|
Odoslaný - 29 máj 2007 : 17:45:54
|
A pamätáš pri akej príležitosti som sa to opýtal? Skus tieto dve veci dať vedľa seba a porovnať. |
|
|
|
Odoslaný - 29 máj 2007 : 17:49:01
|
Mas zaujimavu schopnost uhybat od podstaty problemu. Nie je vobec podstatne, kedy si sa ma to opytal, ale co si myslis, ako sa na Tvoju cinnost tu a teraz pozera Boh.
Myslis ze to schvaluje? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 13:15:05
|
citácia: Kristus zalozil jednu cirkev a tej prislubil plnost pravdy. Ake zjednotenie s Kristom v naddenominacnych kruzkoch? Odtial plynie aj to, katolik si vybera - ma si vyberat, podla Kristovho varovania - s kym sa ma stykat a s kym (este) nie. s GMK je to okrem toho strata casu a pohorsenie pre ostatnych, aj ako naznacil pierre. A ty ako konvertita, ak si uprimny v obrateni, mas mat co ine na praci nez sa bratrickovat s bludarmi. napr. studovat poctive zdroje, vela nad nimi premyslat a snazit sa ich zit. Proste upevnovat sa vo viere... Pôvodne zaslal trent.tomas - 29 máj 2007 : 10:48:55 Aká je teda pravá - lepšie povedané oficiálna ;-) tvár katolicizmu? - viď http://www.kbs.sk/?cid=1117714071
A ešte mňa dajte do poriadku ... Nejaké vyrozumenie čo sa týka môjho prispievania si prosím. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 13:45:55
|
citácia: A ešte mňa dajte do poriadku ... Nejaké vyrozumenie čo sa týka môjho prispievania si prosím. Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 13:15:05 Naco ten sarkazmus Aniko?
Vies, ze boli ustanovene nove pravidla, tym, ze si sem pispela, davas najavo, ze s nimi suhlasis. Ak s nimi suhlasis, je logicke predpokladat, ze sa nimi budes riadit. Ak sa nimi budes riadit, mozes slobodne prispievat do lubovolnej temy.
Tak ake vyrozumenie mas na mysli? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 13:47:30
|
Opakujem predošlý príspevok, na ten tvoj link nijako neodpoveda. Sukromne aktivity Vlka s Jeremiasom nemusia nikoho zaujimat a nie je to ani oficialne katolictvo (chvalabohu). Vlk si bude zodpovedat tiez sam za seba, co vystraja nad ramec. |
Tomáš, bývalý priaznivec Kreda. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 14:21:26
|
Tomas ty asi nevieš o čom hovoríš. Miloslav Vlk je českým kardinálom a primasom, jeho osoba sa nedá odtrhnúť od RKC. Ten dokument je oficiálnym dokumentom RKC. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 14:54:40
|
citácia: Tomas ty asi nevieš o čom hovoríš. Miloslav Vlk je českým kardinálom a primasom, jeho osoba sa nedá odtrhnúť od RKC. Ten dokument je oficiálnym dokumentom RKC. Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 14:21:26 No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný. Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 15:05:55
|
Známa vec, pre vás je záväzné len to, čo práve vyhovuje. Čo ste to za ľudia? Váš kardinál podpíše ekumenický dokument a nazvete to prehnaná osobná iniciatíva? Kde je vaša loajálnosť? |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 15:16:34
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 15:28:22
|
Aniko aj Petros, uhýbate mimo vec. Ak neviete alebo nechcete voľačo priamo k tomu, čo bolo napísané, nevidím najmenší dôvod sa tu doťahovať o veciach, ktorým nechcete rozumieť. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 15:33:55
|
Cirkev bola založená Ježišom Kristom ako jedna a preto aj mi by sme sa mali snažiť hľadať to čo nás spája a zjednocuje a nie čo nás rozdeľuje. Nehľadať chyby, ale lásku a jednotu, aby sme všetci jedno boli. Boha máme jedného Ježiša Krista tiež, načo hľadať roztržky vo viere a náboženstvách, to smrdí za mocou a k tomu nás Pánboh nepovoláva. Povoláva nás k láske , pokore , skromnosti, dáva nám nádej k večnému životu, chlapi nechápem prečo tak vystupujete podaktorý ostro. Jedine s láskou sa môže ohlasovať Božie Evajelium. Jedine skutky lásky chce Boh, povedal nie obety, ale milosrdenstvo. To je podstatou a našou úlohou je hľadať jednotu so svojím okolím, a tým sa zjednotíme s Kristom. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 15:56:22
|
Nepíšeš zle, "iba" insuficientne.
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 16:14:24
|
citácia: Naco ten sarkazmus Aniko? Možno, ale len jemný.., bez zámeru, spontánne to zo mňa vyšlo. citácia: Vies, ze boli ustanovene nove pravidla, tym, ze si sem pispela, davas najavo, ze s nimi suhlasis. Ak s nimi suhlasis, je logicke predpokladat, ze sa nimi budes riadit. Ak sa nimi budes riadit, mozes slobodne prispievat do lubovolnej temy. Pôvodne zaslal Mato - 30 máj 2007 : 13:45:55 Súhlasím. Ale taký tušák mám, že niektoré pojmy a formulácie použité v pravidlách si nevysvetľujeme rovnako. ;-)) (priznávam, že niekde som sa musela poriadne šraubovať, aby som sa vôbec vtesnala)
Aký bod porušil GMK, keď je obmedzený a aký Pavelba? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 16:17:18
|
citácia: Opakujem predošlý príspevok, na ten tvoj link nijako neodpoveda. Sukromne aktivity Vlka s Jeremiasom nemusia nikoho zaujimat a nie je to ani oficialne katolictvo (chvalabohu). Vlk si bude zodpovedat tiez sam za seba, co vystraja nad ramec. Pôvodne zaslal trent.tomas - 30 máj 2007 : 13:47:30 Keď toto vyhlásenie nie je oficiálne /to pomenovanie v záhlaví stránky nech opravia../, kde si naštudujem oficiálne stanovisko? Je vôbec nejaké? Z čoho vyplýva Tvoj postoj? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 16:41:51
|
citácia: Súhlasím. Ale taký tušák mám, že niektoré pojmy a formulácie použité v pravidlách si nevysvetľujeme rovnako. ;-)) (priznávam, že niekde som sa musela poriadne šraubovať, aby som sa vôbec vtesnala) Aký bod porušil GMK, keď je obmedzený a aký Pavelba? Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:14:24 Obaja porušovali bod číslo dva a tri. Jeden viac, druhý menej. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 16:50:07
|
citácia: Keď toto vyhlásenie nie je oficiálne /to pomenovanie v záhlaví stránky nech opravia../, kde si naštudujem oficiálne stanovisko? Je vôbec nejaké? Z čoho vyplýva Tvoj postoj? Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:17:18 Dovolim si zacitovat sasulnika z prispevku v tejto teme, len kusok vyssie: citácia: No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný. Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 16:51:01
|
citácia: Súhlasím. Ale taký tušák mám, že niektoré pojmy a formulácie použité v pravidlách si nevysvetľujeme rovnako. ;-)) (priznávam, že niekde som sa musela poriadne šraubovať, aby som sa vôbec vtesnala) Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:14:24 Nuz ale dokazala si to, takze smelo do diskusii |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 17:06:54
|
citácia: No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný. Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei. Pôvodne zaslal sasulnik - 30 máj 2007 : 14:54:40 Takže tých dvanácť "Zaväzujeme sa: ..." v tom ekumenickom dokumente čo podpísal kardinál, je záväzné pre koho? Na túto logiku som veľmi zvedavý.
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 17:08:52
|
citácia: Aký bod porušil GMK, keď je obmedzený a aký Pavelba? Pôvodne zaslal Aniko - 30 máj 2007 : 16:14:24 Pozerám, že aj ja som riadne obmedzený ako GMK (). Myslel som, že ma Pierre nechce pustiť len k Panne Márii, ale vidím, že aj iné sekcie duchovnej časti sú pre mňa tabu. Napr. v oddelení Biblia sa nemôžem pochváliť, čo ma pri jej čítaní zaujalo, v oddelení Modlitba nemôžem poprosiť o malý príhovor... |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 17:12:59
|
citácia: Takže tých dvanácť "Zaväzujeme sa: ..." v tom ekumenickom dokumente čo podpísal kardinál, je záväzné pre koho? Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 17:06:54 Ryba vonia od hlavy. Pozri si poriadne asi piaty odstavec:
"V tomto zmysle chápeme túto chartu ako spoločný záväzok na dialóg a spoluprácu. Charta opisuje základné ekumenické úlohy a z nich odvodzuje ďalšie smernice a povinnosti. Na všetkých úrovniach života Cirkvi chce podporovať ekumenickú kultúru dialógu a spolupráce a predstavovať jej záväzné kritérium. Nemá však dogmaticko-magisteriálny ani cirkevnoprávny charakter. Jej záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku zo strany cirkví a európskych ekumenických organizácií. Na základe tohto textu môžu potom tieto inštitúcie podľa svojej situácie formulovať vlastné dodatky a spoločné stanoviská, ktoré budú mať na zreteli ich vlastné špecifické ciele a z nich vyplývajúce povinnosti."
Ale o akých povinnostiach sa tam hovorí (hádam len nie držať chlapské slovo a pod.), nevie ani Pán Boh. |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 17:15:59
|
Neboj sa Laco, nie si sám. Keď išlo o život, tak to nazvali "pozbavenie dočasného blaha". Ako nazývajú toto obmedzenie?
...záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku... Myslím, že to bol Marcelloo, kto niečo podobné nazval slovná ekvilibristika. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 17:31:27
|
citácia: ...záväznosť sa odvodzuje skôr od dobrovoľného záväzku...Pôvodne zaslal Petros - 30 máj 2007 : 17:15:59
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 19:23:45
|
Laco: ***
- To je co, Lacko? Zasa pokus o urazku?
- A aby si mal moznost pisat do sekcie modlitba, o tom sa da uvazovat. Vyclenil som tu totiz par ludi, ktorym sa obmedzilo posobenie (si jednym z nich), a skus porozmyslat preco si medzi nimi Ty, a nie napriklad Aniko, ktora je dokonca clenkou pavelbovej cirkvi. |
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 20:57:21
|
citácia: Laco: *** - To je co, Lacko? Zasa pokus o urazku? Pôvodne zaslal Pierre - 30 máj 2007 : 19:23:45
Nie, Pierre, to je len ďalší dôkaz, že keď nepáli tak nepáli. Prečítaj si aj Ty ten bezcenný zdrap papiera podpísaný biskupmi, a pochopíš, pre koho platí slovenské "sľuby sa sľubujú - blázni sa radujú". Už sa mi tam nechce nakúkať, ale sú tam spomínané iné cirkvi, mohamedáni atď., ktorí nemajú ani potuchy o tom, že..., citujem Sasulnika: "No opäť niekto nevie, že nie každý dokument, hoc aj oficiálny, je pre katolíka záväzný. Pre katolíka sú záväzné pravdy obsiahnuté v depositum fidei." Pripomína mi to chudákov podvedených Indiánov, čo ich vyhnali z úrodných prérií do drsných Black Hills, a keď sa tam objavilo zlato, už tie hŕstky, čo prežili, ani nemali kam odsunúť. To som riadne odbočil, ale urobila sa mi v hrdle rovnaká hrča.
A aké "Zasa..."? Nechápem tentoraz ja. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2007 : 22:13:49
|
Nepíšeš zle, "iba" insuficientne.
trent.tomas
prepáč nemám také vedomosti aby som poznala každý pojem a Tvoj pojem ktorý si mi napísal je v vo všeobecnom slovníku cudzích slov spojené z chorobou srdca a lebo nedostatočnosť funkcie obličky , tak teraz neviem načo si myslel čo mi chýba z tých dvoch |
|
|