Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Moja pochybnost
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako sa modlím Téma Next Topic: Čo je dovolene?
Strana: z 2

Allis

Stav: offline

Odoslaný - 24 október 2004 :  12:18:56  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
Ako som uz pisala pred inovaciou fora, tak moj problem spociva v tom, ze nejak neviem zosuladit vztah k Bohu a vztah k cloveku,ktoreho lubim.uz som sa to tu pokusala riesit,ale zistila som po upozorneni,ze sa do fora da prispievat az odo dneska.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora 

Lajos

Odoslaný - 24 október 2004 :  13:37:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ako zosuladit? Co zosuladit?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 24 október 2004 :  15:05:27  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Lajos, spomen si http://www.blumental.sk/forum_old/topic.asp?TOPIC_ID=219

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 25 október 2004 :  06:12:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Ahoj Allis, vitaj na fore
Nejdem sa hrat na moralizatora, poviem Ti proste moj nazor.
Milovat a byt milovany je tuzba cloveka od nepamati. A ak sa mu tato tuzba zacne naplnat vo vztahu s inym clovekom, je to krasne obdobie a krasny pocit. Mame tu vsak vieru, a niekolko "pravidiel", ktore nas maju usmernovat a maju svoj vyznam, niekam nas vedu - k večnemu zivotu. ked som sa pred vyse 12 rokmi spoznal s mojou milovanou, bolo to dovtedy najkrajsie obdobie mojho zivota. Travili sme spolu dlhe hodiny, cele dni, bolo nam spolu krasne, mali sme sa stale o com rozpravat...proste nadhera. Iste, bola tam aj pritazlivost a bolo tazke odolavat...No nase randenie sme "kombinovali" s takmer dennou navstevou svatej omse, zili sme v spolocenstve mladych veriacich v tej farnosti, a aj takto sme sa snazili vyhybat pokuseniu. Podarilo sa, a poviem Ti len jedno: Ta ochota vydrzat, zriect sa niecoho, byt trpezlivym sa mi velmi vratila v manzelstve, pomohla preklenut tazke obdobia, ked bola moja milovana v pozehnanom stave, byvalo jej zle, alebo ked bola chora...
Vies, ako sa hovori, "na dobre sa rychlo zvyka", no rovnako plati aj zname "lahko prislo, lahko odislo". Miloval som a stale milujem moju zenu ako bytost, ako cloveka, ako dar, nie ako objekt mojho sexualneho pudu. A dava to vela nielen mne, ale aj jej...a dakujem za to nasmu Nebeskemu Otcovi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  07:16:48  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
Ahoj MIRECNR, dakujem za privitanie.

nemozem povedat, ze ho milujem len pre to, ze je v "tom" dobry. ani netvrdim, ze to robime pravidelne, alebo casto ako ine podobne pary. jednoducho sa raz za cas stane ze po sebe zatuzime. niekedy je to raz za mesiac, niekedy raz za dva. nemozem s istotou povedat, ze mi ho Boh "nevezme", no verim, ze vidi, ze sa lubime, ze jeden bez druheho dlho nevydrzime, pretoze nie sme z tych typickych parov, ktore si uzivaju kde mozu. Nechodime ani do nejakeho spolocenstva, no viem, citim, ze je dobry clovek. ved mi to dava patricne najavo tym, ako sa ku mne sprava, ze ma akceptuje aj s mojimi bojovymi naladami....

nechcem obhajovat ani to, co robime, chcela by som len vediet, ako sa na to diva ON. Ci ma uz odsudil, (comu neverim), alebo sa na to diva uplne inym okom ako ja alebo ty...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 október 2004 :  12:14:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ahoj Allis,

podla toho co si napisala v teme o modlitbe, Ti Boh uz odpovedal a to velmi jasne: "ze to, co robim, nie je najspravnejsie a bolo by najlepsie, keby som zmenila smer," a "Boh mi povedal, že mi odpusti" a "Boh mi dal najavo, ze mi pomoze, ked budem chciet, ked budem prosit".
Viac k tomu neviem povedat, snad len, ze som Ta pridal do svojich modlitieb.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 25 október 2004 :  12:32:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Allis, nehodnotim Vas, ani neodsudzujem, ani netvrdim, ze si uzivate. Ja viem, mnoho ludi sa skryva za to, ze "to" je normalne, ze "to" tak robi kazdy, ze "to" treba vyskusat... Verim, a pamatam, aka velka dokaze byt takato pritazlivost, a ako tazko sa odolava, hm, co myslis, preco sme sa my brali po 6 mesiacoch chodenia?:)))) Vravim Ti len to, co som zazil, co som dostal a viem, ze to bolo spravne. Drzim Vam palce, nech Vasa laska vydrzi,a nezabudajte, ze na prvom mieste vo Vasich srdciach by mal byt Nebesky Otec... potom aj kopa rozhodnuti a skutkov je jednoduchsich...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  12:36:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr
hm, co myslis, preco sme sa my brali po 6 mesiacoch chodenia?

Hmm, takze je naozaj vsetko podriadene sexu?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 25 október 2004 :  12:40:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
hmmmm..bol si uz niekedy naozaj naplno a opatovane zamilovany?:)))
Urcite v tom nebola podriadenost sexu...skor vedomie Bozieho pozehnania, ze mame dalej kracat spolu...

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  12:46:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

hmmmm..bol si uz niekedy naozaj naplno a opatovane zamilovany?:)))
Urcite v tom nebola podriadenost sexu...skor vedomie Bozieho pozehnania, ze mame dalej kracat spolu...

Hej bol.

Vzdy tam bolo toto vedomie. Zatial vsak ani jedno nevyslo. Je toto vedomie falosne?

A znovu sa spytam na tych homosexualov - aj oni mavaju takyto pocit, avsak u ludi rovnakeho pohlavia.

Stale plati tvrdenie, ze laska nie je prejavom sexualneho pudu?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  13:28:26  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
ze som Ta pridal do svojich modlitieb.

a ja velmi za to dakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 49  ~  Člen od: 24 október 2004  ~  Posledná návšteva: 29 október 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  13:30:37  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

Allis, nehodnotim Vas, ani neodsudzujem, ani netvrdim, ze si uzivate.

ANI TO TAK NEBERIEM.

Drzim Vam palce, nech Vasa laska vydrzi,a nezabudajte, ze na prvom mieste vo Vasich srdciach by mal byt Nebesky Otec... potom aj kopa rozhodnuti a skutkov je jednoduchsich...

A VELMI DAKUJEM

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  13:33:17  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov

Hmm, takze je naozaj vsetko podriadene sexu?
[/quote

vsetko nie. pri mnohych problemoch ludia ani nerozmyslaju nad sexom, nemaju na to myslienky, nie este ani chut...

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  13:55:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis
vsetko nie. pri mnohych problemoch ludia ani nerozmyslaju nad sexom, nemaju na to myslienky, nie este ani chut...

Lebo im nieco brani sa sexu venovat, mysliet nan a praktizovat.

Vsetko (a hovorim to s trpkostou v srdci) je podmienene dvomi pudmi: pud sebazachovy a sexualny pud. Ak myslime na nieco ine, tak len preto, aby sme si zabezpecili vkonavanie tychto dvoch pudov...

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  14:13:23  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
to myslis vazne? ked si so zenou, tvoje vedomie i podvedomie mysli len na to, ako ju dostat do postele?

a co cire priatelstvo medzi muzom a zenou?

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  14:18:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Allis

to myslis vazne? ked si so zenou, tvoje vedomie i podvedomie mysli len na to, ako ju dostat do postele?

Freud tvrdi, ze ano. Nielen Freud to tvrdi, ale mnohi ini.

Zivot je cloveka je zivocisny, najest sa, splodit potomstvo (a zachovat rod) a zomriet na starobu, ci od predatora. Clovek si je tohoto len vedomy.

quote:
a co cire priatelstvo medzi muzom a zenou?

Co je priatelstvo?

Allis

Odoslaný - 25 október 2004 :  14:23:27  Zobraziť profil  Pridať Allis do zoznamu priateľov
ved prave ze si je toho vedomy, chce sa toho vyvarovat. aby nebol ako zviera, ako bytost riadena pudmi, ale aby bol hodny svojho postavenia vo svete, i ked sa mu to mnohokrat nevydari.

priatelstvo? vztah medzi dvoma ludmi, ktori si doveruju, ktorim nejde o telesny kontakt, ktori sa vedia podporit aj ked sa tyka problem niecoho, do coho ten druhy nemoze nijak zasiahnut. staci im vedomie, ze ten druhy bude mat na nich len cas.

priatel ti niekedy az tak nechyba, ako ti moze chybat clovek, ktoreho lubis. a lubenemu viac dovolis, ako by si dovolil priatelovi. v laske su hranice posunute

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  14:39:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
ved prave ze si je toho vedomy, chce sa toho vyvarovat. aby nebol ako zviera, ako bytost riadena pudmi, ale aby bol hodny svojho postavenia vo svete, i ked sa mu to mnohokrat nevydari.

Preco sa toho snazi vyvarovat? Preco sa brani zvieracim pudom, ked nie je nic ine ako zivocich? Zivocich s vedomim? Preco sa toho ma clovek vyvarovat? Preco sa nevarujes prijimania potravy? A vylucovaniu potravy?

Ked spieva vtak, snazi sa byt atraktivny sexualnemu partnerovi. To iste aj ludia. Krasa (fyzicka) cloveka je posobena hormonami, tymi istymi, ktore su zodpovedne za sexualitu. Fyzicka krasa je znakom plodnosti a to je opacnemu pohlaviu sexualne pritazlive. Snazi sa takehoto jedinca ziskat a "zasiat semeno".

quote:
priatelstvo? vztah medzi dvoma ludmi, ktori si doveruju, ktorim nejde o telesny kontakt, ktori sa vedia podporit aj ked sa tyka problem niecoho, do coho ten druhy nemoze nijak zasiahnut. staci im vedomie, ze ten druhy bude mat na nich len cas. priatel ti niekedy az tak nechyba, ako ti moze chybat clovek, ktoreho lubis. a lubenemu viac dovolis, ako by si dovolil priatelovi. v laske su hranice posunute

Cize priatelstvo je pragmaticke udrzanie vztahu za ucelom ziskania prospechu.

A laska prejavom sexualneho pudu, kedy si ochotna dat viac.

Mato

Odoslaný - 25 október 2004 :  14:49:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
GMK, Allis sa pytala na konkretnu otazku, tak tu prosim neries Freuda, homosexualov a nefilozofuj nad tym, co to je priatelstvo.
Ak Ta trapia tieto otazky, mozes si otvorit svoju temu.
Dakujem.

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  15:12:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
GMK, Allis sa pytala na konkretnu otazku

A dostala odpoved. Ja som sa pytal Allis a dalsich a v sekcii pochybnost, lebo sem to patri.

quote:
Tak tu prosim neries Freuda, homosexualov a nefilozofuj nad tym, co to je priatelstvo.

Nehovor mi co mam robit, to ty rad, ako aj mnohi dalsi z rkc kleru (nechcem sa urazit slusnych rkc clenov) - tom svedci aj snaha RKC sklerikalizovat stat.

quote:
Ak Ta trapia tieto otazky, mozes si otvorit svoju temu.

Trapia a pytam sa ich uz hodne dlho. A kedze su dovodom mojich pochybnosti (aj o Bohu), tak sa ich pytam tu.

Avsak jedinou odpovedou mi bolo, ze sa nemam pytat, chapem takuto reakciu, lebo, ako som zistil zamyslanie sa nad mnohymi vecami tieto veci pokazi. Sam som to zazil.

Avsak dalsia otazka potom je: naco nam je potom rozum?

Lajos

Odoslaný - 25 október 2004 :  15:23:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
GMK by si mal laskovo uvedomit, ze so svojimi nazormi nema co hladat na akomkolvek krestanskom fore, leze na nervy kazdemu cloveku, ktory sa svoj zivot snazi prezit s Bohom. To ze tebe je Bozia vola ukradnuta, a ludia ktori sa podla nej snazia konat divny, je tvoj problem, tak si zbal svojho Freuda a filozoficke debaty a rad ludom, ktori maju podobnu zivotnu filozofiu ako ty. To pisem ako NEPRISLUSNIK RKC a veriaci clovek, ktory s tebou uz nejaky ten prispevocek popisal.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 25 október 2004 :  15:25:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
A na tvoju otazku otazku: Naco nam je rozum ti odpovedam - tebe na skodu, lebo sa neustale tocis vo filozofii, realny zivot a skutocne medziludske vztahy ti jednoducho unikaju.

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  15:29:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

GMK by si mal laskovo uvedomit, ze so svojimi nazormi nema co hladat na akomkolvek krestanskom fore, leze na nervy kazdemu cloveku, ktory sa svoj zivot snazi prezit s Bohom.

GMK sa snazil zit s Bohom a rad by to znovu, ale akosi sa mu to nedari...

Nevie sa odrazit od dna.

Ak ma je vsak krestanstvo a zivot s Bohom to, ze sa kazda pochybnost odignoruje a zatlaci di uzadia, tak potom prosim.

quote:
To ze tebe je Bozia vola ukradnuta, a ludia ktori sa podla nej snazia konat divny, je tvoj problem, tak si zbal svojho Freuda a filozoficke debaty a rad ludom, ktori maju podobnu zivotnu filozofiu ako ty.

Omyl, Ja by som rad zil podla vole Boha. Len si nie som isty, co a jak, preto otazky.

Lajos

Odoslaný - 25 október 2004 :  15:35:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
GMK, mam taky pocit, ze proble je prave v tom neustalom filozofovani a pochybovani, z tvojich prispevkov nejako necitit aspon chcenie sa odovzdat Bohu, uprimne. Snazis sa vsetko pochopit rozumom, aj Boha, ktory je nad nas rozum, to dufam pripustis. Moj osobny problem bol tie z zasadovej exaktnosti problemov. Ako konstrukter som zivot staval na matike, fyzike, pruznosti a balistike a naraz to vsetko zacalo akosi skripat. Aj medziludske vztahy su zlozite, psychika je nad nase pochopenie tak ako samotne ludske telo (skus sa opytat medikov, ako liecia, resp. co vlastne vedia vyliecit, pozor nie potlacit, vyliecit)

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2004 :  16:40:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
GMK, mam taky pocit, ze proble je prave v tom neustalom filozofovani a pochybovani

Tiez si si to vsimol?

quote:
Z tvojich prispevkov nejako necitit aspon chcenie sa odovzdat Bohu, uprimne.

Pravdupovediac, snazim sa vsetko spochybnit. Nie preto, aby som sa Boha zbavil, ale by sa miukaal a dokazal sa mi.

Ako pises v inom prispevku, zjavne nie som dusevne zdravy (ak definujeme dusevne zdravie ako schopnost vysporiadat sa so sebou a svojim okolim), kyva to so mnou, som ako utrhnuty z retaze.

Co s tym? Ako sa utisit a ako zakotvit? Neviem.

quote:
Snazis sa vsetko pochopit rozumom, aj Boha, ktory je nad nas rozum, to dufam pripustis. Moj osobny problem bol tie z zasadovej exaktnosti problemov. Ako konstrukter som zivot staval na matike, fyzike, pruznosti a balistike a naraz to vsetko zacalo akosi skripat.

Ááano_ matematika, ja som sa dakedy vyjadril, ze Boh je v prvom rade matematik.

Ale moj problem je opacny - nevychadzaju mi niektore ine veci a tak sa uchylujem do posledneho utocista - rozumu. Utok diabla-mozno, moja psychicka chorobnost-mozno.

Kebyze nemam pochybnost davno sa pevneho bodu zakvacim a nepustim. Viem, ze by nim mal byt Kristus - moj spasitel, a ze nim asi aj je, ale neviem ist dalej, neviem a nedokazem to, vlastnymi silami nie a Boh mi zatial nedava.

quote:
Aj medziludske vztahy su zlozite, psychika je nad nase pochopenie tak ako samotne ludske telo (skus sa opytat medikov, ako liecia, resp. co vlastne vedia vyliecit, pozor nie potlacit, vyliecit)

Tak tu je absolutny suhlas.

nera

Odoslaný - 25 október 2004 :  16:45:28  Zobraziť profil  Pridať nera do zoznamu priateľov
Ahojte. Neviem, ci pisem do spravnej temy, ale netusim, kam by som sa mohla so svojim problemom zaradit. Vlastne ani nehladam riesenie svojho problemu, skor niekoho nazor. V minulosti som bola myslim ze dost silne veriaca, ale prisli velmi zle chvile, privela uderov v priebehu velmi kratkeho casu, a ked som uz nechapala, ako sa moze vsetko v zivote tak rychlo zosypat, dala som to za vinu vasmu Bohu. Bolo by to dlhe rozpravanie, jednoducho nahodou som sa dostala do kontaktu s jednym knazom, ktory bol velmi mily, vobec ma neodsudzoval za veci, ktore som zo zufalstva postvarala a zacali sme sa stretavat. Zo zaciatku pre to, lebo mi chcel pomoct, ale teraz to uz nie je iba o tom. Zatial je to uplne ciste pekne priatelstvo, ale ja som zistila, ze v nom uz nevidim knaza, ale muza. Paci sa mi, ze si s nim mozem pohovorit uplne o vsetkom, ked chceme, tak filozofujeme, ked chceme, tak sa doberame, alebo na vsetko hundreme, jednoducho si s nim velmi dobre rozumiem a vyslovene mi to nepovedal, ale z jeho spravania a z jeho pohladov mam tiez pocit, ze to zaslo niekam inam. Zatial sa tvarim, ze sa nic nedeje, ja skutocne mu nechcem zasiahnut do jeho sposobu zivota, ale predsa sa len s tou myslienkou pohravam, ja som jednoducho este nestretla niekoho, s kym by mi bolo tak dobre, nedokazem zatrhnut nase stretavania, ale cim castejsie sa vidame, tym hlbsie city k nemu pocitujem a bojim sa, ze si navzajom ublizime. Ja sa poznam, velmi tazko sa zalubim, ale ked sa tak stane, tak je to uplne nadoraz a dlho sa z toho spamatavam, velmi dlho. Co su to za hlupe zakony, ako moze byt laska k Bohu alternativou lasky k zene, ved tieto dve veci sa absolutne nevylucuju. Viem, ze ako katolici (aj ja som sice katolicka, ale uz asi len na papieri) budete urcite proti tomu, co robim, ale aj robime, lebo nie som v tom sama a urcite nebudem s nimi suhlasit, lebo laska nie je zlo a preto nemoze byt hriech, ale chcem fakt uprimne poznat vas nazor, chcem vediet, ako to vidia skutocne veriaci, ktori svoju vieru aktivne a dufam, ze aj uprimne praktizuju. Aj ked mam svoj nazor, to este neznamena, ze ma ine nazory nezaujimaju, a ze si ich nevazim, aj ked sa nezhoduju s mojimi.dakujem

Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 25 október 2004  ~  Posledná návšteva: 18 august 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Ako sa modlím Téma Next Topic: Čo je dovolene?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06