Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Aký je postoj KC k registrácii mormonov v SR?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vianoce Téma Next Topic: depresia
Strana: z 2

Pierre

Stav: offline

Odoslaný - 15 marec 2007 :  14:16:57  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Hmm, nejake je to tu zasa zahmlene, takze idem to trosku vyjasnit a pokusim sa byt maximalne strucny.

Pre krestanov plati Novy Zakon, nie Stary! Riadit sa podla Stareho, zvlast v bodoch, ktore protirecia novemu, je nepripustne!

Mnohozenstvo Boh v SZ sice toleroval, ale od cias NZ uz nie. Je to zle a nespravne. Preto i sirenie takych myslienok, ze je to udajne OK, je zle! A ziaden krestan nemoze suhlasit so sirenim takychto myslienok ani len nahodou!

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 15 marec 2007 :  14:44:30  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Pre krestanov plati Novy Zakon, nie Stary! Riadit sa podla Stareho, zvlast v bodoch, ktore protirecia novemu, je nepripustne!

Už som spomenul, že to je na inú tému, a hodne dlhú debatu. Nový Zákon nezmazal Starý, iba ho naplnil. Ježiš ho neprišiel zrušiť. To by malo byť aj v katechizme. Pre súčaníka by bolo lepšie použiť výraz, že Ježiš prišiel s jeho novelizáciou. Teda sa môžeme dohodnuť, že Božie zákony z Mojžišových čias platia dodnes podľa poslednej novelizácie z roku 30.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 15 marec 2007 :  15:34:55  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Akakolvek debata by bola pre nas zbytocna. My katolici mame v otazke SZ a NZ jasno, ze ty si sa v tom trochu domotal a suhlasis so sirenim myslienky polygamie (mnohozenstva), je tvoj bludarsky problem. Ja ako krestan katolik tu akurat jednoznacne hovorim pravdu, ze so sirenim takej myslienky ziaden krestan nemoze suhlasit!

A to tvoje vyryvanie na zaciatku tejto stranky, ze vraj mne a nam, nejde o osud ludi, ale o nieco ine, je len prazdne osocovanie a prskanie, a s tym si chod na pavelbove forum, tam iste uspejes!

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 15 marec 2007 :  15:51:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ja polygamiu odmietam takisto.
Predstavit si tak, ze mam 4 ci 5 svokry ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 15 marec 2007 :  15:55:34  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Len dufam ze to nie je jediny dovod

Laco

Odoslaný - 15 marec 2007 :  16:27:26  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
To sú hneď 4 či 5 dôvodov.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 15 marec 2007 :  16:55:24  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
A to tvoje vyryvanie na zaciatku tejto stranky, ze vraj mne a nam, nejde o osud ludi, ale o nieco ine, je len prazdne osocovanie a prskanie, a s tym si chod na pavelbove forum, tam iste uspejes!

Keby Ti išlo o osud ľudí, neposielal by si ich na pavelbove fórum, ta ne?
To hore nebolo vyrývanie, o pár rokov to môže byť fakt. Teda ide o reálnu prognózu. S nižšou či menšinovou členskou základňou súvisia aj financie, či už dary, dotácie a ďalšie otázky ohľadom nevyužitých priestorov, nezamestnaných funkcionárov. Ak by som vyrýval, spomenul by som nedávne prebúranie sa do gymnázia zo susednej budovy arcibiskupstva v Trnave. Je pravda, je to cirkevná budova, ale nemôžu ju darovať mestu na účel, ktorému slúži neviem koľko desaťročí?

Pierre

Odoslaný - 15 marec 2007 :  19:37:05  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Keby Ti išlo o osud ľudí, neposielal by si ich na pavelbove fórum, ta ne?

- Tam posielam len vyryvajucich bludarov .

To hore nebolo vyrývanie, o pár rokov to môže byť fakt. Teda ide o reálnu prognózu.

- Coze? Vyryval si, ze sirenie mormonov mi nevadi z toho dovodu zeby mi slo o osud ludi, ale z ineho, naznacoval si ze z financneho . Len si tu hodil prazdne osocovanie, nic viac. Tak o akych prognozach sa to este, prosim ta, pokusas tocit?

S nižšou či menšinovou členskou základňou súvisia aj financie, či už dary, dotácie a ďalšie otázky ohľadom nevyužitých priestorov, nezamestnaných funkcionárov.

- Jasne, mne i ostatnym katolikom len o to ide . Pač ja na tom ohromne zarabam a ostatni podobne .

Je pravda, je to cirkevná budova, ale nemôžu ju darovať mestu..

- Hej, hej, jasne . Keby to bolo tvoje, Ty by si to iste spravil . Ale este vzdy nam mozes ist prikladom a svoj majetok darovat mestu .

Slayer

Odoslaný - 16 október 2008 :  21:02:15  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Hej tych typkov som nedavno stretol na hlavnej v KE. Taky vysoky v ciernom s americkym prizvukom ma zastavil, ale nemal som cas, musel som ist do kniznice, takze nic z toho.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Vianoce Téma Next Topic: depresia  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06