Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Co si zvolime?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zaklad Katolickej Cirkvi Téma Next Topic: Preco uraza?  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 19 august 2006 :  23:45:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Boh respektuje nasu slobodu vyberu. Dal cloveku slobodnu volu a ak si niekto zvoli stravit vecnost oddeleny od Boha, dovoli mu to. Otazka znie, co urobime my, kazdy jeden z nas? Co si vyberieme?

Zvolime si hriech a oddelenie? Zivot sebectva, hamiznosti a zloby? Zivot horkosti, frustracie a zufalstva?

Alebo si zvolime byt tym, cim by sme mali byt? Zvolime si prijatie Bozej lasky (hoci aj cez nesenie vlastneho kriza), prijatie odpustenia a uzdravenia a zivot tako sme boli stvoreni zit - jediny sposob ako byt skutocne stastni?

Ak si zvolite druhu moznost, musite sa stat nasledovnikom Krista, krestanom. Aby ste sa nim stali, musite olutovat svoje hriechy, uverit v Krista a byt pokrsteni. Boh vstupi do Vasho zivota a naplni Vas Duchom svatym.

Byt krestanom znamena aj patrit do Kristovej Cirkvi. Jezis zalozil Cirkev aby sa o nas starala a viedla nas na cetse zivotom. Je to Cirkev plna svatcov a hriesnikov, ale tiez zdroj milosti a praveho ucenia.

Aby pomohol Cirkvi vytrvat, zvolil si Jezis pre nu vodcu - apostola Petra. Spravil Petra skalou, na ktorej postavil svoju Cirkev a 2000 rokov bola Cirkev vedena papezmi, nasupcami Petra.

Od prvych storoci sa tato povodna Cirkev nazyvala Katolickou. Katolicky znamena vseobecny. Cirkev dostala toto meno, pretoze je tu pre duchovne potreby vsetkych ludi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Bozskej Kaja

Odoslaný - 20 august 2006 :  11:16:28  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Zvolíme si slušný život.
Podľa pravidla ži a nechaj žiť.
Podľa pravidla čiň to, čo chceš aby činili iní tebe, nečiň čo nechceš aby iní činili tebe.
Podľa svedomia a najlepšieho vedomia.

Akonáhle to obalíme do náboženských implikácií, strácame slobodu.

Počet príspevkov: 455  ~  Člen od: 06 august 2006  ~  Posledná návšteva: 22 august 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 august 2006 :  11:30:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Alebo tym tomu dame zmysel

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 21 august 2006 :  12:56:02  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Alebo tym tomu dame zmysel

iste, aj strata slobody má svoj zmysel.
Dobrovoľné otroctvo má zmysel a aký.
Akurát, že ako pre koho.
Ja uprednostňujem zmysel spočívajúci na slobode od teistických implikácií.

Počet príspevkov: 455  ~  Člen od: 06 august 2006  ~  Posledná návšteva: 22 august 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 august 2006 :  12:57:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Sloboda je iba jedna polovica, aby to fungovalo, musis k tomu pridat aj zodpovednost, inak sa to zvrhne.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 21 august 2006 :  13:02:45  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Lajoš ty si mój človek neni pomoci.
Presne Lajoš, ako píšeš.
Sloboda implikuje zodpovednosť, ak má byť reč o morálke a spravodlivosti.
Teraz už iba pochopiť, že nie je zodpovednosťou viera, tá ju iba nahrádza či je iba barličkou.
Objektívne zodpovednosť je vždy osobná.

Lajos

Odoslaný - 21 august 2006 :  13:10:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
To je samozrejme, ze kolektivna zodpovednost neexistuje o tom hovori aj Boh . Viera nie je zodpovednost, to tu nikto nezamiena.
quote:
Teraz už iba pochopiť, že nie je zodpovednosťou viera, tá ju iba nahrádza či je iba barličkou.
viera zodpovednot nenahradza, mali by ist ruka v ruke.

rad.ek

Odoslaný - 21 august 2006 :  13:48:24  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Bozskej Kaja

Zvolíme si slušný život.

Co to znamená slušný život u ateisty?
Jaký je obsah toho pojmu „slušný život“ – jak je to definované, jak je to stálé, jak často se to mění, pro které ateisty to platí a pro které ne?

quote:
Podľa pravidla ži a nechaj žiť.

Pro které ateisty to platí a pro které ne?
Koho máš nechat žít a proč?
Všechny organismy?
Všechna zvířata?
Všechny lidi?
Všechny lidi, kteří ti neškodí?
Všechny lidí od početí do přirozené smrti?

quote:
Podľa pravidla čiň to, čo chceš aby činili iní tebe, nečiň čo nechceš aby iní činili tebe.

Pro které ateisty to platí a pro které ne?
Proč by si ateisté měli svou svobodu zrovna tímto způsobem omezovat?
Jak ti máme věřit, že toto pravidlo za pět minut nezměníš a nezaměníš ho za jiné, když to bude pro Tebe výhodnější a buddšč mít k tomu moc?

quote:
Podľa svedomia a najlepšieho vedomia.

Co je to svědomí u ateistů (protože si myslím, že se na tom ateisté neshodnou, co je to svědomí u Tebe?)
Proč bys měl jednat podle svého svědomí, když to pro Tebe nebude výhodné?
Co to znamená nejlepší vědomí?

quote:
Akonáhle to obalíme do náboženských implikácií, strácame slobodu.

Doufám, že je Ti jasné, že toto je dogma made in Kája.
Podobně i já můžu tvrdit a taky tvrdím, že nemáš jinou svobodu, než Tu kterou jsi dostal od Boha.
Nikdy ji neztrácíš, pouze ji můžeš zneužít.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 22 august 2006 :  11:40:44  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos
viera zodpovednot nenahradza, mali by ist ruka v ruke.

To kto povedal?
Toto vôbec neni pravda.
Lajoš, ty hneď všetkému uveríš čo dobre vypadá na pohľad?

Bozskej Kaja

Odoslaný - 22 august 2006 :  11:42:50  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Radek, chlapec mój.
Pekné otázky, ľahké odpovede.
Ty ich nepoznáš?
Nechápem, ako môžeš po takom čase čakať, že na litánie budem reagovať litániami.

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2006 :  14:47:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Nechápem, ako môžeš po takom čase čakať, že na litánie budem reagovať litániami.

Od teba ocakavame uz len jedine: Aby si dostal svojmu slovu a odisiel.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 22 august 2006 :  15:58:25  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Od teba ocakavame uz len jedine: Aby si dostal svojmu slovu a odisiel.

Dostojím, to je betón.
Či odídem, sa uvidí podľa výsledkov a iných okolností.
Byť na mne dávno som preč.
Zo slušnosti voči ostatným: keď ťa vidím že si tu, mám vždycky pozdviženú náladu provokovať tvoje slizké ego, maximusko.

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2006 :  16:43:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Zo slušnosti voči ostatným: keď ťa vidím že si tu, mám vždycky pozdviženú náladu provokovať tvoje slizké ego, maximusko.

GMK je ten, co sa smeje najdobrejsie.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 22 august 2006 :  17:37:04  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Pozri maximusko sem.
Myslíš že sa budem hádať?
Maj si pravdu.
V podružnostiach mi nezáleží, kto v nich chce byť líder.

Lajos

Odoslaný - 22 august 2006 :  17:59:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Dostojím, to je betón.
Či odídem, sa uvidí podľa výsledkov a iných okolností.
To hovori za vsetko.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 22 august 2006 :  18:03:26  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Iné okolnosti sú také, ktoré môžu nastať a ovplyvniť výsledné riešenie.
Napríklad že ma zaqjtra zrazí auto a z fóra budem nútený odísť, hoci sa skóre obráti.
Lajoš, akých duchov zase naháňaš?
Lajoš vieš že som ti kedykoľvek k dispozícii, rád pomôžem, tebe zadarmo.

Previous Topic: Zaklad Katolickej Cirkvi Téma Next Topic: Preco uraza?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06