Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Neomylnost - taka neurcita diskusia
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Hladam Boha... Téma Next Topic: STRACH Z PRAVDY
Strana: z 2

Bozskej Kaja

Stav: offline

Odoslaný - 15 august 2006 :  10:23:42  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Gluteusko toto je ďalšia ukážka tvojho kresťanstva.
Píšem tvojho najradšej by som dal kresťanstva ale kvôli Maťovi radšej píšem tvojho.
Farizejský Gluteusko.
Raz ho ideš v zuboch roznosiť a posmievať.
Teraz zase demagogicky opačne.
Kresťanské je, raz tak druhýraz onak?
Neni to obracanie kabáta a situačná etika?
Je.
Fuj.

Počet príspevkov: 455  ~  Člen od: 06 august 2006  ~  Posledná návšteva: 22 august 2006 Upozorniť moderátora 

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  12:37:51  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Maťko to je pekné že máte efiníciu neomylnosti.
Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech.
Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval.
Keď sa do krámu hodí tak veď však pápež definoval.
Vždycky máte pravdu.
Svoju pravdu.

Počet príspevkov: 455  ~  Člen od: 06 august 2006  ~  Posledná návšteva: 22 august 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 15 august 2006 :  12:51:55  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Kaja: nic nedefinoval, takze pravdu naozaj mame. A ze ju mame vzdy, no co uz narobime, mame sa za to azda ospravedlnit? Nuz sorry, mame pravdu .

Ked to tu tak sledujem, to by bol asi pre niekoho zasa obrovsky maler, keby sa nasiel prazdny list, akurat by mal ex catedra a papezsky podpis a pecat, no skratka vsetky tie potrebne atributy, ale inak by to bol len cisty harok papiera. Nic by nebolo napisane. To by boli zasa spory, ze co tym myslel... Toho by sa mohli chytit uz hadam aj ateisti, ze tym papez vyhlasil absolutnu ničotu, prazdnotu, ze nic neexistuje .

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 15 august 2006 :  13:11:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Pierre

GMK: To si pleties. Papez nie je stelesnenim Boha .

Nie, ale je, vraj, jeho namestnik.

quote:
- Nie. Papez ma vlstnu volu.

Aha, takze ked papezi vyhlasuju daco ex-cathedra, tak si len uplatnuju svoju volu? Nie je to vola Bozia, lebo take cosi tvrdit by bolo pridalekym zachadzanim?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  13:14:22  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Voˇakto si tu furt robí srandu.
Táto téma vôbec neni srandovná.
Rozdeľuje ľudí.
Voľakedy by som napísal, že rozdeľuje duše.

Počet príspevkov: 455  ~  Člen od: 06 august 2006  ~  Posledná návšteva: 22 august 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 15 august 2006 :  13:27:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Bozskej Kaja

Maťko to je pekné že máte efiníciu neomylnosti.
Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech.
Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval.
Keď sa do krámu hodí tak veď však pápež definoval.
Vždycky máte pravdu.
Svoju pravdu.

Kedze si Bozskej Kaja, mal by si mat informacie s prvej ruky. Povedz teda, kde Mato urobil v svojich tvrdeniach chybu. Nech viem ku komu sa nazorovo priklonit

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  13:31:36  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Bozskej je iba taká somarina kvoli nicku s tým sa netráp.
Maťo nikde chybu neurobil.
Vyjadruje sa opatrne, churchspeakovsky, bezchybne.
Pointa je však inde.

Vlkodlak

Odoslaný - 15 august 2006 :  13:47:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
No Kajo, potom si asi argumentacne sklzol ty. Alebo nemas danu problematiku(Honorius) nastudovanu ? Pretoze na rovinu poviem, ze ja nemam.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  14:00:19  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Počúvaj sem chlpatý mój.
Mńa voľajaký Honorius trápi ako kozu farba sódy.
Vyjadrujem sa k tomu, o čom je skúsenosť s katolíkmi.
Že vždy majú svoju pravdu.
Kto chce, nech to berie ako kritiku.

Vlkodlak

Odoslaný - 15 august 2006 :  14:07:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Cize svoje subjektivne pocity prezentujes ako objektivnu pravdu ?

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  14:18:28  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
To hovoríš ty.
Myslím že ani kresťania by nemali robiť urýchlené závery.

Vlkodlak

Odoslaný - 15 august 2006 :  14:32:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Kajo, bavili sme sa o Honoriovi. Teda vy ste sa bavili, ja kedze nie som doma v danej teme som iba pocuval.

Ty si Matove vysvetlenie napadol replikou "Nepekné je že vždycky všetko prekrútite vo svoj prospech. Až keď voľačo tenktorý pápež dobabre, vtedy sa hodí že veď však nič nedefinoval."

Ked som sa ta pytal, ci vies uviest, kde Mato vo svojom vysvetleni urobil chybu ci omyl(kedze jeho tvrdenia spochybnujes), zacal si cosi o koze i o sode ...

Zda sa mi sa zapajas i do debat ktorym nerozumies ? Ja to aspon priznam ...

Bozskej Kaja

Odoslaný - 15 august 2006 :  14:37:31  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Vidíš chlpáč to je jeden uhol pohľadu.
Ale neni jediný a vôbec nevyplýva že je aj pravdivý.
Ide o to, že dopredu je vždy jasné, že hocijaký spor katolíci tak interpretujú, že majú pravdu nakoniec vždy oni.
Všimni si.
Ja neviem či je to dobré či zlé ale je to podozrivé.
K tomuto nemusím ovládať Honoriov životopis.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  09:25:33  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
Mato, ty vyrob dajaku page, kde je vysvetlene v com spociva neomylnost a co je to vyhlasenie ex-cathedra a stale ked dakto bude mudrovat o neomylnosti omylnych ludi iba poskytni link. Lebo dookola uz mesiace ci roky sa toci iba o tom jednom a uz by to porazilo i vola, nie to mna, biednu selmu.

Keď toto spravíte, uškodíte si.
Viete že prečo.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  13:00:32  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Toto je jeden z príkladov, prečo sa to nedá odbaviť linkom na jeden vypracovaný textík o neomylnosti.

Ale to je tak keď ma tu nikto nepočúva.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  20:01:00  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Ja odpísaný?
ten sa odpisuje kto ma nepočúva.
Som tu jediný kto apeluje na prispievanie k témam.
Voľakomu neni príjemné že sa našiel Kaja ktorý ukazuje že kresťanský piesoček má bacily.

Marcelllooo

Odoslaný - 16 august 2006 :  20:16:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:

Ja odpísaný?

Zatial nie. Su tu jedinci, ktori ti stal;e davaju sancu. Uvidime, ci ju vyuzijes.

quote:
ten sa odpisuje kto ma nepočúva.

Ja ta nepocuvam a neprikladam ti ziadnu vaznost, ba sa ti smejem.

Napriek tomu sa neodpisujem.

quote:
Som tu jediný kto apeluje na prispievanie k témam.
Voľakomu neni príjemné že sa našiel Kaja ktorý ukazuje že kresťanský piesoček má bacily.

Ako sa vravi: Psy bresu a karavana ide dalej...

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  20:45:00  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ako sa vravi: Psy bresu a karavana ide dalej...

Preto je pravda, že náboženstvo je ópium.
Zfetovanému môžeš vykladať, on si bude brblať svoje.

Marcelllooo

Odoslaný - 16 august 2006 :  21:06:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Preto je pravda, že náboženstvo je ópium.
Zfetovanému môžeš vykladať, on si bude brblať svoje.

Mudremu napovedz, blbehoi kopni:
Ty si, Kajo, tym brechajucim psom.

A GMK pripadny clen karavany...

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  21:21:34  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Maximusko ty nemáš šajnu čo je to byť brechajúcim psom.
Maťo ma drží na reťazi a ja sa nehám.
A len si tu cerím zuby a čakám na príležitosť.
Ja som trpezlivý.

Marcelllooo

Odoslaný - 16 august 2006 :  21:28:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Maťo ma drží na reťazi a ja sa nehám.

Sak keby si sa nenechal, su tu polovnici, co tu maju gulku aj pre teba.

Nezabudaj: Si nechceny tulavy pes, ktory je docasne trpeny.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 16 august 2006 :  21:37:37  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
V tom zverinci čo sa tu nachádza prijímam takúto metaforu.
Téma je o inom pome na tému.
Já byť adminom tak ancvaj by boli pravidlá dodržiavané.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 17 august 2006 :  08:20:20  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
Záleží od toho, či je adresát exkomunikácie konkrétny alebo všeobecný.
Tu ide o konkrétnu osobu ktorá zvrzala čo mohla.
Ostatní sú v suchu.
Chlpáči na ľahké otázky ľahká odpoveď.

Ales

Odoslaný - 17 august 2006 :  13:33:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

quote:
Pôvodne poslal alesko

mato ale s jednym suhlasim s palim: vyhlasit na niekoho exkomunikaciu po smrti je dost zaujimave. eSteze je tu Boh kto rozhoduje o prijati do nebeskeho kralovstva.

Alesko a co v pripade, ak nazory takeho jednotlivca maju nasledovnikov a nevedome sa dostavaju na cestu bludu. Teraz mame rozne informacne kanaly, ale ako by si to riesil vtedy ?

sak hej syhlasim a o to mi ide. precitaj si tu druhu vetu...

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Bozskej Kaja

Odoslaný - 19 august 2006 :  10:44:02  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

... a ze vraj Sapiens ...

Oni ešte majú šancu, lidičky.
Ty nie, animal.

Bozskej Kaja

Odoslaný - 19 august 2006 :  10:46:15  Zobraziť profil  Pridať Bozskej Kaja do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

vuidim , ze sa tu nic nezmenilo

Ale kedze v tomto totalne tapu aj katolici , tak sa nenechajte rusit

Ty vole ty kokso.
Američan vidí sa mi že ty budeš mój človek.
Ty si mój človek!
Ale pozor, na tomto fóre ľudí za úprimnosť vyháňajú.

Strana: z 2 Previous Topic: Hladam Boha... Téma Next Topic: STRACH Z PRAVDY  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06