Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Benedikt urazil indianov?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: tak strucne  :-) Téma Next Topic: Rozhovor o Piu XII.  

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 15 máj 2007 :  11:25:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Aktualny papez tvrdil na svojej brazilskej navsteve, ze katolicka cirkev sa domorodym Indianom Ameriky nevnucovala.

"Indiáni podľa jeho slov privítali európskych kňazov v časoch dobývania Ameriky, keďže "v tichosti dychtili" po kresťanstve. "

Co k tomu dodat?

cele tu ......

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 15 máj 2007 :  17:25:54  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
Co k tomu dodat?

Snad iba to, ze by som chcel opat vidiet presne znenie a kontext tohto vyhlasenia.

Takze som si to pozrel a Benedikt povedal, citujem:

"Co znamenalo prijatie krestanstva pre narody Latinskej Ameriky a Karibiku? Pre nich to znamenalo poznanie a prijatie Krista, neznameho Boha, ktoreho bez toho, aby si to uvedomovali, hladali ich predkovia vo svojej bohatej nabozenskej tradicii. Kristus je spasitel, po ktorom v tichosti tuzili. Tiez to znamena, ze vo vode krstu prijali Bozi zivot, ktorym sa adopciou stali Bozimi detmi. A co viac, prijali Ducha svateho, ktory zurodnil ich kulturu, ocistil ich a dal vyrast mnozstu semienok, ktore do nich zasialo vteleno Slovo a tym ich viedol po ceste Evanjelia. Vo vysledku potom hlasanie Jezisa a Jeho Evanjelia nepredstavovalo odcudzenie prekolumbovskej kultury ani vnucovanie cudzej kultury. Autenticke kultury nie su uzatvorene do seba, ani nie su zmrazene v urcitom bode historie, ale su otvorene, alebo este lepsie, hladaju kontakt s inymi kulturami. Dufaju, ze dosiahnu univerzalnost cez kontakt a dialog s inymi sposobmi zivota, prvkami, ktore mozu viest k novej synteze, v ktorej je rozdielnost vyjadrovania vzdy respektiovana rovnako, ako rozdielnost ich konkretnych kulturnych prejavov."

Preklad z prejavu papeza Benedikta XVI.

Takze, kto chce cita skutocne informacie, kto chce, vyziva sa v bulvare a prekrucovani pravdy. Teraz uz skutocne nemam co dodat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 máj 2007 :  01:28:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Milan
Co k tomu dodat?

Snad iba to, ze by som chcel opat vidiet presne znenie a kontext tohto vyhlasenia.

Takze som si to pozrel a Benedikt povedal, citujem:

"Co znamenalo prijatie krestanstva pre narody Latinskej Ameriky a Karibiku? Pre nich to znamenalo poznanie a prijatie Krista, neznameho Boha, ktoreho bez toho, aby si to uvedomovali, hladali ich predkovia vo svojej bohatej nabozenskej tradicii. Kristus je spasitel, po ktorom v tichosti tuzili. Tiez to znamena, ze vo vode krstu prijali Bozi zivot, ktorym sa adopciou stali Bozimi detmi. A co viac, prijali Ducha svateho, ktory zurodnil ich kulturu, ocistil ich a dal vyrast mnozstu semienok, ktore do nich zasialo vteleno Slovo a tym ich viedol po ceste Evanjelia. Vo vysledku potom hlasanie Jezisa a Jeho Evanjelia nepredstavovalo odcudzenie prekolumbovskej kultury ani vnucovanie cudzej kultury. Autenticke kultury nie su uzatvorene do seba, ani nie su zmrazene v urcitom bode historie, ale su otvorene, alebo este lepsie, hladaju kontakt s inymi kulturami. Dufaju, ze dosiahnu univerzalnost cez kontakt a dialog s inymi sposobmi zivota, prvkami, ktore mozu viest k novej synteze, v ktorej je rozdielnost vyjadrovania vzdy respektiovana rovnako, ako rozdielnost ich konkretnych kulturnych prejavov."

Preklad z prejavu papeza Benedikta XVI.

Takze, kto chce cita skutocne informacie, kto chce, vyziva sa v bulvare a prekrucovani pravdy. Teraz uz skutocne nemam co dodat.

.... teraz som v praci, nemam tolko casu... ale ved si to prelozil sam :

citujem ...Kristus je spasitel, po ktorom v tichosti tuzili ... a to on vie odkial ? .... na jednej strane sa JPII ospravedlnil za hrube zaobchadzanie misionarov k domorodemu obyvatelstvu v Juznom Pacifiku a tu ide niekto niekoho presviedcat o tom, ze niekto po niekom v tichosti tuzil ?... brrrrr .... zajtra si doma sam pozriem ten anglicky text ...

... ale prečo su potom oni taky pobureny ??? ... zeby sme sa dockali dalsieho ospravedlnenia od Benedikta... ? ... nakopat do zadku ludi co mu pripravuju prejavy ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 16 máj 2007 :  05:47:50  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Milan, tak ako JPII., ani BXVI. nik nepripravuje texty. Ak chceš nakopávať ľudí, tak prosím, niekde inde! Tu, na tomto fóre, sa diskutuje!! Pápež BXVI. nepíše o činnosti niektorých misionárov, ale o tom, po kom pôvodné náboženstvo pôvodného obyvateľstva vyvolávalo túžbu v ňom samotnom a čo z toho vyplýva.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 16 máj 2007 :  10:01:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
... ale prečo su potom oni taky pobureny ??? ... zeby sme sa dockali dalsieho ospravedlnenia od Benedikta... ? ... nakopat do zadku ludi co mu pripravuju prejavy ?

Preco si Ty taky pobureny? Preco boli vtedy moslimoviua taki pobureni? Pretoze nikoho nezaujima to, co skutocne povedal, pretoze ludia chcu byt pobureni a pretoze media to vedia, tak im serviruju to, co chcu pocut, aby sa mohli poburit. A Ty to hltas aj s navijakom.

Ked chces niekoho kopat do zadku, tak v prvom rade seba za nekriticke hltanie bulvaru a potom tych novinarov, co Ta nim krmia. (vsimol si si dufam aspon tolko, aky podstatny je rozdiel v tom, co ten platok "citoval" a co skutocne Benedikt povedal?)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 máj 2007 :  10:20:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Milan

Preco si Ty taky pobureny? Preco boli vtedy moslimoviua taki pobureni? Pretoze nikoho nezaujima to, co skutocne povedal, pretoze ludia chcu byt pobureni a pretoze media to vedia, tak im serviruju to, co chcu pocut, aby sa mohli poburit. A Ty to hltas aj s navijakom.

Ked chces niekoho kopat do zadku, tak v prvom rade seba za nekriticke hltanie bulvaru a potom tych novinarov, co Ta nim krmia. (vsimol si si dufam aspon tolko, aky podstatny je rozdiel v tom, co ten platok "citoval" a co skutocne Benedikt povedal?)

....ja som pobureny ?...

- ja som to zaradil do kategorie vtipov ...a tym je povedane vsetko...
- a ktory platok mas na mysli, Mato ?... pretoze pochybujem, ze brazilsky indiansky lidri citaju DNES.sk

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 máj 2007 :  10:38:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja

Milan, tak ako JPII., ani BXVI. nik nepripravuje texty. Ak chceš nakopávať ľudí, tak prosím, niekde inde! Tu, na tomto fóre, sa diskutuje!! Pápež BXVI. nepíše o činnosti niektorých misionárov, ale o tom, po kom pôvodné náboženstvo pôvodného obyvateľstva vyvolávalo túžbu v ňom samotnom a čo z toho vyplýva...

... Co sa tyka rozdielnych nazorov, ze papez hovori neomylne iba v presne definovanych pripadoch. V ostatnych pripadoch maju jeho slova sice velku vahu, ale nemusia byt bezpodmienecne neomylne, teda aj papez sa moze pomylit v hodnoteni nejakej udalosti ci situacie, moze na nu chybne zareagovat ....

- precital som si ten anglicky text a necudujem sa ze urcite vety vyvolali presne to co vyvolali... ako šite na dalsie ospravedlnenie JPII : ... ospravedlnenie za hriechy katolíkov v minulosti, za násilie „na právach národnostných skupín a jednotlivcov a za opovrhovanie ich kultúrou a náboženskými tradíciami.“

juja

Odoslaný - 16 máj 2007 :  14:46:06  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Vtip je v tom, že RKC je schopná zhodnotiť chybné kroky iných, často už neživých predchodcov, ktorí konali v kontexte tej doby tak, ako konali, ale iní sa len veľmi ťažko, ak vôbec, dokážu dopracovať k podobnému výkonuza činy, ktoré ani neboli tak dávno uskutočnené.

"ospravedlnenie za hriechy katolíkov v minulosti, za násilie „na právach národnostných skupín a jednotlivcov a za opovrhovanie ich kultúrou a náboženskými tradíciami.“" - samotných pôvodných obyvateľov nakoniec ani nie tak katolíci vyzabíjali, ako práve ziskuchtiví podvodníci a iní podnikatelia, tiež ako prisťahovalci, ktorí sa často za Cirkev iba skrývali a používali ju ako krycí manéver. Samotná americká vláda, by sa mala čo ospravedlňovať smerom dozadu a nevšimla som si zatiaľ, že by tak bola niekedy urobila! Tam, kde sa to melie kvôli politickému a mocenskému vplyvu je viac na vine mocenská ziskuchtivosť a túžba po bohatstve človečenstva atď., ako snaha kristianizovať.
Len už by som, Milan, rada videla na Tvojej strane nejaké posunutie dopredu, aspoň v tom zmysle, že si počneš uvedomovať, že viera v Boha, je predovšetkým vzťah s Ním. Čo by sa i mohlo podariť, napr. pri ochote si podiskutovať s vlastným synom bohoslovcom, v snahe pochopiť jeho smerovanie v tom duchu, že pripustíš, že vhľadom na lásku ku svojmu synovi, budeš sa snažiť pochopiť a vážiť si jeho rozhodnutie. Tuto vidím problém Tvojho neustáleho "boja" napr. aj tu na tomto fóre. Skús z lásky akceptovať jeho rozhodnutie a v tomto duchu s ním začať rozhovor. Myslím si, že by Ti to v mnohom pomohlo a najmä tomu vášmu spoločnému vzťahu by to pomohlo.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 16 máj 2007 :  23:24:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
juja

- to si akoze JPII robil vtipy ked sa takto ospravedlnil ? .... co tu sa snazis niekomu nahovorit, a mojho syna nechaj na pokoji, diskutuje sa tu o niecom inom...

... tym chces povedat ze tie slova nevyriekol alebo ze ich nemyslel tak ako vyzneli? Pravdou je, ze zahynulo velke mnozstvo povodnych obyvatelov pod zamienkou sirenia "tej pravej a jedinej spravnej viery". A ak hlava cirkvi povie ze to tak tajne chceli tak je to prinajmensom necitlive a nediplomaticke...

- mozno o chvilu bude tvrdit, ze prichod Hitlera bol spasenim pre Europu... ako byvaly clen Hitlerjugen... aby spochybnil aj ospravedlnenie JPII za nečinnosť a mlčanie rímskokatolíckej cirkvi počas holokaustu.... pretoze zacinam mat dojem, ze tento byvaly inkvizitor pomaly ale isto zacina potlacat niektore tie ospravedlnenia JPII ...

- nie ja robim s tohto temu na tomto fore, ja som tu vetu zaradil do kategorie vtipov ...

mirecnr

Odoslaný - 17 máj 2007 :  05:45:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
ale vdaka otazkam, ktore tu kladies nenachadzam suvislost, co Ti na tomto pripada vtipne...
Tvoj pohlad je prilis jednotvarny, nepozeras na veci vcelku, nevytvaras si mozaiku objektivity ale stavias na jednej informacii a tu rozoberas. napriklad mladost terajsieho papeza, vypichol si fakt, ze bol clenom Hitlerjugend (a chces tu pripustat moznost, ze zacne obhajovat Hitlera), ale neberies na vedomie fakt, ze dezertoval z armady, cize uz vtedy nesuhlasil, pod hrozbou straty zivota ci slobody, s jej praktikami a smerovanim...

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 máj 2007 :  11:49:14  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
- to si akoze JPII robil vtipy ked sa takto ospravedlnil ? .... co tu sa snazis niekomu nahovorit, a mojho syna nechaj na pokoji, diskutuje sa tu o niecom inom...

... tym chces povedat ze tie slova nevyriekol alebo ze ich nemyslel tak ako vyzneli?

Milan, s tebou je velmi tazke diskutovat. Vyberies si dva izolovane fakty (z ktorych jeden ani nie je presny) a zacnes konstruovat zavery. Vidis, aky zhubny vplyv ma na cloveka prilisna zaujatost bulvarom.

To, za co sa ospravedlnil JPII a to co spomina Benedikt v svojom prejave su pomerne dost ine veci. Ked nevidis ten rozdiel, znamena to, ze nechces vidiet a tym padom diskusia nema nadej pokracovat.

Ale mozno keby si si precital cely kontext toho, co povedal JPII a toho co povedal Benedikt a nie len prekrutene a izolovane vety, je velka nadej, ze by si pochopil o com hovoril jeden a com hovori druhy.

Ales

Odoslaný - 22 máj 2007 :  08:48:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tu si Milan prečítaj niečo....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Putujúci

Odoslaný - 22 máj 2007 :  23:44:50  Zobraziť profil  Pridať Putujúci do zoznamu priateľov
Milan,

tá predpojatosť a nenávisť k tým veciam, ktoré sú mne a veľkej väčšine čitateľov kresťanského fóra sväté srší z KAŽDÉHO Tvojho príspevku.

Ty si naozaj myslíš, že Tvoja pokrivená "pravda" je niečo svetaborného?

Súhlasím s názorom vyššieuvedeným:
Ked nevidis ten rozdiel, znamena to, ze nechces vidiet a tym padom diskusia nema nadej pokracovat.

Tak jedovaté poznámky typu "nakopať..." si prosím Ťa nechaj na svoje fóra, kde takáto reč je (žial) zvykom

Kresťania nie sú hlupáci, ktorým môžeš všetko lebo majú v sebe kreťanskú lásku k blížnemu.

Ked Ti to nemá kto povedať podujmem sa vzhľadom na môj vek na to ja.

juraj

Počet príspevkov: 8  ~  Člen od: 22 marec 2007  ~  Posledná návšteva: 23 jún 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 máj 2007 :  07:07:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:

Ono je to v skutocnosti trosku inak. Milan nie je a nechce byt pobureny, on je proste len intolerantny a hlada si zamienky, aby mohol vyvolavat zvady a nepokoje.

citácia:

Ten rozdiel nie je az taky podstatny. Posluzil Milanovi k utvrdeniu ho v jeho presvedceni a pomohol mu ako zamienka na zadrapky. To mu staci.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 25 máj 2007 :  15:25:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

....... Geniálny Marcelllooo Kráľ

- pfffffffffff.....

- Gluteus Maximus Klitoris XIV ....

toto bolo nakoniec predsa len "lepsie" ... vystiznejsie ....

Milan

Odoslaný - 25 máj 2007 :  16:01:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Milan,

tá predpojatosť a nenávisť k tým veciam, ktoré sú mne a veľkej väčšine čitateľov kresťanského fóra sväté srší z KAŽDÉHO Tvojho príspevku.

Ty si naozaj myslíš, že Tvoja pokrivená "pravda" je niečo svetaborného?

Súhlasím s názorom vyššieuvedeným:
Ked nevidis ten rozdiel, znamena to, ze nechces vidiet a tym padom diskusia nema nadej pokracovat.

Tak jedovaté poznámky typu "nakopať..." si prosím Ťa nechaj na svoje fóra, kde takáto reč je (žial) zvykom

Kresťania nie sú hlupáci, ktorým môžeš všetko lebo majú v sebe kreťanskú lásku k blížnemu.

Ked Ti to nemá kto povedať podujmem sa vzhľadom na môj vek na to ja.

juraj

Pôvodne zaslal Putujúci - 22 máj 2007 : 23:44:50

... nie nie som presvedčený, že nejaká moja pravda je nejaká svätoborná ... to je niekedy len niečo také ako názor, ktorý ak dovolíš,môžem mať ...

- za to nakopať sa ospravedlňujem, myslel som to inak... spominam si na vyjadrenia a snahu ospravedlniť terajšieho pápeža za výroky, ktoré akože "urazili" moslimov .... vtedy práve mnohí i z radov katolíkov tvrdili, že nie pápež je na chybe ale ľudia čo mu pripravili texty, tak neviem.... (preto som sa vyjadril tak tvrdo)....teraz niekto tvrdí, že všetko si píše sám (som náchylný tomu veriť, prečo nie) ...

... dúfam len, že to pápežové tvrdenie nebolo na základe filmu Apocalypto od M.Gibsona .... práve dnes som si ho pozrel prvý krát ....

juja

Odoslaný - 26 máj 2007 :  11:19:20  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
pripraviť mu texty - "prepísať" z "nanečista" do už uverejniteľnej podoby, čomu ale ešte predchádza jeho redigovanie.
Ale tu ide skôr o to, ako sa chápe, čo povie, či prečíta z napísaného.
Je všeobecne známe, že títo prapôvodní obyvatelia vo svojom náboženstve naozaj predpokladali druhý príchod svojho boha, škoda, že si ho mylne spojili so Španielskymi a neskôr i inými dobyvateľmi!
A tento "očakávaný druhý príchod" mal na mysli BXVI.

Judith

Milan

Odoslaný - 26 máj 2007 :  14:48:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
pripraviť mu texty - "prepísať" z "nanečista" do už uverejniteľnej podoby, čomu ale ešte predchádza jeho redigovanie.
Ale tu ide skôr o to, ako sa chápe, čo povie, či prečíta z napísaného.
Je všeobecne známe, že títo prapôvodní obyvatelia vo svojom náboženstve naozaj predpokladali druhý príchod svojho boha, škoda, že si ho mylne spojili so Španielskymi a neskôr i inými dobyvateľmi!
A tento "očakávaný druhý príchod" mal na mysli BXVI.

Pôvodne zaslal juja - 26 máj 2007 :  11:19:20

- ano, predpokladali druhy príchod a doplatili na to ....

- i toto náboženstvo prepokladá druhý príchod, či nie ? ... ....

- hádam to dakto nezneužije ...

juja

Odoslaný - 27 máj 2007 :  14:18:40  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
o to sa už viacerí pokúšali, pokúšajú a ešte i budú, preto tu máme Cirkev, ktorá nás v tejto veci usmerňuje!

Judith

Pierre

Odoslaný - 28 máj 2007 :  12:23:34  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ako ten druhy prichod bude vyzerat mame pomerne slusne opisane.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 28 máj 2007 :  14:08:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Ako ten druhy prichod bude vyzerat mame pomerne slusne opisane.

Pôvodne zaslal Pierre - 28 máj 2007 : 12:23:34

- tak to bude riadna paseka ....

Ales

Odoslaný - 29 máj 2007 :  11:17:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
už sa začala.....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: tak strucne  :-) Téma Next Topic: Rozhovor o Piu XII.  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06