|
Odoslaný - 15 október 2007 : 13:36:44
|
V inej teme sa Marcelllooo v tejto suvislosti opytal: citácia: Kde si to mozem precitat v Biblii? Nasiel som zaujimavy katechizmus z roku 1649 a tam sa pise toto:
O: Co je to vsedny hriech? Od: Mala, lahko odpustitelna urazka Boha, alebo blizneho.
O: Ako dokazete, ze niektore hriechy su smrtelne? Od: V prvom rade z Rim 6, 23 "Lebo mzdou hriechu je smrť, ale Boží dar je večný život v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi. " a Rim 6,21 "A aký úžitok ste mali vtedy z toho, za čo sa teraz hanbíte? Veď koniec toho všetkého je smrť!" V druhom rade z Ez 18,4 "Veď všetky duše sú moje, ako duša otca, tak duša syna je moja. Duša, ktorá zhreší, tá zomrie."
O: Ako dokazete, ze niektore hriechy su vsedne? Od: V prvom rade z 1 Jn 1,8 kde hovori o chodeni vo svetle a o ocisteni od kazdeho hriechu cez krv Krista a potom dodava "Ak hovoríme, že nemáme hriech, klameme sami seba a nie je v nás pravda" V druhom rade "Veď všetci sa prehrešujeme v mnohom." Jak 3,2. A v Pris 24,16 "Lebo spravodlivý vstane, hoc by padol sedem (ráz)" Nie smrtelne, lebo v tom pripade by uz nebol spravodlivy, teda iba vsedne. V tretom rade z Mt 12,36 "No hovorím vám: Ľudia sa budú v deň súdu zodpovedať z každého daromného slova, ktoré vyslovia. " Nedajboze by teraz kazde daromne slovo malo byt smrtelnym hriechom.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|