|
Odoslaný - 04 september 2008 : 14:43:19
|
Rád by som vás poprosil o modlitby za povolanie, lebo mám teraz veľkú dilemu, v akom povolaní ma Pán chce vidieť. Modlím sa za to skoro každý deň, ale uvítal by som akúkoľvek vašu pomoc, alebo ak by ste mi vedeli nejako poradiť.
|
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 september 2008 : 08:46:33
|
ferino, v akom povolani si myslis, ze ta chce mat Boh? a preco? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 september 2008 : 20:40:35
|
Ferino, mozno by Ti pomohla tato stranka http://povolania.kbs.sk/ |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 september 2008 : 21:13:07
|
naším prvoradým pocvolaním je láska, a predovšetkým láska k Bohu. bez toho niet žiadne povolanie. Bez ohľadu kam pojdeš, všade treba vedieť ľudí milovať. tomuto sa uč a Boh ti postupne odkryje kam máš ísť.
Počul som , že človek niekedy nei je povolaný tam, kde si myslí že by mal ísť, ale prvou podmienkou povolania je ten druhý - čiže ked začuješ a uvidiš toho druhého. čiže nie byť knazom lebo mne by sa to páčilo, ale byť knazom, lebo su ludia ktori potrebuju knazov a ja im chcem služiť ako knaz, byť reholnikom kvoli tomu, aby som pomahal druhým vo viere, byť v manželstve aby som sa postaral o toho druhého. či zostanem slobodný vo svete aby som bol kedykoľvek k dispozicii Bohu, pre inych ludi vo svete, ktorí ma ako laika skôr prijmu(či prikladom v praci ich potiahnem skôr)čiže vrátim sa späť k úvodu - láska je naším povolaním.
A ešte jedna dobrá rada - niekedy je to trik diabla, že ti da do srdca nerozhodnosť. Je treba vedieť, že každé povolanie je dobré, a že v každom môžem inak slúžiť Bohu. A najlepšie je ísť za knazom, modliť sa o povolanie a chod do seminara, či do rehole a aj ked skončíš v manželstve, pomôže ti to tak či tak. Je lepšie ísť niekde(samozrejme v dôvere k Bohu) a Boh ťa potom neskôr nasmeruje, ak by ťa nahodou potreboval inde. Teda nie urychliť sa, ale čakať a trochen pohľ+adať sa, spoznať kto som a čo som a podobne. ale to je skôr na odborný rozhovor s knazom |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|