Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Otázka na teba, GMK
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Knaz a zena Téma 
Strana: z 3

Allis

Stav: offline

Odoslaný - 26 október 2004 :  07:23:25  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
naozaj to vsetko okolo Boha citis tak zle? bola som na dne, prestavala som rozmyslat o dalsej existencii mam pocit, ze som bola tiez dost na dne, no nepitvala som vsetko okolo Boha a Cirkvi. Aj ked som veriaca, nejake vyhrady voci spravaniu sa Cirkvi, resp. niektorych ludi ako jej prislusnikov mam. Boh bol vzdy pre mna nedotknutelny... neviem, ci si ma pochopil. skus...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  09:09:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis

naozaj to vsetko okolo Boha citis tak zle? bola som na dne, prestavala som rozmyslat o dalsej existencii mam pocit, ze som bola tiez dost na dne, no nepitvala som vsetko okolo Boha a Cirkvi. Aj ked som veriaca, nejake vyhrady voci spravaniu sa Cirkvi, resp. niektorych ludi ako jej prislusnikov mam. Boh bol vzdy pre mna nedotknutelny... neviem, ci si ma pochopil. skus...

Ked bol GMK este maly GMK, tak bol velmi badavy, skumal pricinu vsetkeho, jeho oblubenou literaturou bola naucna (a nielen ta detska). Patral vzdy po pricine a po zdroji toho, ci onoho. Ked bol za babkou na dedine v kravine, ine deti sa pytali preco ma ta kravicka ohnute usko, maly GMK sa pytal, ze preco tato kravicka nadojila menej a zostavil statistiku (aj ked este nevedel, ze sa to tak vola).

Tato vlastnost mu zostala (a vlastne i to, ze aj velky GMK je stale maly).

GMK napriek tomu, ze mal tazky zivot, bol vyrovnany a myslim ze byval aj stastny. V 12. roku zazil dokaz Bozej existencie (dokaz !) a to ho primalo vydat sa touto cestou.

GMK veril Bohu a veril v Neho. Zil si spokojne a zil si s Bohom. Neskor zivot viedol GMK do situacii, o ktorych si GMK myslel, ze su Bozim darom a jeho volou.

Minuly rok nastali iste udalosti, ktore ovplyvnili GMK natolko, ze stratil zem pod nohami, rovnovahu a dusevne zdrave (definovane ako schopnost vyrovnat sa so sebou a s okolim), kombinovane s tazkou formou depresie. A tu zacina bod akeho GMK poznaju tu na fore.

A pretoze GMK ma pomerne velku znalostnu bazu a vzhladom k skutocnosti, ze studoval matematiku, hlada suvislosti, priciny a odpovede.

Vzhladom k faktu, ze veril a teraz nie a vsetko sa da vysvetlit pomoicou materializmu, medeciny a psychologie, citi sa dost na hovno, podvedeny, depresia sa prehlbuje a GMK nevidi buducnost. Sklamany je tiez z fungovania tohoto sveta (nikdy nemal GMK ruzove okuliare, ale teraz mu to doslo uplne). A z fungovania cloveka, ze o com v skutocnosti clovek naozaj je. A GMK sa zrutil sam do seba.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  09:19:49  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
Ked tak citam o GMK, tak pocitujem maximalny smutok z jeho smutku a pesimizmu.v tych slovach citim bolest, trapenie, a este vela toho negativneho. mozno je to chorobou, mozno je to uvedomenim si, ze nie vsetko a vsetci su dokonali.

vie sa GMK pozriet na nieco na svete (ci uz materiálnom alebo duchovnom) pozitivne? vidi nieco svetle? buducnost je len dovtedy dolezita, kym nam na nej zalezi. da sa zit aj pre pritomnost... je to vacsi zazitok. podla mna....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  10:06:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Ked tak citam o GMK, tak pocitujem maximalny smutok z jeho smutku a pesimizmu.v tych slovach citim bolest, trapenie, a este vela toho negativneho. mozno je to chorobou, mozno je to uvedomenim si, ze nie vsetko a vsetci su dokonali.

Tiez si si to vsimla? Smutok, bolest, sklamanie, depresia, strata viery.

GMK je chory, duchovne i dusevne. GMK zije v trpkej realite. (A zase je to len psychologia)

quote:
vie sa GMK pozriet na nieco na svete (ci uz materiálnom alebo duchovnom) pozitivne?

GMK vidi otiene sedej. Vonku prsia mrholi, je sychravo a neprijemna hmla.

quote:
Buducnost je len dovtedy dolezita, kym nam na nej zalezi. da sa zit aj pre pritomnost... je to vacsi zazitok. podla mna....

Zazitok to sice je, ale buducnost je to, co bude pritomnostou a teda ak ma byt buducnost zla, tak to zaroven znaci, ze pritomnost bude zla.

GMK zil pre pritomnost a pre ludi okolo, obetoval sa a hladel na druhych, co sa mu vypomstilo presne podla pravidla "Urob psovi dobre, osere ti plot." Zrazu nevidi svoju buducnost. Resp. vidi, ze je zla a nedobra.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  10:18:18  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
"GMK vidi otiene sedej. Vonku prsia mrholi, je sychravo a neprijemna hmla."

Vždy a vsade? aj ked svieti slnko?

Neviem, ako mam reagovat taka negativnost, zazila som zufalost, smutok, jed, zurivost, ktoru som dokazala zvladnut, aj ked sa tykala druhych ludi, ale pri tebe... rozhodne si v tomto az prilis "zahrabany"... Dal by Boh, aby ti zas ukazal, ze vsetko ma svoj vyznam, aj ked ho v danom momente nechapeme.. ze aj to zle, je na nieco dobre....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  10:37:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Vždy a vsade? aj ked svieti slnko?

Ááano_.

quote:
Neviem, ako mam reagovat taka negativnost, zazila som zufalost, smutok, jed, zurivost, ktoru som dokazala zvladnut, aj ked sa tykala druhych ludi, ale pri tebe... rozhodne si v tomto az prilis "zahrabany"...

Tiez si si to vsimla?

Otazka navyse vsak znie: Aj by som sa mozno vyhrabal, ale naco? Preco? Aky to ma zmysel a ucel?

Navyse ked nevidim zmysel svojej existencie? Ked nevidim buducnost?

quote:
Dal by Boh, aby ti zas ukazal, ze vsetko ma svoj vyznam, aj ked ho v danom momente nechapeme.. ze aj to zle, je na nieco dobre....

Nech da. Ver mi, velmi by som si to zelal, lebo hocico je dobrejsie nez tato beznadej. Ale obavam sa, ze to s Bohom nema nic spolocne. Ze je to len prejav sprostej hmoty...

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  11:08:08  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov

Otazka navyse vsak znie: Aj by som sa mozno vyhrabal, ale naco? Preco? Aky to ma zmysel a ucel?

práve preto, aby si videl, ze zivot ma mnozstvo krasnych okamihov, a práve vdaka Bohu :)))) vsetko ma nejaky zmysel, vsetko na nieco je, nie vzdy to dokazeme akceptovat, alebo dokonca prist na ten zmysel

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  12:23:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis

práve preto, aby si videl, ze zivot ma mnozstvo krasnych okamihov, a práve vdaka Bohu :)))) vsetko ma nejaky zmysel, vsetko na nieco je, nie vzdy to dokazeme akceptovat, alebo dokonca prist na ten zmysel

Slovami jednej piesne:
Wonderful things belong to the past...

Stastie, nestastie, laska, krasa, skaredost, vona, smrad, to vsetko je len pocit, teda uvedomenie si bio-chemickych procesov v tele.

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:05:00  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Stastie, nestastie, laska, krasa, skaredost, vona, smrad, to vsetko je len pocit, teda uvedomenie si bio-chemickych procesov v tele.

a nechybaju ti tie pocity, ktore ti signalizuju, ze zijes?

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:09:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
a nechybaju ti tie pocity, ktore ti signalizuju, ze zijes?

A jak!

Hned je vsak zhovadene to uvedomenim si bio-chemie za to zodpovednej... Roboticka naprogramovanost...

Ani nevies, v akom zufalom schizofrenickom rozpolozeni som...

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:11:39  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:

Ani nevies, v akom zufalom schizofrenickom rozpolozeni som...

verim, a naozaj si to neviem predstavit. neda sa s tym nic robit? ignorovat to?

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:19:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Verim, a naozaj si to neviem predstavit.

Ako vselikde inde plati: kto nezazije, nepochopi...

quote:
neda sa s tym nic robit?

Obavam sa, ze nie. Cas nevratis spat... Hadma len frontalna lobotomia, co vsak zasa potvrdzuje moje poznanie bo-chemie v pozadi vsetkeho zivota... Bio-chemia vytlacajuca Boha prec...

quote:
ignorovat to?

Keby to bolo take lahke...

Dokazes ty ignorovat vedomie Boha, ktory nieco pozaduje? Dokazes ignorovat svoje city?

Mato

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:28:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Modlitba pokorného preniká oblaky: ani sa nevie potešiť, kým sa nedostane do jeho blízkosti, ani neodstúpi, dokiaľ Najvyšší nezhliadne na neho.

Modli sa v pokore a nie z pozicie svojej inteligencie, ktoru si tiez dostal od Boha (Veď kto ti dáva vyniknúť?! Čo máš, čo si nedostal? A keď si dostal, čo sa chvasceš, akoby si nebol dostal? 1Kor 4,7)... A modli sa vytrvalo, denne a vysledok sa dostavi...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 26 október 2004 :  14:34:12  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Dokazes ty ignorovat vedomie Boha, ktory nieco pozaduje? Dokazes ignorovat svoje city?

hm, nie, v tomto mas pravdu, no odporucanie Mata by som skusila. Za pokus stoji vela veci, aj ked nevieme o ich konecnom vysledku a v podstate aj dosledku

Lajos

Odoslaný - 26 október 2004 :  20:05:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Allis, skus si pozriet stare forum a uvidis, kam vedie rozsiahla diskusia s GMK, zasadne nikam a to donekonecna, jednoducho stale dookola.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 27 október 2004 :  06:57:15  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Allis, skus si pozriet stare forum a uvidis, kam vedie rozsiahla diskusia s GMK, zasadne nikam a to donekonecna, jednoducho stale dookola.

Mily Lajos pozerala som stare forum a videla som diskusie, ktore viedol GMK, no napriek tomu....

MichalT

Odoslaný - 27 október 2004 :  08:38:07  Zobraziť profil  Pridať MichalT do zoznamu priateľov

"Stastie, nestastie, laska, krasa, skaredost, vona, smrad, to vsetko je len pocit, teda uvedomenie si bio-chemickych procesov v tele."

Ako môže byť láska biochemický pochod? Ako môže byť láska produktom sexuálneho pudu?

Je rozdiel medzi zamilovanosťou a láskou. Láska stojí nad pudom, kdežto zamilovanosť je telesná záležitosť. To nie je viera, ale istota, pretože som to sám zažil. V tomto citovom stave by bola akákoľvek myšlienka na telesné, sexuálne obyčajným pošpinením tej druhej osoby. Ak by som chcel takto myslieť musel by som to robiť doslova násilím.

Vravíte, že vôňa, smrad je fyziologický dej, biochemické pochody. Súhlasím len čiastočne, pretože sama molekula napríklad indolu, či merkaptánu (tzv. smradľavé molekuly), je len molekula. Na to aby sme jej mohli pripísať kvalitu smradu, na to musí dôjsť k nepriamej interakcii s vedomím človeka. Teda formy hmoty vytvárajú vo vedomí človeka subjektívne vnemy, ktoré v istom zmysle majú aj objektívnu hodnotu.
Je však vedomie človeka produktom hmoty? Uvážte, že ak nie je - a k takémuto záveru chceme dôjsť - tak potom to živé v človeku nemôže byť pochopené rozumom, ktorý je produktom hmoty a preto nemôže pochopiť veci, ktoré sú nad hmotou. Lenže nie, nemyslite si, že Vás teraz chcem odkázať na vieru. Vieru, ktorá v ponímaní drvivej väčšiny ľudí je niečo slepé (teda verím niečomu, o čom neviem, či to je pravda). Človek nemá veriť veciam, ktoré nemôže pochopiť, pretože tým otvára dokorán bránu omylom a touto cestou nemôže dôjsť k Pravde, ktorá jediná môže spasiť. A z tohoto dôvodu nemôže ani BOH od ľudí chcieť slepú vieru, teda vieru bez plného pochopenia a presvedčenia!
Chápanie nie je vôbec viazané na rozum, pretože rozum je len chápanie hmotných vecí. Ak by ste teda stratili hmotné chápanie ostalo by Vám ešte intuitívne chápanie a to je ten nástroj, ktorým možno BOHA poznať. Tým intuitívnym chápte vnútorné vyciťovanie.

Z Vašich príspevkov priam sršia pochybnosti, beznádej a depresia. Dúfam, že to všetko je úprimné a že si z ľudí na fóre nerobíte srandu. Nechcem dávať tam, kde o to nie je záujem! Konečne odložte ten pesimizmus. Modlitby druhých Vám vôbec nepomôžu pokiaľ nemáte v sebe vhodnú pôdu k zakotveniu prípadnej pomoci. Vzchopiť sa musíte len sám. Rozumom môžete prísť len po istú hranicu, potom musíte použiť iné nástroje, ktoré sú človeku k dispozícii. Predovšetkým sa nechajte viesť svojím vnútorným hlasom. To nie je nič neprirodzené, mystické, to je Vaše vlastné jadro!

Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 27 október 2004  ~  Posledná návšteva: 27 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  10:10:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal MichalT
Z Vašich príspevkov priam sršia pochybnosti, beznádej a depresia.

Tiez ste si to vsimli?

To preto, lebo toto su vlastnosti, ktorymi momentalne disponujem.

quote:
Ako môže byť láska biochemický pochod? Ako môže byť láska produktom sexuálneho pudu?

Presne tak isto, ako pocit sytosti a spokojnosti po dobrom obede je vysledkom uspokojenia a zahnania hladu. Zaludok je plny a preto odosle signal mozgu, ze uz ma toho dost. Zaroven chutove a cuchove zmysly odosielaju mozgu spravu, ze prijimane je chutne a mozog to interpretuje ako chutnu, vonavu a prijemnmu zalezitost.

Ako kontrolnu otazku som tu uviedol, ze je to, co citi ahomosexuali k sebe laska, ci len sexualny pud?

quote:
Je rozdiel medzi zamilovanosťou a láskou. Láska stojí nad pudom, kdežto zamilovanosť je telesná záležitosť.

Iste, laska je na vyssom kvalitativnom stupni. Avsak tvrdenie, ze laska stoji nad pudom je p[roduktom viery, ako nasledne priznavate neskor.

quote:
To nie je viera, ale istota, pretože som to sám zažil. V tomto citovom stave by bola akákoľvek myšlienka na telesné, sexuálne obyčajným pošpinením tej druhej osoby. Ak by som chcel takto myslieť musel by som to robiť doslova násilím.

Isteze tato varianta nie je taka prijemna a pekna ako alternativa, to nenamietam.

quote:
Vravíte, že vôňa, smrad je fyziologický dej, biochemické pochody. Súhlasím len čiastočne, pretože sama molekula napríklad indolu, či merkaptánu (tzv. smradľavé molekuly), je len molekula. Na to aby sme jej mohli pripísať kvalitu smradu, na to musí dôjsť k nepriamej interakcii s vedomím človeka.

Chutove a cuchove (ako i ine) receptory funuju asi takto: Pride moplekula, ktora ma iste priestorove usporiadanie a zapadne do prislusneho receptora, ktory podla priestoroveho usporiadanie rozpozn o aku molekulu ide a podla toho vysle signal do mozgu. Mozog tuto informaciu prijima a spracuva - chutne mozes jest a dopraj si a skombinuje to s informaciami v znalostnej banke, ci dane jedlo nie je napr. skodlive. Ak to prejde, clovek papka...

V pripade fetovania to funguje rovnako, aromaticke zluceniny vonaju, mozog spracuva informaciu ako prijemnu a umoznuje fetovanie.

Prijimanie a rozpoznavanie informacii, uvedomenie a vedomie su rozne hladiny toho isteho - spracuvania informacii.

quote:
Teda formy hmoty vytvárajú vo vedomí človeka subjektívne vnemy, ktoré v istom zmysle majú aj objektívnu hodnotu.

Tou objektivnou hodnotou je to, ze pri danom usporiadani hmoty sa tato sprava rovnako.

quote:
Je však vedomie človeka produktom hmoty? Uvážte, že ak nie je - a k takémuto záveru chceme dôjsť - tak potom to živé v človeku nemôže byť pochopené rozumom, ktorý je produktom hmoty a preto nemôže pochopiť veci, ktoré sú nad hmotou.

Ak si vopred stanovime vysledok, co je tento pripad, tak tak potom sa k nemu da dostat seriou tvrdeni. To vsak neznamena, ze tato seria tvrdeni je pravdiva.

Pomoze si inymi zisteniami, napriklad z oblasti psychotropnych latok. Vieme, ze clovek pod ich vplyvom vnima a uplne inak realitu, nez v skutocnosti je. Miernym posobenim na hmotu vieme dost zasadnym sposobom ovplyvnit nielen psychiku, ale aj vedomie cloveka.

quote:
A z tohoto dôvodu nemôže ani BOH od ľudí chcieť slepú vieru, teda vieru bez plného pochopenia a presvedčenia!

Iste, svojho casu, ako presvedceny krestan, som takto odpovedal kazdemu, kto vravel, ze som slepa ovca a plne s tym suhlasim.

quote:
Chápanie nie je vôbec viazané na rozum, pretože rozum je len chápanie hmotných vecí.

Chapanie je viazane na rozum, lebo chapoanie je rozumova a inteligencna schopnost vidiet a rozumiet suvislostiam. Tieto vobec nemusia byt hmotneho charakteru (napr. matematika).

quote:
Dúfam, že to všetko je úprimné a že si z ľudí na fóre nerobíte srandu.

Iste je to uprimne, o tom Vas ubezpecujem, aj ked tu vam azda budu niektori tvrdit nieco ine, lebo tento moj tazky stav pretrvava uz hodne dlho a na tomto fore ma nezazili inak. Je to chronicka depresia v spojeni s nejakymi dalsimi svinstvami.

quote:
Modlitby druhých Vám vôbec nepomôžu pokiaľ nemáte v sebe vhodnú pôdu k zakotveniu prípadnej pomoci. Vzchopiť sa musíte len sám.

Vzdy ked sa mi to uz-uz dari, znovu spadnem do toho isteho.

quote:
Rozumom môžete prísť len po istú hranicu, potom musíte použiť iné nástroje, ktoré sú človeku k dispozícii. Predovšetkým sa nechajte viesť svojím vnútorným hlasom. To nie je nič neprirodzené, mystické, to je Vaše vlastné jadro!

Hej, a to je rozpoltene...

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  14:02:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal MichalT
Z Vašich príspevkov priam sršia pochybnosti, beznádej a depresia.

Tiez ste si to vsimli?

To preto, lebo toto su vlastnosti, ktorymi momentalne disponujem.

quote:

Presne tak isto, ako pocit sytosti a spokojnosti po dobrom obede je vysledkom uspokojenia a zahnania hladu. Zaludok je plny a preto odosle signal mozgu, ze uz ma toho dost. Zaroven chutove a cuchove zmysly odosielaju mozgu spravu, ze prijimane je chutne a mozog to interpretuje ako chutnu, vonavu a prijemnmu zalezitost.

Ako kontrolnu otazku som tu uviedol, ze je to, co citia homosexuali k sebe laska, ci len sexualny pud?

quote:
Je rozdiel medzi zamilovanosťou a láskou. Láska stojí nad pudom, kdežto zamilovanosť je telesná záležitosť.

Iste, laska je na vyssom kvalitativnom stupni. Avsak tvrdenie, ze laska stoji nad pudom je produktom viery, ako nasledne priznavate neskor.

quote:
To nie je viera, ale istota, pretože som to sám zažil. V tomto citovom stave by bola akákoľvek myšlienka na telesné, sexuálne obyčajným pošpinením tej druhej osoby. Ak by som chcel takto myslieť musel by som to robiť doslova násilím.

Isteze tato varianta nie je taka prijemna a pekna ako alternativa, to nenamietam.

Este si dovolim jednu otazku polozit, preco by mala byt myslienka na telesny kontakt (a aj sex) pospinenim druhej osoby? Ved my sme fyzicky a potrebujeme aj fyzicky kontakt a aj sexualny. Tak to je.

quote:
Vravíte, že vôňa, smrad je fyziologický dej, biochemické pochody. Súhlasím len čiastočne, pretože sama molekula napríklad indolu, či merkaptánu (tzv. smradľavé molekuly), je len molekula. Na to aby sme jej mohli pripísať kvalitu smradu, na to musí dôjsť k nepriamej interakcii s vedomím človeka.

Chutove a cuchove (ako i ine) receptory funuju asi takto: Pride moplekula, ktora ma iste priestorove usporiadanie a zapadne do prislusneho receptora, ktory podla priestoroveho usporiadanie rozpozn o aku molekulu ide a podla toho vysle signal do mozgu. Mozog tuto informaciu prijima a spracuva - chutne mozes jest a dopraj si a skombinuje to s informaciami v znalostnej banke, ci dane jedlo nie je napr. skodlive. Ak to prejde, clovek papka...

V pripade fetovania to funguje rovnako, aromaticke zluceniny vonaju, mozog spracuva informaciu ako prijemnu a umoznuje fetovanie.

Prijimanie a rozpoznavanie informacii, uvedomenie a vedomie su rozne hladiny toho isteho - spracuvania informacii.

quote:
Teda formy hmoty vytvárajú vo vedomí človeka subjektívne vnemy, ktoré v istom zmysle majú aj objektívnu hodnotu.

Tou objektivnou hodnotou je to, ze pri danom usporiadani hmoty sa tato sprava rovnako.

quote:
Je však vedomie človeka produktom hmoty? Uvážte, že ak nie je - a k takémuto záveru chceme dôjsť - tak potom to živé v človeku nemôže byť pochopené rozumom, ktorý je produktom hmoty a preto nemôže pochopiť veci, ktoré sú nad hmotou.

Ak si vopred stanovime vysledok, co je tento pripad, tak tak potom sa k nemu da dostat seriou tvrdeni. To vsak neznamena, ze tato seria tvrdeni je pravdiva.

Pomoze si inymi zisteniami, napriklad z oblasti psychotropnych latok. Vieme, ze clovek pod ich vplyvom vnima a uplne inak realitu, nez v skutocnosti je. Miernym posobenim na hmotu vieme dost zasadnym sposobom ovplyvnit nielen psychiku, ale aj vedomie cloveka.

quote:
A z tohoto dôvodu nemôže ani BOH od ľudí chcieť slepú vieru, teda vieru bez plného pochopenia a presvedčenia!

Iste, svojho casu, ako presvedceny krestan, som takto odpovedal kazdemu, kto vravel, ze som slepa ovca a plne s tym suhlasim.

quote:
Chápanie nie je vôbec viazané na rozum, pretože rozum je len chápanie hmotných vecí.

Chapanie je viazane na rozum, lebo chapoanie je rozumova a inteligencna schopnost vidiet a rozumiet suvislostiam. Tieto vobec nemusia byt hmotneho charakteru (napr. matematika).

quote:
Dúfam, že to všetko je úprimné a že si z ľudí na fóre nerobíte srandu.

Iste je to uprimne, o tom Vas ubezpecujem, aj ked tu vam azda budu niektori tvrdit nieco ine, lebo tento moj tazky stav pretrvava uz hodne dlho a na tomto fore ma nezazili inak. Je to chronicka depresia v spojeni s nejakymi dalsimi svinstvami.

quote:
Modlitby druhých Vám vôbec nepomôžu pokiaľ nemáte v sebe vhodnú pôdu k zakotveniu prípadnej pomoci. Vzchopiť sa musíte len sám.

Vzdy ked sa mi to uz-uz dari, znovu spadnem do toho isteho.

quote:
Rozumom môžete prísť len po istú hranicu, potom musíte použiť iné nástroje, ktoré sú človeku k dispozícii. Predovšetkým sa nechajte viesť svojím vnútorným hlasom. To nie je nič neprirodzené, mystické, to je Vaše vlastné jadro!

Hej, a to je rozpoltene...

Mato

Odoslaný - 27 október 2004 :  19:36:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
GMK nie len ze nedokaze prestat pitvat prispevky po vetach, ale posiela ich viac krat (o 10 a 14 hod), len aby dokazal, ze pre neho predsa nejake pravidla prispievania neplatia.
Skusa moju trpezlivost do krajnosti...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 október 2004 :  19:39:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis
Mily Lajos pozerala som stare forum a videla som diskusie, ktore viedol GMK, no napriek tomu....

Nuz ak si nepochopila, ze GMK si tu robi z ludi dobry den a bavi sa tym, ako ho vsetci utesuju a snazia sa mu pomoct, tak Ti prajem vela trpezlivosti pri dalsej komunikacii s nim.

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  21:29:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

GMK nie len ze nedokaze prestat pitvat prispevky po vetach, ale posiela ich viac krat (o 10 a 14 hod), len aby dokazal, ze pre neho predsa nejake pravidla prispievania neplatia.
Skusa moju trpezlivost do krajnosti...

GMK si vsimol temu, ktora sa vola, ako inac, "Otazka na teba, GMK", ktoru zalozila Allis, lebo mala uprimnu snahu pomoct GMK a preto ju ma GMK rad. Dokonca aj MichalT priniesol odpovede GMKovi a za to GMK dakuje.

GMK sa zhruba okolo 10. hodiny dopoludnajsej napisal reakciu na odpoved MichalaT. Neskor v ten den si zmyslel, ze to treba trosku upravit a doplnit. To bolo tak okolo 2. hodiny poobednej. GMK stlacil gombicek "editovat" a bol velmi prekvapeny, ze mu to vypisalo nasledovny text:

Táto Téma nemôže byť editovaná.
Nastavený časový limit 3 hod. bol prekročený.
Viac informácií získate od administrátora.

Cize, ked sa pustis nabuduce do GMK, z ktoreho si sa rozhodol urobit exemplarny priklad, na ktorom chces demonstrovat svoju autoritu, moc a prostriedky jej vymozitelnosti, prosim, kludne to zrob, ale v tomto pripade to vyznieva predsa len hlupo, kedze si to zavinil sam...

Ale mas pravdu, nie si pre GMK autorita, lebo GMK ma pocit, ze ti ta snaha nejde od srdca, ze to robis pre autoritu samotnu... Naopak, z Allis tuto srdecnost citit. Ale ak si uz GMK odsudil, rad sa s kazdym, kto o to prejavi zaujem porozprava na svojom maily, ktory ma uvedeny vo svojom profile...

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  22:09:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Allis

A GMK ti za to uprimne dakuje. Pravdupovediac, aj na starom fore, som diskutoval s Patrikom, QuisUtDeusom, PavelBA a Zalemou. Tychto si GMK oblubil a ma ich rad a su GMKovi priatelia.

[quote]Nuz ak si nepochopila, ze GMK si tu robi z ludi dobry den a bavi sa tym, ako ho vsetci utesuju a snazia sa mu pomoct, tak Ti prajem vela trpezlivosti pri dalsej komunikacii s nim.

Tak si urobila velmi dobre a Mato sa okaslal...

GMK bol vzdy vesely clovek a mal radosti nielen pre seba, ale aj pre druhych, ak poznas piesen od Olympicu, Strejcek Jonatan, Tak ta je o GMKovi. Text si pozrite napr. tu: http://psaat.itx.cz/open.php?soubor=seznam/olympic-strejcekj.txt...

Jedneho pekneho dna vsak prisla aj na GMK tazoba a cierny oblak zastienil jeho dusu. Nicota zacala pohlcovat farebny svet fantazie nasho mileho GMK. V jeden ten isty okamih sa zrutilo toho vela na neho. Tazka depresia, strata viery, tapanie, bludenie, pochybnosti.

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  22:15:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

[quote]Pôvodne poslal Mato

[quote]Pôvodne poslal Allis
....

A este mi nieco hovor, ked mi to nejde zmazat o 22:10, teda len niekolko minut po dopisani prispevku...

Mato

Odoslaný - 27 október 2004 :  22:17:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nuz keby si si (GMK) cital co pisem, tak by Ta to neprekvapilo. Ale kedze si sa rozhodol demonstrativne ignorovat moju osobu a tym padom necitat moje prispevky, tato zmena Ti zjavne unikla.
Exeplarny pripad zo seba robis sam a je zabavne sledovat, ako sa aj tu stylizujes do rozorvanej osobnosti, ktoru nikto nechape (teda okrem allis a michalT) a na ktorej si zly Mato dokazuje svoju autoritu, ktoru ale aj tak nerespektujes Ale preco si ten zly Mato zo 150 registrovanych vybral prave Teba, to je mi samemu zahadou

P.S. Skusal som to a do 3 hodin mazat aj editovat ide, neviem co robis. Ma este niekto iny problem vramci 3 hodin editovat?

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2004 :  22:25:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Nuz keby si si (GMK) cital co pisem, tak by Ta to neprekvapilo.

Po par minutach nejde editovat ani mazat...

quote:
Ale kedze si sa rozhodol demonstrativne ignorovat moju osobu a tym padom necitat moje prispevky, tato zmena Ti zjavne unikla.

GMK neignoruje osobu Mata ani jeho samotneho. Mato len nie je pre GMK autoritou. Ale respektuje nazory ucastnikov a preto sa samofiltruje (aj ked tomu malokto uveri).

quote:
Exeplarny pripad zo seba robis sam a je zabavne sledovat, ako sa aj tu stylizujes do rozorvanej osobnosti, ktoru nikto nechape (teda okrem allis a michalT) a na ktorej si zly Mato dokazuje svoju autoritu, ktoru ale aj tak nerespektujes Ale preco si ten zly Mato zo 150 registrovanych vybral prave Teba, to je mi samemu zahadou

GMK sa nedivi a vie, preco si Mato vybral prave GMK...

Strana: z 3 Previous Topic: Knaz a zena Téma   
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06