Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Už viem...!
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: pocuvat Téma Next Topic: o moralke a podobne...  

arpad

Stav: offline

Odoslaný - 18 február 2007 :  00:49:57  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
V rôznych diskusiách sa často stretávam s tvrdením, že katolícka konfesia je najrozšírenejšia.

Občas si rád na internete prečítam publicistické príspevky na náboženskú tému. Nedávno ma zaujal článok uvedený na SME.sk.
Po zbežnom prečítaní, takto napísané konštatovanie v závere článku,
quote:
...V krajine je veľmi aktívna katolícka cirkev, približne štvrtina obyvateľstva sa hlási ku kresťanstvu.

zvádza čitateľa k domnienke, že prv uvedené tvdenie je platné aj v Južnej Kórei.

Každý čitateľ, ktorý dá prednosť exaktnejším zisteniam, ako domnienkam, rýchlo zistí, že autor článku buď dobre nepozná bežne deklarovanú religiozitu Južnej Kórei (27.3% budhistov, 19.8% protestantov, 7.4% rímskych katolíkov), alebo si tak trochu zahráva s obrazotvornosťou čitateľa.

Už viem...! Konečne už viem z čoho pramení, alebo čím je živené, jedno z často prezentovaných tvrdení katolíkov!

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 18 február 2007 :  00:56:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tha vidiš a potom sa spoliehaj na novinárov.... a keď to my tu tvrdíme, že je nevhodné sa spoliehať na novinárov, tak je zle nedobre.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 18 február 2007 :  01:02:08  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Mám pre teba otázku. Čo je horšie? - Vyprodukovať ilúziu, alebo podľahnúť ilúzii?

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 18 február 2007 :  01:02:08  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
My katolici sme voci novinarom znacne skepticki, takze neboj arpadko, nase tvrdenia si o pochybnych novinarov neopierame, to robia len ateisti a sektari, to akurat vy ste ziveni najroznejsim bulvarom a mate velku nachylnost mu verit.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 február 2007 :  08:54:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pierre, presne

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 február 2007 :  11:29:40  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

My katolici sme voci novinarom znacne skepticki, takze neboj arpadko, nase tvrdenia si o pochybnych novinarov neopierame,

O com svvedci mnozstvo prispevkov na tomto fore.

quote:
to robia len ateisti a sektari, to akurat vy ste ziveni najroznejsim bulvarom a mate velku nachylnost mu verit.

O com opat svedci velke mnozstvo prispevkov tu na fore, aj od arpada.

Hovorim chlapci, nestracajtte s nim cas, ved si vsimnite jeho prispevky, zasadne konfrontacne, nicim nepodlozene a emotivne. Bezne si protireci a meni svoje vypovede. podla toho ako sa mu jeho konstrukcia rozsype. (co sa stane vzdy)

Setrite perly pre tych co to ocenia...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 február 2007 :  11:54:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Tha dobre len ja vtipy rad a rad sa smejem a ked arpad vie vypustit "perly"..... hodne zasmiania.... asi presedlam teda na sekciu vtipy....

Miško

Odoslaný - 22 február 2007 :  20:09:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
Milí moji...
Ale denník sme mal pravdu...takže váš skepticizmus na médiá je komický...
Podla informácii z www.wikipedia.sk, z tej istej stránky ako čerpal arpad, som zistil že skutočne 26% , čiže jedna štvrtina kresťanov v krajine je.
Samozrejme , nedovoľujem si oponovat arpadovi, lebo aj on ma pravdu. Skutočne aj podľa jeho informácii, v krajine je 7,4% katolíkov,ale nie kresťanov.
V tomto prípade zavádzal arpad a nie SME.Arpad vyprodukoval omyl, ktorý spočíva v zámene pojmov kresťanksý a katolícky.
Pozor....neobviňujte média,aj ked su to svine,dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 február 2007 :  06:47:38  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Miško
... dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas.

Už nie si kresťanom-katolíkom?

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Miško

Odoslaný - 23 február 2007 :  16:03:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Miško  Pridať Miško do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik

quote:
Pôvodne poslal Miško
... dajte si pozor na preciznost informacii, ktore mozu pochadzat aj od vas.

Už nie si kresťanom-katolíkom?

Som... aj ja sa možem mylit...sorry, aj ja mozem povedat nieco nepravdive.

Obiedientia et pax.
Poslušnosť a pokoj.
Ján XXIII.

Počet príspevkov: 236  ~  Člen od: 04 november 2005  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 február 2007 :  16:25:11  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Miško
Som... aj ja sa možem mylit...sorry, aj ja mozem povedat nieco nepravdive.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: pocuvat Téma Next Topic: o moralke a podobne...  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06