|
Odoslaný - 19 apríl 2012 : 22:31:56
|
Jezuita otec Henrici, sám stoupenec nové teologie, se vychloubal, že se nová teologie „stala oficiální teologií Druhého vatikánského koncilu“. (35) Neomodernistický systém zavržený za papeže Pia XII. na koncilu zvítězil. Zastánci nové teologie si od té doby udržují kontrolu nad Církví. |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2012 : 22:54:27
|
Mak, precitaj si popis modernizmu tu na krede, aby si vedel, ze II Vatikansky koncil nic take nehlasal a ani neuviedol a neuvadza do zivota. Uverejnujem to tu, aj kvoli pripadnym hostom, aby neboli uvadzani do omylu.
http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1096 |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2012 : 23:17:55
|
Jedno je ale tak či tak zaujímavé. Najväčšími hviezdami koncilu sa stali teológovia, ktorí boli predstaviteľmi prúdu (Nouvelle Théologie) odsúdeného na začiatku 50. rokov Piom XII. v encyklike Humani Generis. A to nie je nejaký strašiak, ktorého si vymysleli tradicionalisti. To som čítal vo vyjadreniach samotných predstaviteľov tohto teologického prúdu, ktorí kvôli odsúdeniu nemali Pia XII. zrovna v láske. |
Počet príspevkov: 721 ~
Člen od: 25 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 január 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 apríl 2012 : 06:11:06
|
citácia: Mak, precitaj si popis modernizmu tu na krede, aby si vedel, ze II Vatikansky koncil nic take nehlasal a ani neuviedol a neuvadza do zivota. Uverejnujem to tu, aj kvoli pripadnym hostom, aby neboli uvadzani do omylu. http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1096Pôvodne zaslal radar - 19 apríl 2012 : 22:54:27 Nie, toto si necitajte, to som tam dal ja, tomu sa neda verit... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 apríl 2012 : 23:27:17
|
citácia: citácia: Mak, precitaj si popis modernizmu tu na krede, aby si vedel, ze II Vatikansky koncil nic take nehlasal a ani neuviedol a neuvadza do zivota. Uverejnujem to tu, aj kvoli pripadnym hostom, aby neboli uvadzani do omylu. http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1096Pôvodne zaslal radar - 19 apríl 2012 : 22:54:27 Nie, toto si necitajte, to som tam dal ja, tomu sa neda verit... Pôvodne zaslal Mato - 20 apríl 2012 : 06:11:06
To si odvtedy tak zmenil postoje a názory že aj o tebe platí: "mám svoj názor ale s ním nesúhlasím?"
Ak je toto ten modernizmus o ktoom sa to viaceré bavíte tak plne súhlasím. Lenže mal som dojem že niektorí pod pojem modernizmus zahŕňajú aj závery VKII a to je nemiestne a určite to pod takto chápaný modernizmus nepatri. |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2012 : 07:08:35
|
citácia: Lenže mal som dojem že niektorí pod pojem modernizmus zahŕňajú aj závery VKII a to je nemiestne a určite to pod takto chápaný modernizmus nepatri. Pôvodne zaslal mak - 20 apríl 2012 : 23:27:17 Jediny kto zavery IIVK zahrnul do modernizmu ste boli vy... Takze sa chodte nahlasit na biskupsku konferenciu a dajte si nejake primerane pokanie. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|