Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 tak strucne :-)
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Petros odpovedz ako chlap Téma Next Topic: Benedikt urazil indianov?
Strana: z 5

Petros

Stav: offline

Odoslaný - 29 máj 2007 :  17:45:54  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
A pamätáš pri akej príležitosti som sa to opýtal?
Skus tieto dve veci dať vedľa seba a porovnať.

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 07 apríl 2007  ~  Posledná návšteva: 16 apríl 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 29 máj 2007 :  17:49:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mas zaujimavu schopnost uhybat od podstaty problemu. Nie je vobec podstatne, kedy si sa ma to opytal, ale co si myslis, ako sa na Tvoju cinnost tu a teraz pozera Boh.

Myslis ze to schvaluje?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 30 máj 2007 :  13:15:05  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
citácia:
Kristus zalozil jednu cirkev a tej prislubil plnost pravdy. Ake zjednotenie s Kristom v naddenominacnych kruzkoch?

Odtial plynie aj to, katolik si vybera - ma si vyberat, podla Kristovho varovania - s kym sa ma stykat a s kym (este) nie. s GMK je to okrem toho strata casu a pohorsenie pre ostatnych, aj ako naznacil pierre. A ty ako konvertita, ak si uprimny v obrateni, mas mat co ine na praci nez sa bratrickovat s bludarmi. napr. studovat poctive zdroje, vela nad nimi premyslat a snazit sa ich zit. Proste upevnovat sa vo viere...

Pôvodne zaslal trent.tomas - 29 máj 2007 :  10:48:55

Aká je teda pravá - lepšie povedané oficiálna ;-) tvár katolicizmu? - viď http://www.kbs.sk/?cid=1117714071

A ešte mňa dajte do poriadku ... Nejaké vyrozumenie čo sa týka môjho prispievania si prosím.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 máj 2007 :  13:45:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
A ešte mňa dajte do poriadku ... Nejaké vyrozumenie čo sa týka môjho prispievania si prosím.

Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 :  13:15:05

Naco ten sarkazmus Aniko?

Vies, ze boli ustanovene nove pravidla, tym, ze si sem pispela, davas najavo, ze s nimi suhlasis. Ak s nimi suhlasis, je logicke predpokladat, ze sa nimi budes riadit. Ak sa nimi budes riadit, mozes slobodne prispievat do lubovolnej temy.

Tak ake vyrozumenie mas na mysli?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trent.tomas

Odoslaný - 30 máj 2007 :  13:47:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
Opakujem predošlý príspevok, na ten tvoj link nijako neodpoveda. Sukromne aktivity Vlka s Jeremiasom nemusia nikoho zaujimat a nie je to ani oficialne katolictvo (chvalabohu). Vlk si bude zodpovedat tiez sam za seba, co vystraja nad ramec.

Tomáš, bývalý priaznivec Kreda.

Počet príspevkov: 1082  ~  Člen od: 25 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Petros

Odoslaný - 30 máj 2007 :  14:21:26  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Tomas ty asi nevieš o čom hovoríš. Miloslav Vlk je českým kardinálom a primasom, jeho osoba sa nedá odtrhnúť od RKC. Ten dokument je oficiálnym dokumentom RKC.

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 07 apríl 2007  ~  Posledná návšteva: 16 apríl 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 30 máj 2007 :  14:54:40  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
citácia:
Tomas ty asi nevieš o čom hovoríš. Miloslav Vlk je českým kardinálom a primasom, jeho osoba sa nedá odtrhnúť od RKC. Ten dokument je oficiálnym dokumentom RKC.

Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 14:21:26

No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný.
Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Petros

Odoslaný - 30 máj 2007 :  15:05:55  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Známa vec, pre vás je záväzné len to, čo práve vyhovuje.
Čo ste to za ľudia? Váš kardinál podpíše ekumenický dokument a nazvete to prehnaná osobná iniciatíva? Kde je vaša loajálnosť?

zmurka

Odoslaný - 30 máj 2007 :  15:16:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:
Známa vec, pre vás je záväzné len to, čo práve vyhovuje.

Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 :  15:05:55

Mýliš sa... alebo to u teba platí?

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trent.tomas

Odoslaný - 30 máj 2007 :  15:28:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
Aniko aj Petros, uhýbate mimo vec. Ak neviete alebo nechcete voľačo priamo k tomu, čo bolo napísané, nevidím najmenší dôvod sa tu doťahovať o veciach, ktorým nechcete rozumieť.

Počet príspevkov: 1082  ~  Člen od: 25 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Adriana

Odoslaný - 30 máj 2007 :  15:33:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Cirkev bola založená Ježišom Kristom ako jedna a preto aj mi by sme sa mali snažiť hľadať to čo nás spája a zjednocuje a nie čo nás rozdeľuje. Nehľadať chyby, ale lásku a jednotu, aby sme všetci jedno boli. Boha máme jedného Ježiša Krista tiež, načo hľadať roztržky vo viere a náboženstvách, to smrdí za mocou a k tomu nás Pánboh nepovoláva. Povoláva nás k láske , pokore , skromnosti, dáva nám nádej k večnému životu, chlapi nechápem prečo tak vystupujete podaktorý ostro. Jedine s láskou sa môže ohlasovať Božie Evajelium. Jedine skutky lásky chce Boh, povedal nie obety, ale milosrdenstvo. To je podstatou a našou úlohou je hľadať jednotu so svojím okolím, a tým sa zjednotíme s Kristom.

Počet príspevkov: 37  ~  Člen od: 22 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

trent.tomas

Odoslaný - 30 máj 2007 :  15:56:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: trent.tomas  Pridať trent.tomas do zoznamu priateľov
Nepíšeš zle, "iba" insuficientne.

Aniko

Odoslaný - 30 máj 2007 :  16:14:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
citácia:
Naco ten sarkazmus Aniko?
Možno, ale len jemný.., bez zámeru, spontánne to zo mňa vyšlo.
citácia:
Vies, ze boli ustanovene nove pravidla, tym, ze si sem pispela, davas najavo, ze s nimi suhlasis. Ak s nimi suhlasis, je logicke predpokladat, ze sa nimi budes riadit. Ak sa nimi budes riadit, mozes slobodne prispievat do lubovolnej temy.
Pôvodne zaslal Mato - 30 máj 2007 :  13:45:55

Súhlasím. Ale taký tušák mám, že niektoré pojmy a formulácie použité v pravidlách si nevysvetľujeme rovnako. ;-))
(priznávam, že niekde som sa musela poriadne šraubovať, aby som sa vôbec vtesnala)

Aký bod porušil GMK, keď je obmedzený a aký Pavelba?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 30 máj 2007 :  16:17:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
citácia:
Opakujem predošlý príspevok, na ten tvoj link nijako neodpoveda. Sukromne aktivity Vlka s Jeremiasom nemusia nikoho zaujimat a nie je to ani oficialne katolictvo (chvalabohu). Vlk si bude zodpovedat tiez sam za seba, co vystraja nad ramec.

Pôvodne zaslal trent.tomas - 30 máj 2007 :  13:47:30

Keď toto vyhlásenie nie je oficiálne /to pomenovanie v záhlaví stránky nech opravia../, kde si naštudujem oficiálne stanovisko? Je vôbec nejaké? Z čoho vyplýva Tvoj postoj?

sasulnik

Odoslaný - 30 máj 2007 :  16:41:51  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
citácia:
Súhlasím. Ale taký tušák mám, že niektoré pojmy a formulácie použité v pravidlách si nevysvetľujeme rovnako. ;-))
(priznávam, že niekde som sa musela poriadne šraubovať, aby som sa vôbec vtesnala)

Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:14:24

Obaja porušovali bod číslo dva a tri. Jeden viac, druhý menej.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 máj 2007 :  16:50:07  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Keď toto vyhlásenie nie je oficiálne /to pomenovanie v záhlaví stránky nech opravia../, kde si naštudujem oficiálne stanovisko? Je vôbec nejaké? Z čoho vyplýva Tvoj postoj?

Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 :  16:17:18

Dovolim si zacitovat sasulnika z prispevku v tejto teme, len kusok vyssie:
citácia:
No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný.

Mato

Odoslaný - 30 máj 2007 :  16:51:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 :  16:14:24

Nuz ale dokazala si to, takze smelo do diskusii

Petros

Odoslaný - 30 máj 2007 :  17:06:54  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal sasulnik - 30 máj 2007 : 14:54:40

Takže tých dvanácť "Zaväzujeme sa: ..." v tom ekumenickom dokumente čo podpísal kardinál, je záväzné pre koho? Na túto logiku som veľmi zvedavý.

Laco

Odoslaný - 30 máj 2007 :  17:08:52  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
citácia:
Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:14:24

Pozerám, že aj ja som riadne obmedzený ako GMK (). Myslel som, že ma Pierre nechce pustiť len k Panne Márii, ale vidím, že aj iné sekcie duchovnej časti sú pre mňa tabu. Napr. v oddelení Biblia sa nemôžem pochváliť, čo ma pri jej čítaní zaujalo, v oddelení Modlitba nemôžem poprosiť o malý príhovor...

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 30 máj 2007 :  17:12:59  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
citácia:

Takže tých dvanácť "Zaväzujeme sa: ..." v tom ekumenickom dokumente čo podpísal kardinál, je záväzné pre koho?
Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 17:06:54

Ryba vonia od hlavy. Pozri si poriadne asi piaty odstavec:

"V tomto zmysle chápeme túto chartu ako spoločný záväzok na dialóg a spoluprácu. Charta opisuje základné ekumenické úlohy a z nich odvodzuje ďalšie smernice a povinnosti. Na všetkých úrovniach života Cirkvi chce podporovať ekumenickú kultúru dialógu a spolupráce a predstavovať jej záväzné kritérium. Nemá však dogmaticko-magisteriálny ani cirkevnoprávny charakter. Jej záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku zo strany cirkví a európskych ekumenických organizácií. Na základe tohto textu môžu potom tieto inštitúcie podľa svojej situácie formulovať vlastné dodatky a spoločné stanoviská, ktoré budú mať na zreteli ich vlastné špecifické ciele a z nich vyplývajúce povinnosti."

Ale o akých povinnostiach sa tam hovorí (hádam len nie držať chlapské slovo a pod.), nevie ani Pán Boh.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Petros

Odoslaný - 30 máj 2007 :  17:15:59  Zobraziť profil  Pridať Petros do zoznamu priateľov
Neboj sa Laco, nie si sám. Keď išlo o život, tak to nazvali "pozbavenie dočasného blaha". Ako nazývajú toto obmedzenie?

...záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku...
Myslím, že to bol Marcelloo, kto niečo podobné nazval slovná ekvilibristika.

Laco

Odoslaný - 30 máj 2007 :  17:31:27  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
citácia:
...záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku...
Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 17:15:59

odpoved bola zmazana pre porusenie pravidiel prispievania

Pierre

Odoslaný - 30 máj 2007 :  19:23:45  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Laco:

- To je co, Lacko? Zasa pokus o urazku?

- A aby si mal moznost pisat do sekcie modlitba, o tom sa da uvazovat. Vyclenil som tu totiz par ludi, ktorym sa obmedzilo posobenie (si jednym z nich), a skus porozmyslat preco si medzi nimi Ty, a nie napriklad Aniko, ktora je dokonca clenkou pavelbovej cirkvi.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 30 máj 2007 :  20:57:21  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
citácia:
Laco:

- To je co, Lacko? Zasa pokus o urazku?

Pôvodne zaslal Pierre - 30 máj 2007 : 19:23:45

Nie, Pierre, to je len ďalší dôkaz, že keď nepáli tak nepáli. Prečítaj si aj Ty ten bezcenný zdrap papiera podpísaný biskupmi, a pochopíš, pre koho platí slovenské "sľuby sa sľubujú - blázni sa radujú". Už sa mi tam nechce nakúkať, ale sú tam spomínané iné cirkvi, mohamedáni atď., ktorí nemajú ani potuchy o tom, že..., citujem Sasulnika: "No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný. Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei." Pripomína mi to chudákov podvedených Indiánov, čo ich vyhnali z úrodných prérií do drsných Black Hills, a keď sa tam objavilo zlato, už tie hŕstky, čo prežili, ani nemali kam odsunúť. To som riadne odbočil, ale urobila sa mi v hrdle rovnaká hrča.

A aké "Zasa..."? Nechápem tentoraz ja.

Adriana

Odoslaný - 30 máj 2007 :  22:13:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Adriana  Pridať Adriana do zoznamu priateľov
Nepíšeš zle, "iba" insuficientne.

trent.tomas

prepáč nemám také vedomosti aby som poznala každý pojem a Tvoj pojem ktorý si mi napísal je v vo všeobecnom slovníku cudzích slov spojené z chorobou srdca a lebo nedostatočnosť funkcie obličky , tak teraz neviem načo si myslel čo mi chýba z tých dvoch

Počet príspevkov: 37  ~  Člen od: 22 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Petros odpovedz ako chlap Téma Next Topic: Benedikt urazil indianov?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06