|
Odoslaný - 15 august 2006 : 10:23:42
|
Gluteusko toto je ďalšia ukážka tvojho kresťanstva. Píšem tvojho najradšej by som dal kresťanstva ale kvôli Maťovi radšej píšem tvojho. Farizejský Gluteusko. Raz ho ideš v zuboch roznosiť a posmievať. Teraz zase demagogicky opačne. Kresťanské je, raz tak druhýraz onak? Neni to obracanie kabáta a situačná etika? Je. Fuj.
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 12:37:51
|
Maťko to je pekné že máte efiníciu neomylnosti. Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech. Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval. Keď sa do krámu hodí tak veď však pápež definoval. Vždycky máte pravdu. Svoju pravdu. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 12:51:55
|
Kaja: nic nedefinoval, takze pravdu naozaj mame. A ze ju mame vzdy, no co uz narobime, mame sa za to azda ospravedlnit? Nuz sorry, mame pravdu .
Ked to tu tak sledujem, to by bol asi pre niekoho zasa obrovsky maler, keby sa nasiel prazdny list, akurat by mal ex catedra a papezsky podpis a pecat, no skratka vsetky tie potrebne atributy, ale inak by to bol len cisty harok papiera. Nic by nebolo napisane. To by boli zasa spory, ze co tym myslel... Toho by sa mohli chytit uz hadam aj ateisti, ze tym papez vyhlasil absolutnu ničotu, prazdnotu, ze nic neexistuje . |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 13:11:33
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
GMK: To si pleties. Papez nie je stelesnenim Boha .
Nie, ale je, vraj, jeho namestnik.
quote: - Nie. Papez ma vlstnu volu.
Aha, takze ked papezi vyhlasuju daco ex-cathedra, tak si len uplatnuju svoju volu? Nie je to vola Bozia, lebo take cosi tvrdit by bolo pridalekym zachadzanim? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 13:14:22
|
Voˇakto si tu furt robí srandu. Táto téma vôbec neni srandovná. Rozdeľuje ľudí. Voľakedy by som napísal, že rozdeľuje duše. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 13:27:19
|
quote: Pôvodne poslal Bozskej Kaja
Maťko to je pekné že máte efiníciu neomylnosti. Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech. Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval. Keď sa do krámu hodí tak veď však pápež definoval. Vždycky máte pravdu. Svoju pravdu.
Kedze si Bozskej Kaja, mal by si mat informacie s prvej ruky. Povedz teda, kde Mato urobil v svojich tvrdeniach chybu. Nech viem ku komu sa nazorovo priklonit |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 13:31:36
|
Bozskej je iba taká somarina kvoli nicku s tým sa netráp. Maťo nikde chybu neurobil. Vyjadruje sa opatrne, churchspeakovsky, bezchybne. Pointa je však inde. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 13:47:00
|
No Kajo, potom si asi argumentacne sklzol ty. Alebo nemas danu problematiku(Honorius) nastudovanu ? Pretoze na rovinu poviem, ze ja nemam. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 14:00:19
|
Počúvaj sem chlpatý mój. Mńa voľajaký Honorius trápi ako kozu farba sódy. Vyjadrujem sa k tomu, o čom je skúsenosť s katolíkmi. Že vždy majú svoju pravdu. Kto chce, nech to berie ako kritiku. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 14:07:17
|
Cize svoje subjektivne pocity prezentujes ako objektivnu pravdu ? |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 14:18:28
|
To hovoríš ty. Myslím že ani kresťania by nemali robiť urýchlené závery. |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 14:32:54
|
Kajo, bavili sme sa o Honoriovi. Teda vy ste sa bavili, ja kedze nie som doma v danej teme som iba pocuval.
Ty si Matove vysvetlenie napadol replikou "Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech. Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval."
Ked som sa ta pytal, ci vies uviest, kde Mato vo svojom vysvetleni urobil chybu ci omyl(kedze jeho tvrdenia spochybnujes), zacal si cosi o koze i o sode ...
Zda sa mi sa zapajas i do debat ktorym nerozumies ? Ja to aspon priznam ... |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2006 : 14:37:31
|
Vidíš chlpáč to je jeden uhol pohľadu. Ale neni jediný a vôbec nevyplýva že je aj pravdivý. Ide o to, že dopredu je vždy jasné, že hocijaký spor katolíci tak interpretujú, že majú pravdu nakoniec vždy oni. Všimni si. Ja neviem či je to dobré či zlé ale je to podozrivé. K tomuto nemusím ovládať Honoriov životopis. |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 09:25:33
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak Mato, ty vyrob dajaku page, kde je vysvetlene v com spociva neomylnost a co je to vyhlasenie ex-cathedra a stale ked dakto bude mudrovat o neomylnosti omylnych ludi iba poskytni link. Lebo dookola uz mesiace ci roky sa toci iba o tom jednom a uz by to porazilo i vola, nie to mna, biednu selmu.
Keď toto spravíte, uškodíte si. Viete že prečo. |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 13:00:32
|
Toto je jeden z príkladov, prečo sa to nedá odbaviť linkom na jeden vypracovaný textík o neomylnosti.
Ale to je tak keď ma tu nikto nepočúva.
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 20:01:00
|
Ja odpísaný? ten sa odpisuje kto ma nepočúva. Som tu jediný kto apeluje na prispievanie k témam. Voľakomu neni príjemné že sa našiel Kaja ktorý ukazuje že kresťanský piesoček má bacily. |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 20:16:27
|
quote: Pôvodne poslal Bozskej Kaja
Ja odpísaný?
Zatial nie. Su tu jedinci, ktori ti stal;e davaju sancu. Uvidime, ci ju vyuzijes.
quote: ten sa odpisuje kto ma nepočúva.
Ja ta nepocuvam a neprikladam ti ziadnu vaznost, ba sa ti smejem.
Napriek tomu sa neodpisujem.
quote: Som tu jediný kto apeluje na prispievanie k témam. Voľakomu neni príjemné že sa našiel Kaja ktorý ukazuje že kresťanský piesoček má bacily.
Ako sa vravi: Psy bresu a karavana ide dalej... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 20:45:00
|
quote: Pôvodne poslal GMK Ako sa vravi: Psy bresu a karavana ide dalej...
Preto je pravda, že náboženstvo je ópium. Zfetovanému môžeš vykladať, on si bude brblať svoje. |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 21:06:14
|
quote: Pôvodne poslal Bozskej Kaja Preto je pravda, že náboženstvo je ópium. Zfetovanému môžeš vykladať, on si bude brblať svoje.
Mudremu napovedz, blbehoi kopni: Ty si, Kajo, tym brechajucim psom.
A GMK pripadny clen karavany... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 21:21:34
|
Maximusko ty nemáš šajnu čo je to byť brechajúcim psom. Maťo ma drží na reťazi a ja sa nehám. A len si tu cerím zuby a čakám na príležitosť. Ja som trpezlivý. |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 21:28:17
|
quote: Pôvodne poslal Bozskej Kaja Maťo ma drží na reťazi a ja sa nehám.
Sak keby si sa nenechal, su tu polovnici, co tu maju gulku aj pre teba.
Nezabudaj: Si nechceny tulavy pes, ktory je docasne trpeny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2006 : 21:37:37
|
V tom zverinci čo sa tu nachádza prijímam takúto metaforu. Téma je o inom pome na tému. Já byť adminom tak ancvaj by boli pravidlá dodržiavané. |
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2006 : 08:20:20
|
Záleží od toho, či je adresát exkomunikácie konkrétny alebo všeobecný. Tu ide o konkrétnu osobu ktorá zvrzala čo mohla. Ostatní sú v suchu. Chlpáči na ľahké otázky ľahká odpoveď.
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2006 : 13:33:06
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
quote: Pôvodne poslal alesko
mato ale s jednym suhlasim s palim: vyhlasit na niekoho exkomunikaciu po smrti je dost zaujimave. eSteze je tu Boh kto rozhoduje o prijati do nebeskeho kralovstva.
Alesko a co v pripade, ak nazory takeho jednotlivca maju nasledovnikov a nevedome sa dostavaju na cestu bludu. Teraz mame rozne informacne kanaly, ale ako by si to riesil vtedy ?
sak hej syhlasim a o to mi ide. precitaj si tu druhu vetu... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2006 : 10:44:02
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
... a ze vraj Sapiens ...
Oni ešte majú šancu, lidičky. Ty nie, animal. |
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2006 : 10:46:15
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
vuidim , ze sa tu nic nezmenilo
Ale kedze v tomto totalne tapu aj katolici , tak sa nenechajte rusit
Ty vole ty kokso. Američan vidí sa mi že ty budeš mój človek. Ty si mój človek! Ale pozor, na tomto fóre ľudí za úprimnosť vyháňajú. |
|
|