Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Vianoce
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Skorumpovany poslovia Pana Boha-knazi!! Téma Next Topic: Aký je postoj KC k registrácii mormonov v SR?  

ferino

Stav: offline

Odoslaný - 19 október 2008 :  09:24:22  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
Keďže sa nám pomaly blížia vianoce, tak by som rád otvoril diskusiu na tému vianoce: prežívanie vianoc, ich symbolika, čím sú pre vás najviac "atraktívne" z hľadiska vašeho duchovného života a vašej viery, čo sa vám na nich najviac páči a čo by ste chceli na nich zmeniť, keby ste mohli--resp. čo sa snažíte zmeniť vo svojej viere počas vianoc(aké si dávate predsavzatia pri narodení Ježiška). Viem, že do vianoc je ešte veľa dní, ale ja už začínam "cítiť" nastupujúcu vianočnú atmosféru, tak to beriem ako prípravu--aby som bol prvý pri Ježiškových jasličkách a daroval mu to najcennejšie, čo mu môžem dať--čisté a úprimné srdce plné lásky k Nemu a k blížnym.

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora 

PavolKukucka

Stav: offline

Odoslaný - 19 október 2008 :  12:26:10  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Moje skutočne prvé vianoce som prežil po maturite, už som chodil do roboty a vedel som, že o tri mesiace nastúpim na vojenskú službu.
Bolo to na polnočnej sv. omši, po prijatí sviatosti eucharistie. Vtedy som prežil niečo, čo možno charakterizovať ako "stretnutie" alebo "komunikácia" s Bohom. Boh sa vtedy skutočne narodil, a ja som vedel, že sa niečo stalo. Odvtedy som začal viac stavať svoj život na sv. písme. Sv. písmo je kniha, ktorá nekončí, čítaš ju dnes, včera, zajtra, vždy je živá, aktuálna, ale vždy je iná, konkrétna. Jedna stať ti povie dnes to, zajtra ono.
Dnes môžem povedať, že toto narodenie Boha vo mne prinieslo v mojom živote akýsi pevný základ, aj keď sa možno môj život niekedy zdá ako jazda vodiča s 3 promilami alkoholu, ale ten základ tu je, akoby vysoké mantinely na ceste, a to auto nemôže tú cestu opustuť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Skorumpovany poslovia Pana Boha-knazi!! Téma Next Topic: Aký je postoj KC k registrácii mormonov v SR?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06