Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Nebezpečenstvo kreacionizmu
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Predsa sa to da Téma Next Topic: Stretnutie
Strana: z 6

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:27:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ved povedz konkretne
myslis ako Kristus svetlo sveta

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:36:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jj. to je presne to co som hovoril.
mozes to vysvetlovat ako total vznik sveta
ako postupny zrod veriaceho - a tam mas predovstkym Krista.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:37:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nemozne !
Kristus je splodeny , nie stvoreny

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:48:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dobre, presne si to vystihol ale ja som sa zle vyjadril.
Islo mi o to, ze clovek je osloveny Kristom(svetlom). zacina si uvedomovat hmotne/duchovne, zrazu vidi vsetko v inom svetle,... a tak postupne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:50:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
aky clovek , ked ten je stvoreny az siesty den

Ales

Odoslaný - 25 august 2006 :  16:56:20  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no si ma teraz riadne rozrehotal. precitaj toto: Zaslaný - 25 Aug 2006 : 16:36:37 uplne hore
1. moznost - je na predchadzajucej strane
2. moznost - o tej sa bavime teraz nie konkretne vznik cloveka ale pretvorenie neveriaceho v Boha na veriaceho.... proste ako si zrazu zacne vsimat krajinu, rastliny zvierata, hviezdy atd... a ho to vedie ku cloveku - jednak vidi ze je clovek a jednak ze si uvedomuje cloveka v druhych ludoch... podobne ako ked si precitas od Carla Carreta Ja, Frantisek... tam to mas podobne napisane. alebo romanovy zivotopis Sv. Ignaca z Loyoly.... ten isty pripad... ale inych obratencov v neskorsom veku

Milan

Odoslaný - 26 august 2006 :  01:43:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

milan
tu nejde ze sa nezhodnu o Bohu. Boha nikto nikto nevidel. Ale snahou cloveka je spoznat Ho. a to sa niekedy bez konfrontacie neda. a najme medzi tymito dvoma ked ide o stvorenie sveta. tazke miesto kritiky by som ich cital a rozmyslal....

...Alesko

- myslel som to vseobecne, nebolo to myslene konkretne a vztahovane na meno Boh...ze ho nikto nevidel, nebol to nahodou Mojzis podla biblie ako jediny ? (NEDEĽA 16. TÝŽDŇA PO PÄŤDESIATNICI. Hlas 7, evanj. na utierni 5. Svätý hieromučeník Babylas, biskup veľkej Antiochie. Svätý prorok Mojžiš, ktorý videl Boha. ...z katolickeho kalendara...)......urcite mas pravdu s tou konfrontaciou, ale niekedy sa mi zda prisilna, teraz samozrejme myslim len vas veriacich (v dobrom)....citam citam a vela, preto obcas podrypnem... ako svojho syna, ktoreho sa snazim pochopit...(i vdaka vam !)...net.sk/citaren/domains/cat/pics/thumb/OTAZKA.gif

...zase nocna...!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  02:25:02  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
oki jasne....ali do nich rypat nemusis, ked sa vlcko s ameroikom biju to uz je aj bez teba riadne zle...

Vlkodlak

Odoslaný - 26 august 2006 :  07:53:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ja sa nebijem, ja iba pocuvam. Amigo zamieril v debate ta, kde som necakal. Az by ma zaujimalo, ako to skonci.
Amigo, pokracuj v svojich uvahach, mozno sa nakoniec i zhodneme.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 26 august 2006 :  08:00:48  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Milan, veľmo Ťa prosím, šak cháp ma hneď od počiatku, Čo je za tým štvorčekom??????? Zvedavosť ma už chniape! Klikla som zopár krát a NIŠT. Tak o toto Ti ide? A či ako?

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  09:04:54  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vlcko, videl som uz zopar razy. ale myslim to v dobrom ta vasa debata ma aspon urvoen,

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  10:33:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no si ma teraz riadne rozrehotal. precitaj toto: Zaslaný - 25 Aug 2006 : 16:36:37 uplne hore
1. moznost - je na predchadzajucej strane
2. moznost - o tej sa bavime teraz nie konkretne vznik cloveka ale pretvorenie neveriaceho v Boha na veriaceho.... proste ako si zrazu zacne vsimat krajinu, rastliny zvierata, hviezdy atd... a ho to vedie ku cloveku - jednak vidi ze je clovek a jednak ze si uvedomuje cloveka v druhych ludoch... podobne ako ked si precitas od Carla Carreta Ja, Frantisek... tam to mas podobne napisane. alebo romanovy zivotopis Sv. Ignaca z Loyoly.... ten isty pripad... ale inych obratencov v neskorsom veku

ved trochu uvazuj naco by bolo Zemi Svetlo , ked je beztvara a pusta ?

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  10:47:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no aby vznikol zivot... bez slnka by tu zivot nebol.... tak ako bez Krista by zas nebol duchovny zivot....

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  10:51:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
a komu duchovny zivot ked na Zemi nie je nic zive ? Ved to logicky domysli Vrat sa k tomu , co si napisal na zaciatku

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  10:54:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dobre. sak pockaj
vzdy hovorim v suvislosti k dvom rovinam kde by Genesis cosi hovorila(budem to radsej rozlisovat
1. vznik sveta - svetlo je na to aby bol ziovt, neprebiehala by fotosynteza a ine fotodeje(vidis a zase sme pri fyzike), so slnecnym svetlom prichadza aj slnecna tepelna energia....

2. duchovny zivot - Kristus je svetlo sveta - ako sa to hovori i pri krste..

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  10:56:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
no nejdes nato zle , len to nedokazes domysliet komu to bud svetlo

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:12:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak uz fakt neviem kam smerujes.
1. ked su tu rastliny casom vznikli zvierata. ale vsetko too su len akesi "bioroboti" ako gmk tvrdi.

2. ??? (cital som nedavno Boha svet od papeza, kde viackrat upozornoval na pavlove listy kde Krista porovnaval s Adamom - prvym clovekom)

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:13:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ved sa vrat k zaciatku
Na pociatku stvoril Boh nebo a Zem

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:16:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
1. a y to proste chapes vsetko ako pripravu pre cloveka?

2. aby vlastne clovek spoznal najprv dielo a potom seba a nakoniec Autora?

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:20:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Zem je beztvara a pusta ale okrem Zeme stvoril aj nebo A to nie je beztvare a puste

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:21:54  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no vies, sutre sa delia na krystalicka a amorfne(beztvare). ale ta beztvarost neznamena ze by nemala tvar. a myslim si ze v kontexte to znamena neupravena. a pusta je bez zivota,

o nebi to nemozes explicitne povedat. len to nebolo o nebi tvrdene.

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:24:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
prestan s tym materializmom tie verse nemaju na mysli materialnu bazu

amerika1

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:25:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no vies, sutre sa delia na krystalicka a amorfne(beztvare). ale ta beztvarost neznamena ze by nemala tvar. a myslim si ze v kontexte to znamena neupravena. a pusta je bez zivota,

a preco to o nebi nebolo tvrdene ? lebo asi nie je puste

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:26:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
2. ked sme neveriaci sice vnimame zem ale nic nevnimame.. je to pre nas vsetko bezduche. ale ako nahle prislo Svetlo vo vsetkom vidime Boha.

resp. Kristus Svetlo sveta dodava vsetkemu zmysel...

Ales

Odoslaný - 26 august 2006 :  11:28:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

quote:
Pôvodne poslal alesko

a preco to o nebi nebolo tvrdene ? lebo asi nie je puste

nemyslel som puste a beztvare po materialnej stranke. suhlasim ze nie je puste sak je tam Boh.

Strana: z 6 Previous Topic: Predsa sa to da Téma Next Topic: Stretnutie  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06