Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Svatorecenie JPII.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot
Strana: z 10

Pierre

Stav: offline

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  00:27:57  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Veru tak, pri vsetkej skromnosti, my sme ta prva cirkev, hoci sa to sektarom nepaci, je to znama historicka realita, sme tu nepretrzite od sameho zaciatku 2000 rokov. Sme alfa aj omega, prvi aj posledni, pred nami nebolo inej cirkvi a po nas tiez nebude. Budeme tu az do konca sveta, tak je nam sudene.

Pavelba: Prepac, ale tam to nie je, skus ine suradnice.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  07:27:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Načo je dobrá taká debata ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  07:35:40  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Každá miestna cirkev, ktorá spadá do spoločenstva KC (resp. právoslavia, aj oni sú istým spôsobom katolícki) je založená apoštolom alebo nástupcom apoštola, ktorý vie doložiť svoje poverenie (svätenie vkladaním rúk) priamo ku Kristovi.

Neviem, o tom, že by napr. Kresťanské zbory alebo baptisti, či adventisti doložili, že by ich cirkev založil nejaký nástupca apoštola, tobôž apoštol, ktorý má neprerušené svätenie priamo od Krista.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  07:36:59  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Načo je dobrá taká debata ?

Netuším.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  07:56:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Pavelba: Prepac, ale tam to nie je, skus ine suradnice.

Ak máš na mysli taký explicitný verš ako je napr.:
Matúš 23:9 A svojím otcom nenazývajte nikoho na zemi, lebo jeden je váš Otec, ten, ktorý je v nebesiach.

Nieje tam vo vzťahu k zákazu nazývať niekoho „Veľkňazom“ uvedený.

Čo tam však je, je charakteristika jediného skutočného veľkňaza, Krista. Jeho veľkňažstvo na základe Žalmu 110:4 a Gen 14:18 je výnimočné. Kristus podľa poriadku Melchisedechovho stojí nad všetkými levitskými kňazmi Žid 7:1-28. Je prostredníkom lepšej zmluvy Žid 7:22; 8:6-13; 9:15-22; svojou obeťou na kríži otvára cestu veriacim Žid 10:20 do svätyne. Táto rozhodujúca obeť sa stala raz navždy Žid 7:27! A nemusí byť opakovaná.
Kristus ako Syn, Žid 5:5, ktorého veľkňažstvo Žid 3:1 nemôžeme ani v náznakoch pripisovať niekomu inému, je pravým veľkňazom na veky.

Ak sa však pozrieme do terminológie Vašej cirkvi, jasne vidieť, že slovné spojenia „rímsky veľkňaz“ a „námestník Krista“ tento fakt ignorujú.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  08:07:11  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

quote:
Pôvodne poslal Pierre
- No keby si toho nasho velknaza sv. Petra lepsie poznal a vedel co hovoril, tak by si proti nemu urcite nieco mal, a nie len nieco, priam vsetko .

Veľkňaz bol najvyšší kňaz. Dávno predtým bol veľkňaz aj kráľom. Veľkňazi vykonávali obetu, poslednú vykonal Ježiš, a to na sebe.

Tak apoštola Petra ste si "zoštátnili", keď píšeš, že je "váš"?

To všechno souvisí se svátostným kněžstvím, které ustanovil Kristus, jak věříme. I účast biskupů v čele s papežem na kněžství Kristově, i posloupnost papežů s Petrem.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  08:10:34  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Matúš 23:9 A svojím otcom nenazývajte nikoho na zemi, lebo jeden je váš Otec, ten, ktorý je v nebesiach.

Čo tam však je, je charakteristika jediného skutočného veľkňaza, Krista. Jeho veľkňažstvo na základe Žalmu 110:4 a Gen 14:18 je výnimočné. Kristus podľa poriadku Melchisedechovho stojí nad všetkými levitskými kňazmi Žid 7:1-28. Je prostredníkom lepšej zmluvy Žid 7:22; 8:6-13; 9:15-22; svojou obeťou na kríži otvára cestu veriacim Žid 10:20 do svätyne. Táto rozhodujúca obeť sa stala raz navždy Žid 7:27! A nemusí byť opakovaná.
Kristus ako Syn, Žid 5:5, ktorého veľkňažstvo Žid 3:1 nemôžeme ani v náznakoch pripisovať niekomu inému, je pravým veľkňazom na veky.

Ak sa však pozrieme do terminológie Vašej cirkvi, jasne vidieť, že slovné spojenia „rímsky veľkňaz“ a „námestník Krista“ tento fakt ignorujú.

Začíná se mi rýsovat, na čem je postavena dogmatika Vaší církve.
Na statistickém vyhodnocování a soukromých výkladech.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  08:23:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Dobre Lajos, za to nedostanes nic, zistoval som co znamena to N.N. Priznavam ze tiez neviem vsetko. Ale konecne som si pomyslel aspon jeden rozumnejsi co ma aj rozumnejsie otazky, ale ked si to takto doplnil, kaslem na teba.
krasny priklad, ako sa da nevedomost skyvat za "nastvanie" a toho, ako niekto obhajuje nieco, co do podrobna ani nepozna. No nic, necham ta tak pierre, aby som ti nahodou nasposobil nejake frustracie.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:03:50  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Jezis zalozil jednu cirkev. ostatne cirkvicky a sekty sa len prikmotruju ale hlasaju nieco ine ako hlasal Jezis. a vies co o takych povedal sv. Pavol, o tych ktori hlasaju ine evanjelium ako ho hlasal on?

Nie som odborník na učenia cirkví, vrátane protestantských, ale skús mi vymenovať jeden jediný rozdiel, ktorý dokazuje (alebo len poukazuje), že učia niečo iné ako hlásal Ježiš alebo apoštol Pavel.
quote:
nikto okrem KC(+pravoslavni, nemyslim len rkc) nemoze povedat ze je zalozeny Jezisom a ze tvori povodnu Jezisovu cirkev. vsetky vratane ECAv su zalozene clovekom.... takze bez ohladu na nmieru akou sa odvolavaju na Pismo, nemozu byt ani biblicke, lebo DS si nemoze protirecit a dane cirkvicky a sekty maju protichodne ucenia nielen biblii ale neustale sa separuju, co znakom DS je skor jednotiaca sila.

Všetky cirkvi a cirkvičky, hlásajúce sa k Ježišovi, majú jeden základ, všetky sa odvolávajú na pôvod v ranej cirkvi, od ktorej sa postupne odčleňovali a odkláňali od základného učenia. Prečo? Kým verili, že Ježiš je Syn Boží, že sa znovu vráti, aby ich vzal do večného kráľovstva, a radšej sa dali umučiť na smrť, než by zapreli Ježiša alebo Ho urazili jedením z obetovaného cudzím bohom, dovtedy boli jedným telom. Akonáhle začali filozofovať o miere božskosti a dôležitosti jednotlivých členov Trojice, už sa začali hašteriť a odčleňovať. Väčšinový názor na filozofické otázky, ktorými sa raní kresťania nezaťažovali, niekedy hlasovaním, inokedy vraždením, víťazil a dnes tu máme víťaza - RKC.
Aj keby som bol biskupom RKC, musel by som si občas položiť otázku - bol pri rozkoloch v cirkvi vždy Sv. Duch práve na našej strane? Pridával sa automaticky k väčšine? Zasahoval do slobodnej vôle - voľby a výberu? Nie je Sv. Duch niekde pri neznámej, nepočetnej sektičke, neoplývajú jej členovia Jeho darmi ako prví apoštoli?
quote:
tak mi teraz povedz, kto tu ma legitimne pravo tvrdit o sebe ze je Kristovou cirkvou - v minulosti , v pritomnosti i v buducnosti?

Tá cirkev by to nemala tvrdiť, ale preukázať svojím životom.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:15:15  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco
Aj keby som bol biskupom RKC, musel by som si občas položiť otázku - bol pri rozkoloch v cirkvi vždy Sv. Duch práve na našej strane?

Biskupové katolické církve se tím také zabývají.
Pokud si přečteš např. dekret II. vat. koncilu o ekumenismu, dočteš se tam něco v tom smyslu, že "..rozkoly byly zapřičiněny mnohdy chybami na obou stranách..."
Není to doslovné, neznám to nazpaměť.
Ale i když i na straně katolíků jsou a byly chyby (každý kdo je alespoň trochu sebekritický si je přizná), neznamená to, že katolická církev nepředává zjevení tak, jak ho přijala od Krista.

rad.ek

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:22:18  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
pavelba:
Lenze vo vsetkych textoch krasne vidiet ze Kristovo velknazstvo na seba neberie vyhradne pouzivanie slova "velknaz". To pomenovanie sa mu nedava ako jedine a iba jemu vyhradene slovo. Tiez bezne sa to tam obmiena a Jezis je titulovany rozne. Raz ho volaju "velknaz na veky", inokedy "knaz na veky"... Inde ho zasa volaju "baranok"... Je fakt divne ze teba stve iba slovicko "velknaz" a uz ine nie, hoci rovnako by ta malo potom stvat aj "knaz" a pripadne i "baranok".

Stale sa tam pise Jezis je "knaz na veky", tak sa tam hovori a aj v tomto zmysle sa to tam hovori - "na veky" A prave v takomto slovnom zlozeni ako sa tam pise to treba i chapat - "knaz na veky", a v takomto chapani sa to uz ozaj nemoze pouzit na nikoho, lebo nikto nie je naveky. Ani papez nie je papezom na veky, striedaju sa. Vecny knaz alebo vecny velknaz je len Jezis. No samotne slovicka ako "knaz", "velknaz" alebo "baranok", su volne, a mozeme ich kludne pouzit aj inde. Jezisovi patria akurat ked sa pouziju v spravnych suvislostiach.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:30:38  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Lajos: Ak si si nevsimol, ja som si tam svoju nevedomost priznal. No nemienim niekomu hladat informacie, kto nema zaujem o seriozny rozhovor. Naozaj nemam v hlave vsetko, ale ked nieco presne neviem, mrknem napr. do knih a najdem si to, ziaden problem.

Laco

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:34:30  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

quote:
Pôvodne poslal Lajos

co je to to "N.N"

Myslím, že by bylo logické, kdyby to bylo jméno konkrétního papeže.
Co myslíte?

Je to určite niečo ako naše "ten a ten", "XY"; to jedno N bude Nomen (meno).

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:41:51  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Laco:
Nie som odborník na učenia cirkví, vrátane protestantských, ale skús mi vymenovať jeden jediný rozdiel, ktorý dokazuje (alebo len poukazuje), že učia niečo iné ako hlásal Ježiš alebo apoštol Pavel.

- Staci vziat apostolske ucenie a vidime to. Napr. vsetky stare cirkvi veria v pritomnost Jezisa v chlebe a vine pri omsi. To je viera krestanov od sameho zaciatku. Protestanti tomu ale prestali verit. Neprestali verit zeby sme my nieco zmenili, to bola stara viera, a oni to zmenili. Preto i tvoje tvrdenie ze sa odclenovali lebo sa krestania niecim zacali hlbsie zaoberat nie je celkom pravda.

Laco

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:48:14  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
- Staci vziat apostolske ucenie a vidime to. Napr. vsetky stare cirkvi veria v pritomnost Jezisa v chlebe a vine pri omsi. To je viera krestanov od sameho zaciatku. Protestanti tomu ale prestali verit. Neprestali verit zeby sme my nieco zmenili, to bola stara viera, a oni to zmenili. Preto i tvoje tvrdenie ze sa odclenovali lebo sa krestania niecim zacali hlbsie zaoberat nie je celkom pravda.

Musel by sa ozvať a potvrdiť Tvoje riadky člen takej cirkvi. Ale aj to by sa dalo vysvetliť tak, že to chápu tak, že Ježišovo telo a krv je v chlebe a víne len symbolicky, a hlavné bolo, že si pri spoločnej večeri vždy pripomenuli jeho obetu za hriechy ľudí.

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:51:56  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Je to určite niečo ako naše "ten a ten", "XY"; to jedno N bude Nomen (meno).

- Vsak ono si staci len najst nejaky dokument kde sa nejaky konkretny papez uvadza aj z celym oficialnym titulom, a mame to .

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  09:57:23  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Laco:
Musel by sa ozvať a potvrdiť Tvoje riadky člen takej cirkvi. Ale aj to by sa dalo vysvetliť tak, že to chápu tak, že Ježišovo telo a krv je v chlebe a víne len symbolicky, a hlavné bolo, že si pri spoločnej večeri vždy pripomenuli jeho obetu za hriechy ľudí.

- Lenze apostili nas ucili ze je tam naozaj realne pritomny. Nie len symbolicky, ale aj naozaj. A tato viera sa zachovava dodnes len v cirkvach ktorych korene siahaju k apostolom, tie protestanske co ich pozakladali rozni samozvanci, to uz samozrejme nemaju a mat ani nemozu, lebo tam uz nikto nema tu moc premienat, retaz odovzdavania moci kladenim ruk bola u nich prerusena. Ta sa zachovava len v starych povodnych cirkvach.

Ales

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  12:22:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

pali, taky detail, niekde v pisme, Jezis hovori ze nikoho nemame nazyvat ucitelom, lebo len jeden je Ucitel..... co vcul? som ucitel alebo sa tak nemozem nazvat?

alebo svojmu biologickemu rodicovi nemozem tiez povedat otec? to mi chces povedat ze 2000 rokov ludia uz v tomto porusuju Jezisove slova?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  12:30:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

quote:
Pôvodne poslal alesko

Jezis zalozil jednu cirkev. ostatne cirkvicky a sekty sa len prikmotruju ale hlasaju nieco ine ako hlasal Jezis. a vies co o takych povedal sv. Pavol, o tych ktori hlasaju ine evanjelium ako ho hlasal on?

to ze sa separuju je dostatocny dokaz. Jezis sa modlil za jednotu nie na to aby sa ludia separovali

quote:

quote:
nikto okrem KC(+pravoslavni, nemyslim len rkc) nemoze povedat ze je zalozeny Jezisom a ze tvori povodnu Jezisovu cirkev. vsetky vratane ECAv su zalozene clovekom.... takze bez ohladu na nmieru akou sa odvolavaju na Pismo, nemozu byt ani biblicke, lebo DS si nemoze protirecit a dane cirkvicky a sekty maju protichodne ucenia nielen biblii ale neustale sa separuju, co znakom DS je skor jednotiaca sila.

Všetky cirkvi a cirkvičky, hlásajúce sa k Ježišovi, majú jeden základ, všetky sa odvolávajú na pôvod v ranej cirkvi, od ktorej sa postupne odčleňovali a odkláňali od základného učenia. Prečo? Kým verili, že Ježiš je Syn Boží, že sa znovu vráti, aby ich vzal do večného kráľovstva, a radšej sa dali umučiť na smrť, než by zapreli Ježiša alebo Ho urazili jedením z obetovaného cudzím bohom, dovtedy boli jedným telom. Akonáhle začali filozofovať o miere božskosti a dôležitosti jednotlivých členov Trojice, už sa začali hašteriť a odčleňovať. Väčšinový názor na filozofické otázky, ktorými sa raní kresťania nezaťažovali, niekedy hlasovaním, inokedy vraždením, víťazil a dnes tu máme víťaza - RKC.

ako dolozis to ze vychadzaju z ranej cirkvi? alebo sa drzia iba toho co je v Pisme? tam ludia tvorili jednotu a urcite tam boli rozne problemy. ukaz mi kde cirkvi zostavaju v spolocenstve aj napriek provblemom? akonahle sa vytvori problem uz sa ludia separuju. Toto je dielo DS - separacia?

quote:

Aj keby som bol biskupom RKC, musel by som si občas položiť otázku - bol pri rozkoloch v cirkvi vždy Sv. Duch práve na našej strane? Pridával sa automaticky k väčšine? Zasahoval do slobodnej vôle - voľby a výberu? Nie je Sv. Duch niekde pri neznámej, nepočetnej sektičke, neoplývajú jej členovia Jeho darmi ako prví apoštoli?

by som porozmyslal ci su to dary DS ked hlasaju separaciu a nie jednotu. a hlasaju rozbroje a nenavist.

quote:

quote:
tak mi teraz povedz, kto tu ma legitimne pravo tvrdit o sebe ze je Kristovou cirkvou - v minulosti , v pritomnosti i v buducnosti?

Tá cirkev by to nemala tvrdiť, ale preukázať svojím životom.

Kc to preukazuje svojim zivotom.... to len vy potrebujete neustale ako pubertaci si dokazovat ze ste ti lepsi. je toto dar DS - dokazovat si som lepsi, cize sa vyvysovat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  12:33:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
laco, koncim debatu. nemam zaujem ani ja si nieco dokazovat. Ja som v KC doma, pre mna rkc je ta najbiblickejsia cirkev ktoru poznam a aj ked budes vytahovat neviem co, mienim zostat pri pravej Kristovej cirkvi, ktoru je Katolicka cirkev. a nemienim sa nechat ochudobnovat o spolocenstvo s Kristom.

pavelba

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  13:42:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: laco, koncim debatu.

Vďaka Bohu za to...

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  14:45:53  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Aleško: "to ze sa separuju je dostatocny dokaz. Jezis sa modlil za jednotu nie na to aby sa ludia separovali"

Matúš 10:34: "Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč."

Aleško: "ako dolozis to ze vychadzaju z ranej cirkvi? alebo sa drzia iba toho co je v Pisme? tam ludia tvorili jednotu a urcite tam boli rozne problemy. ukaz mi kde cirkvi zostavaju v spolocenstve aj napriek provblemom? akonahle sa vytvori problem uz sa ludia separuju. Toto je dielo DS - separacia?"
"by som porozmyslal ci su to dary DS ked hlasaju separaciu a nie jednotu. a hlasaju rozbroje a nenavist."

Pretože sa separovali, alebo boli odseparovaní, teda vykázaní väčšou časťou, až neskôr. Luthera poznáme všetci, tak ho dám za príklad. Študoval za kňaza cirkvi s proklamovanou 1500 ročnou tradíciou, bolo by bláznovstvo si myslieť, že po "obrátení" zavrhol aj ranú cirkev prvých troch storočí.
Prečo by DS nepomohol pri separácii? Prečo by nevyložil z košíka so zhnitými jabĺčkami pár dobrých kusov?

Aleško: "Kc to preukazuje svojim zivotom.... to len vy potrebujete neustale ako pubertaci si dokazovat ze ste ti lepsi. je toto dar DS - dokazovat si som lepsi, cize sa vyvysovat?"

Ty to chápeš ako preteky v najsamlepšosti? (nemusíš odpovedať)

Aleško: "laco, koncim debatu. nemam zaujem ani ja si nieco dokazovat. Ja som v KC doma, pre mna rkc je ta najbiblickejsia cirkev ktoru poznam a aj ked budes vytahovat neviem co, mienim zostat pri pravej Kristovej cirkvi, ktoru je Katolicka cirkev. a nemienim sa nechat ochudobnovat o spolocenstvo s Kristom."

Neuraz sa, ale nikto Ťa nikam nelanáril.

Ales

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  14:52:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: laco, koncim debatu.

Vďaka Bohu za to...

s nim, s tebou som este neskoncil

Pierre

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  14:59:23  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Laco:
Prečo by DS nepomohol pri separácii? Prečo by nevyložil z košíka so zhnitými jabĺčkami pár dobrých kusov?

- Preto ze by si tym Boh posliapal vlastne slova. Ten "kosicek" bolo postaveny na "skale", a bolo mu prislubene ze brany pekelne ho nepremozu a Boh bude stale s nim.

- Mimochodom tie biblicke slova o nasej cirkvi ani Luther nevedel stravit a tak istu dobu tvrdil ze to do biblie vraj doplnili neskor katolici. Mnohe knihy co sa mu nehodili z biblie povyhadzoval, neskor na prosby jeho znamych tam niektore vratil... No kasicky samozvanec, ktory si robi co chce. Chapem ze ani pavelba sa k nemu nechce hlasit.

Laco

Odoslaný - 12 apríl 2007 :  15:40:10  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
- Preto ze by si tym Boh posliapal vlastne slova. Ten "kosicek" bolo postaveny na "skale", a bolo mu prislubene ze brany pekelne ho nepremozu a Boh bude stale s nim.

Mohol som to aj tak myslieť, ale nedefinoval som, ktoré je hnilé a ktorá dobré. Dobrého býva málo.
quote:
- Mimochodom tie biblicke slova o nasej cirkvi ani Luther nevedel stravit a tak istu dobu tvrdil ze to do biblie vraj doplnili neskor katolici. Mnohe knihy co sa mu nehodili z biblie povyhadzoval, neskor na prosby jeho znamych tam niektore vratil... No kasicky samozvanec, ktory si robi co chce. Chapem ze ani pavelba sa k nemu nechce hlasit.

Luthera som zvolil ako najznámejšieho a najčerstvejšieho "separatistu". Tých nemenovaných sú celé zástupy, už od raného kresťanstva, a všetko kňazi a biskupi. Chcel som tým vrátiť Aleška do obrazu, že sektičky nevznikli nedávno a z ničoho nič (no nájdu sa aj také vymyslené), ale že majú rovnaký pôvod ako RKC.

Strana: z 10 Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06