Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 BURZA KNÍH a iných špeci materiálov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Argumenty ateistov Téma Next Topic: Bohorúhačská výstava
Strana: z 5

Aladar

Stav: offline

Odoslaný - 12 máj 2009 :  15:14:16  Zobraziť profil  Pridať Aladar do zoznamu priateľov
DVD Do pekla a späť klinicka smrť, širenie je dovolene zdarma- za cenu čisteho dvd + poštovne kedykolvek aladar 0903281422+0907604056 aj osobne Nižna nad Oravou

Lebo v ňom žijeme, hýbeme sa a sme“ (Sk 17,27-28).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 20  ~  Člen od: 09 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 24 júl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 12 máj 2009 :  15:45:33  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Bud zartujete, alebo ste nepremysleli, co pisete.

Pôvodne zaslal Rarach - 12 máj 2009 :  13:00:45

Ja by som proste nedokázal toľko kníh spáliť, príde mi to ako desné plytvanie, a škoda.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 12 máj 2009 :  15:49:48  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Mate pravdu, je to desne a skoda. Kto je toho pricinou?

Snazim sa z Vas dostat zdovodnenie, preco je Vas navrh rozumnejsi/lepsi, nez moje "radikalne riesenie" (copyright Mato)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 12 máj 2009 :  19:57:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Spálením kníh ich už nikto viac neprečíta ale ak budú v knižnici je vždy nejaká šanca, že aspoň niekto si niečo prečíta.
A vám nebudú doma zaberať miesto.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

iosif

Odoslaný - 12 máj 2009 :  20:59:56  Zobraziť profil  Pridať iosif do zoznamu priateľov
Treba podarovat nejakemu dobremu rimskokatolickemu seminaru - tam to bude v bezpeci, ze si to niekto inteligentny precita a niekto sa zbavi zodpovednosti za obsah. Alebo Lefebristickemu lepsie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 263  ~  Člen od: 20 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 20 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 13 máj 2009 :  09:17:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Veru tak, pokúsiť sa to darovať nejakej knižnici by asi bolo rozumnejšie ako ich spáliť.

Pôvodne zaslal Azuritko - 11 máj 2009 :  23:53:29

no niekedy je aj to problem.....sam som zažil takže viem pochopiť.

aj ked ako knihomoľ tiež mi palenie knih dva razy nie je po chuti.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 14 máj 2009 :  13:21:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- palit knihy ?

- vzdy je moznost ich niekomu dat ... aj do antikvariatu trebars ... sam som sa tak musel tiez zbavit mnozstva knih, na cene za ne mi nezalezalo, len som nemohol ich jednoducho vyhodit ... ani do zberu !

- co ste tym chceli dokazat? ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 máj 2009 :  21:02:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vieš milan, ale niekde nechcu už ani stare knihz a pritom primarne bz si povedal že bz o ne prave tam mali mať yaujem. a v antikvariate naboženske knihz? to si sa teda riadne minul ,...pri takom nožstve asi ťažko

ake je teda ine riešenie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 14 máj 2009 :  21:39:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- nechat im ich aj zadarmo, niekomu by posluzili, rovnako ako tu uz bolo spominane, ponuknut kniznici, ci inym instituciam, mame tu aj nieco take ako internet a mnozstvo roznych internetovych bazarov ...

- palit knihy je podla mna do neba volajuci hriech ... to robili nacisti , komunisti a ....... katolici ?...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 15 máj 2009 :  07:46:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
praveže ja som sa stretol s tym, že som chcel darovať knihy aj total zadara....a bol som aj tak odmietnutý.... a aj iní ked chceli odovzdať knihy len zadara....

Milan

Odoslaný - 16 máj 2009 :  00:21:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- tazko mi tomu verit, no... ja som sa s tym este nestretol ... ale je fakt ze ja som ponukal zaujmavejsie knihy asi

- na druhej strane ma zaraza ale jedno ...

- ako moze niekto, kto je veriaci takto ponizit, sprznit, spalit ! myslienky, Bozie slova, ktore sa v tych knihach urcite prezentovali, rozoberali, vysvetlovali ... ... tak tomu naozaj nerozumiem ...

Ales

Odoslaný - 16 máj 2009 :  10:56:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

- na druhej strane ma zaraza ale jedno ...

- ako moze niekto, kto je veriaci takto ponizit, sprznit, spalit ! myslienky, Bozie slova, ktore sa v tych knihach urcite prezentovali, rozoberali, vysvetlovali ... ... tak tomu naozaj nerozumiem ...

Pôvodne zaslal Milan - 16 máj 2009 :  00:21:10

to aj mna....v inom pripade, aj ked s ťažkým srdcom ale prežijem to...naboženske knihz takto páliť....je to už na yamzslenie sa

PFS

Odoslaný - 16 máj 2009 :  10:56:35  Zobraziť profil  Pridať PFS do zoznamu priateľov
Naozaj je to skoda tych knih. Keby som sa o tom bol dozvedel pred mesiacom,urcite si nejake od Raracha kupim.

Isty "problem" s tymi knihami je ten,ze mnohe z nich su predkoncilove co znamena ako keby vulgarnu nadavku v niektorych kruhoch. Pekne to vyjadril Sv.Otec v motu proprio Summorum Pontificum,ktoreho hlbsi zmysel nezasahuje len oblast starsej liturgie:To, čo bolo pre predchádzajúce generácie posvätné, zostáva posvätným a vznešeným aj pre nás, a nemôže byť odrazu úplne zakázané, či priam odsúdené ako škodlivé. Pre všetkých je dobré, keď sa bohatstvá, ktoré vyrástli z viery a modlitby Cirkvi uchovajú a keď sa im dá správne miesto.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 25 august 2007  ~  Posledná návšteva: 12 apríl 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 máj 2009 :  14:31:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Naozaj je to skoda tych knih. Keby som sa o tom bol dozvedel pred mesiacom,urcite si nejake od Raracha kupim.

Isty "problem" s tymi knihami je ten,ze mnohe z nich su predkoncilove co znamena ako keby vulgarnu nadavku v niektorych kruhoch. Pekne to vyjadril Sv.Otec v motu proprio Summorum Pontificum,ktoreho hlbsi zmysel nezasahuje len oblast starsej liturgie:To, čo bolo pre predchádzajúce generácie posvätné, zostáva posvätným a vznešeným aj pre nás, a nemôže byť odrazu úplne zakázané, či priam odsúdené ako škodlivé. Pre všetkých je dobré, keď sa bohatstvá, ktoré vyrástli z viery a modlitby Cirkvi uchovajú a keď sa im dá správne miesto.

Pôvodne zaslal PFS - 16 máj 2009 :  10:56:35

- predkoncilove ...

- knihy mozno, myslienky a slovo Bozie asi nie ...

- a urcite to nie je to spravne miesto pre ne ... ale co uz ... ved ako bolo spomenute, nejako to uz prezijete ...

Rafael

Odoslaný - 16 máj 2009 :  14:44:51  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
V piatok som dotrepal dalsich sedemsto kg (! vid dole) knih, kedze po tejto vybornej skusenosti nie je sanca o ich promptny presun do ruk skutocneho zaujemcu, ktory rozlisuje pojmy "zadarmo" a "bezplatne", kamarat ohen bude mat dalsiu robotku. Tolko teoretickych kecov o tom, co s knihami robit a nerobit, ako tu citam, cloveku zdvihne naladu. Zdvihne a sucasne utvrdi v tom, ze jednam absolutne spravne.

Vy co ste si prevzali vase, dakujem v mene zrakovo postihnutej mladej rodinky, prispeli ste im na operaciu. Skoda za minimalne ohodnotenia. Pan Boh zaplat aspon za vas. Vy ste aspon konali, kym ini iba trapne medituju - tu aj na inych forach, kde inzeraty tiez boli zavesene.

P.S. Vsetci co radite darovat to instituciam, odkazujem - ani jedna zaujem nemala. Oni su celi stastni, ze sa takychto veci zbavuju (kazda jedna si za to pyta "sYmbolicky prispevok", heh, hlavne ze na mna pozerate cez prsty, ked zadara nerozdavam). Tam leti Halik Kung Caretto Kasper Cantalamessa Lehmann a pod. maxkasparoviny.

P.P.S. Z tradijcov o knihy na tomto fore neprejavil zaujem ani jeden, hoci aj sem chodia a citaju jak besni. Komentuje sa to same.

(toto vsetko mam z jednej takej vami doporucovanej institucie - s tym, ze ak sa toho nezbavia, skonci to v smetiakoch alebo tiez v ohni)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 máj 2009 :  14:59:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
rarach, ja bz som rad nejake knihz, len nemam kde ich tiež uskladnovať... a to že to nejde zadara to plne suhlasim - mam skusenosti ked do kostola prišiel jeden chlapik, doniesol ya plnu naruč knih, "reku náte"(nie takto neslušne) a kostolnik ho poslal het, že to treba ohlasiť, a že treba vzčkať a že ma o týžden prisť po knihz o ktore nemaju yaujem(ked ho k tomu chlapik presvedčil)... a pritom kostolnik to mohol posiunuť knayovi a knaz dalej.
takisto som sa ybavoval knih(nábožensky zameraných) a reku, zanesiem ich našmu fararovi, ktoý chcel urobiť taku farsku knižnicu, the, že ako zaklad.... odmietol tiež a pritom to bol tiež carreto, kašparu , a vioacmenej z vydavateľstva Don Bosco.

aj ked tie prekoncilove su klenoty dôležitejšie ako karetto, max kašparu a pod. aj ked nechcem hovoriť že píšu yle, ale.... ale tiež nie su vhodne pre každeho - mne karetto píše velmi ťažko, a max kašparu sa mi yas páči, aj ked nie vsio.

Milan

Odoslaný - 16 máj 2009 :  18:17:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- tak to je fakt skoda rarach ...

- sam sa mozem popytat istych ludi s komunity ...

- a co keby sa tu vyhlasila zbierka na dobru vec ? ... podme si kazdy nieco kupit a peniaze darujme trebars pre deti ... ja by som bol za ...

PFS

Odoslaný - 16 máj 2009 :  22:55:13  Zobraziť profil  Pridať PFS do zoznamu priateľov
Rarach,ponukate knihy na fotografiach na predaj ako pred mesiacom alebo si ich vsetky vezme ohen? Ak ano,mozte napisat zoznam?
Ak by ste tam mali Marxa,Engelsa a podobne bludy zvratenych ideologii,hned by som vam siel asistovat s palenim. Ale ak sa jedna o katolicku nauku,co by malo byt pre katolika ako oko v hlave,tak je naozaj smutne,ze zaujem je slaby.

Co sa tyka reakcii institucii,je to smutne a zarazajuce,zvlast ak sa jedna o katolikov.Problem je vsak hlbsi,nejde iba o knihy,podobne su na tom aj historicke pamiatky. V Taliansku nedavno po zemetraseni zachranovali predmety co zostali (http://gallery.panorama.it/gallery/terremoto_il_recupero_dei_tesori_religiosi_e_degli_oggetti_p/167648_terremoto_il_recupero_dei_tesori_religiosi_e_degli_oggetti_personali.html,myslite ze by to bolo aj na Slovensku?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 25 august 2007  ~  Posledná návšteva: 12 apríl 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 17 máj 2009 :  02:04:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

.... Ak by ste tam mali Marxa,Engelsa a podobne bludy zvratenych ideologii,hned by som vam siel asistovat s palenim.....
Pôvodne zaslal PFS - 16 máj 2009 :  22:55:13

.... Marxovo fundamentálne 2500-stranové dielo je v súčasnosti vo väčšine kníhkupectiev západnej Európy vypredané a ekonomické autority rehabilitujú odmietanú teóriu, keďže prax naznačuje, že Marx vedecky objavil dôvody krízy kapitalistického spôsobu hospodárenia - krízu z nadvýroby. Dnes je už hádam každému jasné, že kapitalistický systém naozaj cyklicky generuje krízy a v tomto zmysle sa už zrejme s Marxom zhodujú všetci - aj tí, ktorí by si to neradi pripustili....

... asi nevies co pises ...

stefan

Odoslaný - 17 máj 2009 :  09:29:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
No neviem, ale Cantalamessa sa mi páči.

Druhá vec je, že prečo páliť? To, že o staré knihy nemá nijaká vzdelávacia inštitúcia záujem sa dá chápať, ale nemali záujem ani v zberných surovinách?

Tiež trochu nelogické sa mi zdá priniesť si domov 700 kg kníh, aby ich nejaká inštitúcia nezničila a potom ich s neskrývanou radosťou z absolútne správneho konania spáliť. To kľudne mohli ostať tam, kde boli.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PFS

Odoslaný - 17 máj 2009 :  12:02:58  Zobraziť profil  Pridať PFS do zoznamu priateľov
Milan,nejde o ekonomicku teoriu,ale o tie barbarske ciny komunizmu co boli napachane vdaka marxistickej ideologii,rozkradaniu sukromneho vlastnictva a pod. A ak chces citat Marxa,slovenske kniznice ti ho radi daju,neboj,je tam toho este dost...

.... Marxovo fundamentálne 2500-stranové dielo je v súčasnosti vo väčšine kníhkupectiev západnej Európy vypredané a ekonomické autority rehabilitujú odmietanú teóriu, keďže prax naznačuje, že Marx vedecky objavil dôvody krízy kapitalistického spôsobu hospodárenia - krízu z nadvýroby. Dnes je už hádam každému jasné, že kapitalistický systém naozaj cyklicky generuje krízy a v tomto zmysle sa už zrejme s Marxom zhodujú všetci - aj tí, ktorí by si to neradi pripustili....

... asi nevies co pises ...

Pôvodne zaslal Milan - 17 máj 2009 :  02:04:45

[/quote]

stefan

Odoslaný - 17 máj 2009 :  12:49:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Ak by ste medzi mini našli zväzky: Alberti - Dějiny papežu, tak mi dajte vedieť, zobral by som to. Ďakujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 17 máj 2009 :  18:05:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
(toto vsetko mam z jednej takej vami doporucovanej institucie - s tym, ze ak sa toho nezbavia, skonci to v smetiakoch alebo tiez v ohni)

Takže ste sa vlastne obetovali a robíte túto prácu likvidácie osobne.
S tohto pohľadu Vás chápem, že asi už nemáte inú možnosť.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 17 máj 2009 :  21:59:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Milan,nejde o ekonomicku teoriu,ale o tie barbarske ciny komunizmu co boli napachane vdaka marxistickej ideologii,rozkradaniu sukromneho vlastnictva a pod. A ak chces citat Marxa,slovenske kniznice ti ho radi daju,neboj,je tam toho este dost...

Pôvodne zaslal PFS - 17 máj 2009 :  12:02:58

citácia:
.... Ak by ste tam mali Marxa,Engelsa a podobne bludy zvratenych ideologii,hned by som vam siel asistovat s palenim....

... na toto som reagoval, hovori sa o paleni knih ...

- ... nie, nemam zaujem to citat,( i ked samozrejme som si zo zvedavosti staru klasiku ... Kapital precital)... to bolo myslene ironicky, nic v zlom ...

... zlociny sa na tejto planete sa pachali a pachaju vdaka vsetkym ideologiam i tych nabozenskych ... bohuzial

Rafael

Odoslaný - 11 jún 2009 :  20:50:32  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
vseobecne avizo: stale ku mne prudia kvanta knih, ktore po vyselektovani (v latine nepredpokladam, ze tu este niekto okrem mna cita) mozem posuvat dalsim zaujemcom. verejne uz vesat nebudem nic, ak niekto z vas ma zaujem byt priebezne informovany, co nove v raarachovom bazare starych katolickych knih, kontakt cez PM. Ku dnesnemu dnu mam v ponuke cca 60 titulov v cestine, ktore cakaju na zmenu majitela. vacsina excelentne kusky. Pravidla si dohodneme privatne.

P.S pre stefana - dva diely albertiho papezov tam su tiez, mozno casom budu aj dalsie casti

Strana: z 5 Previous Topic: Argumenty ateistov Téma Next Topic: Bohorúhačská výstava  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06