|
Odoslaný - 02 apríl 2007 : 20:53:31
|
ako vidim si pleties predlozky
nie s Jezisom ale k Jezisovi nie k eliasovi ale s Eliasom
a potom sa mozme cudovat ze sa pletie nekatolikom ze sa modlime s PM a vy to vnimate ako k PM |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 apríl 2007 : 20:58:19
|
quote: Pôvodne poslal alesko
k Eliasovi? a ze kto tu je modlar
Nemyslel som klaňať sa Eliášovi, ale použiť ho ako príhovorcu. Pre dnešok končím. Dobrú noc! |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 apríl 2007 : 21:01:12
|
no a ked to iste poviem ja o PM tak som automaticky modlar.... preco pouzivas prihovorcu ktory je mrtvy a ktory podla jedneho useku v Biblii nemoze sa za teba prihovarat?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 00:38:23
|
pavelba: že práve spomenutý prípad je skôr umelo vytvoreným "zázrakom",
- Zasa tu pavelba osocuje bez dokazu...
Len nezabúdajte na to, že satan je veľký imitátor Boha, a má voľnosť na tomto svete...
- Ano, mas naozaj velku volnost, treba ti ju obmedzit.
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 06:10:49
|
Pri uvažovaní nad svätorečením JPII a iných si treba položiť otázky:
Komu to prospieva? Čo sa tým zmení na vzťahu jednotlivec-Boh? |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 07:18:28
|
Komu to prospieva?
ludom...Jan Pavol II je prikladom pre ludi, cely jeho zivot...napr. pre stareho, choreho cloveka je dokazom ako umriet, obetovat svoje bolesti, na jeho utrpeni vidiet, ze sa da umriet aj bez zavrazdenia(eutanazie) pre mladeho cloveka je dokazom, ze sa da obetovat Bohu aj bolest zo straty milovanych rodicov atd...kazdy si nieco najde
Čo sa tým zmení na vzťahu jednotlivec-Boh? ze jednotlivec bud spozna Boha (ako napr.ja) alebo ten, co Ho pozna, Ho spozna blizsie nevies, ze dobre priklady pritahuju viac ako slova?
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 07:27:50
|
quote: Pôvodne poslal Laco Mám pred Ním (Bohom-Otcom) obrovský rešpekt, trasie sa mi hlas, keď musím nahlas vysloviť iba všeobecné meno Boh, a nie ešte El Šaddaj a pod.
Pri Bohu je nielen Eliáš. I presvätá Bohorodička a ďalší svätí. I ja sám seba nachádzam nehodným prichádzať priamo k Bohu.
Nie je to aj pokorujúce prichádzať k Prostredníkovi Ježišovi cez prostredníka Pannu Máriu? |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 08:12:17
|
no a ked to iste poviem ja o PM tak som automaticky modlar.... preco pouzivas prihovorcu ktory je mrtvy a ktory podla jedneho useku v Biblii nemoze sa za teba prihovarat?
To s tým Eliášom bol momentálny nápad. Skôr sa mi vybavujú modlitbičky k anjelovi strážnemu, sv. Helenke..., ale v súvislosti s Eliášom sa mi nevybavuje nič. Ani slovné spojenie svätý Eliáš. Prečo si myslíš, že Eliáš je mŕtvy? Veď v nebi nie sú choroby a bolesť, ani smrť.
|
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 08:22:00
|
ja len skumam... ked katolici to iste tvrdia o PM tak uz su modlari. preto rozmyslam v com je rozdiel ked sa modlim s PM alebo s Eliasom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 09:46:15
|
Aha, už som pochopil tento príspevok:
ako vidim si pleties predlozky
nie s Jezisom ale k Jezisovi nie k eliasovi ale s Eliasom
a potom sa mozme cudovat ze sa pletie nekatolikom ze sa modlime s PM a vy to vnimate ako k PM
Takže zámenou 3. pádu so 7. sa retušuje modlárstvo, ako to nazývaš. Ja to v tomto prípade nenazývam modlárstvom, ide tu skôr o omyl, nedorozumenie, o "prosenie za nás hriešnych teraz i v hodinu smrti našej" na nesprávnom, krajšie povedané neistom mieste. "Isté" miesto po pravici Božej má u všetkých kresťanov iba Ježiš, takže dávam prednosť jednej stopercentnej istote pred zástupom neistôt, hoci 99,9 periodických %. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 09:50:55
|
Mam jednu otazku. Podla toho co pisu, ta zena sa udajne uzdravila aj modlitbou k JPII, vtedy uz 2 mesiace mrtvemu. Je mozne sa modlit k niekomu, kto este nebol vyhlaseny za svateho? |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 09:58:46
|
Lajos, ked RKC vyhlasi za svateho, to neznamena, ze ostatni, ktori neboli vyhlaseni nie si svati a nie su s Bohom modlidbu nevypocuje napr. Jan Pavol II, ale Boh a tym, ze ju vypocuje na orodovanie Jana Pavla potvrdzuje, ze ho pozna v Biblii je napisane o tom, koho modlidbu Boh vypocuje a koho nie toho, co poznal Pan Boh za jeho zivota na zemi pozna aj po jeho smrti...dusa neumiera
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 10:01:39
|
Ako k najvyššiemu kňazovi Cirkvi - k JPII. sa je možné modliť a oslovovať ho o príhovor, aj keď nie je ešte vyhlásený za svätého, ale každý vie, akým životom žil. Takže jeho modlitba zaváži. A Janka, má úplnú pravdu! Laco, že dávaš prednosť Ježišovi, Ti tu nik nevytýka! Veď koho prosba by už mala mať väčšiu váhu u Boha Otca. Všetci prosebníci, spolu s Matkou Božou sa utiekajú práve ku Nemu, ako k Bohu - Synovi, aby sa nás zastal a zadržal Jeho trestajúcu ruku a oslovil Jeho milosrdné srdce! Preto je Ježišova obeta neutíchajúca, najmä v omšiach - rovnajúca sa prosbe, obetovaniu sa a vykúpeniu. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 10:11:51
|
Dakujem za vysvetlenie. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 10:14:07
|
NEMAS ZACO LAJOS |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 11:44:50
|
quote: Pôvodne poslal juja Laco, že dávaš prednosť Ježišovi, Ti tu nik nevytýka!
Ale veď ja som sa ani nechválil, ani sa nesťažoval. A tiež som nikomu nevytýkal modlenie sa k mŕtvym alebo s mŕtvymi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 11:55:02
|
quote: Laco, že dávaš prednosť Ježišovi, Ti tu nik nevytýka!
no by aj vyzeralo, aby niekto krestanovi vytykal, ze za sa modli k Jezisovi a nie k (s) niecomu inemu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 12:49:32
|
ozaj Lajos, Evanielicka cirkev veri, ze je spolocenstvo svatych v nebi? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 12:56:15
|
Laco, Lajoš - www.grkat.hfo.sk - hudba - Zbor sv. Romana Sladkopevca - len si to pekne vyhľadajte, chlapci moji milovaní a duša Vám začne plesať! |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 14:00:03
|
a si si ista Juja, ze sa to da otvorit? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 14:16:17
|
quote: Pôvodne poslal Laco A tiež som nikomu nevytýkal modlenie sa k mŕtvym alebo s mŕtvymi.
»Ja som Boh Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba« A on nie je Bohom mŕtvych, ale živých.“ Keď to počuli zástupy, žasli nad jeho učením.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 14:29:09
|
už som si ničím nie istá, pred chvíľou som zistila, že počítač je zavírený, tak som urobila, čo mi kázal! a Miško potvrdil! skúsme toto: http://www.grkat.nfo.sk/ a potom sa preklikať vyskúšala som, mne ide napr. "Neodvracaj svoju tvár" - to je jeden úžasný nápev - jeden ston, ale nie bolestivý, akosi úžasne povznášajúci... |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 14:35:59
|
ano Janka, ECAV ma vo svojom vyznani vieru v spolocenstvo svatych. Za svatich su povazovani ti, ktori prijali Boziu milost. Teda nie niekto, kto bol vyhlaseny tu na zemi za svateho nejakym svetskym dokazovanim co v zivote vykonal, ale aj napr. lotor na krizi, ktoreho mozna jedinym dobrym skutkom bolo to, ze uveril v Krista. Takze mozna nejaka podobnost tu je. ECAV vsak nema nikde nic o nejakom modleni sa s nimi, a uz vobec nie o modleni sa k nim o nejake orodovanie alebo nieco podobne. To bolo stanovisko ECAV, s ktorym sa mozem, alebo aj nemusim stotoznovat
quote: www.grkat.hfo.sk - hudba - Zbor sv. Romana Sladkopevca
aha, velmi pekne ale co to ma spolocne s danou temou? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 14:58:53
|
sú spievanými modlitbami |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2007 : 19:22:53
|
quote: Pôvodne poslal juja
Laco, Lajoš - www.grkat.hfo.sk - hudba - Zbor sv. Romana Sladkopevca - len si to pekne vyhľadajte, chlapci moji milovaní a duša Vám začne plesať!
Jaj, Juja, to sú krásne spomienky. Spieval som takéto piesne ešte v r. 1975. Okrem gregor. chorálov aj kánony, ale najviac som miloval polyfónie, napr. od Orlanda di Lasso. V apríli 1976 som mal tú česť s ostatnými kolegami z Cantica Nova vyspievať 1. miesto v najťažšej kategórii v belgickom Neerpelte. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|