Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Svatorecenie JPII.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot
Strana: z 10

Lajos

Stav: offline

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  15:06:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Mam malu otazocku. Nieco som z medii zachytil o procese svatorecenia (tusim tak to nazvali) JPII. Neviem ako ta postupnost cela je, ale vraj zhanaju nejake dokazy a spominali ze sa nejaka radova sestra zazracne uzdravila po tom, ako sa k nemu modlila. Davam to do tejto rubriky, lebo viem ze niektori ludia neodolaju konfliktnemu tonu (z oboch stran). Prosim ak by ste mi k tomu mohli povedat ako ten proces vlastne prebieha, predpokladam, ze jeho vysledkom je vyhlasenie za svateho.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  15:48:51  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
LAJOS,
NASLA SOM JEDEN CLANOK, HADAM TI NIECO OZREJMI

http://tribunal.kapitula.sk/tribunal_2_2004/tribunal_2_2004_5.htm

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  16:17:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Dakujem, prestudujem.
Nasiel som toto
http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/europa/clanek.phtml?id=232487

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  17:02:51  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Príbeh zázračne vyliečenej mníšky pripomína príbeh ženy trpiacej krvotokom, ktorej Ježiš povedal, že ju uzdravila jej viera.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  17:04:52  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Hej, ale uzdravujuca sila vysla z Jezisa.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  17:15:10  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

Hej, ale uzdravujuca sila vysla z Jezisa.

Súhlas, veď povedal, že cítil, že z Neho vyšla sila.

Nijako som nebagatelizoval zásluhu JPII, hoci to prebehlo mimo jeho vedomosť (je jasné, že za uzadrevenie anonymných chorých mal odmodlené nespočetné hodiny).

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  18:24:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Osobne sa domnievam, že tak ako to bolo prezentované, že dotyčná bola vyzvaná, aby sa modlila k JPII., nie je v súlade s tým koho máme prosiť a ku komu sa modliť.

Treba povedať, že JPII. je v očiach RKC výnimočnou osobou, ktorú chcú čo najrýchlejšie prehlásiť za svätú. Podmienka aspoň jednoho "zázraku" teda naznačuje, že práve spomenutý prípad je skôr umelo vytvoreným "zázrakom", ktorý je cestou k dosiahnutiu cieľa.

Ale budiž, je to Vaša viera, presvedčenie, Váš spôsob cesty k Bohu... (čo je samo o sebe nezmysel)
Len nezabúdajte na to, že satan je veľký imitátor Boha, a má voľnosť na tomto svete... ak by sa dalo, zviedol by aj spasených (čo ovšem nemôže... ;-) ). Preto by ste sa mali zamyslieť či práve pápež, ktorý kult Márie dotiahol do takmer dokonalosti, (čím vlastne povýšil človeka na roveň Boha, čo je v rozpore s učením Krista a Písma Svätého) je tým kto má moc zasahovať do diania na tomto svete, byť so sebalepším výsledkom.

Podľa mňa nie.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  18:36:30  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Treba povedať, že JPII. je v očiach RKC výnimočnou osobou, ktorú chcú čo najrýchlejšie prehlásiť za svätú.

vyjadrim sa k tomuto. vynimocna osoba to je. ale ani mne nie je dva razy po chuti ta bleskova snaha o svatorecenie. je sice pravda ze aj sv. Frantisek bol dva roky po smrti svatoreceny, ale skor mi to pripomina uchvatenost(resp. nadsenost) ludi Janom Pavlom II.

Ale stan sa vola Bozia! mozno aj to nadsenie a snaha moze byt Bozim dielom a to my uz vidiet nemusime

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  18:55:11  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Pavel prosim ta neklam

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  19:30:24  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco
Nijako som nebagatelizoval zásluhu JPII, hoci to prebehlo mimo jeho vedomosť (je jasné, že za uzadrevenie anonymných chorých mal odmodlené nespočetné hodiny).

Práve som sa z TV správ dozvedel, že k spomínanému uzdraveniu prišlo 2 mesiace po smrti JPII. Takže ozaj sa to stalo nezávisle na jeho vedomí.
Súhlasím s PavelBA-om, aj ja sa modlím iba k Bohu-Ježišovi.

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  19:39:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tha a som si myslel ze sa mozeme modlit aj k Bohu-Otcu a k Bohu- DS..... ale ked povies ze len Jezis..... mato, nie je aj toto nejaka hereza?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  19:48:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Laco, Pavel
uz tu bolo dost rozoberane o modleni sa ku niekomu...odporucam znova precitat vysvetlenie

juja

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:02:43  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Ty, Pali, ale to´s tu Ty veľmo veľkú pravdu popísau
"...satan je veľký imitátor Boha, a má voľnosť na tomto svete... ak by sa dalo, zviedol by aj spasených (čo ovšem nemôže... ;-) )."
A to keby´s Ty vzhliadol tie ikony Matky Božej u grékokatolíkov, či rovno u pravoslávnych - na, ja Ti neviem, neviem, čo by´s Ty riekou!
Ty a Ikonostas si už vzhliadou? - samýý obraz! Čo teraz?! A ne bárs aké, ale riadne veľkie! Ty, Pali, Ty toto nezdržíš!
Ty, ešte mi Ti tak po tomto výkone i Cyril a Metod po rozume kráčajú, ale že Tí beťári Matku Božiu si ctili, že bratku, môj! Ja si Ti za nič na svete neviem spomenúť, že by sa jaj vyhýbali. A čosi mi šmátra po rozume o koptických - kresťanoch, vari i katolíkoch, bo Ti tí, tiež dáko aj obrázky majú, ak sa nemýlim a veru, tiež si Ti Matku Božiu ctia! No! Máš Ty ale hnusný pech!

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:13:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
juja dnes som cital jedno zaujimave svedectvo.evanjelikal z Ameriky prisiel do Francuzska, aby zalozil cirkecv aj v Europe...samozrejem cele stretko tvorili katolici, pasivni samozrjeem...zacal s nimi studovat pismo.... ked sa ti katolici spamatali tak zacali chodit do kostola. a pozvali i tohoto pastora. tak isiel s nimi , i ked viacmenej zo slusnosti. no a citil tam Boha. potom popisuje ze aky bol zmateny lebo podla jeho ucenia katolici maju zlu teologiu a Boh by u nich v kostole nemal byt. no a tak nakoniec po rozhovoroch s knazoch nakoniec pomaha katolikom pri studiu Pisma.
Proste uvedomil si ze sice pozna mnozstvo citatov a odsejkov z biblie naspamet ale ze nevie sa pomodlit otcenas.....
proste uzas

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:20:37  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Už len Aleškovi na upresnenie:
Neviem, ako to robia druhí, či už katolíci alebo bludári (teda kacíri, katari = čistí), a ani nemám žiadne brožúrky s návodom, ako odpovedať oponentom, tak odpoviem podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia:
Keďže viem, že jediným prostredníkom medzi človekom a Bohom je Ježiš, vyplýva mi z toho, že neotravujem priamo Boha-Otca, ale prosím Ho, ďakujem a pod. príhovorom k Jeho Synovi. Je pravda, že Ježiš nám dal vzorovú modlitbu (Otčenáš), ako takýto rozhovor medzi človekom a Bohom má vyzerať, ale vtedy bol Syn na Zemi.

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:25:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no ale ked poznas otcenas a neriadis sa Jezisovymi slovami? co potom s tebou? Jezis prisiel kvoli Otcovi a ty odmietas Otca?

juja

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:32:16  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Vidíš, Laci a presne o tých prostredníkov a orodovníkov ide - keď sa človek cíti až priam nehodný tak poprosí tých, ktorí sú Bohu bližie, lebo napr. v mojom živote sa veľmi dlho stávalo, že som Boha neprosila a mojou orodovnicou bola moja matka, utiekajúca sa k Matke Božej, aby len pre všetko na svete ma zadržala, bo už tak hreším, že ma Boh nevyslyší!!!! Myslím hriechom odboja, vzdoru, jasného a zreteľného odmietnutia, pohŕdania Duchom Svätým a pod.!!! A ja dnes verím, keď si to spätne uvedomujem, že veru moje prosby, by nemuseli zabrať, pretože som bola tak ďaleko, že som vlastne ani veľmi už nebola schopná prosiť! Kto by teda namiesto mňa prosil? Moja mama už nežije, ale cítim, že bola dobrou orodovnicou u Matky Božej, ale úplný zlom nastal až oveľa neskôr! A to už musím dodať, že prosili moji kamaráti v kňazskom rúchu!

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:35:36  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Otčenáš je najkrajšia modlitba, ale je to vzorová modlitba. Samozrejme, dá sa použiť v praxi, podobne ako otáčanie modlitebného valčeka alebo trepotanie vlajky v himalájskom vetre. Že sa nemodlím priamo k Bohu, nie je ignorácia, ale moja bohabojnosť. Necítim sa byť hodný zhovárať sa priamo s Kráľom kráľov.

juja

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:39:16  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
No vidíš to! Tak si pri koreni veci! Bo my veriaci katolíci - všetci, ako sme, tiež sa často cítime nehodnými a teda sa ani z našej strany nejedná o ignoranciu Boha, ale uvedomenie si svojej hriešnosti a to ešte zďaleka neznamená, že sa "Otče náš" nemodlíme vôbec!

Judith

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:41:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mato popprosim lebo sme sa nechtiac odklonili od temy.

laco:
Boh Ta povysi na Bozie dieta, adoptuje si ta a ty nie si hodny?

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:42:39  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Juja, ja som si istý iba s Ježišom, že žije v blízkosti Boha-Otca. Z ľudí by tam malo byť ešte pár ľudí. Napadlo mi, modlil sa už niekto niekedy k Eliášovi? Ten tam je stopercentne.

juja

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:46:11  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Keď Ti napadlo, prečo si neskúsil? - celkom vážne!

Judith

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:46:46  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
Boh Ta povysi na Bozie dieta, adoptuje si ta a ty nie si hodny?

Mám pred Ním (Bohom-Otcom) obrovský rešpekt, trasie sa mi hlas, keď musím nahlas vysloviť iba všeobecné meno Boh, a nie ešte El Šaddaj a pod.

Ales

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:47:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
k Eliasovi? a ze kto tu je modlar

Laco

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:50:28  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja

Keď Ti napadlo, prečo si neskúsil? - celkom vážne!

To mi napadlo iba pred chvíľou, ešte nemám čas a hlavne podmienky na modlitbu (pokoj, samota...).

juja

Odoslaný - 02 apríl 2007 :  20:52:13  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
OK! Čiže, Eliáš Ti len teraz zišiel na um. Pred nami iným len zišla na um Matka Božia a osvedčila sa! A aj iní, ale najmä ona! Je veľmi uznávaná napr. v pravoslávnej Cirkvi. Prenádherné gregoriánske, byzantské chorály - tými sa teraz úplne opíjam, tak sú nádherné, staré stáročia, sa vzťahujú aj na Ňu! Nie sme jediní, čo si ju vážia a prosia o príhovor za seba u Boha a Jeho Syna! To sa toľkí mýlime? Len si uvedomujeme vlastnú nehodnosť, pretože sme veľmi Boha Trojjediného urazili, teda ja, žiaľ, áno!

Judith

Strana: z 10 Previous Topic: Dokaz, ze sa papez mylil vo vierouke a mravouke Téma Next Topic: Biorobot  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06