|
Odoslaný - 18 február 2007 : 00:49:57
|
V rôznych diskusiách sa často stretávam s tvrdením, že katolícka konfesia je najrozšírenejšia.
Občas si rád na internete prečítam publicistické príspevky na náboženskú tému. Nedávno ma zaujal článok uvedený na SME.sk. Po zbežnom prečítaní, takto napísané konštatovanie v závere článku, quote: ...V krajine je veľmi aktívna katolícka cirkev, približne štvrtina obyvateľstva sa hlási ku kresťanstvu.
zvádza čitateľa k domnienke, že prv uvedené tvdenie je platné aj v Južnej Kórei.
Každý čitateľ, ktorý dá prednosť exaktnejším zisteniam, ako domnienkam, rýchlo zistí, že autor článku buď dobre nepozná bežne deklarovanú religiozitu Južnej Kórei (27.3% budhistov, 19.8% protestantov, 7.4% rímskych katolíkov), alebo si tak trochu zahráva s obrazotvornosťou čitateľa.
Už viem...! Konečne už viem z čoho pramení, alebo čím je živené, jedno z často prezentovaných tvrdení katolíkov!
|
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 00:56:11
|
tha vidiš a potom sa spoliehaj na novinárov.... a keď to my tu tvrdíme, že je nevhodné sa spoliehať na novinárov, tak je zle nedobre. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 01:02:08
|
Mám pre teba otázku. Čo je horšie? - Vyprodukovať ilúziu, alebo podľahnúť ilúzii?
|
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 01:02:08
|
My katolici sme voci novinarom znacne skepticki, takze neboj arpadko, nase tvrdenia si o pochybnych novinarov neopierame, to robia len ateisti a sektari, to akurat vy ste ziveni najroznejsim bulvarom a mate velku nachylnost mu verit. |
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 08:54:23
|
pierre, presne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 11:29:40
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
My katolici sme voci novinarom znacne skepticki, takze neboj arpadko, nase tvrdenia si o pochybnych novinarov neopierame,
O com svvedci mnozstvo prispevkov na tomto fore.
quote: to robia len ateisti a sektari, to akurat vy ste ziveni najroznejsim bulvarom a mate velku nachylnost mu verit.
O com opat svedci velke mnozstvo prispevkov tu na fore, aj od arpada.
Hovorim chlapci, nestracajtte s nim cas, ved si vsimnite jeho prispevky, zasadne konfrontacne, nicim nepodlozene a emotivne. Bezne si protireci a meni svoje vypovede. podla toho ako sa mu jeho konstrukcia rozsype. (co sa stane vzdy)
Setrite perly pre tych co to ocenia... |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2007 : 11:54:18
|
Tha dobre len ja vtipy rad a rad sa smejem a ked arpad vie vypustit "perly"..... hodne zasmiania.... asi presedlam teda na sekciu vtipy.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 február 2007 : 20:09:17
|
Milí moji... Ale denník sme mal pravdu...takže váš skepticizmus na médiá je komický... Podla informácii z www.wikipedia.sk, z tej istej stránky ako čerpal arpad, som zistil že skutočne 26% , čiže jedna štvrtina kresťanov v krajine je. Samozrejme , nedovoľujem si oponovat arpadovi, lebo aj on ma pravdu. Skutočne aj podľa jeho informácii, v krajine je 7,4% katolíkov,ale nie kresťanov. V tomto prípade zavádzal arpad a nie SME.Arpad vyprodukoval omyl, ktorý spočíva v zámene pojmov kresťanksý a katolícky. Pozor....neobviňujte média,aj ked su to svine,dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas. |
Obiedientia et pax. Poslušnosť a pokoj. Ján XXIII. |
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2007 : 06:47:38
|
quote: Pôvodne poslal Miško ... dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas.
Už nie si kresťanom-katolíkom? |
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2007 : 16:03:17
|
quote: Pôvodne poslal sasulnik
quote: Pôvodne poslal Miško ... dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas.
Už nie si kresťanom-katolíkom?
Som... aj ja sa možem mylit...sorry, aj ja mozem povedat nieco nepravdive. |
Obiedientia et pax. Poslušnosť a pokoj. Ján XXIII. |
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2007 : 16:25:11
|
quote: Pôvodne poslal Miško Som... aj ja sa možem mylit...sorry, aj ja mozem povedat nieco nepravdive.
|
|
|