Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 ako sa mám znovu začať modliť?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Unio Mystica Téma Next Topic: Co mi Boh nepovedal v modlitbe
Strana: z 4

fedor15

Stav: offline

Odoslaný - 27 november 2006 :  23:15:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
Zdravím vospolok, chcel by som počuť váš názor na to čo sa mi prihodilo a čo ma dostalo do slepej uličky. Asi pre jeden a pol mesiacom som sa rozhodol, že sa začnem intenzívnejšie modliť. Viedla ma k tomu snaha posilniť si vieru a dôveru v Boha. Tak som sa začal denne modliť aspoň 20 minút nepretržite. S počiatku som mal veľa slov a veľa som rozprával. Asi po týždni som si uvedomil, že ja už nemám čo povedať Bohu v modlitbe a tak som začal viacej prosiť a živú vieru. Musím povedať, že aj napriek tomu, že som začal mať trošku problémy doma, že kde idem každý večer na #189; hodinu som bol rozhodnutý v modlitbe vytrvať. Takto som sa modlil asi 3 týždne.
Potom zrazu prišlo niečo na čo som nebol absolútne pripravený. ( ešte pre kontinuitu som 7 rokov ženatý a moja manželka je tiež veriaca katolíčka tak ako aj ja ) Dostal som návrh od inej ženy že chce so mnou stráviť intímne noc. Doteraz neviem ako to, že som jej ponuku opätoval hoci veľmi dobre viem že to nie je správne. V tomto ma asi ochránila Božia milosť lebo k ničomu nedošlo – jej začalo vadiť, že som ženatý a ja som jej povedal že aj keď by som veľmi chcel nemôžem lebo som ženatý a nemôžem podviesť svoju manželku. Zistil som, že psychicky nie som schopný uniesť vinu z možnej nevery voči svojej manželke. Chvíľu mi trvalo kým som sa z tohto dostal. Oľutoval som čo sa stalo a rozhodol som sa ísť na spoveď keďže som svojim nesprávnym rozhodnutím opäť zdeformoval vzťah medzi mnou a Bohom. A tu zrazu nastal problém. Na spoveď som sa vybral už 4 krát behom 10 dní a vždy sa niečo stalo také, že som sa nemohol vyspovedať. Taktiež tak ako som sa predtým vrúcne snažil modliť teraz sa ledva pomodlím Otčenáš. Vynára sa tu otázka, čo s tým mám robiť. Preto by som vás chcel poprosiť aj ja o modlitbu. Veľmi sa chcem vrátiť späť.

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 27 november 2006  ~  Posledná návšteva: 28 september 2010 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 27 november 2006 :  23:23:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Fedor, myslim, ze si si celkom odpovedal aj sam. Ako pises, svojim hriechom si zdeformoval vztah s Bohom a to sa prenasa do vsetkeho, modlitbou pocnuc. Poznam to aj na sebe, cim viac hriechov sa nabali, tym neochotnejsie clovek pristupje k modlitbe.

Nie som v pozicii aby som mohol nejako radit, snad len tolko, ze chod na tu spoved cim skor, nehladaj dovody preco nie teraz, ale moznosti. A ked prijimes odpustenie, ked tomu naozaj uveris, ze Boh Ti odpustil, vsetko znova pojde.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

fedor15

Odoslaný - 27 november 2006 :  23:30:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
Mas pravdu velmi potrebujem ist na spoved.

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 27 november 2006  ~  Posledná návšteva: 28 september 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 november 2006 :  23:36:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
Zistil som, že psychicky nie som schopný uniesť vinu z možnej nevery voči svojej manželke.

Ja sa ta spytam: Bol si neschopny preto, ze si nevedeluniest vinu, a ci z lasky ku svojej zene?

To je, totiz, podstatny rozdiel!

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 28 november 2006 :  06:34:11  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15

Mas pravdu velmi potrebujem ist na spoved.

Boh Ťa láme.

Aj mňa stále láme.
Pokoruje ma tak, že nedokažem urobiť to, čo mám v úmysle sám od seba, ale len s Božou pomocou.

Aj modlitba bez slov je modlitba.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 28 november 2006 :  06:43:06  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
...Dostal som návrh od inej ženy že chce so mnou stráviť intímne noc. Doteraz neviem ako to, že som jej ponuku opätoval hoci veľmi dobre viem že to nie je správne. V tomto ma asi ochránila Božia milosť lebo k ničomu nedošlo – jej začalo vadiť, že som ženatý a ja som jej povedal že aj keď by som veľmi chcel nemôžem lebo som ženatý a nemôžem podviesť svoju manželku. Zistil som, že psychicky nie som schopný uniesť vinu z možnej nevery voči svojej manželke. Chvíľu mi trvalo kým som sa z tohto dostal. Oľutoval som čo sa stalo a rozhodol som sa ísť na spoveď keďže som svojim nesprávnym rozhodnutím opäť zdeformoval vzťah medzi mnou a Bohom...

Jeden názor známeho kňaza a výborného spovedníka v bratislavskom UPC je, že neveru, či už samotný akt alebo to, čo sa stalo Tebe, alebo myšlienky na ňu, je lepšie si nechať pre seba a nie povedať partnerovi.
Tým, že to priznáme, sa nám síce uľaví, ale partnerovi priťaží.
Iná je vec ak, nevera výjde najavo. Vtedy treba s pravdou ísť hneď von.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 november 2006 :  07:29:22  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
podla mna je to normalne, ze ked si bol rozhodnuty priblizit sa panu bohu, zrazu prisli pokusenia a tie ostatne veci...totiz, trnom v oku su diablovi ludia, ktori sa snazia byt s panom bohom...preto na nich zvysuje utoky...ale ked vidi tvoju vieru a vytrvanie aj napriek padom utecie...aspon na cas
nevadi, ze padneme...pan boh k nam vzdy vystiera ruky...treba sa cim skor vratit k nemu, lebo tym stracame cas
diabol pouziva rozne zbrane, ale voci boziemu milosrdenstvu su nicim
nejde o to, kolkokrat spadneme, ale kolkokrat vstaneme...to ma obrovsku cenu
a vdaka panu bohu za milost, ktoru ti prejavil!!!

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 28 november 2006 :  08:58:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik
Jeden názor známeho kňaza a výborného spovedníka v bratislavskom UPC je, že neveru, či už samotný akt alebo to, čo sa stalo Tebe, alebo myšlienky na ňu, je lepšie si nechať pre seba a nie povedať partnerovi.
Tým, že to priznáme, sa nám síce uľaví, ale partnerovi priťaží.
Iná je vec ak, nevera výjde najavo. Vtedy treba s pravdou ísť hneď von.

Je zaujimave, ze knaz sa zasadzuje o klamstvo a pretvarku za ucelom predstieraneho kludu v domacnosi.

Problem, ktory sa neriesi, kvasi. Puci az sa z neho stane hnisavy vred, ktory boli a raz pukne a hnis vytecie.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

fedor15

Odoslaný - 28 november 2006 :  09:18:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik

Boh Ťa láme.

Aj mňa stále láme.
Pokoruje ma tak, že nedokažem urobiť to, čo mám v úmysle sám od seba, ale len s Božou pomocou.

Aj modlitba bez slov je modlitba.

Porad mi prosim ako mam znovu zacat s modlitbou.

Počet príspevkov: 12  ~  Člen od: 27 november 2006  ~  Posledná návšteva: 28 september 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

fedor15

Odoslaný - 28 november 2006 :  09:23:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal fedor15
Zistil som, že psychicky nie som schopný uniesť vinu z možnej nevery voči svojej manželke.

Ja sa ta spytam: Bol si neschopny preto, ze si nevedeluniest vinu, a ci z lasky ku svojej zene?

To je, totiz, podstatny rozdiel!

Z lasky k svojej zene som nevedel uniest vinu. Na druhej strane musim uznat ze to bola poriadna lekcia - toto co sa stalo skryva totiz omnoho vacsi a rozsiahlejsi problem a ja som si myslel ze zvladnut to je pre mna malina. Mylil som sa a uznavam ze na toto potrebujem naozaj Boziu pomoc. Ani vo sne by ma nenapadlo ze sa zachovam takto. Teraz viem kde mam slabe miesto a budem teraz silnejsi.

Laco

Odoslaný - 28 november 2006 :  17:58:04  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Fedor, celá Tvoja trýzeň spočíva v tom, že si chcel podviesť manželku (akoby sa stalo), ona nič netuší (aspoň si to myslíš) a Ty sa jej musíš pozerať do očí (akoby sa nič nestalo). Mal by si sa odhodlať k priznaniu, inak nenájdeš pokoj ani po spovedi. Pre ženu bude útechou, že k tomu najhoršiemu nedošlo, ale musíš jej sľúbiť, že nič podobné sa už nikdy nestane. Pre budúcnosť, ak nejaká bude, si sľúbte, že si vždy všetko poviete. Pre svoj hriech si sa už modlil asi dosť, teraz sa modli, aby Ti žena všetko odpustila.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 28 november 2006 :  19:18:17  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
Porad mi prosim ako mam znovu zacat s modlitbou.

Ťažko Ti môžem poradiť. Na to neexistuje všeobecný recept.
Ale Boh vždy oceňuje úprimnú snahu.

Skús začať napr. s Ježišovou modlitbou.
V modlitbe je uvedené všetko, o čo prosí úprimne kajajúci hriešnik.

sasulnik

Odoslaný - 28 november 2006 :  19:19:24  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

Fedor, celá Tvoja trýzeň spočíva v tom, že si chcel podviesť manželku (akoby sa stalo), ona nič netuší (aspoň si to myslíš) a Ty sa jej musíš pozerať do očí (akoby sa nič nestalo). Mal by si sa odhodlať k priznaniu, inak nenájdeš pokoj ani po spovedi. Pre ženu bude útechou, že k tomu najhoršiemu nedošlo, ale musíš jej sľúbiť, že nič podobné sa už nikdy nestane. Pre budúcnosť, ak nejaká bude, si sľúbte, že si vždy všetko poviete. Pre svoj hriech si sa už modlil asi dosť, teraz sa modli, aby Ti žena všetko odpustila.

...Keby to bolo so ženami také jednoduché ako hovoríš...
...Keby to bolo s odpúšťaním také jednoduché ako hovoríš...

Marcelllooo

Odoslaný - 28 november 2006 :  22:04:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik

SDuhlasim v tomto ohlade s LAcom.

Ostatne, nie je to agendou RKC, ze spoved_? Ze sa treba zo svocjich hriechov voci Bohu najsamprv vyspovedat.? Az potom moze prist odpustenie a laska_?

Tak podobne aj voci zene. Az potom moze byt napraveny vztah, az pio tom, co sa vtyspovedas z hriechu porti nej.

rad.ek

Odoslaný - 28 november 2006 :  23:55:03  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
Vynára sa tu otázka, čo s tým mám robiť. Preto by som vás chcel poprosiť aj ja o modlitbu. Veľmi sa chcem vrátiť späť.

Pokud Ti jde o budování vztahu se svojí ženou a současně o znovunalezení modlitby, možná bys mohl třeba mimo to, co už navzhovali druzí, zkusit poprosit o pravidelné společné modlitby svou ženu. I kdyby to bylo třeba jen Otče náš každý den...?

Počítej i s mou modlitbou.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

fedor15

Odoslaný - 29 november 2006 :  07:55:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
Pokud Ti jde o budování vztahu se svojí ženou a současně o znovunalezení modlitby, možná bys mohl třeba mimo to, co už navzhovali druzí, zkusit poprosit o pravidelné společné modlitby svou ženu. I kdyby to bylo třeba jen Otče náš každý den...?

Počítej i s mou modlitbou.
[/quote]

Kedysi davno sme sa spolocne modlievali. Ale teraz mame obaja svoje povinnosti a nejako sa nasa spolocna modlitba vytratila. Dakujem za tip urcite v tomto smere nieco podniknem.

Marcelllooo

Odoslaný - 29 november 2006 :  08:09:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
Kedysi davno sme sa spolocne modlievali. Ale teraz mame obaja svoje povinnosti a nejako sa nasa spolocna modlitba vytratila.

Mozno to je ten dovod a mozno je to dalsi spievodny alarmujuci syndrom.

Vytratila sa splocna modlidba, ukazalo sa, ze sa az tak nebranis pritomnosti (intimnej) s inou zenou. Pre mnaje to jasny signal.

Na druhej strane si si uvedomil riziko a je to sanca zacat s obnovou a rekonstrukciou. Spolocna modlidba je dobry zaciatok s niekolkych dovodov:
• Zalozenie vasho dalsieho fungovania na Bohu a laske
• Vsetko osttne bude vlastne ovocim predchadzajueho bodu.

Laco

Odoslaný - 29 november 2006 :  08:56:22  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik

Nie je to také jednoduché ako v teoretickej polohe, keď si čítame príklady odpúšťania z Biblie. Darmo si nahovárame, že keby sme žili za Diokleciána, radšej by sme sa dali umučiť ako zradiť Ježiša, a pritom sa nedokážeme priznať k zrade manželky. A to nehovorím, že sme pred kňazom i oddávajúcim na MsÚ aj niečo prisahali.
Podvedenú ženu možno žiadať o odpustenie, ale nie o pochopenie. Čistá, verná bytosť to nikdy nepochopí, navždy jej zostane v duši otázka: "Ako si mohol?"
Priznanie môže pomôcť ako odstránenie zhubného nádoru. Môže vyliečiť a zostane jazva, ale aj nemusí vyliečiť. Neodhodlaním sa k operatívnemu zákroku rakovina (výčitky) postupne zožerie zvnútra celé telo i dušu.
Tak čo je lepšie, priznať sa a mať nádej, alebo beznádejne sa pretvarovať, že vždy bolo všetko v poriadku, byť naoko pre verejnosť vzornými, v tomto prípade náhodou katolíkmi, až do chvíle nečakaného zlomu?

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

fedor15

Odoslaný - 29 november 2006 :  08:56:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
quote:

Ťažko Ti môžem poradiť. Na to neexistuje všeobecný recept.
Ale Boh vždy oceňuje úprimnú snahu.

Skús začať napr. s Ježišovou modlitbou.
V modlitbe je uvedené všetko, o čo prosí úprimne kajajúci hriešnik.

Ďakujem

fedor15

Odoslaný - 29 november 2006 :  09:20:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: fedor15  Pridať fedor15 do zoznamu priateľov
Chcem sa vám všetkým veľmi poďakovať za vaše názory a rady. Rozhodne teraz viem že prvoradá je pre mňa spoveď. Dali ste mi opäť nádej.
Čo sa týka priznania o tom vôbec neuvažujem. Nestalo sa až tak veľa a navyše ani moja žena nie je úplne svätá aj keď priznávam že ona sa priznala. No jej priznanie uľavilo ale mne totálne zruinovalo mnohé dobré postoje týkajúce sa sexuality. Na mnohé veci som nadobudol až vulgárne názory a samozrejme tým aj vzťah k jedenému kňazovi a jednému mužovi a jeho rodine – k tejto téme ďalej no comment. Keby som sa to nikdy nebol dozvedel tak som rozhodne šťastnejší.
Je pravda že Všemohúci Boh ma mi dal v tejto veci veľa milosti a ja chcem opäť plniť jeho vôľ.

janka

Odoslaný - 29 november 2006 :  10:05:01  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
s tym, ci to povedat alebo nepovedat manzelke...ja by som si najprv rozmyslela, ci sa to ma ona nejak dozvedet, ak nie, tak by som jej to radsej nevravela...isla by som na spoved, lekciu ako pises si dostal, uz aj tak trpis vycitkami...po spovedi to zahod za hlavu tym sposobom, ze sa prestanes obvinovat a zacnes konat...popremyslaj ako zlepsit vztah s manzelkou aj v duchovnej oblasti...znovu zacat sa modlit je velmi dobre, lebo to prinasa mnoho dobrych veci okrem ineho si budete blizsi a budete mat medzi sebou stale viac lasky, dovery
navrhni jej, ci by ste nemohli s modlidbou zacat znova a tiez zacnite spolu travit viac casu...kde je vola, tam sa vsetko da, aj ked sa zda, ze je to nemozne

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 29 november 2006 :  10:12:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco
Čistá, verná bytosť to nikdy nepochopí, navždy jej zostane v duši otázka: "Ako si mohol?"

Bytost, ktora ma takuto otazku vsak uz nie je cista - nevie odpustat a prilis sa zameriava na hriech, nez na jeho prekonanie, ci paradoxne aj ona prispieva v jeho udrziavani.

Marcelllooo

Odoslaný - 29 november 2006 :  10:14:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal fedor15
Čo sa týka priznania o tom vôbec neuvažujem. Nestalo sa až tak veľa a navyše ani moja žena nie je úplne svätá aj keď priznávam že ona sa priznala. No jej priznanie uľavilo ale mne totálne zruinovalo mnohé dobré postoje týkajúce sa sexuality. Na mnohé veci som nadobudol až vulgárne názory a samozrejme tým aj vzťah k jedenému kňazovi a jednému mužovi a jeho rodine – k tejto téme ďalej no comment.

Takze sa jednalo z tvojej strany o vyrovnavanie si uctov? A teraz len ukludnenie tvojej nepokojnosti z toho?

Ako mozes teraz ty ocakavat odpustenie od tvojej zeny a Boha, ked ty sam jej nevies odpustit ani tomu knazovi?

A odpust nam viny nase, ako i my odpustame vinnikom svojim.

Mato

Odoslaný - 29 november 2006 :  10:29:54  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Fedor, ja sa tiez priklanam k nazoru, ze tym, ze to manzelke povies nic nevyriesis a nicomu nepomozes.
To co si spravil lutujes a svoj hriech si vyznal pred Bohom a pred Cirkvou. Boh Ti odpusti a tak to tak ber a zacni znova.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 29 november 2006 :  11:24:29  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Bytost, ktora ma takuto otazku vsak uz nie je cista - nevie odpustat a prilis sa zameriava na hriech, nez na jeho prekonanie, ci paradoxne aj ona prispieva v jeho udrziavani.

Som rád, že vždy vychytáš muchy a dotiahneš tému do úplnosti. Áno, dovtedy čistá bytosť ňou prestane byť v momente, keď nedokáže božsky odpustiť.

Laco

Odoslaný - 29 november 2006 :  11:33:13  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Fedor, Boh Ti neodpustí, to nebola úprimná ľútosť, iba Tvoja slabá odplata za jej hriech. Naozaj sa zamysli nad veršom, ktorý v origináli znie a odpusť nám naše dlhy ako aj my odpúšťame svojim dlžníkom. Teda najprv musíme byť my tými samaritánmi, potom to môžeme žiadať od iného, aj od Boha.

Strana: z 4 Previous Topic: Unio Mystica Téma Next Topic: Co mi Boh nepovedal v modlitbe  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06