť, len rešpektuje ľudsku slobodnú vôľu, a snaží sa každého upozorniť aspon cez svedomie. žiaľ niektorí toto svedomie radi umlčujú a preto je potm rkc taka neobľubená, lebo robí "špinavú" robotu svedomia, tým že neustále hovorí a upozornuje aj na to čo je zlé.

Milan

Odoslaný - 12 september 2008 :  10:57:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
No, ibaže "ten trestík" sa má vlastne udiať až niekde na budúci týždeň, či tak dajako. Takže ešte sa môžeme nastrachovať. Asi radšej kašlem na to a bude ako bude. Ako veriaca verím, že Boh nedopustí, aby človek zničil Jeho dielo, o čo Ho aj prosím.
Na druhej strane tá naivná "túžba" po "odhalení" Boha, môže/nemusí byť naozaj aj fatálna. Keď sa nič nestane, tak sa "múdry" budú smiať a poukazovať, že čo sme sa to báli a keď sa stane, už čokoľvek, tak buď možno budeme ťažko, alebo nebudeme vôbec - žiť...
To bude ten "pedagogický preplesk", čo sme s Milanom spomínali v inej téme... a nielen, že sme si ho zaslúžili, ešte sme si ho aj sami vyrobili, nuž tak nám treba! Ešteže existuje Božie milosrdenstvo a láska, pretože pri tom "vystrájaní", čoho je ľudstvo schopné, by som ho už dávno zatratila

Pôvodne zaslal juja - 11 september 2008 :  08:53:43

- ved to !

... aby toto nebola ta prva facka... i ked tak sa zda, este skor ju predbehne poriadny kopanec do zadku ... v podobe vyostrovania sa konfliktu Rusko - USA pre Gruzinsko a vsetko co s tym suvisi... Armagedon sa blizi ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 12 september 2008 :  10:58:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Mna ani tak neznepokojuju vsetky tie teorie o ciernych dierach a konci sveta, ci stroji casu, ako skor jeden jednoduchy fakt.

Ten stroj stal 4.5 miliardy libier (podla ineho zdroja 5 miliard dolarov), co je v kazdom pripade strasne vela. A zasadna otazka znie, kto to financoval a akym sposobom ocakava navrat svojej investicie?

Pôvodne zaslal Mato - 11 september 2008 :  15:47:18

- ved to...!

- ale na druhej strane, keby sa takto financovali vyskumy ci uz vedy. mediciny, to by bol skutocny raj ...

- pardon, viac menej to uz napisala juja, nevsimol som si ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 15 september 2008 :  15:52:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Aj ja ešte doplním, keď si na tie peniažteky pomyslím a na toľké hladné krky a vojnové konflikty, fakt sa nenájde/už nenašlo núdznejšie a dôležitejšie použitie tých peňazí? - toto je asi tiež otázka, ktorá mnohým automaticky sedí na jazyku.

Pôvodne zaslal juja - 12 september 2008 :  08:18:38

nuž gdo m prachy ten má moc pretože ten rozhoduje co sa vraj za ťie prachy kúpi.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 16 september 2008 :  07:40:00  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Ked to povie byvaly schopny auditor, tak tomu iste treba verit.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Motlidba Téma Next Topic: Zoznam farností  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06