Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Kontroverzny prispevok PavelBAov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Opat sa niekto dozaduje niecoho, na co nema narok Téma Next Topic: Pozdravy od Glutea Maxima  

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 26 máj 2007 :  13:03:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Za druhé. To, že porodila (iba) Boha je diskutabilné.... ona porodila dieťa, Krista. Normálne ľudské dieťa, ktoré i keď bolo splodené Bohom, sa javilo svojej vlastnej matke ako normálne ľudské dieťa. Muselo to tak byť, ak sa mala naplniť vôľa Boha, ponúknuť Milosť ľuďom! Kedy zistila, že je to Boží Syn?
Tu budem musiet PavelBAovi poriadne oponovat: zas take normalne ludske dieta to nebolo. Jezis bol sice uplny clovek, ale i uplny Boh. A bol zaroven bezhriesny, takze obycajnym clovekom a dietatom rozhodne nebol.

Ukazalo sa to i ked mal 12 - proste sa vybral na disputy do chramu...

Podobne, Marii sa nemohlo vidiet ako normalne, lebo este pred pocatim vedela o co ide, ze si ju Boh vybral, co jej aj anjel oznamil.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

pavelba

Odoslaný - 27 máj 2007 :  07:47:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Aby neprichádzalo k nedorozumeniam, Kristus sa narodil ako človek i Boh zároveň. Z telesného hľadiska sa javil svojej matke ako normálne dieťa a normálnym dieťaťom so všetkými telesnými prejavmi i bol. Zároveň bol však Bohom.

Poukazovanie na to, že by bol iba Bohom, či zdôrazňovanie iba tohoto pohľadu vedie k tomu, že z človeka, matky Márie sa stáva bohorodička... ergo bytosť rodiaca Boha...

V konečnom dôsledku je faktom, že porodila Krista, Boha i človeka zároveň, Boha, ktorý prišiel v ľudskom tele a ľudskej podobe, so všetkými ľudskými atribútmi s jediným rozdielom, bezhriešny, nezaťažený dedičným hriechom.

Príbeh Luk 2:42-50, poukazuje na Jeho abnormálne vedomosti zo SZ a je to jediný opis Jeho detstva. Ničmenej Jeho neskoršie učenie popretkávané príbehmi a postavami zo všedného života na dedine naznačuje, že prežil normálne všedné detstvo.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 máj 2007 :  07:54:50  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Z telesného hľadiska sa javil svojej matke ako normálne dieťa
a ja doplnim, ze z hladiska viery bol pre nu Bozim Synom uz od pocatia

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 28 máj 2007 :  16:18:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Z telesného hľadiska sa javil svojej matke ako normálne dieťa
a ja doplnim, ze z hladiska viery bol pre nu Bozim Synom uz od pocatia

Pôvodne zaslal janka - 28 máj 2007 :  07:54:50

ja len doplnim ze by sa tu mal urobit poriadok a prestat tu s hlasanim totalnych bludov Ako keby neexistovalo zjavenie archaniela Gabriela , ako keby neexistovalo Simeonovo proroctvo ,atd atd
Ked niekto nepozna Pismo nech prispieva do fora o napriklad slobode O Pravde sa nediskutuje , ta sa prijma

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trent.tomas

Odoslaný - 28 máj 2007 :  18:47:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
tyka sa aj jankinho prispevku?

Tomáš, bývalý priaznivec Kreda.

Počet príspevkov: 1082  ~  Člen od: 25 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 máj 2007 :  20:11:49  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
no, to by som aj rada vedela, aby som sa poucila
Panna Maria nevedela, koho prima do svojho zivota, ked povedala Panu Bohu svoje ano?...ja som to pochopila tak, ze o tom vedela velmi dobre vdaka viere, ktoru mala

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Opat sa niekto dozaduje niecoho, na co nema narok Téma Next Topic: Pozdravy od Glutea Maxima  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06