Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Pan Jezis a pocit menejcennosti.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prosba Téma Next Topic: Sudkyna rozhodla v prospech
Strana: z 2

arielka

Stav: offline

Odoslaný - 22 máj 2007 :  12:59:04  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
Ahojte mily priatelia!

Uz od kedy som si uvedomila, ze som dievca mam taky mozno bezny alebo skor rozsireny problem. Neustale ma trapi pocit menejcennosti. Ten prameni z vela veci...Ale asi ten najparadoxnejsi je asi ten ako vyzeram. A nemam celkom na mysli nejake saty alebo strihy vlasov a taketo vecicky. No mna trapi neustale moja nadvaha. Ano urcite ste sa zarazili...Mam asi 15kg viac ako by bolo nutne. Aj BMI nam vacsie ako je zdrave. Uz vela krat sa mi podarilo schudnut ale vyzdy sa to vratilo. No a ja sa s tym neviem vyrovnat. Denne Pan Jezisa bombarduje tym aka som hrozna a ako sa neznasam. Lenze ja sa akosi stale citim ako menej hodnotny clovek koli tomu. Dokonca do takej miery, ze akosi nie som schopna verit mojmu priatelovi ze ma lubi aj taku to a ze mu na tom az tak nezalezi lebo to vraj dotvara moju osobu. Lenze ja so taka divna, ze este aj v kostole sa neustale porovnavam s inymi zenami...ze ja som dvakrat taka..potom sa snazim znornalizovat a vnimat Boziu pritomnost. Viem, ze to nie je spravne, ale vzdy sa to volako podvedome vrati spat. Mavam problem niekedy aj po ulici koli tomu chodi. No a odpoved z hora mozno aj prichadza len ja som asi moc zaslepena tym to mojim komplexom. Ani mi nie je celkom jasne preco som to sem teraz napisala, ale strasne by ma zaujmalo preco ked sa snazim byt dobrou krestankou a naozaj si Boziu pritomnost velmi vazim sa neviem tohoto mojho problemu zbavit raz a prevzdy! Co si o tom moze mysliet pan Jezis? Uvedomujem si trapnost tohoto problemu, ale ja sa vazne citim menej hodnotna ako aka kolvek moja priatelka a neviem sa toho zbavit!!! Poradte mi prosim...

Arielka

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 26 december 2004  ~  Posledná návšteva: 17 jún 2007 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 22 máj 2007 :  13:07:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Po kratkom exkurze negativ tvojej osoby,skus nam tu este predniest pozitivne crty tvojej malickosti. Nejake veci, na ktore si hrda eventualne.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 22 máj 2007 :  13:21:03  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ahoj Arielka,
skus svoju modlidbu otocit
povedz Panovi Jezisovi, ze si zo sebou nespokojna, ale nie tak, ze zacnes o sebe zle hovorit...bud k nemu uprimna a aj k sebe...vyslov aj tuzbu, ze sa chces mat rada taka aka si, ale ze to sama nedokazes...v modlidbe sa sustred na prosbu o zmenu videnia seba a nie na to, ze sa budes kritizovat
to, ze si stale opakujes aka si hrozna v tebe utvrdzuje, ze taka si, aj ked taka nie si
dobre, mas nadvahu...ale preco?...mate v rodine taky typ postavy alebo je to z prejedania sa a nedostatku pohybu?
ak je to prvy pripad, vobec by som sa s tym netrapila a ak ten dalsi pripad, nelamentovala by som, ale nieco zo sebou robila
Pan Jezis si moze mysliet asi to, co tvoj priatel, pretoze ta miluje, jedine ak by si sa vazne prejedala by ta mohol napomenut, aby si sa krotila,
pretoze si tym skodis na zdravi
nech sa ti dari Arielka

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 máj 2007 :  13:29:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK ma rad barokovy ideal zenskej krasy.

Tusim aj jej frajer.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 23 máj 2007 :  05:49:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Arielka, nie si jediny clovek s nadvahou. Takze v prvom rade bud taka laskava a prestan byt domyslava, aka si v tomto jedinecna,a dvojnasobna, hej? ;o)
Ked sa rozpravas s Panom Jezisom, nerozpravaj len o sebe, a to este dokonca vo forme kritiky Pana Boha (lebo On Ta stvoril, ako Povodca vsetkeho ziveho), ale radsej skus podakovat za to, ze si zdrava, ze mas chalana, ktory Ta lubi, za to, ze si dnes vstala z postele a dostala tento krasny den (aj ked ja Ta tu teraz hresim...)
Za ten "komplex" si mozes naozaj sama, lebo si prilis egocentricka, a zaoberas sa prilis sama sebou. Skus sa pri kazdom co i len naznaku pomyslenia a seba a to, ako vyzeras rychlo rozhliadnut okolo seba a najst cloveka, ktory potrebuje Tvoju pomoc, alebo, hoci len Tvoj usmev a mile slovo. Verim, ze na to mas, a ze to dokazes, nech Ta Pan zehna †

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arielka

Odoslaný - 23 máj 2007 :  17:07:47  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
Ahojte! Musim zareagovat na ten posledny prispevok... no normalne mi dusu stiahlo...vobec si nemyslim, ze som nejaka jedinecna. Nikdy ma to ani nenapadlo...Jedinecna alebo skor jedina som akurat v tom, ze som to sem napisala a ziadam Vas o radu... Prave ze mi je smutno, ze musim do tejto coraz vedsej skupiny patrit,ale nemyslim, ze je to postatne. Snazim sa byt na ludi dobra a aj stoho mi je niekedy smutno...no ono je to niekedy aj uplne zbytocne...myslim to tak, ze akosi nemam schopnosti zriesit niektore situacie, ktore by bolo treba a niekedy to ani nechcu aj ked sa tak tvaria. No a vtip je v tom, ze by som sa na tento problem aj uplne vykaslala ale velmi mi to druhy akosi nedovolia. Napr. dnes som isla na postu...Tesila som sa ...v celku, pekne pocasie, prechadzka, rozhovor s mamou, ktory jej myslim urobil aj dobre. Presla som okolo takych chlapov co tam volaco opravovali a naraz len jeden zacal hovori tomu druhemu...Pozri aku ma ta rit...no naraz som mala pocit, ze moja jedina hodnota spociva v tvare mojho zadku...jak taka krvicka na jarmoku. Dost ponizujuce... A celu tuto temu som sem dala hlavne preto, ze ma zaujmali nazory veriacich ludi k takemuto zmyslaniu...Nemam ich vela okolo seba...

Arielka

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 26 december 2004  ~  Posledná návšteva: 17 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arielka

Odoslaný - 23 máj 2007 :  17:28:26  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
A este sa na mna prosim nehnevajte, ze som vztahovacna... A Janka tebe dakujem za rady a uzaj sa nimi riadim a budem sa riedit aj tym poslednym prispevkom aj to ma posunulo v pred.... Aj kritika je dolezita...

Arielka

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 26 december 2004  ~  Posledná návšteva: 17 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 máj 2007 :  17:42:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Presla som okolo takych chlapov co tam volaco opravovali a naraz len jeden zacal hovori tomu druhemu...Pozri aku ma ta rit...no naraz som mala pocit, ze moja jedina hodnota spociva v tvare mojho zadku...jak taka krvicka na jarmoku. Dost ponizujuce...
Pôvodne zaslal arielka - 23 V 2007 :  17:07:47

K tomu mozem povedat iba tolko, ze to boli pablbovia, o ktorych nestoji za to ani dalej diskutovat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

matula

Odoslaný - 23 máj 2007 :  21:53:47  Zobraziť profil  Pridať matula do zoznamu priateľov
Ahoj Arielka. Tvoj problem velmi dobre chapem a myslim, ze ta chape aj vacsina zien. Maloktora z nas je so sebou uplne spokojna a vacsina zien na sebe najde nieco, co nevie prijat. To vsak neznamena, ze sa s tym musime zmierit a ze sa to neda zmenit.

Tento tvoj pocit totiz moze to byt velkou prekazkou na ceste k Bohu. Jednak ta to odvadza od myslienok na Neho, ked sa stale sustredujes na seba a jednak potom nevies ani milovat inych. Jezis hovori, miluj svojho blizneho, ako seba sameho. Ked sa sama nevies prijat a milovat, nebudes vediet milovat ani inych.

Radostnou zvestou vsak je, ze Jezis za teba zomrel a chce ta z toho uzdravit. On ta miluje presne taku, aka si. Neboj sa mu tuto svoju slabost vyznat v pravde a pros Ho o uzdravenie. Mozno mas nejake zranenie z detstva, ktore potrebuje Jezisov uzdravujuci dotyk.

Pros Jezisa, aby si vedela na samu seba pozerat Jeho ocami, aby si poznala Jeho lasku. Daj mu tuto svoju slabost a dovol mu, aby ju premenil na pozehnanie. Velmi rad to urobi. Pros Ho nech sa v tom sam oslavi a nech na tebe ukaze svoju milost. Nesnaz sa nieco zmenit sama, to sa ti nepodari. Len sa otvor na Jeho milost a uvidis, ze sa nebudes stacit divit, co sa bude diat. Budem sa za teba modlit.

Počet príspevkov: 22  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 15 december 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 24 máj 2007 :  06:26:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
...a...neboj sa Mu podakovat aj za to, aka si, a ako vyzeras. nehodnot sama seba podla ustipacnych slov robotnikov, ktori proste len hladali rozptylenie pri namahavej praci. ako vravi Mato, ich vyjadrovanie vystihuje ich mentalnu uroven.
uvolni sa, bud sama sebou..a naozaj sa zamysli aj nad svojimi pozitivnymi strankami.

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 24 máj 2007 :  11:55:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Arielka, a myslíš, že keby si mala tých 15 kg menej, že by si bola šťatnejšia? Že je až také uspokojujúce keď niekto dobre vyzerá? Dobre, bola by si v istých chvílach sebavedomá – trebárs keď kráčas po ulici, prípadne v akomsi kolektíve by Ti lichotili .. , ale stačí to? Ver, bol by to len krátky moment, ktorý sa rozplynie a prekryjú ho oveľa podstatnejšie vnemy. Keby Ťa priateľ miloval len pre pekné telo, bola by si z toho parádne znechutená.
Raz som bola v nemocnici pozrieť známu, na izbe aj ležala stará babička, už takmer nič nevnímajúca. Odhrnutá prikrývka a košela podhalila vychudnuté telo, zošuverenú kožu, nebol to pekný pohľad. V duchu som si pomyslela – tak takto to telo vyzerá na konci cesty..

Okrem toho.., tým že človek má nejaký nedostatok, nadobúda citlivosť voči druhým. Včera som videla mladého chalana s obrnou..., a Ty isto vieš s akým pocitom musí bojovať.. a tak čo spravíš – preukážeš mu lásku ako sa len dá.

Uspokojujúce nie je len kráčanie po ulici..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 máj 2007 :  12:22:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Arielka, a myslíš, že keby si mala tých 15 kg menej, že by si bola šťatnejšia? Že je až také uspokojujúce keď niekto dobre vyzerá? Dobre, bola by si v istých chvílach sebavedomá – trebárs keď kráčas po ulici, prípadne v akomsi kolektíve by Ti lichotili .. , ale stačí to? Ver, bol by to len krátky moment, ktorý sa rozplynie a prekryjú ho oveľa podstatnejšie vnemy. Keby Ťa priateľ miloval len pre pekné telo, bola by si z toho parádne znechutená.

Ostatne, toto uz hovorila. Vravela, ze si ju chlapci obhliadali a hodnotili, co prirovnala ku kravicke na trhu. Lenze, to sa bude diat tak, ci onak.

Dolezite je sa najsamprv vyrovnat sam so sebou.

citácia:
Raz som bola v nemocnici pozrieť známu, na izbe aj ležala stará babička, už takmer nič nevnímajúca. Odhrnutá prikrývka a košela podhalila vychudnuté telo, zošuverenú kožu, nebol to pekný pohľad. V duchu som si pomyslela – tak takto to telo vyzerá na konci cesty..

Ze by si aj ty nakoniec hodnotila cudzie telo, podoben ako ti chlapci?

citácia:
Okrem toho.., tým že človek má nejaký nedostatok, nadobúda citlivosť voči druhým. Včera som videla mladého chalana s obrnou..., a Ty isto vieš s akým pocitom musí bojovať.. a tak čo spravíš – preukážeš mu lásku ako sa len dá.

Nemylit i lasku so sucitom a lutostou...

mirecnr

Odoslaný - 24 máj 2007 :  13:22:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Marcelllooo, prosim, neanalyzuj absolutne vsetko...
A najma, Tvoje "pitvanie" sa odklana od temy.

Marcelllooo

Odoslaný - 24 máj 2007 :  13:35:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Marcelllooo, prosim, neanalyzuj absolutne vsetko...
A najma, Tvoje "pitvanie" sa odklana od temy.

Mas ku vsetkemu povrchny a laxny pristup?

Aniko

Odoslaný - 24 máj 2007 :  13:49:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
citácia:
Ako? Vari sa to dá tak, že si človek zhodnotí svoje plusy a mínusy?

citácia:
Ze by si aj ty nakoniec hodnotila cudzie telo, podoben ako ti chlapci?
Hej, asi zhodnotila, ale nie pre účel zneváženia. Poukázalo mi to na pominuteľnosť krásy tela.

citácia:
Nemylit i lasku so sucitom a lutostou...
Srdečný súcit a lútosť a sú čriepkom lásky. A naznačila som, že treba nadviazať konkrétnym činom na preukázanie lásky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 máj 2007 :  13:55:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:

Samozrejme. Clovek si musi byt vedomy svojich kladov i nedostatkov. Aby sa vyrovnal sam so sebou, kladne crty nadalej rozvijal a nedostatky odstranoval.

citácia:
Hej, asi zhodnotila, ale nie pre účel zneváženia. Poukázalo mi to na pominuteľnosť krásy tela.

A tym chalanom to poukazalo na krasy zenskeho tela...

citácia:
Srdečný súcit a lútosť a sú čriepkom lásky. A naznačila som, že treba nadviazať konkrétnym činom na preukázanie lásky.

Mozno ano. Ja som mal na mysli to, ze niekto nerobi preto, ze by mal blizneho rad, ale preto, ze sa sam zle citi pri pomysleni na stav druheho. Neviem, ci ma dobre chapes.

Aniko

Odoslaný - 24 máj 2007 :  14:56:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
citácia:
Samozrejme. Clovek si musi byt vedomy svojich kladov i nedostatkov. Aby sa vyrovnal sam so sebou, kladne crty nadalej rozvijal a nedostatky odstranoval.

Nuž neviem, či skutočné vyrovnanie je neustále odstraňovanie záporov a rozvíjanie kladov..
Lepšie mi k tomu sedí - odpočinutie.., možno ako keď je bezvetrie a hladina rybníka je celkom hladká a človek sa pri plávaní nemusí boriť s vlnkami.

citácia:

Mozno ano. Ja som mal na mysli to, ze niekto nerobi preto, ze by mal blizneho rad, ale preto, ze sa sam zle citi pri pomysleni na stav druheho. Neviem, ci ma dobre chapes.[/quote]To veru neviem.

Mato

Odoslaný - 24 máj 2007 :  15:07:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Da sa to tak, ako napisla Matula...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arielka

Odoslaný - 24 máj 2007 :  15:47:58  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
Ahojte moji mily!
Som taka rada, ze ste mi napisali! Ani neviem odkial mam zacat. No v prvom rada absolutne suhlasim s tym, ze ked sa clovek nema sam rad tak ani druhych nemoze mat naozaj uprimne rad. Na vesdkych sa potom pozera cez taku nejaku svoju optiku a ja to mu hovorim vztahovacnost...Vsetko musim vzdy porovnat zo sebou a nerobim to rada...Vzdy ked si to uvedomim tak sa snazim stopnut sa! Tochto nedostatku sa snazim zbavit.
A k tym chorucky ludom co ste tu spominali...ja mam dost blizko lebo som zdravotna sesticka, hoci nie som zamestnana ale studujem teraz na vysokej skole, ale chodime kazdy den na prax a hlavne na internom ich mam rovno pod nosom. Asi keby som si k nim nevybudovala nejaky vztak by ma to asi velmi unavovalo ale mna to bavi a urcite chcem robit tuto pracu...Cize kontakt z realitov a problemami by som mala...a mam s tej roboty aj velku radost...
A prave to ma na tom najviac fascinuje, ze ma to aj napriek tomu tak stve...divne...
A myslim, ze aj keby som schudla (co aj schudnem a snazim sa o to) by mi nehrozilo aby ma mal niekto rad len preto ako vyzeram...lebo mam svojsku a specificku povahu, ktora by takeho povrchnejsieho cloveka urcite dlho nebavila (uz som totizto bola aj chuda a mam s tym skusenost). Totizto ja sa neviem neustale iba bavit a vypozorovala som, ze to casto takymto ludom prekaza...Chcu lizat len tu smotamu aked pride problem rychlo daju ruky prec...Je to taka moja ochrana ktoru mam asi tiez od Pana Boha a mam pokoj od tohoto druhu povrchnosti...tudiz nie som prenich zaujmava... No ale dvovod pre ktory som sem tuto temu dala je to co ste sem aj vsetci pisali...mam pocit, ze ma to vzdaluje od Pana...Lebo ja sa tym zaoberam aj teraz ked sedim sama v izbe a ucima sa na skusku aj ked viem, ze by som mala rozmyslat asi nad volacim zmysluplnejsim...nedari sa mi...

Arielka

mirecnr

Odoslaný - 25 máj 2007 :  05:15:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Nevzdavaj sa a pracuj na sebe. Nielen telesne, cvicenim a dietou, ale najma duchovne...pokus sa na seba mysliet trosku menej:)

Marcelllooo

Odoslaný - 25 máj 2007 :  06:41:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
lebo mam svojsku a specificku povahu, ktora by takeho povrchnejsieho cloveka urcite dlho nebavila (uz som totizto bola aj chuda a mam s tym skusenost).

Aj GMK je prudky a hladky a svojsky a priemerny clovek to nevie prekusat. V tomto sa mu v celku podobas. Teda sa odlisujes od sedeho priemeru vecsiny obycajnych ludi.

To je dobre. I ked na to treba silnu osobnost.

arielka

Odoslaný - 25 máj 2007 :  20:35:49  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
Jojoj! Ale ma tu rozpitvavate...neviem cim sa mu tomu cloveku podobam...Chcela som tym jednoduho len povedat, ze nie som ohrozena ludmi ktory by ma mali radi iba koli vyzoru lebo mam aj svoju povahu, ktora moze niekomu vadit a niekomu vyhovovat a neviem si predstavit, ze by som chodila s niekym kto by na mna pozeral len skrze povrch. Neviem si predstavit o com by sme sa potom bavili keby nas nespajalo nic vzajomne. Vobec si to neviem prakticky predstavit...co by sme ako potom spolu robili cele dni? Inak mam pocit, ze tato tema sa zvrhla do nejakej povrchnej debaticky ktoru som v celku rozvirit nechcela. Zas to nie je jedine na com mi v zivote zalezi (myslim nadvahu)Skor ma tak mapadlo, ze ako to Pan Boh vnima, ked sa nemame radi... Ci nie je stoho smutny, ved sme jeho dielo. Ci sa za to na nas nehneva? Alebo nam chce pomoc to zmenit, ale musime na tom aj my pracovat? Aky mame vlastne byt? Lebo ten pocit menejcennosti nemusi pramenit len z nadvahy. Poznam vela ludi, ktori sa povazuju za hlupych alebo sa citia menejcenne lebo malo zarabaju alebo nikde neboli a tak...ze su stary a nepotrebny...dvovodov by sa naslo. Myslela som to skor tak, ze ako to Pan Boh vnima, ze sa nemame radi. Nie je to ruhanie?

Arielka

Mato

Odoslaný - 25 máj 2007 :  21:06:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Inak mam pocit, ze tato tema sa zvrhla do nejakej povrchnej debaticky ktoru som v celku rozvirit nechcela.
Pôvodne zaslal arielka - 25 máj 2007 :  20:35:49

Musim s Tebou suhlasit, takyto neblahy vplyv ma na temy GMK, alias Marcelo s pokazenym auto repeat klavesnice...

Vlkodlak

Odoslaný - 28 máj 2007 :  09:52:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Arielka, hlavne zachovaj pokoj.

Pokial mozem balancovat poznatky nadobudnute pocas mojho zivota, kazde dospievajuce dievca sa chce pacit a nech by jej hmotnost bola aka-kolvek vzdy ma nadvahu. Samozrejme, ze do dokaze vzdy zdovodnit o com nepochybujem ze je to tak i v tvojom pripade.

Nic si z toho nerob. Je teplo, daj si zmrzku, usmej sa na slniecko. Uvidis, aky je zivot krasny.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arielka

Odoslaný - 31 máj 2007 :  16:33:44  Zobraziť profil  Pridať arielka do zoznamu priateľov
Ahojte! Myslim, ze ja uz nie som dospievajuce dievca (aj ked dakedy hej) aj ked sa tak niekedy prejavujem, ale na moju smolu mam uz 25 rokov a to uz je bohuzial dost daleko od sladkych sedemnastich... Kaslite uz na tu moju nadvahu! Dala som sem aj ine namety na menejcennost...Co si napriklad myslite KED SA STARY CLOVEK CITI MENEJCENNY PRETOZE JE UZ NEPOTREBNY! Co si o takychto pripadoch myslite?

Arielka

Pierre

Odoslaný - 31 máj 2007 :  17:27:44  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Dobre je prestat sa tolko zaoberat telesnym a zacat viac duchovnym. Myslis ze minuly papez Jan Pavol II. mal pocit menejcennosti ked uz bol starucky a sotva sa hybal? Ja som ten pocit z neho nemal. Ak aj clovek nevladze pre svoju staru ci inak postihnutu telesnu schranku nieco hmotne robit, stale moze spravit velmi vela v duchovnej oblasti. Jezis povedal jednej zene, ktora huzevnato makala, ze jej sestra si vybrala lepsi podiel ked namiesto hmotnej prace sa zacala venovat tomu duchovnemu.

A nezabudaj, ze modlitba ma velku moc, ale vacsinou vtedy ked sa modlis za inych, nie za seba. Ak clovek s nemohucou telesnou schrankou zacne pracovat modlitbou a tym pomahat inym, iste sa nebude citit nepotrebny. Modlitba ma obrovsku moc - je to stare vyskusane. A na svete je plno biedy, ktora si akurat vyzaduje len hodne modlitieb.

Takze ako nemat pocit nepotrebnosti a menejcennosti? Nemysliet na seba, ale na inych a im pomahat. Kazdy je potrebny a vzdy.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Prosba Téma Next Topic: Sudkyna rozhodla v prospech  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06