Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 ako je to po smrti
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: .... hmmm...... Téma Next Topic: BBC jako Radio Jerevan
Strana: z 2

janka

Stav: offline

Odoslaný - 19 október 2006 :  12:13:43  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
zaujima ma, ako je to po smrti cloveka, ktory mal pocas svojho zivota ducha svateho...po smrti ho straca?...ak ano, nie je to peklo(stav bez bozej pritomnosti)?...urobil by to boh niekomu kto mal s nim vztah pocas zivota?...nechal by ho len tak sameho?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  12:34:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
odpoviem ti slovami pesnicky i ked to najdes aj v biblii:
Boh je laska a kto zostava v laske zostava v Bohu a Boh zostava v nom....

inac kukni si toto: http://www.knazi.sk/kniznica/osmrti.html

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 október 2006 :  13:03:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Tak sa spytajme, odlucenie tela od duse, ci naopak. Takze, co presne sa to odluci? Co je to ta dusa? Ktora cast mna to je?

A akeze to oslavene tela dostaneme v NK?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 19 október 2006 :  13:12:19  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vdaka alesko
co ma tak zaujalo v tom clanku, boli fazy pred smrtou...a tak som si to spojila s eutanaziou, preco nie je spravna...ked sa cloveku v zivote nedari,trpi ci uz na tele alebo na duchu, ma sklony rozhodovat sa pod vplyvom pocitov, vsetko okolo sa mu zda nanic a vedie to k tuzbe po smrti...naopak, ked sa cloveku vo vsetkom dari, je spokojny, na smrt nemysli...cize: je spravne dat za pravdu cloveku, ktory vidi veci cierno?...podla mna nie...to zakazdym ked mam depku a uz nevladzem,priznavam sa, ze ma napadnu myslienky , ze chcem zomriet, lebo nevidim vychodisko...keby som to vyslovila v tej chvili pred niekym a jemu by sa ulutostilo a zabil by ma...bola by som uz davno mrtva...a to by ma mrzelo,lebo v skutocnosti chcem zit!...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 október 2006 :  13:15:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nakoniec sa ukazuje, ze vsetko nase prezivanie je len prejavom hmoty...

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  14:41:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
janka, praveze soom prisiel k podobnemu vysledku.

ale zas myslienka mna smrt nie je az taka zla, spomenme len sv. Ignaca z Loyoly, ktory v ramci svojich DC mal taku vec ze cloveka ulozil do postele, a zpaalil sviecky a tak vsetko okolo sa tvarilo akoby clovek zomieral.... cloveka to tak prinutilo zamysliet sa ako by sa citil keby cv danom momente mal stat pred Bohom...
inac, zas stav spokojnosti ked nemyslim na smrt tiez nie je idealny, vid podobenstvo o bohacovi ktoremu sa urodilo vela urody....

moj osobny nazor na depku a smrt - mozno ze myslienka na smrt pocas depky nam moze nasepkavat Boh. ale nie v zmysle fyzickej smrti(mozno to je len nas vyklad), ale Boh po nas chce aby sme umreli, ale umreli tomuto svetu... vies tuzba po smrti v depke, je len vyjadrenim tuzby po Bohu a po svete ktory Boh ponuka. a mozno prave tam ma byt nasa smrt - podobna smrti Jezisovej, aby sme to co nas priviedlo k depke, aby sme to pribili a umsrtili na krizi, aby sme sa mohli zrodit s Jezisom v novy zivot.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  14:52:52  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mozno prave vtedy ked clovek prekona depku a samovrazedne umysly, si uvedomi taky vyrovnany postoj k smrti. mi to pripomina prvych krestanov resp. i svatcov, proste tuzili po smrti ale zas neodmietali zit naplno pre druhych. Neviem kto sa takto modlil pred smrtov, ale proste jeden svatec - neviem to doslova, ale modlil sa pred smrtou, ze tuzi ist za Jezisom ale ked treba tak este zostane na svete ak je Bozia vola aby cosi spravil. Proste ako Jezis: nie co ja chcem , ale co Ty chces.

preto sa mi zda postoj niektorych psychologov a psychiatrov mimo. lebo to co mam v sebe netreba potlacit, to ti iba zle robi a ked sa ti samovrazda votrie do mysle, tak si podvedome budes len ublizovat a vystavovat sa neuvedomele do rizika smrti. Moj otec mi vravel jednu vec: ak ta nieco mece, nepotlacaj to, nech je to hnev, smutok a tak. Rozvin to naplno, ale v urcityom momente to stopni a nedaj sa tym ovladnut, ako keby to len pozoruj zdialky. Ale samozrejme, pri depke s myslienkami na smrt sa nemozes pustat sama do takeho boja, tam bez knaza a psychologa resp. psychiatra nic nezmozes.

pavelba

Odoslaný - 19 október 2006 :  17:43:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Pravdepodobne si nikto z Vás nedal tú námahu prečítať si, čo o tejto problematike píše Písmo a ako to vidia skutoční kresťania.....
Možno preto, alebo práve preto, že je to na stránke, ktorú mám pod palcom a ja som na tomto fóre v opozícii.

Iba chcem podotknúť, že to nie moje dielo, iba je mnou uvedené a doplnené....

Takže, kto by chcel skutočne vedieť, ako je to po smrti....( a nechce sa utešovať falošnými predstavami), kto je tam a kto je onam... ako to bolo za čias SZ a ako je to teraz..... dúfam že mu tých cca 60 stránok písaného slova s množstvom odkazov na zdroje bude k užitku.... nuž a komu nie... tomu nie....

Kde sú zosnulí 1 časť
Kde sú zosnulí 2 časť

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:02:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pavel ja som to cital, mas uz tam nepresne fyzikalne veci, tak potom ako mam doverovat ze aj ostatne mas pravive? inac cital si si knizku Historia pekla? odporucam, aby si mal aspon historicky pohlad ked uz cez bibliu nedovidis...

pavelba

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:20:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

pavel ja som to cital, mas uz tam nepresne fyzikalne veci, tak potom ako mam doverovat ze aj ostatne mas pravive? inac cital si si knizku Historia pekla? odporucam, aby si mal aspon historicky pohlad ked uz cez bibliu nedovidis...

Nuž, chvály som nečakal....., a čo sa týka nepresností vo fyzike.... to si rozober radšej s niekým iným.... ja som použil to, čo som mal k dispozícii...

Inak, po Tvojich dvoch príspevkoch tu v tejto téme, vážne rozmýšlam o obmedzení komunikácie s Tebou systémom ktorý používam v prípade gmk....

zatiaľ sa maj pekne....

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:26:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
inac este posledna vec kym ma zacnes ignorovat: v biblii je napisane ako je to po smrti. a nepotrebujem na to tvoj elaborat

pavelba

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:45:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To by si ju musel aspoň čítať priateľu....

Až potom by Ti bolo jasné o čom a čím je Slovo Božie a čo nám hovorí....

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:53:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jasne pali, ale mozeme si ju spoloxcne citat? lebo ty obcas vidis aj to co tam nie je, inokedy zase tam nevidis co tam zjavne je.... aler nechajme hadky sme v jankinej teme.... takze smrt nasim hadkam v tejto teme

pavelba

Odoslaný - 19 október 2006 :  18:58:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: jasne pali, ale mozeme si ju spoloxcne citat?

Asi nie.... chcel som s Tebou čítať Rimanom, neskôr som Ti navrhol Korinťanom.... vieš kam si ma poslal s písanou literou? Do pr.... do prázdna... vraj, nie je všetko v Písme a nemáš čas....

Tak si ju čítaj... hlavne pros DS nech pri tom asistuje.... mnohé sa Ti ozrejmí....

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  19:02:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nie ten dovod bol iny a som ti to tam vysvetlil. a myslel som spolocne citanie osobne, nie cez net. nie vyklad iba jedine precitanie....

mato pprosim zmaz nasu hadku s pavelbom lebo je to nefer voci janke.... alebo vytvor prosim temu pavelba a les trebars a dohadame sa s pvelbom tam

Pierre

Odoslaný - 19 október 2006 :  19:25:01  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
pavelba:
Pravdepodobne si nikto z Vás nedal tú námahu prečítať si, čo o tejto problematike píše Písmo a ako to vidia skutoční kresťania.....

- Pismo sme citali a ako to vidia skutocni krestania - teda katolici, tiez vieme . A ako to vidia sektari nas trapit nemusi, pac co sekta to iny nazor. Alebo dokonca co sektar to iny nazor? Asi skor tak .

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  19:34:56  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pierere, co sektar to iny nazor

pavelba

Odoslaný - 19 október 2006 :  20:26:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Uhm.... typický komunista... kto nejde s nami ide proti nám.... je sektár a takých sú tisíce... len nezabúdaj, že rozdrobené tisíce, ktoré sú rozdrobené naoko, pre tento svet, sú v konečnom dôsledku väčšinou, ktorá žije v pravde, s pravdou, v láske a s láskou....

Myslím to v kontexte poznania pravdy Písma... aby si to nebral tak, že príslušníkov Cirkvi Kristovej počas 2.000 rokov bolo viac ako tých, ktorí k nim nikdy nepatrili.....

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 19 október 2006 :  20:40:17  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
LOL Jezis komuniosta ty si teda vtipalek.... Jezis sam tvrdil ze kto nie je proti nam je s anmi, cize toto si fakt prehnal pavelba...

Mato

Odoslaný - 20 október 2006 :  00:12:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
len nezabúdaj, že rozdrobené tisíce, ktoré sú rozdrobené naoko

Toto snad ani nepotrebuje komentar...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 21 október 2006 :  01:56:23  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
pavelba:
len nezabúdaj, že rozdrobené tisíce, ktoré sú rozdrobené naoko, pre tento svet, sú v konečnom dôsledku väčšinou, ktorá žije v pravde, s pravdou,

- Hmm , len mi este vysvetli ako tie rozdrobene tisice sektarov a siekt mozu zit s pravdou a v pravde, ked kazdy ma iny nazor a nieco ine povazuje za pravdu?

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 október 2006 :  09:03:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Hmm , len mi este vysvetli ako tie rozdrobene tisice sektarov a siekt mozu zit s pravdou a v pravde, ked kazdy ma iny nazor a nieco ine povazuje za pravdu?

Skus sa vyjadrit za tvoju sektu.

Pierre

Odoslaný - 24 október 2006 :  15:17:50  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ja som sa uz vyjadril, my katolici tento nezmyselny nazor, ze vsetky tie stovky ci tisicky siekt maju pravdu, predsa nezdielame, je to jasny nezmysel bez stipky logiky .

Ale ked si sa pytal na nazor, tak tu ti to namdam:
Pravdu maju len stare cirkvi co si zachovali stare katolicke ucenie. Do velkej miery by som tam mohol zaradit aj pravoslavnych, hoci sa pre jednu vec od katolikov odtrhli, no zachovali to povodne ucenie, je tam i zachovana postupnost, maju jasne dedicstvo, oni su teda do velkej miery v pravde spolu s ostatnymi katolickymi cirkvami, vsetky su stare povodne a v ich uceni nie su navzajom ziadne vyraznejsie rozpory.

Ale ak si nejaky hotentot, ktoreho na to nikto ani nepoveril, pride a zacne robit akoze reformu sposobom ze si zalozi vlastnu cirkvicku a do jej ucenia si povybera akurat to co sa podla jeho vlastneho uvazenia hodi, nuz to moze spravit fakt kazdy magor a aj to obcas robi, a vzdy sa najdu ludia co mu aj uveria. No a to su vacsinou tie protestanske cirkvi a cirkvicky (sekticky) .

Coggito ergo sum

Odoslaný - 24 október 2006 :  17:11:57  Zobraziť profil  Pridať Coggito ergo sum do zoznamu priateľov
pavelba kto su pre teba skutocni krestania alebo pravi krestania??
podla teba je kto neskutocni krestan???????

Only God Can Judge Me

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 30  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 18 november 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 24 október 2006 :  20:08:26  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pre pavelbu je skutocny krestan len oOn Sam Jediny. Ostatny su neskutocni...

Marcelllooo

Odoslaný - 24 október 2006 :  22:30:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Pravdu maju len stare cirkvi co si zachovali stare katolicke ucenie. Do velkej miery by som tam mohol zaradit aj pravoslavnych, hoci sa pre jednu vec od katolikov odtrhli, no zachovali to povodne ucenie, je tam i zachovana postupnost, maju jasne dedicstvo, oni su teda do velkej miery v pravde spolu s ostatnymi katolickymi cirkvami, vsetky su stare povodne a v ich uceni nie su navzajom ziadne vyraznejsie rozpory.

M-hm, a preco by sme mali toto akceptovat?

Strana: z 2 Previous Topic: .... hmmm...... Téma Next Topic: BBC jako Radio Jerevan  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06