Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Aký je postoj KC k registrácii mormonov v SR? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 14:16:57
|
Hmm, nejake je to tu zasa zahmlene, takze idem to trosku vyjasnit a pokusim sa byt maximalne strucny.
Pre krestanov plati Novy Zakon, nie Stary! Riadit sa podla Stareho, zvlast v bodoch, ktore protirecia novemu, je nepripustne!
Mnohozenstvo Boh v SZ sice toleroval, ale od cias NZ uz nie. Je to zle a nespravne. Preto i sirenie takych myslienok, ze je to udajne OK, je zle! A ziaden krestan nemoze suhlasit so sirenim takychto myslienok ani len nahodou! |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 14:44:30
|
quote: Pôvodne poslal Pierre Pre krestanov plati Novy Zakon, nie Stary! Riadit sa podla Stareho, zvlast v bodoch, ktore protirecia novemu, je nepripustne!
Už som spomenul, že to je na inú tému, a hodne dlhú debatu. Nový Zákon nezmazal Starý, iba ho naplnil. Ježiš ho neprišiel zrušiť. To by malo byť aj v katechizme. Pre súčaníka by bolo lepšie použiť výraz, že Ježiš prišiel s jeho novelizáciou. Teda sa môžeme dohodnuť, že Božie zákony z Mojžišových čias platia dodnes podľa poslednej novelizácie z roku 30. |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 15:34:55
|
Akakolvek debata by bola pre nas zbytocna. My katolici mame v otazke SZ a NZ jasno, ze ty si sa v tom trochu domotal a suhlasis so sirenim myslienky polygamie (mnohozenstva), je tvoj bludarsky problem. Ja ako krestan katolik tu akurat jednoznacne hovorim pravdu, ze so sirenim takej myslienky ziaden krestan nemoze suhlasit!
A to tvoje vyryvanie na zaciatku tejto stranky, ze vraj mne a nam, nejde o osud ludi, ale o nieco ine, je len prazdne osocovanie a prskanie, a s tym si chod na pavelbove forum, tam iste uspejes!
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 15:51:25
|
Ja polygamiu odmietam takisto. Predstavit si tak, ze mam 4 ci 5 svokry ... |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 15:55:34
|
Len dufam ze to nie je jediny dovod |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 16:27:26
|
To sú hneď 4 či 5 dôvodov. |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 16:55:24
|
quote: Pôvodne poslal Pierre A to tvoje vyryvanie na zaciatku tejto stranky, ze vraj mne a nam, nejde o osud ludi, ale o nieco ine, je len prazdne osocovanie a prskanie, a s tym si chod na pavelbove forum, tam iste uspejes!
Keby Ti išlo o osud ľudí, neposielal by si ich na pavelbove fórum, ta ne? To hore nebolo vyrývanie, o pár rokov to môže byť fakt. Teda ide o reálnu prognózu. S nižšou či menšinovou členskou základňou súvisia aj financie, či už dary, dotácie a ďalšie otázky ohľadom nevyužitých priestorov, nezamestnaných funkcionárov. Ak by som vyrýval, spomenul by som nedávne prebúranie sa do gymnázia zo susednej budovy arcibiskupstva v Trnave. Je pravda, je to cirkevná budova, ale nemôžu ju darovať mestu na účel, ktorému slúži neviem koľko desaťročí? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2007 : 19:37:05
|
Keby Ti išlo o osud ľudí, neposielal by si ich na pavelbove fórum, ta ne?
- Tam posielam len vyryvajucich bludarov .
To hore nebolo vyrývanie, o pár rokov to môže byť fakt. Teda ide o reálnu prognózu.
- Coze? Vyryval si, ze sirenie mormonov mi nevadi z toho dovodu zeby mi slo o osud ludi, ale z ineho, naznacoval si ze z financneho . Len si tu hodil prazdne osocovanie, nic viac. Tak o akych prognozach sa to este, prosim ta, pokusas tocit?
S nižšou či menšinovou členskou základňou súvisia aj financie, či už dary, dotácie a ďalšie otázky ohľadom nevyužitých priestorov, nezamestnaných funkcionárov.
- Jasne, mne i ostatnym katolikom len o to ide . Pač ja na tom ohromne zarabam a ostatni podobne .
Je pravda, je to cirkevná budova, ale nemôžu ju darovať mestu..
- Hej, hej, jasne . Keby to bolo tvoje, Ty by si to iste spravil . Ale este vzdy nam mozes ist prikladom a svoj majetok darovat mestu . |
|
|
|
Odoslaný - 16 október 2008 : 21:02:15
|
Hej tych typkov som nedavno stretol na hlavnej v KE. Taky vysoky v ciernom s americkym prizvukom ma zastavil, ale nemal som cas, musel som ist do kniznice, takze nic z toho. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|