Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 BURZA KNÍH a iných špeci materiálov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Argumenty ateistov Téma Next Topic: Bohorúhačská výstava
Strana: z 5

stefan

Stav: offline

Odoslaný - 11 jún 2009 :  21:13:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
To je super, ak mi to chcete sprostredkovať hneď, tak mi prosím napíšte, ak chcete počkať na možné ostatné diely, tak by som si to u Vás chcel rezervovať. Ďakujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 13 október 2009 :  13:27:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Pán Rarach dozvedel som sa informáciu, že ak sväté knihy nemáte komu dať kto by ich s úctou čítal alebo uchoval, tak ich radšej spáľte, ako by ich mal niekto zneužiť a znesvätiť.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 13 október 2009 :  16:02:51  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Pán Rarach dozvedel som sa informáciu, že ak sväté knihy nemáte komu dať kto by ich s úctou čítal alebo uchoval, tak ich radšej spáľte ako by mali zneužité a znesvätené.

Pôvodne zaslal zrno - 13 október 2009 :  13:27:01

Dakujem, vsak viete, ze to realizujem uz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno takto.
Zajtra dalsich cca 50 kuskov spozna chut ohna.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 13 október 2009 :  16:18:32  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Rarach - 13 október 2009 :  16:02:51

Dufam, ze nie tie, z ktorych som si chcel nejake vybrat

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 13 október 2009 :  20:50:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
vsak viete, ze to realizujem uz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno takto.

Viem, že to tak robíte a máte v tomto smere moju podporu.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 15 október 2009 :  10:04:39  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Pán Rarach dozvedel som sa informáciu, že ak sväté knihy nemáte komu dať kto by ich s úctou čítal alebo uchoval, tak ich radšej spáľte, ako by ich mal niekto zneužiť a znesvätiť.

to ze ako zneuctit a znesvätit ?

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 15 október 2009 :  11:44:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pán Rarach dozvedel som sa informáciu, že ak sväté knihy nemáte komu dať kto by ich s úctou čítal alebo uchoval, tak ich radšej spáľte ako by mali zneužité a znesvätené.

Dakujem, vsak viete, ze to realizujem uz daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno takto.

Pôvodne zaslal Rarach - 13 október 2009 :  16:02:51

viem že je to v dnešnej dobe problem, ale aspon do zberu papiera nestačí?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 15 október 2009 :  12:02:19  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Nestaci.

P.S. prosim vas vsetkych, ktori sa zaujimate o rozne temy/knihy cez PM, vo veci knih uz nepiste, vsetko je pase, dost dlho bolo vsetko, co chcete, k dispozicii v roznych varkach, casu bolo dost. Zaroven si dovolim informovat, ze Rarachov bazar definitivne skoncil, po nedobrych skusenostiach s niektorymi z vas, nemam viac zaujem cokolvek ponukat. Napriek tomu, ze mi knihy stale prudia a zohnat viem uz asi fakt vsetko, co bolo kedy dane do tlace.

Takze Ales aj to je dalsi dovod, preco nestaci. Co s hromadiacimi sa kopami, ktore nie su iba "papierom"?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 15 október 2009 :  18:50:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
chapem, ale napadol ma taky prozaicky dovod - chranit lesy. lebo som tiež svojho času riešil čo s takým problemom ked takých, nie nutne knih, u mna su to rozne vytlačené texty, robiť....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 15 august 2010 :  19:03:31  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
O chvilu bude tomu rok, co som zavrel "svoj" "bazar".
Definitiva je definitiva a na tom sa neda nic menit.
Co bolo k dispo - a co odvtedy k dispo prichadzalo - koncilo v pravidelnych intervaloch v ohni.
Napriklad ostatny krat to vyzeralo takto:

Ako je zrejme aj z fotodokumentacie, knihy sa vobec nelikviduju lahko ani ohnom.
Horia velmi zle a velmi dlho, aj ked sa ohnu pomaha inymi horlavymi materialmi.
Takychto vatier som od uzatorenia bazaru, absolvoval dvanast, horelo vyse 1,500 kg knih.
Trinasta varka je opat v priprave, pokial....

....ako vidim, za ostatny rok sa na tomto fore prestriedalo osadenstvo podstatnym sposobom, a preto som ucinil rozhodnutie, urobit este raz verejnu ponuku nasledovnych, inak uz do ohna urcenych knih, ktore tentokrat mozno predsa len najdu svojho stastneho ludskeho vlastnika.

Akurat prosim o rychle rozhodovanie, neustaly prilev knih nezvladam casovo ani priestormi menezovat.
Odtial je tato ponuka opat casovo limitovana, povedzme, do konca prazdnin.

Ide o vyber knih nejako spatych s nabozenstvom (ostatne oblasti nech nadalej pravidelne berie cert zvany smetiari),
maju svoju hodnotu i cenu napriek veku (ba niekedy prave preto),
a tu z priestorovych dovodov uvadzam iba ich nafotene frontespice.

Pokial by niekto z ctenych citatelov prejavil aspon nezavazny zaujem, nech nevaha a kontaktuje ma kvoli blizsim informaciam o tom-ktorom titule, poskytnem mu nafoteny obsah, prip. ukazky ku kazdemu kusu.
Vsetko je len a len o komunikacii.
A korektnosti v postojoch (co sa povie, to plati).

No a samozrejme, kto prv pride, ten prv berie.

(zatial tolko, ... )

saxsax

Odoslaný - 16 august 2010 :  09:05:44  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

ocistec ?

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 17 august 2010 :  22:41:15  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov

Rafael

Odoslaný - 17 august 2010 :  22:52:04  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov

Rafael

Odoslaný - 31 august 2010 :  22:16:59  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov

Rafael

Odoslaný - 06 september 2010 :  23:02:20  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Oznam a rekapitulacia:

Bazar so starymi knihami - vid ponuka vyssie - v tejto chvili nakomplet vypredany.
Zaujem bol dokonca aj o tie latinske, co som dost ziral.
Z pokoncilnej ponuky bol zaujem iba o 5 kusov, co je tiez velky uspech. Zvysok ide do ohna.
V tejto chvili zatvarame bazar, preto uz dalsie PM ku doteraz uverejnenemu prosim nepiste.

Pre zaujimavost - najvacsi "boj" bol o Svate Pismo I.-X. , odklepnute za 70 €

Ostatne knihy: ponuky sa pohybovali az do vysky 20 € za kus.

PBZ!

Najblizsi bazar otvarame coskoro, dostal som avizo, ze pojde o pozostalost po profesoroch -knazoch.
Mame sa na co tesit.

gubi

Odoslaný - 25 február 2011 :  20:59:52  Zobraziť profil  Pridať gubi do zoznamu priateľov
Dobry den,
chcem sa spytat.. ci sa este dostavate ku takym kniham ako ste pisali na fore.. a ci sa ich este potrebujete zbavit. Lebo by som mala zaujem..
Vopred dakujem za odpoved.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 25 február 2011  ~  Posledná návšteva: 01 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 25 február 2011 :  21:21:02  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Dobry den,
chcem sa spytat.. ci sa este dostavate ku takym kniham ako ste pisali na fore.. a ci sa ich este potrebujete zbavit. Lebo by som mala zaujem..
Vopred dakujem za odpoved.

Pôvodne zaslal gubi - 25 február 2011 :  20:59:52

Ked dostanem chut nafocovat knihy urcene do ponuky, zavesim to tu.
Pribudaju priebezne a vselico priebezne posuvam dalej aj mimo verejne forum.

slavom

Odoslaný - 04 november 2011 :  19:35:46  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
a kniha: Rozprávania ruského pútnika by sa nenasla?

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 november 2011 :  21:26:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ja hladam nejaku knihu, vreckove vydanie, katolicku, a taku čo ma povedie v dnešnej dobe. a naučí ma použivať rozum vo viere. nazov ani autora neviem.

slavom

Odoslaný - 05 november 2011 :  09:53:57  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
citácia:
ja hladam nejaku knihu, vreckove vydanie, katolicku, a taku čo ma povedie v dnešnej dobe. a naučí ma použivať rozum vo viere. nazov ani autora neviem.

Pôvodne zaslal Ales - 04 november 2011 :  21:26:08

nazov: Biblia
autor: v podstate Boh
kniha ktora vedie ludi od zaciatku a bude viest az do konca sveta
ale predpokladam ze ju uz mas precitanu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 november 2011 :  19:39:53  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

nazov: Biblia
autor: v podstate Boh
kniha ktora vedie ludi od zaciatku a bude viest az do konca sveta
ale predpokladam ze ju uz mas precitanu

Pôvodne zaslal slavom - 05 november 2011 :  09:53:57

Biblia sama o sebe nestaci

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  20:11:19  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aku by si janka odporucala?

slavom

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:15:51  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
čital si Chatrč? nieje to podla tvojich poziadavok, ale je to velmy dobra kniha

janka

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:21:47  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
čital si Chatrč? nieje to podla tvojich poziadavok, ale je to velmy dobra kniha

Pôvodne zaslal slavom - 05 november 2011 :  21:15:51

pre krestana-katolika to nie je dobra kniha

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:29:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Čítal som chatrč ale uroven je taká istá ako Da vínčiho kód. urážanie Svätej trojice.

Strana: z 5 Previous Topic: Argumenty ateistov Téma Next Topic: Bohorúhačská výstava  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06