Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 ako je to po smrti
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: .... hmmm...... Téma Next Topic: BBC jako Radio Jerevan
Strana: z 2

Pierre

Stav: offline

Odoslaný - 24 október 2006 :  23:34:16  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
A preco by nie?

No ale preco prave tie stare cirkvi, to sa uz na tomto fore preberalo myslim vela krat .

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 25 október 2006 :  06:09:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Coggito ergo sum

pavelba kto su pre teba skutocni krestania alebo pravi krestania??
podla teba je kto neskutocni krestan???????

Kresťan=Kristovec.
Kristovec, následovník Krista, Jeho učenia. Záleží mu na pravde, láske, je zmierený s Bohom (pokánie, vyznanie, zmierenie, odpustenie, krst), verí Bohu, drží sa Jeho Slova, žije s Bohom, Kristom, Duchom Svätým.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 25 október 2006 :  06:19:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Coggito ergo sum

pavelba kto su pre teba skutocni krestania alebo pravi krestania??
podla teba je kto neskutocni krestan???????

A kto je neskutočný kresťan?
Pred časom som tu (aspoň sa domnievam) uviedol príspevok, ktorý teraz nemôžem nájsť, preto ho uvádzam ešte raz:

V roku 1998 v HCJB World radio vyšiel článok „Slovo formálnym kresťanom“. Dovoľujem si ho sem skopčiť. Vystihuje väčšinu dnešných tkzv. kresťanov. (www.hcjb.cz)

Ve známé londýnské sbírce voskových figur paní Tussaudové můžete uvidět na schodech stojícího policistu. Mnozí návštěvníci ho chtěli oslovit a zeptat se, kam ty schody vedou; teprve pak si všimli, že to je pouhá figura z vosku. Vypadá tak živě, jako by to byl skutečný anglický policista, ale jeho opravdovost je pouhý klam. Podobá se mu jen navenek.
Kdo prošel všemi sály té zvláštní podívané, všude viděl totéž; proslulé osobnosti všech možných dob a postavení: králové a maršálové, politikové, umělci a vědci. Je až k nevíře, jak jsou podobní originálu. A neuvěřitelné je i to, že mnozí návštěvníci, jakmile přijdou do výstavních síní, zmlknou. Člověk by si myslel, že se budou spíše bavit, ale ne - většina z nich jako by oněměla. Selhává jim řeč, neboť voskové figuríny působí tísnivým a skličujícím dojmem. Jsou bez života. Jenom jejich vnější podoba, barva tváří a tělesné proporce odpovídají bývalé skutečnosti. I dnes mnoho lidí usiluje o křesťanskou podobu navenek. Nosí křesťanské převlečení, ale jde jen o zevní formu!
Podle jednoho statistického průzkumu bylo v bývalém Západním Německu pokřtěno 97% všeho obyvatelstva. Za fasádou národní církve, do níž byl téměř každý vnesen a zapsán do církevní matriky jako nemluvně, a z níž je vynesen až v rakvi, žije jen málokdo ve skutečné víře. Kdo z nich je skutečně zapsán v Boží knize života, zůstává nezodpovězeno. Je to skoro hrozné, kolik křesťanského klamu a zdání nás obklopuje. Kazatel J. Busch jednou řekl: "Kdo není červený, je načervenalý, a kdo není křesťan, je jen křesťanský." Jakou pravdu tím vyslovil! Právě to je obrazem bídy dneška: máme křesťanství bez křesťanů a náboženství bez Krista. Je tu náboženský systém, ale chybí křesťanský život. Jsou tu křesťanské formy, ale žádná MOC. Slyšíme mnoho zbožně znějících slov a názorů, ale máme málo mužů, kteří by stáli na skálopevných základech ryzí biblické zvěsti. Neboť to je ta opravdu matoucí skutečnost dnešní doby, že i zlo se zastírá okázalým křesťanským pláštěm. Je mnoho formálních křesťanů, ale málo srdnatých vyznavačů. Jak výstižně dopadají na naši přítomnost slova Bible:

Toto pak věz, že v posledních dnech nastanou časové nebezpeční. Neboť nastanou lidé sami sebe milující, peníze milující, chlubiví, pyšní, rouhači, rodičů neposlušní, nevděční, bez zbožnosti, bez přirozené lásky, nesmířliví, utrhači, nezdrženliví, krutí, nemilující dobré, zrádci, smělí, nadutí, více milovníci rozkoše nežli Boha, majíce formu zbožnosti, ale zapírajíce její moc; od takových se odvracej! (2. Tim. 3,1-5)

Jestliže patříš k zástupu formálních křesťanů, pak si uvědom jedno: opravdový křesťan je jenom ten, kdo obdržel nový život od Pána Ježíše Krista. Potom se ON stane Pánem tvého života. Pouhé jméno, podobnost a zdánlivá skutečnost, nemají před Bohem žádnou cenu. Je tomu jako s autem. Navenek může být naleštěno, motor má v naprostém pořádku, brzdy, pneumatiky, všechno je v bezvadném stavu. Dokonce i startovací klíček je na svém místě. Jenže v nádrži není žádný benzin. Chybí palivo. S takovým automobilem můžeš sjet z kopce do údolí, ale motor nenastartuješ ani nedojedeš k cíli. Dříve nebo později nastane chvíle, kdy budeš s takovým vozidlem v koncích. Mnozí sedí v naleštěném vozidle, druzí uhánějí po široké cestě, ale neuvědomují si, že se jen vezou z kopce dolů. Na konci životní cesty je čeká nepříjemné překvapení, s nímž nepočítali. Kdo může sečíst obrovský zástup pokřtěných, matrikových křesťanů, obrovský počet chytráků, kteří se "POJISTILI" a věří, že u nebeské brány předloží svatému Bohu své křesťanské lejstro? Kdo sečte to množství příležitostných křesťanů? Při křtu, konfirmaci, biřmování nebo svatbě jsou vidět jejich parkující vozidla. Kolik jich stojí u hřbitovní kaple, aniž jsou k tomu nuceni? Jakým klamným zdáním se dnes svět oddává! Jakým klamným směrem se ubírá! Obrovské zástupy bezbožných lidí jdou širokou cestou, která vede do věčného zahynutí, a po "křesťanském" chodníku je vyprovází nekonečné zástupy formálních křesťanů. Jejich životní cesta sice nevede hlubokým bahnem hříchu, ale nevede ani k věčnému životu. V protisměru kráčí nesčíslné množství lidí, kteří jsou jisti sami sebou, kráčí bezstarostně ke svému cíli, vždyť se nacházejí v nejlepší společnosti slušných lidí. Křesťanské symboly nesou vysoko, odvolávají se na tradici, ale chybí jim život. Co říká o formálních křesťanech Bible?

Máš jméno, že jsi živ, ale jsi mrtev. (Zjevení 3:1) A jinde: Mají tvářnost pobožnosti, ale moc její zapírají. (2. Tim. 3:5)

ZKUS SE ZAMYSLET SÁM NAD SEBOU, NEPĚSTUJEŠ TAKÉ JEN FORMÁLNÍ KŘESŤANSTVÍ? PÁN JEŽÍŠ TI CHCE DÁT JIŽ ZDE NA ZEMI PRAVÝ ŽIVOT. JINAK SE S TEBOU BUDE MUSET SETKAT JAKO SOUDCE. A SETKÁNÍ S NÍM SE NIKDO NEVYHNE. TEDY ROZHODNI SE - BUĎ, A NEBO.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 október 2006 :  07:57:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Aky pravy zivot na zemi , ked mate domov v nebi ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 október 2006 :  08:41:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
No ale preco prave tie stare cirkvi, to sa uz na tomto fore preberalo myslim vela krat.

Ano - RKC+ ludia tu vysvtlovali svoj pohlad preco prave oni.

Znovu sa vsak pytam: Preco by sme to mali akceptovat?

Alebo trosku inak: Preco by som to mal akceptovat?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 26 október 2006 :  01:21:34  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov

Skus sa odosobnit od svojej cirkvi i od vsetkych ostnych, pozri sa na to z nadhladu a potom sa zamysli ktoru by si si vybral a preco prave tu? Predstav si ze stojis na zaciatku svojho krestanstva a mas si vybrat.

Ja to spravit mozem tiez. Je tu vela cirkvi, neurekom, hlavne protestanskych. Nuz mrknem na ich historiu, takmer vzdy tam na zaciatku stoji nejaky clovek - reformator. Ale ja nemam dovod verit nejakemu reformatorovi ktory si svojvolne zalozil cirkev a dal jej ucenie podla svojho uvazenie, tvrdiac ze to je to prave a ze to akurat spravil reformu. A zial, rovnako nemam dovod verit ani akemukolvek dalsiemu cloveku, co spravil neskor nieco podobne.

Potom tu este mame tie prastare cirkvi, ich historicke korene siahaju az k samotnemu Jezisovi a jeho apostolom, tvrdia ze ich ucenie je to povodne, a ze ho dedia z generacie na generaciu, co samozrejme nevieme, ale vidime ze ich historia je naozaj preukazatelna, teda to dedicstvo by tam aj mohlo byt. Vieme ze takych cirkvi je aj vyse 20. A hoci niektore tie cirkvi si zili po starocia (skoro aj 2 tisicrocia) svojim zivotom, casto oddelene a uzavreto, vidime zaujimavost, ze ucenie je takmer u vacsiny tych starych cirkvi navzajom dost podobne...hmm

Nuz a taketo skutocnosti teda vo mne vzbudzuju trochu viac dovery, nez nejaky clovek co si svojvolne zalozil vlastnu cirkvicku a dal jej ucenie podla svojho uvazenia. Preto ja teda radsej volim prastaru cirkev.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 26 október 2006 :  07:32:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
tvrdia ze ich ucenie je to povodne, a ze ho dedia z generacie na generaciu, co samozrejme nevieme, ale vidime ze ich historia je naozaj preukazatelna, teda to dedicstvo by tam aj mohlo byt.
len problem je v tom, ze ked sa na pozries blizsie, vsetky cirkvi v dejinach robili co robili, ani jedna z nich nie je cista, v tomto ohlade su vsetky rovnake. Bez vynimky.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  09:11:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
Skus sa odosobnit od svojej cirkvi i od vsetkych ostnych, pozri sa na to z nadhladu a potom sa zamysli ktoru by si si vybral a preco prave tu? Predstav si ze stojis na zaciatku svojho krestanstva a mas si vybrat.

LOL!!!
Ja nie som tak fixovany na organizaciu tak, ako RKC+.

Ja sa na veci zvacsa pozeram z nadhladu.

quote:
Preto ja teda radsej volim prastaru cirkev.

Pises dlho, zbytocne a nudne. Mna nezaujima ako a preco si akceptoval RKC ty.

Mna zaujima, preco by som ju mal akceptovat ja.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 26 október 2006 :  09:16:15  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Lebo je v nej plnosť Božieho Zjavenia.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 26 október 2006 :  09:18:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
vravi kto?

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  09:22:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal sasulnik

Co znamena "plnost Bozieho zjavenia"? Ze je to uplne zjavenie? A teda inde nie je uplne (vratane evanjelia)?

Alebo to znamena, ze je najmohutnejsie, ze nikto toho nema tolko? Potom sa pytam, ako je zarucena autenticita a doveryhodnost? Preco mam verit prave takemuto "plnemu" zjaveniu?

Pierre

Odoslaný - 26 október 2006 :  15:37:46  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Lajos:
len problem je v tom, ze ked sa na pozries blizsie, vsetky cirkvi v dejinach robili co robili, ani jedna z nich nie je cista, v tomto ohlade su vsetky rovnake. Bez vynimky.

- Kedze kazdu cirkev tvoria hriesni ludia, je jasne ze vsade musi byt aj hriech. Preto aj hriech nepovazujem za ziadne meradlo.

GMK:

Ja som ti uz nieco naznacil a povedal, viac ti davat nemienim. Nechcem nikoho do nasej vznesenej prastarej cirkvi tahat. My nie sme jehovisti aby sme boli povinni pretahovat ludi z inych cirkvi a siekt, dokonca u nas je to skoro aj naopak, tato vznesena stara cirkev mi odpradavna odporuca: mlč, o nicom nehovor, nic nevysvetluj, nic neprezradzaj. Takze ani nemienim zachadzat hlbsie, uz tak som asi povedal privela, necham to na len na teba, mas svoju hlavu, sam rozmyslaj.

Alebo vyhladaj nasho knaza, dohodni si stretnutie na doverny sukromny rozhovor. Hmm a potom ak nahodou vstupis do niektorej starej katolickej cirkvi, a budes dobry, dostanes mozno casom i pozvanie do toho tajneho fora a tam sa s tebou budeme uz konecne rozpravat otvorene, nie ako teraz, ze len tak na pol huby .

sasulnik

Odoslaný - 26 október 2006 :  20:23:22  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
vravi kto?

Katolícka Cirkev.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 26 október 2006 :  20:34:15  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Co znamena "plnost Bozieho zjavenia"? Ze je to uplne zjavenie? A teda
inde nie je uplne (vratane evanjelia)?
Alebo to znamena, ze je najmohutnejsie, ze nikto toho nema tolko? Potom sa pytam, ako je zarucena autenticita a doveryhodnost?
Autenticita je zaručená samotným Kristom, ktorý Zjavená Pravdu odovzdal apoštolom.

Čo je to Božie Zjavenie?
Čo je to Božia Pravda?

Marcelllooo

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:20:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre
- Kedze kazdu cirkev tvoria hriesni ludia, je jasne ze vsade musi byt aj hriech. Preto aj hriech nepovazujem za ziadne meradlo.

Podla ovocia ich spoznate. Lebo nemoze dobry strom rodit zle ovocie.

quote:
Ja som ti uz nieco naznacil a povedal, viac ti davat nemienim.

Nepovedal si mi, preco by som mal RKC a jej predstavy akceptovat.

Mato

Odoslaný - 26 október 2006 :  23:32:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Dovolim si opakova vety z inej temy Charakteristiky pravej Cirkvi

Cirkev je SVATA (Ef 5,25-27; Zj 19,7-8)
Svojou milostou Jezis posvacuje svoju Cirkev, podobne ako je sam svaty. Toto neznamena, ze kazdy clen je vzdy svaty. Jezis povedal, ze v Cirkvi budu rovnako dobri, ako aj zli clenovia (Jn 6,70) a ze nie vsetci clenovia pojdu do neba (Mt 7,21-23).

Ale Cirkev samotna je svata, lebo je zdrojom svatosti a je strazcom specialnych milosti, ktore zalozil Jezis - sviatosti (porov Ef 5,26).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  00:26:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Dovolim si opakova vety z inej temy

Podla pravidla: Opakovana loz sa stava pravdou???

Pierre

Odoslaný - 27 október 2006 :  13:10:03  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal Pierre

Ak chces za ovocie pokladat hriechy a nie vysledky prace, OK, mozes to vnimat aj takto sektarsky. Ak je teda meradlom pocet hriechov, nuz najmenej hriechov bude mat urcite cirkev ktora bola zalozena ako posledna teraz nedavno. Nejaka sekticka co ju mozno vcera niekto zalozil bude mat isto zatial najmenej hriechov. Ta je potom urcite ta prava, ak teda mame brat pocet hriechov ako meradlo .

Lajos

Odoslaný - 27 október 2006 :  13:28:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
k chces za ovocie pokladat hriechy a nie vysledky prace, OK
a ake su vysledky prace cerikvi napr. v Europe? Stale viac ludi povazuje krestanstvo iba za jednu z moznych altenativ, Boha sa zriekaju aj ludia, ktori oficialne figuruju ako clenovia cirkvi...

Pierre

Odoslaný - 27 október 2006 :  13:44:28  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Nepovedal si mi, preco by som mal RKC a jej predstavy akceptovat.

Veru nepovedal a ani nepoviem. Nieco malo som naznacil, viac ti davat nebudem. Ja nikoho do nasej starej svatej cirkvi tahat nemienim a ani by som nemal, tam sa uz musis dopracovat sam, ak na to mas.

Musel by som ta vtiahnut do hlbsej diskusie a vselico ti vysvetlovat a ukazovat, a to sa mi ani nechce, ani nie som povinny, ba dokonca prave naopak, do takych veci by som ta ani nemal vtahovat. Elita z tajneho fora vie o com hovorim. Ja ti mozem len nieco naznacit, a to som aj trochu spravil, dalej by som uz pokracovat nemal.

K pravej cirkvi sa musis dopracovat vlastnymi silami a pripadne prosit Boha nech ti pomoze, si predsa dospely clovek a mas nejaky rozum.

AdvoKat

Odoslaný - 27 október 2006 :  13:51:09  Zobraziť profil  Pridať AdvoKat do zoznamu priateľov
Súhlas, Pierre, kulantne povedané.

Kto mlčí súhlasí.
Kto nesúhlasí nemlčí.

Počet príspevkov: 201  ~  Člen od: 15 október 2006  ~  Posledná návšteva: 20 júl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 október 2006 :  16:45:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal AdvoKat

Súhlas, Pierre, kulantne povedané.

Kulantne je adjektivum od kula_? Ze ked nieco povies kulantne, znaci to, ze si povedal velke kulove?

Strana: z 2 Previous Topic: .... hmmm...... Téma Next Topic: BBC jako Radio Jerevan  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06