citácia:
V minulosti sme sa tu aj naozaj pokusali s laskou diskutovat s nekatolikmi, no bola to jedna velka katastrofa, to ich vecne urazanie nasej viery, cirkvi i niekedy nas osobne bol vrchol a ubohost aka sa vidi snad len v lacnych krcmach. Neskor sme, asi hlavne i ja, prebrali ich metody komunikacie a zacali pouzivat voci nim. Ale mnohym sa tu aj vselico slusne vysvetlovalo opakovane, niekedy dotycny na cas aj prestal, no po case zasa prisiel tu hlasat svoje povodne bludy ako keby sme mu nikdy nic nevysvetlili.
Nasa cirkev od pradavna hovori ze s presvedcenymi sektarmi a bludarmi je zbytocna diskusia a neodporuca nam s nimi sa vobec pustat do debaty, na vlastnej kozi sme si vyskusali ze aj v tomto ma Cirkev zasa len obrovsku pravdu.
Pôvodne zaslal Pierre - 29 máj 2007 : 10:24:06
Ale su niektorí ludia ktorí sú obdarovaní darom Ducha Sv. a majú poslanie ísť za takýmito ludmi, z roznych siekt a denominácii. Treba ludom zvestovať evanjelium, ukazať kresťanskú lásku, pred 5 rokmi prisiel za mnou jeden par od svedov jehovových a dnes už tam nie su, nehovorím že ja mám natom zasluhu lebo to je len Bozia vec, a odporučil som im jedného dobrého knaza na diskusiu. ale my tiez mozeme pomoct nejakym vysvetlenim, len človek musí byť ako sa vraví naozaj "biblicky nadupany" aby to zvladol