Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Viera mieru ale nie do mieru
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: HAEC SANTA Téma Next Topic: fungovanie polemik a filozovania  

executor

Stav: offline

Odoslaný - 19 august 2007 :  23:55:17  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
Dlhodobym premyslanim som dosiel k nazoru ze nasa(katolicka) viera je viera mieru(hlasa mier) ale nie do mieru.
Vysvetlim to tak ze v minulosti bolo ludom zle ci uz cez vojnu alebo cez komunizmus. Ludia potrebovali nejaku oporu tak sa utiekali k Bohu.
Teraz ked je mier a je dostatok tak sa ludia otocili proti nam s predsudkamy.
Ale ak by k nam prisla vojna a zacalo by im byt zle urcite by sa zasa otocili k viere.
Prosim co si o tom myslite vy ostatny. Ja som sa s tym este uplne nestotoznil ale pod tlakom skusenosti sa k tomuto nazoru zacinam priklanat.

P.S. To "nasa(katolicka)" je len priklad. Nejde tu len o katolicku vieru ale i o vieroviznania ktore veria v Boha ako ho my pozname.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 03 august 2007  ~  Posledná návšteva: 02 január 2008 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 20 august 2007 :  00:12:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
To sa tyyka kazdeho aspektu mieroveho zivota. Nevazime si potraviny, volny vybeh do prirody a tak celkovo.

Je dokazane, ze pre zdravie cloveka je dolezite, aby mierne hladoval.

Mozno ze nieco obdobne plati i pre spolocnost.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

executor

Odoslaný - 20 august 2007 :  00:32:27  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
Hmm v tomto musim len suhlasit. Vsetkeho vela skodi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 03 august 2007  ~  Posledná návšteva: 02 január 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

executor

Odoslaný - 20 august 2007 :  00:38:10  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
A v tom to je. Ja som veriaci a svojej vieri sa koli tomuto nevzdam ale ked si to tak vezmes tak verime v nieco co hlasa mier ale ked pride na mier zacne sa koli pohodlnosti ludi rozpadat. Je to zarazajuce(teda aspom pre mna).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 03 august 2007  ~  Posledná návšteva: 02 január 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 20 august 2007 :  07:08:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A zober si dalsi paradox, uz stari Rimania vedeli, ze "udrziavat mier znaci pripravovat sa na vojnu"...

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 20 august 2007 :  09:08:46  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Kresťanstvo hlása vela dobrého a len dobré. A je na nás ľudoch ako sa rozhodneme. A to je ta chyba že robíme rozhodnutia, ktoré povedzme ten mier narušujú. Ale je to čisto chyba ľudí.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 20 august 2007 :  10:15:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
citácia:
Kresťanstvo hlása vela dobrého a len dobré.
hej. Len si treba uvedomit, co je vlastne to "dobre". Kristus povedal ze prisiel ludi aj rozdelovat.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

executor

Odoslaný - 20 august 2007 :  21:00:54  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
S toho jak sa vsetko poslednych niekolko desatroci vyvija mam pocit ze ak by niekedy prislo to avizovane tisicrocie mieru tak krestanstvo zanikne.

Pierre

Odoslaný - 21 august 2007 :  10:50:07  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
To je typicka ludska bieda, utiekat sa k Bohu len ked im je zle, inak nan kaslu. Ale aj my sme prikladom, ze urcite nie vsetci ludia su taki.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 august 2007 :  10:57:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
ja myslim ze by nezaniklo, par ludi by mozna odpadlo, ale inak by pretvrvalo.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

executor

Odoslaný - 21 august 2007 :  11:51:34  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
Neviem ako ste sa dostali k svojej viere Vy. Ci ste sa k nej dopracovali sami alebo vas(ako aj mna) k nej viedli rodicia. Skratka mi ide o to ze keby ma k nej neviedli rodicia tak neviem ci by som nemal rovnaky nazor ako ty ostatny co nemaju radi katolikov. Oni ak sa teda neskor nedostanu k viere tak nebudu ucit verit ani svoje deti teda ak sa ony tiez nedostanu k viere. A ked im bude vsetkim dobre tak na to nebudu mat dovod. Ja osobne chcem aby im bolo dobre ale mne to pripada nejak takto. Nakoniec to vizera tak ze vela mieru nieje pre vieru dobre.

mirecnr

Odoslaný - 21 august 2007 :  11:55:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
ja som bol k viere vedeny rodicmi, odmalicka. avsak pocas vojenciny sa mi otvorili ocia pochopil som, o com viera je...ze to nie je iba o nedelnom chodeni do kostola a dodrziavani prikazani.
A preto si myslim, ze ak niekto svoju vieru naozaj preziva, je mu jedno, v akom je obdobi, a nie je pre neho podstatne, co sa deje navokol...

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 21 august 2007 :  12:27:49  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
S toho jak sa vsetko poslednych niekolko desatroci vyvija mam pocit ze ak by niekedy prislo to avizovane tisicrocie mieru tak krestanstvo zanikne.

Pôvodne zaslal executor - 20 august 2007 :  21:00:54

A zánik kresťanstva by podľa mňa bol začiatok apocalypsi (prepačte ak som to zle napisal). Už by svet nemal dôvod existencie v očiach Božích. Nečítal som záver biblie ešte ale pokial viem tak kresťania verný Bohu budu počas apocalypsi vzatý do neba tak je pravdepodobné že keby sa už chýlilo zániku kresťanstva tak už vtedy ked by ešte posledný kresťania žili tak by bol koniec sveta. Čiže teoreticky zánik kresťanstva nieje možný.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 21 august 2007 :  13:11:38  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Neviem ako ste sa dostali k svojej viere Vy. Ci ste sa k nej dopracovali sami alebo vas(ako aj mna) k nej viedli rodicia.

- U mna dost dobre nesedi ani jedna z tychto moznosti. Mne sa totiz stal zazrak, Boh si ma nasiel sam. Ako sa Pavlovi stal zazrak a z prenasledovatela krestanov sa stal apostol, to sa deje po svete stale a mnohym ludom, cize viera urcite nevymrie, Boh si z casu na cas vzdy niekoho vyberie aj zazrakom, zlutuje sa nad niekym. Akurat presne neviem ake ma na to kriteria a preco prave toho a ineho nie, ci si hadze kocky, ci losuje koho si zasa vybere, alebo ma na to nejaky system...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

executor

Odoslaný - 22 august 2007 :  10:17:40  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
Hmm vsetko si to asi nanovo premyslim. Ale celkom ste ma presvedcili.
Este azuritko k tomu konci sveta: neviete ani dna ani hodiny.

executor

Odoslaný - 22 august 2007 :  10:33:24  Zobraziť profil  Pridať executor do zoznamu priateľov
Este taka otazka na zamyslenie: nieje takyto zazrak ako opysal Pierre zasahom do slobodnej vole??
P.S. aby nedoslo k nedorozumeniu tak nechcem nic spochibnit chcem len vediet viac.

mirecnr

Odoslaný - 22 august 2007 :  11:08:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
nie je to zasahom do slobodnej vole. Ak naozaj stretnes Jezisa, proste sa Ti otvoria oci a uvidis omnoho viac, ako si videl doteraz, a ani Ta nenapadne uvazovat o tom, ze by Ta Boh obmedzoval v slobodnej voli. vzdy sa mozes rozhodnut "neprijat ponuku"... "staci" zhresit.

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2007 :  11:27:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Este taka otazka na zamyslenie: nieje takyto zazrak ako opysal Pierre zasahom do slobodnej vole??
P.S. aby nedoslo k nedorozumeniu tak nechcem nic spochibnit chcem len vediet viac.

Pôvodne zaslal executor - 22 august 2007 :  10:33:24

Prave naopak. Co je slobodna vola? Moznost slobodneho rozhodovania sa.

Co je rozhodovanie? Vyber jednej moznosti z potencionalne viacerych moznych za daneho stavu poznania jednotlivyvh variantov.

Pierrov zazrak bol o tom, ze sa Pierrovi ozrejmili jednotlive moznosti, zvysila sa jeho znalost variantov ako i ich dosledkov. Pierrove rozhodovanie vsak zostalo rovnako slobodne ako pred tym.

Previous Topic: HAEC SANTA Téma Next Topic: fungovanie polemik a filozovania  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06