Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 POMOC: Manzelstvo ako sviatost
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vztah k ortodoxnym Téma Next Topic: Zmierte sa s Bohom  

cleomme

Stav: offline

Odoslaný - 01 apríl 2008 :  14:44:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: cleomme  Pridať cleomme do zoznamu priateľov
Dobry den.

Studujem na VS a momentalne sa na jednom z predmetov zaoberame kanonickym pravom, resp. ustanoveniami Corpus iuris canonici.

Mojou ulohou okrem ineho je charakterizovat manzelstvo ako sviatost. Vedel by mi s tym niekto pomoct ? Pomohlo by aj definovanie samotneho pojmu sviatost.

S dokonanym a nedokonanym manzelstvom som si poradila
Zbezne som preluskala forum, ale nic v tomto duchu som nenasla, vacsinou iba laicke debaty, tak sa obraciam s prosbou o pomoc takto.

Dakujem za pripadne odpovede.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 01 apríl 2008  ~  Posledná návšteva: 03 apríl 2008 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 02 apríl 2008 :  01:18:07  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
V prvom rade nieco o tom, co je to sviatost vseobecne sa hovori v teme Co je to sviatost?

Konkretne o manzelstve napisem nieco zajtra, ak mi to cas dovoli.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 02 apríl 2008 :  19:38:32  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Prave som si spomenul, ze vo fore je tema, ktora tuto problematiku riesi pomerne vycerpavajuco:

Co presne je manzelstvo?

A specialne pre potreby tejto temy som vytvoril dalsiu temu:

Čo robí manželstvo sviatosťou?

Dufam, ze tieto dve temu zodpovedali vsetky vase otazky. Ak niecomu nerozumiete, kludne sa pytajte.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 03 apríl 2008 :  22:13:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Len malá poznámočka...

CIC - neznamená Corpus iuris canonici - ale CODEX IURIS CANONICI - alebo v skratke CIC - čiže Kódex kanonického práva.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Vztah k ortodoxnym Téma Next Topic: Zmierte sa s Bohom  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06