Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Tetovanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prerusovana suloz - hriech? Téma Next Topic: Čistota v predmanželskom vzťahu
Strana: z 5

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 17 jún 2010 :  23:55:57  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Pôsobí tento obrázok na niekoho zlým dojmom hlavne z kresťanského hľadiska? To sú spojené tri obrázky (robil som to ja), drak v podobe husľového kľúča (význam toho, že hrám na husle), dvojkríž zo štátneho znaku (význam toho, že som Slovák a že verím v Boha), v hlaholike napísané slovo KOV, (význam toho, že počúvam metal, lebo kov po anglicky je metal).....

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 18 jún 2010 :  01:16:34  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
skoda ze si svojou otazkou ovplyvnil uz ludi pre odpoved, mal si ho predlozit, spytat sa co si o nom myslia a potom podat vysvetlenie, napriek tomu, (obrazok sa mi osobne celkom paci , ten drak je dobry, mozno by som posunul draka cosi nizsie a ten KOV vlozil do hornej casti kriza nad draka), ale ako symbolika pre krestana ? no neviem, v prvom momente, ked som zbadal len obrazok a necital text, akosi ma to tu rusilo a ako maju ostatni chapat s toho dvojkriza ze veris v Boha?, ked symbol dvojkriza z heraldickeho hladiska je dost rozpoluplny, ten KOV dufam, ze znaci krestansky metal, pretoze inak je oznacovany za satansky vymysel a nakoniec,

nezabudol si ze Kniha apokalypsy hovori jasne, ze drak, metamorfovany do podoby seliem, vitazi nad Cirkvou ? , ze boj proti Cirkvi sa realizuje pod vedenim samotneho Satana, ktoreho sv. Jan nazyva drakom (Zjv 12, 9) ?

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 18 jún 2010 :  07:13:53  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No dvojkríž je na Slovensku na každom vyššom vrchu, je v štátnom znaku tak by nemal pôsobiť urážlivo... O dvojkríži som našiel toto "Strieborný dvojkríž údajne symbolizuje tradíciu Cyrila a Metoda, je to však ešte starší kresťanský symbol pre vzkriesenie Ježiša, ktorý sa používal od 9. storočia v Byzantskej ríši[1], ako symbol náboženský a politický (patriarchálny kríž) sa rozšíril v 10. a 11. storočí." Čiže vlastne vyjadruje tú najdôležitejšiu udalosť v kresťanstve...
Hmmm je to celkovo o tom, ako to kto vidí, podobne ako obrátený kríž a kopec iných symbolov. V jednej krajine je jeden symbol pozitívom, v inej negatívom čo platí aj o drakovi. Pre mňa to má jednoznačne tieto významy. Sú skryté, takže pre bežného pozorovateľa nemusia byť spoznateľné, no zase plánujem to mať hore na ruke, ktorú mávam skoro stále zakrytú... Neviem teda jak sa zachovať... Toto vyjadrenie čo som urobil v tom obrázku sa mi páči .... možno by som pri najhoršom mohol zmeniť draka za niečo iné, ale takto skrytý husľový kľúč sa mi moc páči... Samozrejme ešte som zvedavý aj na vyjadrenie dákeho kresťana.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 18 jún 2010 :  08:43:48  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
ako napisal uz saxsax - tym, ze si obrazok vylozil si ovplyvnil usudok :)

ale co sa tyka vykladu toho obrazku - presne ako pises, je to relativne vzhladom na kontext

no podla mna by si sa nevyhol pociatocnemu negativnemu postoju bud kvoli tomu drakovi, alebo uz len preto, ze to je tetovanie

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 18 jún 2010 :  09:37:23  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Negatívny postoj mi je ukradnutý, pokiaľ to nieje proti Bohu. Ako ak je to niekoho názor, že mu to vadí, je to len názor. Ak to je ale nežiadúce vzhľadom na Boha, tak sa to pokúsim dáko obmeniť.

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 18 jún 2010 :  11:40:12  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Azuritko, ako som spomenul, obrazok nie je zly, ale symbolika s pohladu krestana je trochu pritiahnuta za vlasy, mal by si vari poznat pribeh, legendu sv. Juraja, jeho boj s drakom a co ten boj vlastne symbolizuje, postoj vztahu drak a cirkev, drak a krestanstvo ak chces

spajas tu symbol kriza ako tvojej viery v Boha so symbolom odvekeho zla krestanstava satana v podobe draka do prvku, ktory ma predstavovat ci vyjadrovat tvoje zaujmy a postoj k Bohu, podla mna kapanek od veci

ale inak sa mi fakt paci, mozno by som trochu s tym este poexperimentoval, to vyjadrenie do podoby husloveho kluca je pekny napad, ale keby si to nepovedal dopredu, neviem ci si to vsimnem

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 18 jún 2010 :  15:42:41  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Tetovanie nie je hriech. Ale už to o niečom svedčí.
Keďže sme v katolíckom fóre, bavme sa o to, ako nás to posúva k Bohu. Myslím, že nijako. Skôr naopak. Tetovanie nosia ľudia, čo si potrebujú niečo dokázať, byť "in", zaujať, niečo im chýba v živote a hľadajú. My by sme nemali byť ten prípad. V neposlednom rade to môže byť nebezpečné zo zdravotného hľadiska. A ešte k tým obrazcom- väčšinou ide o démonické výjavy. Aj drak je obrazom diabla v rôznych kultúrach.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 18 jún 2010 :  16:08:58  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Tetovanie nie je hriech. Ale už to o niečom svedčí.
Keďže sme v katolíckom fóre, bavme sa o to, ako nás to posúva k Bohu. Myslím, že nijako. Skôr naopak. Tetovanie nosia ľudia, čo si potrebujú niečo dokázať, byť "in", zaujať, niečo im chýba v živote a hľadajú. My by sme nemali byť ten prípad. V neposlednom rade to môže byť nebezpečné zo zdravotného hľadiska. A ešte k tým obrazcom- väčšinou ide o démonické výjavy. Aj drak je obrazom diabla v rôznych kultúrach.

Pôvodne zaslal slovenka - 18 jún 2010 :  15:42:41

no ja uz tri desiatky rokov dokazujem svojim tetovanim svetu, ze mam rad jednu zenu (jej meno), ako sa volaju moje deti a teraz je tomu 5 dni co som to doplnil o meno vnuka

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  00:40:37  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
šak to riešim, že drak v podstate had v blízkosti kríža či je urážkou Boha... ale zase ak tam sú tie moje významy, je to problém? Ako hej najskorej si to dávam preto, že to je in.... respektíve chcem si dať preto... Ale zase nejdem bezhlavo, že hocaký pavúk abo drak, proste chcem si dať niečo čo zaujímavo (skryte) vyjadruje môj názor.... Rozmýšľam nad tým tak, že všeobecne to nieje symbol známy. Je to môj jedinečný symbol, ktorý vyjadruje to čo si ja zmyslím a ak si niekto myslí niečo horšie, to už moja starosť nieje. Ale neviem..... Proste skúsim to zjednodušiť.... Mám si to dať tetovať? Alebo mám ešte ten motív zvážiť???

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 19 jún 2010 :  00:57:09  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Pozri, nemusim byt ani veriaci, aby som si myslel, zze pre krestana je to nevhodny motiv, nieto to este nosit mozno navzdy vytetovane, este nedavno si sam poukazoval na tych co chcu byt za kazdu cenu "in"

ja ti radim, zvazit

na tvojom mieste by som sa spytal i nejakeho knaza napriklad, ved nemusis osobne, staci poslat obrazok a to tvoje vysvetlenie na niekolko adries, uvidis co ti napisu, potom zvaz

neunahli sa, aby si neskor nelutoval

(i tak sa cudujem, ze ti tu viaceri neposkytnu svoj nazor, ale mozno aj poskytli inou cestou a potom pardon )

guest635

Odoslaný - 19 jún 2010 :  08:27:12  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
este chcem povedat, ze drak je vo vacsine kulturach a nabozenstvach povazovany bud za dobreho, alebo za neutralneho (samozrejme najdu sa vynimky), jedine v abrahamickych nabozenstvach je drak povazovany za explicitne zleho tvora

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  08:57:42  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Hej, to som o drakovi našiel, že niekde je zlý, niekde dobrý.... Hmmm tak možno som poukazoval, ale iný význam jedného tetovania asi ani nieje ako byť in... Takže ak by som tvrdil, že to nieje kôli frajerine, tak by som klamal. Možno tí čo majú tetovania po celých chrbtoch a rukách a podobne, tí to už robia preto, že sa im to extrémne páči. A to je síce tiež ešte motív, že by sa mi to páčilo :) Ale viac ako to jedno nechcem... Hmmm tým kňazom môžem skúsiť napísať... A kresťania neodpisujú? Nie každý je tu každý deň...

Rímskokatolík

slovenka

Odoslaný - 19 jún 2010 :  10:13:34  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Úprimne, keby mal môj muž niečo také, asi by som sa minimálne hanbila.
Áno, drak symboilizuje aj dobro, vo východných kultúrach. Lenže, aké sú to náboženstvá? Vo svojej podstate sú protikresťanské. Ak by ste si prečítali napríklad časopis Rozmer, zistíte, že vlastne slúžia diablovi

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 19 jún 2010 :  11:36:53  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Azuritko, ja osobne by som draka najradšej videl pribodnutého Michalovou kopijou ku skale. Neznášam už pohľad na ten ohavný symbol a tebe sa ho podarilo spojiť s krížom? Nechápem.
Kašli na akékoľvek tetovanie, aby si ním nezarmútil Ducha Svätého.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:20:41  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No to sa mi podarilo tak, že som v tom videl iba ten husľový kľúč, a až keď som to spojil s krížom a uvedomil som si, že vypadá trochu ako had, tak že by to mohlo niekoho poburovať.... Tak neviem čo s tým teraz.... ešte skúsim niečo pohľadať, prípadne sa popýtať...

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:30:36  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
na jednom nemenovanom wareze je subor pre tetovanie, cca 12 000 obrazkov

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:30:37  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
hmmm a kde zoženiem nejaký emaily na dákych kňazov? To fórum jedno kde aj kňazi prispievajú tiež nejak neviem nájsť.

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:32:44  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
nepotrebujes forum, normalne si na nete najdi nejake fary, kde su uvedene kontakty a napis, cim viac tym lepsie, tak to riesim ja , nedavaj to na hocijake forum, nech sa toho nechyti niekto, kto bude potom vykrikovat, ze katolik si lubi v symbolike zla

saxsax

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:44:08  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
inak ja pouzivam tento program a i tento postup, ak chcem vediet ako to bude vyzerat

http://www.akosatorobi.sk/video/401/photoshop-vyrobme-si-tetovanie-1-cast

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  15:53:12  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja photoshop vcelku ovládam ale toto ma nenapadlo urobiť. Dík, veruže keď už budem mať výsledné tetovanie tak to týmto spôsobom odskúšam.

A to forum, tam nechcem písať, len tam by mohli byť emaily kňazov...

Rímskokatolík

Dušan

Odoslaný - 19 jún 2010 :  17:44:40  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Azuritko, potrebuješ potvrdenie autority či tetovanie neni hriech? Určite nie je. Katolíci sa však takto neozdobujú. Tetovanie je prejavom výstrednosti u niektorých typov úspešných ľudí, najmä u tzv. celebrít, a v umeleckých kruhoch.
Kedysi ako neveriaci mladík som uvažoval dať si vytetovať na rameno morského koníka, ako to mal bubeník z Motorhead Phil Taylor. Vtedy som hrával v metalovej skupine na bicie a obliekal som sa do čiernej kože.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 19 jún 2010 :  19:28:10  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
http://www.gotquestions.org/Slovencina/Biblia-tetovani-piercingu.html

http://interbeauty.sk/tetovanie_piercing/tetovanie-ako-to-vsetko-zacalo

Dušan

Odoslaný - 19 jún 2010 :  20:19:06  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Zaujímavé tetovanie majú aj členovia japonskej mafie (Yakuza).
Tetovanie a piercing napáda dôstojnosť človeka.

Azuritko a to si nemôžeš svoj obľúbený znak dať radšej prefotiť na tričko?

veriaci

Azuritko

Odoslaný - 19 jún 2010 :  22:18:02  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No mne ide o to tetovanie. A hej, nemalo by byť v samotnej podstate zlé, to sa tu už doriešilo v tejto téme. Ale ide o motív...

Rímskokatolík

Dušan

Odoslaný - 19 jún 2010 :  22:34:58  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Myslím že tetovanie je ako upísanie sa (niečomu), ako prísaha. Boh nám zakazuje prisahať a nedoporučuje tetovať si dokonca ani sväté obrázky a kríže.

veriaci

Strana: z 5 Previous Topic: Prerusovana suloz - hriech? Téma Next Topic: Čistota v predmanželskom vzťahu  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06