Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Svatorecenie JPII.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot
Strana: z 10

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  14:09:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Milan:
hehe, ano pozname. Podobnym sposobom sa da vypocitat cislo 666 takmer z cohokolvek. A niektori sektari to normalne aj robia a potom nam to hadzu ze to je vraj dokaz

...

... ved ani ja nechcem tvrdiť, že za tým niečo je ... len taká perlička... od neznaboha ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  14:30:22  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Jasne, OK

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  14:54:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Jeho oficiálne meno je tiež "pontifex maximus". Podľa prekladového slovníka z latinčiny, to znamená najvyšší kňaz čili veľkňaz.

http://www.eslovniky.cz/

Už sa tomu nebráň Pierre. Každému súdnemu človeku je jasné, čo sa snažíš zamlžiť....

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  15:06:20  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ja mam sice v slovniku ako druhy vyznam slova pontifex - biskup. Ale pozri sa, keby velknaz figurovalo v jeho oficialnom titule, tak sa k tomu hrdo prihlasim a kazdeho kto sa to pokusi spochybnit poslem niekam, no je mi luto, nie je to tam, mrkni vyssie, alebo aj nizsie, skopirujem ti jeho skutocny pravy cely oficialny titul znova:

Celý oficiální titul papeže zní:
Jeho Svatost, z Boží prozřetelnosti, N.N., biskup římský, vikář Ježíše Krista, nástupce knížete apoštolů (tj. Sv.Petra), patriarcha Západu, primas Itálie, arcibiskup a metropolita římské provincie, suverén státu Vatikánské Město, služebník služebníků Božích.

Kapisto? A kto tomu neveri a tvrdi nieco ine, nech si to ide laskavo tarat inde .

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  15:17:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
co je to to "N.N" a preco by mal byt apostol Peter "knieza" apostolov?

edit1: Kedze si tu bol aj po odoslani mojho prispevku a editoval si vlastny, domnievam sa ze nevies co N.N znamena, inak by si odpovedal. Jo a kde si prisiel ku kniezatu petrovi si tiez neodpovedal.

edit2: Preto prosim niekoho z katolikov, kto vie co to znamena o odpoved. Pseudoinkvizitor pierre totiz nevie o com pise a cakat az to dohlada v googli sa mi nechce.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  15:44:07  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Aj pre mňa je novinkou, že apoštol Peter bol nadradený svojim kolegom apoštolom. To fakt?

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  15:48:57  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

co je to to "N.N" a preco by mal byt apostol Peter "knieza" apostolov?

edit1: Kedze si tu bol aj po odoslani mojho prispevku a editoval si vlastny, domnievam sa ze nevies co N.N znamena, inak by si odpovedal. Jo a kde si prisiel ku kniezatu petrovi si tiez neodpovedal.

edit2: Preto prosim niekoho z katolikov, kto vie co to znamena o odpoved. Pseudoinkvizitor pierre totiz nevie o com pise a cakat az to dohlada v googli sa mi nechce.

Dobre Lajos, za to nedostanes nic, zistoval som co znamena to N.N. Priznavam ze tiez neviem vsetko. Ale konecne som si pomyslel aspon jeden rozumnejsi co ma aj rozumnejsie otazky, ale ked si to takto doplnil, kaslem na teba. A prosim ostatnych katolikov aby tymto exotom tazkochapavym tu uz tiez nic neprezradzali . Aj tak kym niekto z nich pochopi co je to len vobec "oficialny titul", trva to niekolko stran

Laco:
Ano je to fakt potvrdzujuci aj v biblii. Dokonca primat sv. Petra uznavaju aj protestanski biblisti. Ale tiez to uz nejdem vysvetlovat.

Laco

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:01:21  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Ano je to fakt potvrdzujuci aj v biblii. Dokonca primat sv. Petra uznavaju aj protestanski biblisti. Ale tiez to uz nejdem vysvetlovat.

A hneď konfrontačný tón ako Janka. Normálne sa pýtam a priznávam sa, že som si nevšimol v Biblii Petrovo výsostné postavenie medzi dvanástimi. Judáš viem že požíval špeciálnu dôveru - čo sa týka financií. Nemysli si, že mám niečo proti Petrovi, veď nebol katolík.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:09:42  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

co je to to "N.N"

Myslím, že by bylo logické, kdyby to bylo jméno konkrétního papeže.
Co myslíte?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:24:16  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

Aj pre mňa je novinkou, že apoštol Peter bol nadradený svojim kolegom apoštolom. To fakt?

Jak v čem.
Ano, fakt tomu věříme, že v podstatných otákách zjevení má Petr a jeho nástupcové rozhodující pravomoc. A věříme, že v církvi tomu tak bylo vždycky. Dají se k tomu najít i podpůrná místa v bibli, i historické dokumenty. Taky se dají najít historické dokumenty, které se tuto pravomoc snaží zpochybňovat.
Tyto tendence zpochybnění Petrova primátu vedly i k rozkolům.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:29:16  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
Myslím, že každému může být jedno, jak si katolíci papeže titulují.
Proč Vám to vlastně není jedno?
Každý ten titul více nebo méně oficiání má nějakou historii, svůj význam. Mohlo by být docela zajímavé se pídit po tom, co znamenají, jak vznikly, co vyjadřují.
Proč se jim vysmívat nebo je katolíkům posuzovat?

rad.ek

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:40:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Milan
Oficiální titul papeže je „Vicarius Filii Dei“, což zní v prekladu „zástupce syna Božího“. To potvrzuje katolický list Our Sunday Visitor, který 18. dubna 1915 napsal: „Papežská mitra nese tento nápis: ‚Vicarius Filii Dei‘.“ Vzhledem k tomu, že latinská písmena mají císelné hodnoty, stací je jen secíst a dojdeme k císlu 666.

... bisťu, náhoda alebo skrytý zámer Vatikánu ? ...

nezistilo sa ze cislo stana je vlastne 616? a tym padom tie Vase cachre-machre s cislami su len dotlacanim sa k satanovi?

ale to uz i o nasom zakladatelovi vraveli ze mocou Belzebula vyhana zluch duchov

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  16:55:24  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Myslím, že každému může být jedno, jak si katolíci papeže titulují.
Proč Vám to vlastně není jedno?
Každý ten titul více nebo méně oficiání má nějakou historii, svůj význam. Mohlo by být docela zajímavé se pídit po tom, co znamenají, jak vznikly, co vyjadřují.

preco im to ni eje jedno: lebo uz nemaju do coho rypat tak vytahuju veci take aby mali do coho rypat a zase si dokazovat aky su biblisti.

ostatni - o Petrovej nadradenosti:
Peter bol prirodzena autorita a vodcovsky typ, jeho vodcovstvo a nadradenost vyplyva jednak z tohoto(dokazov v biblii je o tomto dost) a jednak z toho , ze ho Jezis ustanovil za pastiera(to ma rkc priamoz biblie).
tu sa niet o com bavit. to ze apostoli ustanovili ze tato prirodzena autorita(+autorita stanovena Jezisom) prechadza na dalsich vyplyva zase zo skutkov apostolov(1. kapitola).

takze napr. titul "velknaz sa moze chapat ako titul vychadzajuci z tejto autority. to ze my katolici vieme rozlisovat aj jemne detaily a nekatolici nie, nie je dovodom aby sme sa tu dohadovali o takychto veciach.

pali, lajos, milan - vytahujete a vyrabate problemy kore ani problemami nie su. resp. su to problemy ktore ani netreba riesit kym nemate ochotu prestat podozrievat z rkc.... rkc je ovela viac biblicka ako si vy dokazete predstavit

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  17:04:03  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Rad.ek:

- Pretoze tak sa zda ze spiritualita vacsiny siekt je zalozena na nenavisti voci RKC. Bez tej nenavisti by im zostala asi len prazdnota. Staci sa mrknut na nejake ich forum, takmer cele sa zaobera hlavne RKC, hoci katolici tam skoro ani nechodia. Zatial co keby sem oni nechodili, ani nevieme ze nejake ich cirkvicky existuju, mame vlastny zivot a do ich cirkviciek sa nestarame, nezaujimaju nas. Oni vsak takmer nic vlastne nemaju, iba ozaj tu svoju nenavist voci tej vecne preklinanej, satanskej, diabolskej, luciferskej RKC, kde sa snazia vypocitat 666 este aj z cisla papezovych topanok .

Alesko:
pali, lajos, milan - vytahujete a vyrabate problemy

- Myslim ze Milan teraz ziadne problemy nehladal a nevyrabal .
To aby sme zasa mu nekrivdili .

Laco:
Nemysli si, že mám niečo proti Petrovi

- No keby si toho nasho velknaza sv. Petra lepsie poznal a vedel co hovoril, tak by si proti nemu urcite nieco mal, a nie len nieco, priam vsetko .

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  17:43:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pierre, milan si myslel ze s tymi cislami bude zaujimavy....ale som rad ze u dokazal, ze to vicarius filii Dei nie je satanovo cislo.

pavelba

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  19:03:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Myslím, že každému může být jedno, jak si katolíci papeže titulují.

Mohlo by byť, ale ako vidíš nie je...
A som si istý, že v nebi to Bohu taktiež nie je šumafuk, keď ako veľkňaz na veky vekov na zemi i nebi je ustanovený jedine Kristus...

A je úplne jedno, či ho tak nazývate "oficiálne" na verejnosti, alebo "oficiálne" vo svojich dokumentoch.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  19:36:45  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
A kde mas v Pisme ze pomenovanie velknaz moze mat iba Jezis a uz nikto iny?

Laco

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:05:12  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
- No keby si toho nasho velknaza sv. Petra lepsie poznal a vedel co hovoril, tak by si proti nemu urcite nieco mal, a nie len nieco, priam vsetko .

Veľkňaz bol najvyšší kňaz. Dávno predtým bol veľkňaz aj kráľom. Veľkňazi vykonávali obetu, poslednú vykonal Ježiš, a to na sebe.

Tak apoštola Petra ste si "zoštátnili", keď píšeš, že je "váš"?

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:06:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
laco, Peter je zakladatelom, resp. prvým papežom, resp. je tým na kom Ježiš zakladal cirkev. a ta cirkev je katolicka, apostol patri jedine do cirkvi ktoru zalozil Jezis a tou je katolicka cirkev. preto nechapem ako mozu niektore sekty tvrdit ze su zalozene na zivote prvych krestanov ked cirkev bola odpociatku katolicka a preto nechapem ze ked ziju ako prvotni krestania nie su aj tieto sekty castou katolickej cirkvi..... takze ziadne zostatnovanie, iba cistý historicky fakt.

sasulnik

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:07:51  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
S tým veľkňazom je opäť slovíčkárenie ako pri pomenovaní kňazov a biskupov otec.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:13:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
sasulnik, my katolici vieme rozlisovat aj jemne detaily a nekatolici nie, a to nie je dovodom aby sme sa tu dohadovali o takychto veciach.
proste raz comusi nechapu tak rypat budu stale.... vies, v tom je ta krasa katolicizmu, ze nauci cloveka rozlisovat a chapat aj jemnym rozdielom a uveodmovat ci co komu patri. nielen velknaz, nielen svaty otec, ci ako ty spominas "biskup a knazom +otec" ci uz ucta k PM atak...

Pierre

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:48:12  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Laco:
poslednú vykonal Ježiš, a to na sebe

- Ano, presne preto Jezisa volame aj "baranok", bol to posledny obetovany "baranok" ako predpisoval zakon na odpustenie hriechov. Ale tiez to neznamena ze to pomenovanie nemozeme inde pouzit.

pavelba

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  20:52:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

A kde mas v Pisme ze pomenovanie velknaz moze mat iba Jezis a uz nikto iny?

Žid 5 a 9 kapitola.

<°)))))><(

Laco

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  21:21:50  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

laco, Peter je zakladatelom, resp. prvým papežom, resp. je tým na kom Ježiš zakladal cirkev. a ta cirkev je katolicka, apostol patri jedine do cirkvi ktoru zalozil Jezis a tou je katolicka cirkev. preto nechapem ako mozu niektore sekty tvrdit ze su zalozene na zivote prvych krestanov ked cirkev bola odpociatku katolicka a preto nechapem ze ked ziju ako prvotni krestania nie su aj tieto sekty castou katolickej cirkvi..... takze ziadne zostatnovanie, iba cistý historicky fakt.

Dobre, na konci prvej vety si to dobre povedal - zakladateľom Cirkvi bol Ježiš, Peter bol základným kameňom budúcej stavby (čo samozrejme vždy neznamená, že sa stavba podarí podľa očakávania). Ale ďalšími tvrdeniami neupieraš sektám, ako nazývaš iné ako katolícke cirkvy, len Petra, ale vlastne aj Krista. Už aj Ten je sprivatizovaný všeobecnou cirkvou?

Ales

Odoslaný - 11 apríl 2007 :  22:25:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Jezis zalozil jednu cirkev. ostatne cirkvicky a sekty sa len prikmotruju ale hlasaju nieco ine ako hlasal Jezis. a vies co o takych povedal sv. Pavol, o tych ktori hlasaju ine evanjelium ako ho hlasal on?

nikto okrem KC(+pravoslavni, nemyslim len rkc) nemoze povedat ze je zalozeny Jezisom a ze tvori povodnu Jezisovu cirkev. vsetky vratane ECAv su zalozene clovekom.... takze bez ohladu na nmieru akou sa odvolavaju na Pismo, nemozu byt ani biblicke, lebo DS si nemoze protirecit a dane cirkvicky a sekty maju protichodne ucenia nielen biblii ale neustale sa separuju, co znakom DS je skor jednotiaca sila.

tak mi teraz povedz, kto tu ma legitimne pravo tvrdit o sebe ze je Kristovou cirkvou - v minulosti , v pritomnosti i v buducnosti?

Strana: z 10 Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06