|
Odoslaný - 02 jún 2007 : 20:04:11
|
Krizu nabozenskeho a duchovneho zivota ale i presvedcenia tu deklaroval i trent.tomas. Ukazuje sa tu rozpor medzi formou a obsahom v jeho ponimani duchovneho zivota...
citácia: Máš pravdu nerobí. Kňaza robí kňazom iba prijatá ordinácia - a k tomu treba dve minúty času a jeden biskup, nie šesť rokov štúdia a odlúčenej formácie. A pritom by to malo byt tak, ze knaza robi knazom prijatie Ducha svateho a sluzba bliznym. Preto sa kladie (aspon v ECAV urcite) doraz na pripravu knaza: vedomostnu, ale i tie ostatne zlozky sluzby pastierskej. Ducha svateho uz moze venovat len Boh.
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2007 : 20:14:17
|
Veru hlavne tie vase seminare muzsko - zenske Tam musi byt zabavy Akoze aj je |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2007 : 20:47:30
|
Pokoj a dobro, ami! Toť pozdrav františkánsky hm... |
Judith |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2007 : 22:39:03
|
Považuje niekto za potrebné čo i len sekundu času naviac venovať vedomému bludárovi, ktorý na katolíckom fóre nemá čo povedať o povahe a podstate sviatosti kňazstva? |
Tomáš, bývalý priaznivec Kreda. |
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2007 : 08:27:44
|
citácia: Považuje niekto za potrebné čo i len sekundu času naviac venovať vedomému bludárovi, ktorý na katolíckom fóre nemá čo povedať o povahe a podstate sviatosti kňazstva? Pôvodne zaslal trent.tomas - 02 jún 2007 : 22:39:03 Ja nie. |
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2007 : 14:37:19
|
Kňaza kňazom robí podľa mňa celibát. |
Krajina: Kiribati ~
Počet príspevkov: 39 ~
Člen od: 23 september 2007 ~
Posledná návšteva: 11 jún 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2007 : 14:41:46
|
To nie je tak úplné. Doporučujem si nájsť detský katechizmus a doštudovať stať o sviatosti kňažstva. (Alebo vyčkať, kým to tu bude.) |
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:09:55
|
citácia: Považuje niekto za potrebné čo i len sekundu času naviac venovať vedomému bludárovi, ktorý na katolíckom fóre nemá čo povedať o povahe a podstate sviatosti kňazstva? Pôvodne zaslal trent.tomas - 02 jún 2007 : 22:39:03
Brasko tu je 21. storocie, a nazor ma velku hodnotu. Preco verejne diskreditujes niekoho kto vyjadri sovoj nazor. Ak nechces kaceptovat toto vrat sa pred 89 a tam si spokojne nazivaj v schematizme a diktature. Preco sa aj tovojou zasluhov stava laicka cirkev sudcom a stavia sa na pietestal a na miesto boha a sudcu ktory rozhoduje o inych? Vyjdrenia o niekom ci je bludar alebo nie je detinske a zbabele, znamena to ze uz nemas k tomu co povedat. Ak odmietas dalej o tom diskutovat tak nic nepis aspon nic nedoj...s. |
Only God Can Judge Me |
Počet príspevkov: 30 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 18 november 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:22:06
|
Coggito ergo sum: Si si pomylil forum. Toto je katolicke forum a vahu tu ma akurat ucenie a nazor cirkvi, a nie sukromny nazor. Kapisto?
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:30:43
|
Kazde forum ma byt slobodne. Ak toto nedokazu akceptovat ucasnici fora tak potom oni si pomylili forum...tu nejde o to ci je katolicke alebo. Vari katolici odmietaju slobodny nazor??? Ty si si pomylil dobu kapisto? |
Only God Can Judge Me |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:32:18
|
Hehe, naozaj si si pomylil forum, kamarat. Precitaj si pravidla tohto fora. |
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:33:47
|
citácia: Kazde forum ma byt slobodne. Ak toto nedokazu akceptovat ucasnici fora tak potom oni si pomylili forum...tu nejde o to ci je katolicke alebo. Vari katolici odmietaju slobodny nazor??? Ty si si pomylil dobu kapisto? Pôvodne zaslal Coggito ergo sum - 17 november 2007 : 00:30:43 Ale kdeze! Oni slobodne respektuju slobodny nazor, pokial je zhiodny s nazorom RKC. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:35:57
|
Cirkev stavia tiez na slobode a vazi si hodnotu nazoru. Za to vy ste cinske vydanie cirkvi. Pouzitelny si iba raz. Vykonstrovane fakty na t stavis zlatko moje. Co sa pise v pravidlach??? HM? co sa tam pise, Budem rad ked ma poucis tym tovjim katolickym komunizmom..............si 11. ranou egypta a stvrtym padom krista |
Only God Can Judge Me |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 00:37:57
|
citácia: citácia: Kazde forum ma byt slobodne. Ak toto nedokazu akceptovat ucasnici fora tak potom oni si pomylili forum...tu nejde o to ci je katolicke alebo. Vari katolici odmietaju slobodny nazor??? Ty si si pomylil dobu kapisto? Pôvodne zaslal Coggito ergo sum - 17 november 2007 : 00:30:43 Ale kdeze! Oni slobodne respektuju slobodny nazor, pokial je zhiodny s nazorom RKC. Pôvodne zaslal Marcelllooo - 17 november 2007 : 00:33:47
Ich nazory sa stavaju neslobodnymi ked su niecim ovplyvneny.....a tym sa vytraca podstata slova sloboda |
Only God Can Judge Me |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 09:57:18
|
Coggito: Cirkev stavia tiez na slobode a vazi si hodnotu nazoru.
- Priatelu, cirkev stavia hlavne na Bohom zjavenej pravde, ktoru odovzdava od cias Krista. A pri neomylnom uceni cirkvi mas len tu slobodu ze bud to prijmes alebo odmietnes, ina moznost nie je.
Za to vy ste cinske vydanie cirkvi. Pouzitelny si iba raz. Vykonstrovane fakty na t stavis zlatko moje.
- Hehe, no tak to dokaz pomocou neomylneho ucenia cirkvi. To by nemal byt problem. My mozeme svoje slova podlozit. Pravda je viac nez sloboda, kamarat.
Co sa pise v pravidlach??? HM? co sa tam pise, Budem rad ked ma poucis tym tovjim katolickym komunizmom..............si 11. ranou egypta a stvrtym padom krista
- Takze Ty si pravidla necital? Mas tu slobodu ale v ramci mantinelov zavazneho ucenia Katolickej cirkvi. Nemozes tu hlasat nieco co je v rozpore s neomylnym ucenim cirkvi. A cirkev nie je komunisticka, ani fasisticka, ani demokraticka, je skor monarchisticka. Kristus nie je prezident, Kristus je kral. V cirkvi nevychadza moc z dola od beznych ludi, nevolia si knazov a biskupov, u nas vychadza moc z hora.
Ich nazory sa stavaju neslobodnymi ked su niecim ovplyvneny.....a tym sa vytraca podstata slova sloboda
- Priatelu, vsetky nazory su niecim ovplyvnene, aj tvoje, ci tomu veris alebo nie. Ty mas akurat slobodu si vybrat k comu sa viac priklonis, k comu menej... Argumentujes tu len 21. storocim, vidis, toto je tiez nazor, ktory pocut vsade a ty si nim ovplyvneny. Co znamena ze si asi clovek tohto sveta, ked dnesna doba je pre teba viac nez neomylne slova.
- Toto forum je katolicke a urcene hlavne pre katolikov, nie pre roznych sektarov hlasajucich svoje bludy. Tie mozu hlasat inde, takych for je na nete plno. Keby si vosiel do kostola a zacal tam hlasat bludy, tiez ta rychlo vyzenu. Nemas tam slobodu, tvoja sloboda je akurat moznost odinst a rovnaku slobodu mas aj tu. Vyuzi ju .
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 13:32:39
|
nazyvas ma sektarom a bludarom?? nazyvas bezne ludi sektrami a bludarmi iba ak nie je ich nazor rovny tomu tvojmu? je to ubohe!! preco by som mal byt sektar alebo bludar........pritom som normalny clovek ktory nic nehlasa.....iba v nieco veri....a to je vse |
Only God Can Judge Me |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 13:56:51
|
citácia: Kňaza kňazom robí podľa mňa celibát. Pôvodne zaslal anaxios - 24 september 2007 : 14:37:19 Nezmysel ako traky. V KC je množstvo kňazov, ktorí sú ženatí, otcovia rodín...
|
andreios www.grkat.net - modlitby, katechézy, mp3, ikony, dokumenty... |
Počet príspevkov: 181 ~
Člen od: 15 jún 2006 ~
Posledná návšteva: 22 december 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 13:59:10
|
citácia: Považuje niekto za potrebné čo i len sekundu času naviac venovať vedomému bludárovi, ktorý na katolíckom fóre nemá čo povedať o povahe a podstate sviatosti kňazstva? Pôvodne zaslal trent.tomas - 02 jún 2007 : 22:39:03 Áno. Mimochodom, nadpis témy nie je o podstate svätého tajomstva kňazstva, ale čo robí kňaza kňazom.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 14:44:10
|
Coggito: Nie kamarat, teba som zatial nenazval sektarom. Teba som nazval clovekom tohto sveta. Takze mozes zachovat pokoj a klud
andreios2: Ja to tiez za potrebne nepokladam, no ked Ty hovoris ze Ano, ze pokladas, preco si uz teda nezacal tomu bludarovi vysvetlovat co robi knaza knazom? Ale myslim ze na to mu bude treba aj poznat co je podstata svateho knazstva. |
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 16:27:23
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 16:44:41
|
citácia: citácia: preco si uz teda nezacal tomu bludarovi vysvetlovat co robi knaza knazom? Ide to u diskusiu či o poučovanie? Ja som si doteraz myslel, že toto je diskusné fórum. Pôvodne zaslal andreios2 - 17 november 2007 : 16:27:23 Andreios2 - oboznámiš toto diskusné fórum so svojím názorom - čo je to diskusia? Podľa tvojho posledného príspevku asi má byť monológom každého o čomkoľvek, a najlepšie - aby nik na neho nereagoval? Alebo |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 16:53:25
|
citácia: Andreios2 - oboznámiš toto diskusné fórum so svojím názorom - čo je to diskusia? diskusia -ie ž. Výmena názorov na istú vec, rokovanie, rozprava, beseda, debata. (Krátky slovník slovenského jazyka). - Stotožňujem sa s touto definíciou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 16:57:27
|
No pockaj, takze co robi knaza knazom nema byt to co uci cirkev, ale to co sa vydiskutuje, aj s bludarmi? |
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 17:02:47
|
Každý na to môže mať svoj názor/skúsenosť... a diskusné fórum je na to, že ho tu môže prejaviť, podeliť sa s ním. To ešte neznamená, že ten názor je pravdou/normou.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 17:12:19
|
Výmena názorov nezahŕňa aj poučovanie? Diskusia nezahŕňa aj oboznámenie sa s názormi iných, počúvanie a ochotu opraviť sa, ak sa v niečom mýlim? Okrem toho toto katolícke fórum má aj svoje pravidlá, ktoré sa zaregistrovaní užívatelia zaviazali dodržiavať... Teda nechali sa aj poučiť... a súhlasili. Ak by nie, sú slobodní - nemusia sa registrovať, ani prispievať.
A k téme - čo iné môže robiť kňaza kňazom - ak nie povaha a podstata kňazstva? |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2007 : 18:06:28
|
citácia: Výmena názorov nezahŕňa aj poučovanie? Nie, nezahŕňa. Diskusia je diskusia a poučovanie je poučovanie. Môžu koexistovať v tých istých slovách/myšlienkach/..., ale nemusia. Výmena názorov nijako nutne nezahŕňa poučovanie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|