|
Odoslaný - 28 október 2004 : 11:56:32
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
KTO NAPROGRAMOVAL BOBRA????
Mame dve variantne riesenia: • EMERGENCIA (samovznik) • INTELIGENTNE STVORENIE (Boh)
Emergencia hovori, ze na zaklade vlastnosti hmote vlastnych emergovali struktury coraz zlozitejsie a tie sa neustale vyvijaju...
Inteligentne stvorenie hovori, ze niekto (Boh) vdaka vlastnostiam sebe vlastnym, dal planovite, inteligentne a tvorivo podnet, ci priamo stvoril vsetky struktury.
Cloveku je blizky druhy pohlad, lebo je mu vlastna schopnost abstrakcie a tvorenia. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:01:45
|
Nedá mi, aby som nezareagoval. GMK, čo Ťa položilo? Kto Ťa položil? Ako zasiahol? Akým spôsobom? Bol to človek? Strata? Človeka? Financií? Postavenia? Ega?
Píšeš o rozorvanosti, ublížení, strate viery..Ako k tomu prišlo? Lekár sa tiež pýta... "čo sa Vám stalo?"
Sklamanie s Boha, sklamanie Bohom. To počuješ odvšadiaľ. Boh je taký a taký, že...zobral mi dieťa, zobral mi prácu, zobral a nedáva a nedáva a ja som dobrý.. tak prečo?
Boh nie je povinný nikomu nič dať a zobrať môže vždy. Aj napriek tomu vie prečo to robí a čo tým sleduje. A ver tomu, že je to iba pre Tvoje dobro, ak si Jeho. Ak nie, tak to máš fuk. Si len nástroj v Božích rukách. A tým sú všetci, či si to uvedomujú alebo nie. Bez Jeho súhlasu sa nepohne ani list na strome, dokonca i satan koná s Jeho vedomím... prečítaj si Jóba.
Ak by si skutočne očakával pomoc od ľudí, ktorých tu oslovuješ svojimi filozofickými úvahami, mal by si im svoj osobný príbeh povedať, aspoň teda niektorým, či už mailom alebo iným spôsobom, keď nechceš verejne. Ak to chceš len v sebe niesť, a čakáš na pomoc ktorá neprichádza, pretože oslovení nevedia ako majú pomôcť, potom sa nesťažuj a už tobôž nie na Boha. Ten urobil všetko.... dal Ti do cesty ľudí... čakáš na priamy zásah od Boha? Viditeľný tak ako za čias SZ...? Čakaj. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:05:13
|
raz bol zaujmavy argument na "samovzniˇk" sveta, ci postupny vyvoj cloveka: vraj, preco teraz nie su neandrtalci a im podobni, ktori predchadzali nam samym? ved zivot na zemi existuje mnohotisic rokov... kludne by tu mohli pobehovat...
Boh rozhodol o vzniku=stvoreni cloveka.. vedel, co robi... |
Počet príspevkov: 49 ~
Člen od: 24 október 2004 ~
Posledná návšteva: 29 október 2004
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:12:56
|
pekne slova, pavelba, vdaka. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:15:53
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Nedá mi, aby som nezareagoval. GMK, čo Ťa položilo? Kto Ťa položil? Ako zasiahol? Akým spôsobom? Bol to človek? Strata? Človeka? Financií? Postavenia? Ega?
Iniciatorom boli skusenosti osobnmeho charakteru, strata cloveka, okolnosti, ktore ma nutili premyslat a prichadzat na veci, ktore som uviedol.
quote: Píšeš o rozorvanosti, ublížení, strate viery..Ako k tomu prišlo? Lekár sa tiež pýta... "čo sa Vám stalo?"
Nahle, a so vsetkou tvrdostou.
quote: Sklamanie s Boha, sklamanie Bohom. To počuješ odvšadiaľ. Boh je taký a taký, že...zobral mi dieťa, zobral mi prácu, zobral a nedáva a nedáva a ja som dobrý.. tak prečo?
Na jednej strane spoliehanie sa na abstraktnu bytost, na druhej strane davanie jej za vinu vsetkeho.
quote: Boh nie je povinný nikomu nič dať a zobrať môže vždy.
Ak je to tak, potom je Boh nezodpovedny.
quote: Aj napriek tomu vie prečo to robí a čo tým sleduje.
Aj majitelia BMG vedeli preco to robia a co tym sleovali.
quote: A ver tomu, že je to iba pre Tvoje dobro, ak si Jeho.
Mozno to bolo pre moje dobro a mozno nie. Kazdopadne to viedlo k uvedomeniu si istych vztahov a struktur, ktore som uviedol a tie platia.
quote: Ak nie, tak to máš fuk. Si len nástroj v Božích rukách. A tým sú všetci, či si to uvedomujú alebo nie. Bez Jeho súhlasu sa nepohne ani list na strome, dokonca i satan koná s Jeho vedomím... prečítaj si Jóba.
Ale potom nemame SV.
quote: Ak to chceš len v sebe niesť, a čakáš na pomoc ktorá neprichádza, pretože oslovení nevedia ako majú pomôcť, potom sa nesťažuj a už tobôž nie na Boha. Ten urobil všetko.... dal Ti do cesty ľudí...
Dava a bere.
quote: čakáš na priamy zásah od Boha? Viditeľný tak ako za čias SZ...? Čakaj.
Cakam. Cakam na priamy zasah Boha aspon tak, ako to urobil v roku 1990. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:22:41
|
quote: raz bol zaujmavy argument na "samovzniˇk" sveta, ci postupny vyvoj cloveka: vraj, preco teraz nie su neandrtalci a im podobni, ktori predchadzali nam samym?
Nie su tu, lebo sa ukazali ako nezivotaschopny. Respektive iny druh bol zivotaschopnejsi a uplne sebecky a kludne ich vytlacil. O tom ta evolucia totiz je.
Podobne ako je zivotaschopnejsi momenatlne islam a vytlaca krestanstvo
Zaujimalo by ma potom vsak, ked bolo jednoirazove stvorenie, preco Boh implantopval do Zeme kosti a zvysky zvierat, ktore davaju uplnu evolucnu retaz? Navyse genetika, slachtitelstvo a osobna skusenost ukazuju, ze na tom nieco je.
quote: ved zivot na zemi existuje mnohotisic rokov... kludne by tu mohli pobehovat...
Ukazali sa ako nezivotaschopni = slabi a evolucny algoritmus ich sprosto prevalcoval.
Jedna poznamocka. Papez a RKC oficialne vyhlasili (a pise sa to v komentaroch k RKC Bibliam), ze ak ma veda nejaky poznatok, tak ma prednost pred ucenim Biblie. Ako je to s tymto?
quote: Boh rozhodol o vzniku=stvoreni cloveka.. vedel, co robi...
Ak to bolo rozhodnutie tak vedel, co robi. Ale, ci vedel aj o vsetkych dosledkoch svojkho stvoritelskeho aktu?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:24:52
|
Opakujem otazku, kto si, ze znovu ziadas priame zasahy od Boha? jeden si si uz minul, obycajnou televiznou sutazou... kto si Ty, zeby sa On opakoval? Najma, ak o nom stale pochybujes... No, este ze vie lahsie odpustat, vsakano:) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:27:24
|
quote: GMK:Respektive iny druh bol zivotaschopnejsi a uplne sebecky a kludne ich vytlacil. O tom ta evolucia totiz je.
Kde sa zobral "iny" druh??? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:33:24
|
quote: Cakam. Cakam na priamy zasah Boha aspon tak, ako to urobil v roku 1990.
Vtedy som sa aj mohol stať milionarom a tiez ma niekto odstrcil. Dnes toho neľutujem. Malo to tak byť, a dnes som šťastnejší a pochopil som, že to bolo len pre moje dobro a v Božom pláne. Sláva Jemu!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:37:10
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
Opakujem otazku, kto si, ze znovu ziadas priame zasahy od Boha? jeden si si uz minul, obycajnou televiznou sutazou... kto si Ty, zeby sa On opakoval? Najma, ak o nom stale pochybujes... No, este ze vie lahsie odpustat, vsakano:)
Som udajne Jeho dieta, na ktorom mu zalezi. Som udajne tvor, ktoreho, On udajne miluje. A lasku si predstavujem tak, ze mam zaujem o kontakt s osobou, ktoru milujem. Ak je to teda tak, ze kto somja a ze som nic, potom je to v ropzpore s laskou, ktoru mu pripisujes.
Ako hovori prislovie: V nudzi spoznas priatela... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:40:11
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Vtedy som sa aj mohol stať milionarom a tiez ma niekto odstrcil. Dnes toho neľutujem. Malo to tak byť, a dnes som šťastnejší a pochopil som, že to bolo len pre moje dobro a v Božom pláne. Sláva Jemu!
Stale nechapes, ze nejde o hmotne statky? Ze ide o podstatu toho, kto som? Ci som skutocne jedinecna osobnost s duchom a dusou alebo len naprogramovany zivocich, co si je toho vedomy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:41:23
|
Vieš čo je to núdza? U každého relatívna však? Keď boháč nemá krevety na stole, trpí núdzou... keď bezdomovec mrzne na lavičke, trpí núdzou...
A keď Boh niekoho zobral k sebe... pozri sa na to tak, že je mu lepšie. Chcel by si aby sa vrátil do tohoto slzavého údolia? Nedoprial by si mu len to najlepšie? A čo môže byť lepšie ako život v Božej prítomnosti? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:41:54
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr Kde sa zobral "iny" druh???
Zmenou programu zabezpecujuceho tvorbu a riadnie procesov v organizme (DNA) sa postupne vyvinul druh, ktory je odlisny od povodneho.
Istu komplikaciu nastolil Behe svojimi neredukovatelnymi celkami. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 12:45:46
|
Si jedinečná osobnosť, tak ako je každý. Si Jeho stvorenie, ktoré dýcha vzduch, ktorý patrí Bohu, chodíš po Jeho zemi, piješ Jeho vodu a konáš s Jeho súhlasom pri zachovaní Tvojej slobodnej vôle. To píše Biblia. Ak Ti na tom niečo nesedí, pátraj po tom, pýtaj sa Boha, pros Ho o múdrosť, On neodmietne.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 13:02:08
|
Vies, GMK, Ty neprosis, Ty vykrikujes a dozadujes sa ako rozmaznane dieta... Odvolavas sa na to, co sa Ti hodi, a co sa Ti nehodi, to negujes, alebo nato kasles. A vzapati sudis... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 21:11:22
|
GMK, uz nemam tu silu aby som cital vsetky tvoje clanky, a uz toboz nie cele.Ale vsimol som si jednu vec: quote: Ako som uviedol, dietatu je dovera vlastna, lebo mu umoznuje prijimanie novych poznatkov a zvysovat tak jeho znalostnu bazu, ktoru vyuiva v celom zivote.
Aj GMK veril a doveroval, ako Bohu, tak i vselikomu inemu. Ako dieta bol. A taketo spravanie viedlo k neprijemnej skusenosti.
GMK a teraz uprimne. Ty si podla tvojej definicie "odrastene dieta". Stale ako dieta sa dozadujes pozornosti, pomoci, ked a ta niekto nieco konkretne spyta, aby ti mohol podat pomocnu ruku, tak sa tvaris tajomne ako hrad v Karpatoch, az filozoficky - no jednoducho ako dieta. Na tom by nebolo nic zle, casom by si z toho vyrastol, ale ty uz si odrastol tomu, co pises: "dovera je dietatu vlastna". Ty uz nedoverujes nikomu, ani vlastnemu Otcovi. To je fakt neriesitelna situacia, ked sa niekto domaha pomoci, ale doveru nema v nikoho. To je tak na vypolstrovanu miestnost na fajnovom oddeleni s preliezackou na oknach. Prepac za uprimnost, ale naozaj uz nemam silu citat vsetky tie prispevky, ktore pitvaju inych po vetach. A ako to tak citit, aj ostatni uz nevladzu (Allis je nova ma cerstve sily, otazka je ako dlho este vydrzi - mesiac, dva?). Chces od Boha aby ti poslal do cesty ludi, tak sa pozaraj pred seba a nie stale ohliadaj za seba. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2004 : 21:54:35
|
quote: Pôvodne poslal GMK A lasku si predstavujem tak, ze mam zaujem o kontakt s osobou, ktoru milujem.
A toto je dalsi z Tvojich problemov. Ty si nieco predstavujes a automaticky predpokladas, ze to je ta spravna predstava a vnucujes ju aj Bohu a potom kricis, ze Boh sa nesprava tak ako si Ty predstavujes a teda Ta nema rad. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:10:35
|
quote: Pôvodne poslal GMK Ako hovori prislovie: V nudzi spoznas priatela...
tak toho Priatela pocuvaj, otvor mu srdce, nepitvaj, preco urobil vsetko tak, ako to urobil... snaz sa pocut Jeho hlas a ucitis Jeho laskavu silu, ktorou nam vsetkym pomaha... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:17:52
|
GMK, keby si vedel pochopit, co teraz citim, po citani tych prispevkov, nielen tvojich, ale aj ostatnych, mozno by si to ignoroval. mozno by si sa nad tym zamyslel a mozno by ta to aj zaskocilo...
neda sa to opisat. snad je to forma sklucenosti, smutku a beznadeje, ze niekto pre Boha dolezity nechce otvorit oci aby videl, ze svet nie je len o bielej a ciernej a odtienoch sedej. ze ma farby,ktorymi ho vykreslil BOH lebo JEHO LASKA JE NEKONECNA... a ty zasa rozoberies moje vety po kuskoch a unikne ti to, co sa ti pokusam naznacim pomedzi riadky.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:26:54
|
Tak co, GMK, prijmes podavanu ruku od Allis s umyslom, ze ta skusi vytiahnut z odtienov sedej, alebo sa tej ruky chytis a budes ju tahat dole ...a to nie je len ruka Allis... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:30:28
|
neviem.. vacsinou som ta posledna co straca nadej, no po precitani... chcela by som napisat, ze uz ani neverim, ze by to dokazal, no stale citim v sebe aspon nejaku nadej... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:33:56
|
Allis, nadej zomiera posledna a GMK ma nato, aby zacal stupat. Aj vie, co ma preto urobit a je uz LEN a LEN na nom, ci tak urobi. Nie je to dovod, aby si si Ty preto kazila zaciatok predlzeneho vikendu. Prajem Ti pozehnany den. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2004 : 07:39:03
|
Kazit si predlzeny vikend, to nie je najlepsie, ze? no ak nic ine, urcite budem na to stale mysliet.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2004 : 14:13:13
|