|
Odoslaný - 20 november 2006 : 03:19:20
|
OPITÁ KRVOU. Myslíte že by sa tak mohol volať tento dokumentárny film? (linka odstranena pre pravdepodobne nezakonne rozsirovanie autorsky chraneneho diela, admin)
|
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 08:45:25
|
Nemalo by to vsak byt uz radsej DVD? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 10:56:04
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 12:01:35
|
Zasa som sa dobre pobavil, ked som cital popis tohto veldielka, ze vraj "Who is this woman? Tradition says she is connected with the church of Rome."
Arpadovci si na vyklad Apokalypsy vzali na pomoc Tradiciu Kedze s tym vsak nemaju ziadnu skusenost, doteraz tradiciu vehementne popierali, tak si samozrejme namiesto apostolskej tradicie vybrali tradiciu konspiracnych pribehov a tajnych kodov v Biblii, sam Brown by z vas mal radost |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 12:48:20
|
A prišiel jeden zo siedmich anjelov, ktorí to mali tých sedem čiaš, a prehovoril so mnou a riekol mi: Poď, ukážem ti odsúdenie tej veľkej smilnice, ktorá sedí na mnohých vodách, s ktorou smilnili kráľovia zeme, a spili sa vínom jej smilstva obyvatelia zeme. A zaniesol ma v duchu na púšť. A videl som ženu, ktorá sedela na šarlátovej šelme, ktorá bola plná rúhavých mien a mala sedem hláv a desať rohov. A žena bola odiata purpurom a šarlátom a bola pokrytá zlatom a ozdobená drahým kamením a perlami a vo svojej ruke mala zlatý pohár, plný ohavností a nečistoty svojho smilstva, a na svojom čele mala napísané meno: Tajomstvo, Veľký Babylon, Mater smilníc a ohavností zeme. A videl som ženu, že bola opilá krvi svätých a krvi svedkov Ježišových. A keď som ju videl, náramne som sa divil. A anjel mi povedal: Prečo sa divíš? Ja ti poviem tajomstvo ženy aj šelmy, ktorá ju nesie a ktorá má sedem hláv a desať rohov. Šelma, ktorú si videl, bola a nie je a má vyjsť z priepasti a ísť do zatratenia. A budú sa diviť obyvatelia zeme, ktorých mená nie sú zapísané v knihe života od založenia sveta, keď budú vidieť šelmu, že bola a nie je, a keď zase tu bude. Tu je zmysel, ktorý má múdrosť: Sedem hláv je sedem vrchov, na ktorých sedí žena. A je sedem kráľov. Päť ich padlo, a jeden je, ten druhý ešte neprišiel. A keď prijde, musí trochu potrvať. A šelma, ktorá bola a nie je, aj ona sama je ôsmym, a je z tých siedmich a ide do zatratenia. A desať rohov, ktoré si videl, je desať kráľov, ktorí ešte nedostali kráľovstva, ale moc ako kráľovia dostanú jednej hodiny spolu so šelmou. Tí majú jednu myseľ a svoju moc a svoje právo dajú šelme. Tí budú bojovať s Baránkom, a Baránok zvíťazí nad nimi, pretože je Pánom pánov a Kráľom kráľov, aj tí, ktorí sú s ním, povolaní, vyvolení a verní. A povedal mi: Vody, ktoré si videl, kde sedí smilnica, sú ľudia, zástupy, národy a jazyky. A desať rohov, ktoré si videl, i šelma, tí budú nenávidieť smilnicu a spusnužia ju a obnažia a budú jesť jej mäsá a ju spália ohňom. Lebo to Bôh dal do ich srdca, aby vykonali jeho úmysel a aby prišli na jednu mienku a dali svoje kráľovstvo šelme, dokiaľ by sa nevykonaly slová Božie. A žena, ktorú si videl, je to veľké mesto, ktoré má kráľovstvo nad kráľmi zeme.(Zjavenie 17:1-18) |
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 12:53:14
|
Protikatolicky autor Hunt je vsak pomerne znamy a kazdy katolik uz pozna jeho sposob argumentacie a manipulacie faktami. Nemyslim si, ze by arpad mal zaujem zoznamit sa s nazormi Katolickej Cirkvi, jeho zaujima vzdy len jedna strana (ta jeho), ale pre pripad, ze by niekto iny mal zaujem predkladam clanok, ktory prebera argument po argumente Huntove teorie. HUNT- ING THE WHORE OF BABYLON: Part 1 a Hunt-ing The Whore of Babylon: Part II.
Kedze nie vela ludi tu hovori anglicky, poziadam arpada aby sem predlozil argumenty, ktoreho ho najviac oslovili a ja to potom predlozim pohlad druhej strany. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2006 : 12:53:20
|
quote: Pôvodne poslal arpad OPITÁ KRVOU. Myslíte že by sa tak mohol volať tento dokumentárny film?
Neviem, či dok. film je spracovaním knihy s titulom A Woman Rides the Beast (zatiaľ mám stiahnutých 31%), ale jeho doslovný preklad so slovom jazdiaca alebo voľnejším sediaca znie ako jazykolam alebo indiánske meno. Opitá krvou by, vzhľadom na hektolitre precedenej krvi za 2 tisícročia, bolo veľmi výstižné. |
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2006 : 13:24:05
|
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2006 : 13:15:18
|
Neviete kto odstránil obrázok z úvodného príspevku?
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2006 : 14:16:30
|
quote: Pôvodne poslal arpad
Neviete kto odstránil obrázok z úvodného príspevku?
Admin servera streamload... |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2006 : 15:00:40
|
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2006 : 15:30:31
|
arpad, mna by viac zaujimali tie argumenty, a tiez odpovede od mata na ne |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2006 : 21:37:26
|
Videla si ten dokument? |
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2006 : 13:59:41
|
nic som nevidela |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2006 : 18:09:43
|
|
Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34) |
Počet príspevkov: 746 ~
Člen od: 24 október 2006 ~
Posledná návšteva: 31 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 19:42:10
|
Tak si to pozri! (Ale najbližšie až na ďalší mesiac, lebo je to limitované do 1GB.) |
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 23:09:32
|
quote: Pôvodne poslal janka
arpad, mna by viac zaujimali tie argumenty, a tiez odpovede od mata na ne
Janka, nebud naivna, arpad nema vlastne nazory a vzdy sa vyhyba priamej konfrontacii. Jedine co vie, je strielat zakerne od boku a rychlo zduchnut, aby nemusel niest zodpovednost za to, co streli.
Pre arpada: Pri registracii si suhlasil s dodrziavanim pravidiel fora a jedno z nich hovori viac nez jasne ze "Zároveň beriete na vedomie, že nebudete do diskusií posielať materiál chránený autorským zákonom, ak autorské práva nevlastníte Vy alebo autori tohto fóra. " Dufam, ze nemusim pisat viac. Nemam cas ani naladu odstranovat prispevky, ktorymi tento bod pravidiel porusujes a ak s tym neprestanes, budem nuteny upozornit na Teba a Tvoj web kompetentne organizacie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 23:19:39
|
Moje názory sú jasne čitateľné v diskusiách aj konfrontačných. Vyhýbam sa len bezvýznamnej diskusii. Strieľal som naposledy na vojenčine z SA vz.58, ale vždy cielene. :-)
P.S. Bol by som rád, keby si svojvoľne nemazal odkazy na moje stránky. Do diskusie autorsky chránené nič neposielam, buď pokojný.
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 23:32:18
|
Pokojny nie som, pokial mi nepreukazes ze vlastnis prava na verejne sirenie filmov, ktore tu (a na svojich strankach) propagujes. V opacnom pripade porusujes jednak pravidla tohto fora a co je zavaznejsie autorsky zakon.
Co sa tyka diskusii do ktorych vstupujes ci nevstupujes, ocakavam, ze v tejto diskusii, ktoru si sam inicioval prednesies aspon nejake argumenty. V opacnom pripade je to zasa len vystrel od boku, podobne ako s Lutherovym prvenstvom pri preklade Biblie... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 23:41:49
|
Tento thread je prioritne o filmoch, ako napovedá názov. O čom inom by sa tu malo písať, diskutovať a aj propagovať? Propagácii filmov autorský zákon nebráni, to si špatne vykladáš. Alebo Ti vadí navolená téma, ktorá nie je pre Teba príjemná, tak sa oháňaš zákonmi? Prosím Ťa, dobre si prečítaj akú diskusiu som inicioval? Možno je tu niekto, kto diskusii chce umelo brániť mazaním odkazov, ale ja to nie som. |
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2006 : 23:51:26
|
Ano, maju sa tu propagovat filmy. To si urobil.
V ramci diskusie ma zaujimalo preco prave tento a poziadal som Ta o nejake argumenty. Vyhybas sa tomu. Preco asi?
Navyse velmi pravdepodobne porusujes autorsky zakon.
Takze sa zda, ze ti je niekto, komu vlastne o diskusiu ani nejde a navyse mu pri "propagacii" nevadi, ze prorusuje viacero pravidiel, ja to ale nie som. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2006 : 00:51:05
|
quote: Pôvodne poslal Mato V ramci diskusie ma zaujimalo preco prave tento a poziadal som Ta o nejake argumenty. Vyhybas sa tomu. Preco asi? Navyse velmi pravdepodobne porusujes autorsky zakon.
O čo si ma požiadal si každý môže prečítať, ak to nezmažeš, ako moje odkazy. Ja som v úvode založil diskusnú tému o názve dokumentárneho filmu a pripojil obrázok. Ty si najskôr skritizoval autora filmu, ktorý si, pravdepodobne, ani nevidel a potom ma požiadal o argumenty na úplne cudzie kritické pripomienky, v angličtine, na rovnomennú knihu. Neskôr ma obviníš, že nemám vlastné názory. Nepripadá Ti to hlúpe?
Nebránim sa diskusii a polemike, ale diskusia s Tebou nevedie k cieľu ani v takých témach, ktoré sú z Božieho Slova celkom jasné, ako napríklad "o očistci". Potom si neviem predstaviť s Tebou zmysluplne diskutovať na takúto tému, ako je výklad prorockého zjavenia Jána, kde fundamentom k porozumeniu je najmä duchovné znovuzrodenie. A tých tém na polemiku, ktorých som tam narátal, by mohlo byť aj pätnásť. Skutočne chceš o tomto diskutovať?
Maťo maj rozum! Propagovanie filmov na tomto (či inom) diskusnom fóre nezakladá povinnosť preukazovať vlastníctvo práv k ich šíreniu. To, čo žiadaš je nezmysel. Badám, že tvoje reči o "pravdepodobnom porušovaní", ako aj tvoje mazanie odkazov, sú motivované tým, že som tu uviedol film, ktorý, ako sa zdá, je nepohodlný, lebo sa triafa do čierneho.
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2006 : 09:45:02
|
arpad, ako vidim tak ako v inej teme ani tu nechapes o co matovi ide. Neportestuje proti propagaci filmu, ako proti tomu aby si daval link na jeho stiahnutie, cize problemom nie je propagacacia, ale sirenie.
co sa tyka sirenia filmov a porusovania autorskeho zakona som informoval aj cez icq(ohladom filmu Luther). UCEL NESVATI PROSTRIEDKY. cize aj keby to bol najsamkatolickejsi anajsamlepsi film o viere a Bohu(a o Bohu by tam bolo storpo vsio) nemozem ho sirit nelegalne porusovanim zakonov. je to to iste ako kradnutie. a neexistuje jediny dovod(aj keby to mal byt posledny/jediny kanal o Bohu), aby si porusovanim Bozieho prikazania NEPOKRADNES, siril Bozie Slovo.
inac, len tak medzi recou, vies co znamena latinske: "Non serviam"? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2006 : 11:29:07
|
Arpad, tak ako alesko napisal, ked nedokazes pochopit rozdiel medzi propagaciou diela a jeho nelegalnym sirenim, je jasne, ze nemozem ocakavat, ze pochopis ostatne moje argumenty (a ako sa ukazuje v inych temach, nie je to len problem mojej osoby, ktoru nechapes).
Takze, kedze nie si schopny predlozit ani jeden priklad argumentu, ktory Ta v uvedenom "dokumente" oslovil, ukoncim nasu nezmyselnu diskusiu z pozicie sily vyhlasenim, ze ci sa Ti to paci, alebo nie na tomto fore nebudes autorske prava a teda ani BOZIE PRIKAZANIE NEPOKRADNES porusovat a ani navadzat druhych na jeho porusovanie (cim Ti vlastne robim dobru sluzbu, lebo beda tomu, z koho vychadza pokusenie) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2006 : 18:33:39
|
Dobre Mato, uvedomujúc si, že tieto príspevky nebudeš čítať len Ty, ale aj iný, v novozaloženej téme budem písať o mojom pohľade na proroctvá z Jánovho zjavenia v 17. kapitole. |
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2006 : 20:38:35
|
Vidis, ze to ide, ked sa chce... |
|