|
Odoslaný - 23 január 2007 : 23:46:04
|
quote: Pôvodne poslal rad.ek Zřejmě tu stačí konstatovat, že se neshodneme na tom, že je možné sex mimo manželství uvažovat někdy jako chtěný Bohem v souladu s Božím zákonem. --- Ano, toto předpokládané řešení, které podle mě vyplývá z článku, bylo důvodem, proč jsem se vůbec do této diskuse zapojil a touto svou nezodpovězenou otázkou jsem chtěl zpochybnit toto jediné možné předpokládané řešení jako jediné dobré.
K tomu chci říct, že pokud neznám konkrétní situaci tohoto kněze (a tu neznám) nechci nijak posuzovat jestli jedná dobře a spekulovat o tom co by měl správně dělat. Má ty dvě možnosti, které jsem už napsal, v každém případě je čestné, když se ke svému dítěti hlásí.
V tom článku se tato situace kněze, který čeká dítě, jaksi samozřejmě svezla k tomu, že: - za nezvládnutí celibátu tohoto kněze (a dalších kněží, kteří jej poruší) může církev - že je normální a jasné a přizozeně dobré řešení, že tento kněz se ožení - byla negativně podávána jeho matka, která naznačila možnost, že by se oženit nemusel a mohl zůstat knězem
Myslím, že nic z toho není tak jednoznačné, a možná by bylo na otevření samostatných témat.
Tak to sa potom zhodneme.
Len doplnim jednu odrazku: - je otzne, i sa dotycny knaz dopustil hriechu proti Bohu i RKC, i ked porusil jej pravidla. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 január 2007 : 23:48:08
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
nieco ine je behat za divcatom, a nieco ine je ozenit sa, a uplne nieco ine je zit v manzelstve. Asi tak pre zaciatok.
Presne tak, Lajos.
Ale zaujimaju nas motivacie jednotlivych cinnosti: - behania za dievcatom - zenenie sa - zitie v manzelstve
Ake su a ake mozu byt? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 00:21:06
|
Marcelo: - Pre teba uz bude pomaly kazdy mrzak co je iny nez ty. Uz normalne ani argumentovat nevies. Radsej zalez do nejakej putiky a nevychadzaj.
Mozeme sa bavit o tom, co si Marc..
- O com sa chces bavit ked nevies davat vecne argumenty k teme, iba sa zaoberat osobou oponenta? Respektive ich vies davat iba zo zaciatku, po ich vycerpani okamzite prechadzas z povodnej temy na teatralne vystupenia voci oponentovi. To si rovno na zaciatku mozeme povedat ze ty si blbec, ja som blbec, a mame to. Vsak naco dlho diskutovat ked uz vopred vieme ze v tej diskusii dospejeme akurat k tomuto zaveru?
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 00:25:04
|
Lajos: nieco ine je behat za divcatom, a nieco ine je ozenit sa, a uplne nieco ine je zit v manzelstve. Asi tak pre zaciatok.
- A keby chlapci nechodili za dievcatami, zenili by sa vobec? Myslim ze tieto dve veci trosku suvisia. Len este si neodpovedal na prvu otazku.
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 10:00:16
|
Netusim na aku otazku som mal odpovedat, ja ti len hovorim, ze tieto cinnosti su uplne odlisne a aj ked "behanie" za dievcatami moze mat nieco docinenia s pohlavnym pudom, tak v manzelstve je potrebne tento pud naopak mnohokrat potlacit (chapat v dobrom slova zmysle). Ak ma byt manzelstov stastne, je to o prisposobovani sa partnerov navzajom, tym duplom, ked pridu deti. Asi nevies pierre ocom hovoris. Napisal si haluze a stale sa ich snaziz ospravedlnovat. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 10:26:34
|
suhlasim s Lajosom. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 11:00:40
|
Lajos: Ano, tiez suhlasim, to manzelstvo so sebou prinasa. Ale ja hovorim o tom ze bez pohlavneho pudu, bez tej pohlavnej pritazlivosti by chlapci asi vo vacsine pripadov nebehali za dievcatami a nebrali si ich nasledne za manzelky. Preto som aj polozil tu otazku:
Keby prestal existovat sexualny pud, pohlavna pritazlivost, behali by takto chlapci za dievcatami a brali si ich nasledne za manzelky? |
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 11:59:42
|
quote: - Pre teba uz bude pomaly kazdy mrzak co je iny nez ty. Uz normalne ani argumentovat nevies. Radsej zalez do nejakej putiky a nevychadzaj. - O com sa chces bavit ked nevies davat vecne argumenty k teme, iba sa zaoberat osobou oponenta? Respektive ich vies davat iba zo zaciatku, po ich vycerpani okamzite prechadzas z povodnej temy na teatralne vystupenia voci oponentovi. To si rovno na zaciatku mozeme povedat ze ty si blbec, ja som blbec, a mame to. Vsak naco dlho diskutovat ked uz vopred vieme ze v tej diskusii dospejeme akurat k tomuto zaveru?
Pierre nejeduj sa.
Si fas a predvadzas tu (de)mentalne sekrecie a tak sa necuduj, ze sa tak s tebou aj komunikuje.
Podobne poopravim tvoj zaver: Ty si blbec, ako si spravne skonstatoval a vzdy prijdeme k tomuto zaveru, ale ja blbec nie som.
Ked som uviedol svoj prispevok, nebolo to ani tak kvoli tebe, ako skor kvoli inym citatelom, ktori si to budu citat. A ktorych ty iba zaprasis. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 12:25:13
|
Marcelllooo: Ano koli inym to robis, ved vravim ze robis iba teatro. To tu uz viaceri zazili co sa s tebou pustili do dlhsej debaty, akonahle sa dostavas do uzkych a koncia ti argumenty, hned sa otacas od temy a uz vypisujes len nieco na osobu oponenta, ako klasicky blbec. A to ako sa vehementne dusujes ze ty blbec nie si, to je zasa len dalsia typicka vlastnost blbcov, stopercentny blbec si nikdy neprizna ze je blbec .
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 12:30:05
|
sorry, priatelia, ale vazne ste riadne od temy..a ked to mato zamkne, zvozite ho za cenzuru????? |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 12:36:54
|
mirecnr: Ja nie. Podla mna to tu mal Mato zamknut, alebo radsej hned vymazat ako to sem Milan hodil. Tahat sem clanky z bulvarnych sasopisov, to nech si Milanko laskavo taha inam. |
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 15:28:49
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
Misko:
Toto si napisal:
A tiež je hlúpe, aby sa nič s tým nerobilo, aby sa pápež stále pasívne zachoval k tejto otázke.
- Takze doterajsia starocna cirkevna prax, ktora ako pises nic s tym nerobi a nechava vsetko tak ako bolo doteraz je podla teba hlupost. Zial, to si napisal.
Cirkev by bola viac spojená, väzby v nej by boli úzko utužované
- No to je asi jediny argument ktory by sa mozno dal ako tak uznat.
tu nejde iba o slabosť kňazov. A Ak by bol iba jeden: Vari sa Ježiš nevrátil hľadať jednu jedinú stratenú ovečku? Nebuď ľahostajný a nehovor ,,nejaký kňaz sem - tam" .To by nepovedal ani Ježiš- jemu záleží na každom.
- Vsak ten knaz nie je vyhnany z ovcinca, zostva v nom nadalej, iba ze sa zmeni jeho postavenie. Takze ziadna stratena ovca. Teda nic, zatial ziaden dovod preco by sa malo nieco menit.
Môžem povedať že tých argumentov bolo viac, myslím, že teraz som bol viac presvedčivý, len to nechceš uznať. Označil som že to je hlúpe, tým som nikoho ,ešte raz : nikoho neoznačil za hlupákov. Škoda, že si to zle vysvetlil, nemuseli sme sa o tom hádať. S tou ovečkou som to nemyslel doslova. V podstate nebude stratenou ovečkou, ale predsa som tam chcel zdôrazniť, že Ježišovi záleží na každom, teda pre neho neexistuje hociaký len- tak, sem- tam nejaký kňaz,to je tiež dobrý argument. |
Obiedientia et pax. Poslušnosť a pokoj. Ján XXIII. |
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2007 : 16:30:55
|
Tema nam utiekla do GMK alias Marcelooo/Pavolbaovskych blabolov o tom, ci je KC totozna s z Cirkvou zalozenou Jezisom Kristom. Par ludi sa tu tituluje blbcami a mrzakmi a tych par prispevkov co su este ako tak v veci temu nezachrani. Nacase ju ukoncit. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|