Ale ano - platime: kniznice si totiz museli tieto knizky zakupit.
A co to teda znamena? Tak mozem si z knih pozicanych v kniznici robit vytazky pre svoju potrebu? Nejake tie pisacky a kopirovacky?
Mne sa zda ze ano, ved od toho je tu ta kniznica. Aby ludia mohli cerpat z toho duchovneho bahatstva bez velkych investicii.
Ale toto by som si potreboval fakt ujasnit. Lebo pri paleni CD este nieco citim, ze asi to nebude celkom spravne. Ale co sa tyka vyuzivania kniznice, tam to vobec necitim a doteraz som si uprimne myslel, ze na tom nie je absolutne nic zle, ked taham mudrosti z tych knih, ci uz rucnym prepisom, alebo si usetrim cas a niektore dolezitejsie stranky hodim na kopirku.
Takze ako to je podla vas ludia? Aj v tomto som gangster?
Doteraz som sa riadil podla svojho svedomia, no ale ak ma presvedcite ze som hovado na urovni masoveho vraha co uz zabija bez mihnutia oka, ved i jeho svedomie mlci, nic neciti, tak som v haji, no
Počet príspevkov: 5067 ~
Člen od: 31 máj 2006 ~
Posledná návšteva: 14 marec 2022
pierre, na co su kniznice - aby umoznili ludom dostat sa k ludom niecomu co by si v skutocnosti dovolit nemohli. cize dokial to vyuzivam na vzdelanie je to ok. problemom by bolo napr. keby si okopcil knihu a predal dalej, alebo nejak vyuzival tu knihu na obohatenie. samotne studium preto nemoze byt kradezou, aj ked povedzme sa pomocou pozicanej knihy naucim predavacomn byt.
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
quote:Pôvodne poslal Pierre - Ty vole, ja som ale gangster... Skoda ze moj Mercedes nie je cierny, ale iba strieborny
Nie, gangster nie si, to si moc fandis. Si len obycajny gauner.
quote:- Clovece ked ja ti neviem ci mas pravdu, mozno aj hej, no ale zasa ukradnutu motorku by som neprijal, no skopirovanu ano. Ak vsak je to uplne rovnake, preco ja v tom citim taky rozdiel...
Na priamu otazku priama odpoved: lebo mas deformovane vnimanie - zrejme prave vplyvom hriechu, v zajati ktoreho sa nachadzas.
quote:A co to teda znamena? Tak mozem si z knih pozicanych v kniznici robit vytazky pre svoju potrebu? Nejake tie pisacky a kopirovacky?
Ááa_, vidim, ze ta verbalne kaukliarstvo zacalo velmi bavit. Ale u mna s takymto neuspejes.
quote:Mne sa zda ze ano, ved od toho je tu ta kniznica. Aby ludia mohli cerpat z toho duchovneho bahatstva bez velkych investicii.
Nie je cerpat ako cerpat.
quote:Doteraz som sa riadil podla svojho svedomia, no ale ak ma presvedcite ze som hovado na urovni masoveho vraha co uz zabija bez mihnutia oka, ved i jeho svedomie mlci, nic neciti, tak som v haji, no
Ukazalo sa vsak, ze tvoje svedomie nie je spolahlivym detekcnym a varovnym signalizacnym systemom. Budes ho musiet zdokonalit.
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
GMK a co si spravil s tymi dvoma hardiskami plnymi filmov, ktore si tot nedavno nasiel doma? A s tymi kopiami hier? Ci len tak vodu kazes a vinko popijas?
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
...asi ako niektori hlasatelia pravdy bozej a moralky .... ked premietali, pustali nacierno napaleny film Umucenie Krista v kostoloch, ci na farach pre svoje ovecky....
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
GMK: Nie, gangster nie si, to si moc fandis. Si len obycajny gauner.
- Skoda. A vlastne nevadi, aj gauner je fajn. A taky vekslak, toho by sme tiez mohli nazvat gaunerom, ze jo? Takze je dobre, lebo ja ked som bol maly, chcel som byt vekslakom. I ten vekslacky film Bony a klid sa mi velmi pacil. Jazdili si tam na Mercedese, mali kopec prachov a uzivali si, zatial co ini ludia dreli vo fabrikach, a aj tak nic nemali . Nadherny zivot, no. Nuz ale vekslovanie uz vyslo z mody a este som sa neskorsie i stal krestanom, takze to uz som uplne stratil nadej, ze zo mna vobec nieco kriminalne bude. Uz som sa bal ze budem natrvalo len dobracky blbeck, za akeho ma niektori zacali mat, ked som uveril v Boha. A ajhla, som gauner
Na priamu otazku priama odpoved: lebo mas deformovane vnimanie - zrejme prave vplyvom hriechu, v zajati ktoreho sa nachadzas.
- Tejto otazke sa budem venovat dole.
Nie je cerpat ako cerpat.
- Nuz jasne ze keby som celu knihu skopiroval a dalej predaval, to by bolo zle. Ale ked si z pozicanej knihy to duchovne bohatstvo vytahujem pre svoju potrebu, ci uz rucnym prepisom alebo kopirovanim, je to myslim v poriadku. Ved od toho su kniznice, aby som tahal a cerpal aj ked nemam na drahe knihy peniaze, ako mi i Alesko potvrdil. A tu by som nadviazal na cedecka, ci by sa to aj s nimi nedalo robit v podobnom zmysle. Aby sa tiez nejako z nich dalo tahat a cerpat, aj ked na ne nemam peniaze. Najst nejake vhodne riesenie. A nie vyhlasovat, ze kazdy pubertak, co si nieco stiahol, je hnusny kriminalnik patriaci do vezenia, ako sa o to snazia softverove firmy, a vsetci im to zeru. Teda najst nejake to optimum, aby aj vlk bol syty i ovca cela.
Pocet harddiskov som rozsiril a hry hravam.
- To je kriminalita ale v riadnom rozsahu. Uz by ti policajne komnado kukláčov malo vyrazat dvere... No ale ja si nepomozem, ja ta za zlodeja nemam. Cim viac nad tym premyslam, stale citim ze to sice asi nie je dobre a svate, ale ani az take zle, aby to bolo hned na urovni ozajstnej kradeze.
Milan: ...asi ako niektori hlasatelia pravdy bozej a moralky .... ked premietali, pustali nacierno napaleny film Umucenie Krista v kostoloch, ci na farach pre svoje ovecky....
- No to je to, ze nevnimame to ako kradez. Bud vsetci mame blbe svedomie ako pise GMK, alebo to predsa len nie je este na urovni kradeze, teda z hladiska tej nasej nadcasovej moralky.
Ked ste videli Majku z Gurunu ako skopirovala a rozmnozila kufriky ci ine veci, hrklo vtedy aspon u niekoho z vas: jemine ved ona kradne? Aspon uvedomil ste si to vobec niekto vtedy? Ja nie a ani terez ked to vidim to vo mne este stale nehrka . Vtedy sme zrejme vsetci mali nejaku inu zvrhlu moralku alebo co. Az prichadzajuce softverove firmy nam ju zacali upravovat. Ach jaj, co sme to len dovtedy boli za nemoralne hovada...
quote:Pôvodne poslal Pierre - Skoda. A vlastne nevadi, aj gauner je fajn. A taky vekslak, toho by sme tiez mohli nazvat gaunerom, ze jo? Takze je dobre, lebo ja ked som bol maly, chcel som byt vekslakom.
Kazdy chcel byt vekslakom, ked bol maly - vekslak je totizto najvyssia trieda gangstrov. Ty nemas na to, aby si bol vekslak.
quote:I ten vekslacky film Bony a klid sa mi velmi pacil. Jazdili si tam na Mercedese, mali kopec prachov a uzivali si, zatial co ini ludia dreli vo fabrikach, a aj tak nic nemali . Nadherny zivot, no. Nuz ale vekslovanie uz vyslo z mody a este som sa neskorsie i stal krestanom, takze to uz som uplne stratil nadej, ze zo mna vobec nieco kriminalne bude.
Nemas na to, aby si bol vekslak.
quote:A tu by som nadviazal na cedecka, ci by sa to aj s nimi nedalo robit v podobnom zmysle. Aby sa tiez nejako z nich dalo tahat a cerpat, aj ked na ne nemam peniaze.
Dalo, ked s tym majitel autorskych prav bude suhlasit, ako s tym suhlasil v pripade knih.
quote:Najst nejake vhodne riesenie. A nie vyhlasovat, ze kazdy pubertak, co si nieco stiahol, je hnusny kriminalnik patriaci do vezenia, ako sa o to snazia softverove firmy, a vsetci im to zeru.
Riesenie tu ale je: ak chces pocuvat - tak zaplat.
quote:- To je kriminalita ale v riadnom rozsahu. Uz by ti policajne komnado kukláčov malo vyrazat dvere...
Je. Ja si to uvedomujem. Napriek tomu hresim dalej. Vedome.
quote:No ale ja si nepomozem, ja ta za zlodeja nemam. Cim viac nad tym premyslam, stale citim ze to sice asi nie je dobre a svate, ale ani az take zle, aby to bolo hned na urovni ozajstnej kradeze.
Samozrejme, som totizto tvoj detsky idol... Som totizto vekslak. Vekslak s multimedialnym obsahom!
Je to kradez ako kazda ina.
quote:- No to je to, ze nevnimame to ako kradez. Bud vsetci mame blbe svedomie ako pise GMK, alebo to predsa len nie je este na urovni kradeze, teda z hladiska tej nasej nadcasovej moralky.
Ano, vsetci mame blbe svedomie a vsetci na to z vysoka dlabeme. Toi je predsa dolezite: ci sme my sami spokojni.
quote:Vtedy sme zrejme vsetci mali nejaku inu zvrhlu moralku alebo co.
Zrejme si nepamatas do dosledkov tie casy. Bopli typicke tym, ze sa nerespektovala osobna sloboda jedinca a ani jeho majetok. Vsetky napady a vynalezy, ktore jedionec vymyslel boli automaticky znarodnene v prospech statu.
Tato zdegenerovana komunisticka moralka ti zrejme zostala dodnes.
quote:Az prichadzajuce softverove firmy nam ju zacali upravovat. Ach jaj, co sme to len dovtedy boli za nemoralne hovada...
Komunisticke hovada.
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
GMK: Kazdy chcel byt vekslakom, ked bol maly - vekslak je totizto najvyssia trieda gangstrov. Ty nemas na to, aby si bol vekslak.
Myslim ze kazdy nie. Napr. moj brat chcel byt bágristom.
Tiez mam ten pocit, ze na to nemam. Taky otrly nie som, aby som len tak na ceste predbehol a zablokoval autobus, suverenne don vbehol a čenčoval, ako to roblili oni v tom filme. Ale nevadi, uplne mi postaci ze som ten gauner...
A na to ostatne uz sa mi reagovat nechce, aj by som polemizoval o par veciach, ale kaslem teraz na to, mozno inokedy.
treba rozlisovat moralku a snahu o jej imitaciu v mysleni ludi za pomoci propagandy lobbistickych skupin ...
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
Odkial sa sem hrnie tolko ludi co citia potrebu otvarat 5 a viac rokov stare temy?
Nudite sa, ci nemate o com a tak hladate zabavku tu na fore?
Nieco take sme tu uz zazili, ked sa nudili na istom ateistickom fore a sem prisli hladat rozptylenie, aby potom mali u seba o com rozpravat. Z ktoreho fora prichadzate Vy?
Upozornujem Vas, ze taketo nieco tu nebudeme tolerovat.
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023